Mercedes GLK in een Carlsson-jasje

Auteur: , 9 Reacties

De Duitse tuner Carlsson besloot dat het hoog tijd was de gefacelifte Mercedes GLK te voorzien van wat extra pit. En een lelijke grille.

Mercedes GLK door Carlsson

Zelf prijzen ze hun eigen versie van de GLK aan als ‘elegant, sportief en sterk’. Als we het front even buiten beschouwing laten, zou deze GLK daar misschien bij in de buurt komen. Een shiny diffuser, een verse batterij roestvrijstalen auspuffs, sportief verenpakket en aluminium velgen van 18 tot 21 inch. Om het verlaagde sportonderstel (30 millimeter dichter bij het asfalt!) niet te vergeten.

Onder de kap kietelde Carlsson de 220 CDI diesel met een extra 34 pk en 100 Nm extra trekkracht. Dat betekent een totaal van 204 pk en 500 Nm koppel.

Het interieur krijgt een huidje van alcantara en een houten of koolstofvezel trim. En uiteraard sportieve aluminium pedaaltjes, verlichte dorpels en kekke vloermatten.

Maar dan dat front. Echt spannend kunnen we het origineel niet noemen, maar dit Carlsson-front kunnen we ook zeker niet elegant kunnen noemen. De Duitsers gaven de Benz een compleet andere voorbumper met veel gaastoestanden en een joekel van een grille met Carlssons eigen logo op de plek van de u bekende ster. Hm.

Nu hebben we Carlsson sowieso niet heel vaak kunnen betrappen op stijlvolle aanpassingen. Herinneren we ons de CK63 RS nog? En wat te denken van deze CLA met 450 pk? Om maar te zwijgen over deze ML63 AMG.
9 reacties

Zij zijn verplicht om in persfoto’s alle MB sterren te verwijderen. Zij hebben namelijk een contract met Daimler AG voor het leveren van de donor auto’s en in de Tuning Guidelines wordt dit voorgeschreven. Dit geldt ook voor Brabus en Lorinser
Ok√© ik snap het, ze gaan de 220 cdi tunen naar 204 pk 500 nm terwijl de 250 cdi hetzelfde vermogen heeft, dom van mij…
@bsxc2: voor de aftermarket leuk toch. Daar moeten deze bedrijven het toch van hebben.
Ziet er leuk uit, maar blijf toch van mening dat de GLK, net als bijvoorbeeld een Tiguan of een Q5, het net niet is. Het hele segment dat een beetje hangt tussen hatchback en SUV is wat mij betreft niet nodig..
@krokant: Ik vind dit segment nog wel aardig. De Q5, X3, Evoque en XC60 vind ik hele nette auto’s. De GLK en de Tiguan zijn dan inderdaad weer twee suffe auto’s die ik weer totaal niks vind. Het ligt gewoon aan het model zelf vind ik.
Koop je een dikke Mercedes, denkt iedereen dat je in een Mitsubishi Galloper rijdt vanwege dat logo.
mooie Citan hoor ..
dik ding, niet op een goede manier, carlsson van het dak ofzo
Vind carlsson vaak niet mooi maar voor deze gaat ie goed !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).