‘Mercedes komt met een CLA Shooting Brake’

Auteur: , 37 Reacties

Ja, Mercedes is dolblij met haar modulaire MFA-platform. Daar kunnen ze nog eens wat carrosserievarianten op bouwen.

CLA Shooting Brake

Mercedes voert nu al enige tijd de CLS Shooting Brake, en is schijnbaar niet van plan om het bij één zo’n lifestyle-wagon te laten. C&D had een onderonsje met wat ‘Benz execs’ waaruit viel op te maken dat Mercedes op basis van de CLA ook een shooting brake aan het ontwikkelen is.

Bij de CLS is het eindresultaat prima gelukt, maar hoe de kleinere CLA zo’n make-over zal doorstaan is afwachten. Wat we ook nog niet weten, is het tijdspad dat Mercedes kiest. Een introductiedatum werd dan ook niet genoemd.

Verdere info is dat de CLA Shooting Brake er zou komen in plaats van een eventuele SLA roadster, die ook op het voorwielaangedreven MFA-platform (A-Klasse, B-Klasse, CLA) zou komen te staan.

Fotoshop eerder aan bod gekomen in dit artikel, via TheoPhiluschin.37 reacties

ik vind het maar niks die schietende breaks van nu. vroeger was dat een soort station met 2 deuren dacht ik, nu dus een gewone station met een maffe en opraktische daklijn. sloping break is mss betere benaming…
@niex: het is ook niks!
@niex: o gut o gut o gut de naam is verkeerd… Wees gewoon blij dat er wat leuker gelijnde stations van mercedes komen inplaats dat je loopt te azijnpissen..
@lambo4all:
En waarom zou ik daar blij om moeten zijn? Omdat het Mercedes is? Omdat jij vindt, dat Mercedes hiermee eindelijk “wat leuker gelijnde stations” in de markt zou willen zetten?
Natuurlijk mag je van mij vinden wat jij ervan vindt, maar @niex heeft wel een punt: De naam is inderdaad verkeerd gekozen. Hoe Mercedes hem wil noemen moeten zij zelf weten, maar toch is en blijft het verkeerd. Straks komt er een ander merk met een auto met een gewoon standaard schuifdak. Hoe zou je het vinden, als ze die dan cabrio gaan noemen?
@9000cse: jij kunt maar beter niet bij de Citroën dealer een DS3 cabrio bekijken… Feit is dat marketeers het met de traditie niet zo nauw nemen. 3 deurs hatchbacks coupe noemen is heel gewoon, de 4 deurs coupe vind je ook overal al. Zelfs 2 ton zware terreinwagens worden Sports Utility Vehicle genoemd, want Sumo worstelen is immers ook sport. Dat men dus in een tijd waar de jacht is uitgestorven een wat leuker uitziende stationwagen “shooting break” noemt is niet eens zo ver gezocht.
@9000cse: het zou me geen ene milliflikker kunnen schelen als ze een targa een cabrio gaan noemen (zie ds3)… Maar bmw moet dus ook maar stoppen met de 4 serie? Of alle motortype aanduidingen, of audi met het gebruiken van de naam sportback? Of alle merken die zomaar overal “sport” op plakken? Aangezien die namen ook allemaal niet kloppen. Je bent nu aan het zeiken om het zeiken, zou je angelina jolie ook niet doen omdat je dr voornaam wat lang vindt?
@lambo4all: Als jij het niet belangrijk vind om die bij de juiste namen te noemen, dan noem ik je bij deze een boomknuffelende homo ipv een echte kerel met een autobobby. En laten we links en rechts ook meteen omdraaien; dingen bij de juiste naam noemen is zo overrated !

Of zijn marketing mensen met hun de waarheid-schendende slogans hier stiekem toch de echte evil-doérs ? Je hoeft als consument namelijk dergelijke onzin niet op te volgen hoor …
@lambo4all: Ik denk dat sowieso vrij weinig mensen haar tegenwoordig nog zouden doen, tenminste als je recente foto’s bekijkt. Ze gaat tegenwoordig tietloos en met inkt besmeurd door het leven. :P
Gewoon maken!
Túúrlijk..
Ziet er op dit plaatje prachtig uit, helaas vind ik de achterlichten van bepaalde modellen niet zo geslaagd. De CLS en de CLA achterlichten vind ik persoonlijk van die nietszeggende uitgerekte apparaten.
Desondanks hulde aan Mercedes.
Komt er van de G ook een shooting brake?
@rob68: Misschien komt de G-klasse wel met Shooting Brakes… In de zin van luchtremmen, die er in een keer op ‘schieten’…
Ziet er heerlijk uit!
Maak er dan ook gelijk een echte shooting brake van. Dit ziet er nog meer gedrongen uit dan de gewone CLA.
@berlinetta: Daar zijn al busjes voor.
Haha spaar ik liever voor een cls
Ik zet alvast mijn tentje op bij de voordeur van de dealer
@jayk:
En jij hoopt dat je dan, als je eruit gekropen komt, bij die dealer naar binnen kunt om over aankoop te praten? Ik verwacht eerder, dat ze meteen met je doorlopen naar hun meest aftandse inruilertje…..
Nice, hierdoor verdwijnt die lelijke achterkant van de CLA.
Ik dacht hier serieus laatst nog over na ! Wat een toeval!
Wauw!! Doe mij die maar!
Naar mijns inziens een zeer geslaagd ontwerp. Vind hem eerlijk gezegd nog mooier als zijn grotere broer!

Deze, en dan in CLA A45 AMG please!!
Ziet er goed uit maar laten ze hem gewoon T of combi noemen.
heel vet!
Waar slaat dat “Shooting brake” eigenlijk op?
@mark27s: een koetswerk om geweren ed. te vervoeren, waarbij men brake ook wel als break schrijft.
@dakloos:
Je bedoelt, dat een shooting-brake meer iets is voor Al-Qaeda en Co.?
@mark27s:
De shooting-brake is in feite een 2-deurs stationwagon, gebaseerd op een coupe en bedoeld om ermee op jacht te gaan. Uiteraard op vierbenig wild en niet op tweebenig!
@9000cse: SB’s worden gebruikt om tijdens de jacht de jagers te outilleren. Dus bezijdens het vervoeren van jachtbenodigdheden ook verfrissingen en wat te knabbelen.
Maken please!
Vind het zelf maar niks en maar mekkeren op Audi, Mercedes doet ook gewoon aan uitmelken.

Hetzelfde geld voor de CLS Shooting Break, ik vind de E-klasse Estate facelift veel mooier dan die CLS SB,
Mooi mooi! Ik begin alvast met sparen. C-klasse ben ik nog te jong voor maar ik heb wel de extra ruimte nodig van een station/SB. 4-matic erop en knallen door de bergen met al mn skispullen.
Ik denk dat ik al weet wat mijn volgend auto wordt…
@driftkicker: een vw polo uit 1999?
CLA break ipv SLA cabrio. Behoorlijke sprong…

Is er eigenlijk al een nieuwe versie van die SLA (allez ja, renderinkske)? Want dat jaren ’90 geval…

http://www.blogcdn.com/www.autoblog.com/media/2009/01/mercedes-vision-sla.jpg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).