Mercedes lanceert V-Klasse met AMG Line. Ja, echt.

Auteur: , 41 Reacties

Heb jij wel eens naar je busje gekeken en gedacht: 'het enige dat nog ontbreekt zijn 19" velgen, grotere luchtinlaten en een diffuser'. Ja? Mercedes voelt je, en presenteert de V-Klasse met AMG Line.

Aangezien busjes de laatste tijd door fabrikanten harder worden gepimpt dan Italiaanse temeiers met hesjes (deze Renault Trafic is een lichtend voorbeeld) gooit Mercedes er ook een hete people mover in. De V-Klasse AMG Line krijgt 17″ remmen, ligt 15 mm lager en heeft optioneel Agility Control met variabele demping. Het enige dat in mij opkomt is ‘als je zo graag sportief wilt rijden, KOOP DAN GEEN BUSJE.’ Zo, da’s er uit. Overigens, tegen een V63 AMG zouden we helemaal geen bezwaar hebben.

De opgedirkte V wordt op de IAA gepresenteerd, het pakket zal aan het einde van het jaar beschikbaar zijn voor de Lewis Hamilton-wannabe. Het interieur ziet er wel erg dope uit trouwens, dat moet gezegd worden.41 reacties

Fapvoer voor stukadoors, dat is het!
@awesome:
Krek wak dach,
Heel slim dus van Mercedes om dit af fabriek aan te bieden, anders gaat de omzet naar Autostyle.
@awesome: eerder voor de papa met superzaad.
Zo is het zeker geen straf om in een busje te rijden!
Een V12 in een rijdende blokhut ligt redelijk in lijn met een AMG-bestelwagen. Dit is gewoon heel consistent modellenbeleid van MB.
Tja, ik kijk hier liever naar dan een ‘normaal’ busje. En als er een markt voor is, prima toch?
Ik ben totaal geen Mercedes aanbidder, maar ik moet bekennen dat de Vito/V-class toch echt wel bij de mooiste bestelbusjes aan kunnen schuiven.
@rb26dett:
Ja maar als ik met mijn T3 oldtimer naast een 10 jaar oude Vito sta en er hangt meer roest aan de vito dan aan mijn transporter stel ik mij toch vragen over de bouwkwaliteit.
@shiva: Dat is inderdaad zo, er werd maar één laklaag gebruikt, waardoor er inderdaad niet veel hoefde te gebeuren om ze te laten roesten, toch apart dat merken als Mercedes dat doen (vanwege de naam)
Awesome, een reesbus!

Het verbaast me elke keer weer wat een verschil er zit tussen een bouwvakkers Vito en een luxe Vito, want dat is het. En als je dan toch voor dat luxe ding gaat mag het er van buiten ook wel wat frisser uitzien.
Ik vind het niet verkeerd eigenlijk. Sowieso heb ik de V-klasse/Viano nooit echt een busje-busje gevonden maar meer een hele grote MPV, want een V is echt niet goedkoop zoals een busje :)
@tdu2zonda: Vergeet niet dat een VW Transporter met tweeliter diesel en geel kenteken ook al snel meer dan een ton doet…
@dizono: Dat is idd waar! Over een mooie Transporter denk ik hetzelfde als over een V. Meer een heel luxe MPV :)
@dizono: auw, dat was mijn kaak die op de vloer viel.

Nou heb ik me nog nooit verdiept in prijzen van dergelijke voertuigen maar wow, dat is echt niet normaal…
@lekbak: dat is wel iets overdreven. Voor zo’n 70k heb je zo’n beetje de dikste. Alsnog een hoop. Zeker als je weet dat je ze ook voor 22 kan kopen. Weliswaar helemaal kaal en grijs kenteken.
@dutchdriftking:

Ook als het een Caravelle is?
@jack_abarth: de t5/t6 2015 modellen gaan voor 80K de deur uit heb je wel een dikke caravelle en multivan kost dik 100K dus het is een VAG oke ? Een mercedes roest al na 4 jaar dus liever een VAG dan een roest ding
@autofreaker:

Ik weet niet waarom je zo reageert, maar ik noemde de Caravelle juist omdat ze voor zoveel de deur uitgaan.
Nergens hoor je mij erover dat het een slechte auto is.
Zo! Zet maar neer hoor! Wat een dik ding zo. Met V6 diesel a.u.b:)
@dragspert: welke v6 diesel?
@dragspert: Vooralsnog is de 250cdi de zwaarste motor. En ik vrees dat de V6 CDI ook niet meer terugkomt. Hoop het wel btw.
@e34m5touring: heb in het oude model met V6 diesel gereden. Wat een power voor zo’n busje! Maar het zou jammer zijn ja
Interieur van de V-klasse (en Vito ook wel) is echt ongekend mooi, ook qua afwerking en materiaalgebruik.
Laat dat uiterlijk vertoon maar zitten, zolang die 3 liter V6 er maar in ligt.
@gash: precies mijn gedachte.
Als er nu een hedendaagse versie van the A-Team gemaakt zou worden, hadden ze dan in deze versie gereden?
@gertjan2012: nee, in een A-Klasse…
Zag laatst een V-klasse Brabus, ook wel bijzonder.
Ik zou hem doen!
Retourtje Parijs achterin een luchtgeveerde V250 gedaan vorig jaar. Je wilt niet meer anders, wat een geweldige auto!
Mooi ding. En dan met een hele dikke 6 cilinder diesel. Dan heb je echt een topbus!
@dutchdriftking: helaas, de V6 komt niet terug in de Vito. Het is zelfs de vraag of ie in de Sprinter leverbaar blijft.
@406_v6: onbegrijpelijk. Die 3 liter beul is een ontzettend krachtige motor. Van het soort wat nog net ff een klap extra geeft waar de concurrentie inzakt.
@lekbak: klopt, ga zondag dan ook kijken naar een nieuwe camper op Sprinter basis, voordat ik met en 4-pitter opgescheept zit.
mast us sjen, mooi nou!
Een vriend van mij heeft een eigen bedrijf in vloeren.Rijdt al jaren Vito’s Ik zal z’n eerste echter nooit vergeten; De slimmerik kocht bij een andere vriend(toen als verkoper werkzaam bij Centraal Hoorn) ipv een Vito een V klasse dubbele cabine(op grijs kenteken dus) Incl. de motorkeuze(weet niet meer welke) lederen interieur,LM velgen en Becker navi kwam die auto op een dikke 100.000 ouderwetse guldens ex BPM maar wel in de BTW.Dat scheelt..Het mooiste was dat de bijtelling zo hoog was dat hij privé in z’n pauper golf I cabriolet moest blijven rijden en dat ie z’n vloeren moest laten bezorgen omdat die ivm de dubbele cabine niet in die auto pasten.Die auto stond elke dag compleet nutteloos geld te kosten.Ik en nog een paar andere verkopers in onze vriendengroep zijn weken bezig geweest om hem duidelijk te maken gewoon voor Vito met enkele cabine te kiezen maar meneer was stronteigewijs.Hij heeft er nog tweeënhalf jaar in gereden ook..
@sydney: En dat noemt zich ondernemer?
Heb zelf getwijfeld tussen een Caddy en Trafic, toch de Trafic genomen, anders had ik net zo goed mijn Lybra 2,4jtd kunnen blijven rijden. Mijn gevoel zegt dat daar meer ruimte inzit dan een VW Caddy
@monsieurleloure: Dat noemt zich zeker ondernemer.Inmiddels zijn we 15 jaar verder,rijdt hij gewoon al jaren Vito’s met enkele cabine en dat doen die 5 jongens die hij in dienst heeft ook allemaal.
Mocht ik ooit een gezin van 5 kinderen krijgen (God behoede het), ja. Dan doe ik het. Dat interieur is retestrak!
Mooi toch, dat we zó ver zijn gekomen. Gewoon lachen, en nog harder als straks die echte V63 komt.
Cool. Dat wordt een Viano Marco Polo camper met AMG pakket!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).