Mercedes-Maybach komt met S650 Cabriolet

Auteur: , 37 Reacties

Vergeet de S65 AMG, dit is de S-Klasse Cabriolet die je wil hebben!

Mercedes Maybach S650

Persoonlijk ben ik geen fan van toplimousines en afgeleiden in AMG/RS/M-trim, alsof een keurig in maatpak stoken heer zijn Santoni’s en IWC verruilt voor Airmax’en en een Casio G-Shock. Toch werd je bij Mercedes gedwongen voor zo’n ordinaire AMG te gaan als je een S-Klasse Cabriolet wilde met V12 (en wie wil dat nou niet?).

Gelukkig komt daar verandering in met een Maybach-versie van de dakloze S. Deze debuteert woensdag op de LA Autoshow en zal vermoedelijk volgens het zelfde receptuur zijn gebrouwen als de Mercedes-Maybach S-Klasse (rijtest): nog meer overdadige luxe dan de toch al niet karige S-Klasse. In een door Mercedes USA vrijgegeven teaservideo zien we een poepchique S-Klasse met leer, hout en Maybach-logo’s everywhere.

Opvallend is echter dat Mercedes het heeft over de S650 Cabriolet. Dat impliceert niet alleen een zijdezacht snorrende V12, maar ook meer vermogen dan de huidige S600 met vier deuren en een dak (531 pk). Wellicht heeft Mercedes-Maybach zelfs het slagvolume iets vergroot naar 6.5 liter, de S600 is immers een van de weinig overgebleven Benzen waarbij de naam nog daadwerkelijk een relatie heeft met het slagvolume.

Dan nog even wat slecht nieuws, afgaande op de video wordt deze ultieme cruiser in een gelimiteerde oplage van slechts 300 exemplaren gebouwd. Hopelijk blijven die niet allemaal in Trumpistan, maar komen er ook een aantal deze kant op. Woensdag weten we meer, de weinig verhullende teaservideo check je hieronder.

Autojunk37 reacties

Ik zag het al voorbijkomen ‘op feeeesboek’ bij Mercedes-Benz. Fantastisch, was al aangekondigd geloof ik, maar er werd in ieder geval al een tijd geleden over gespeculeerd.
Ik snap wel dat BMW bezig is met een 8-serie :)
@granlusso: En ik ben het met @Dizono eens, dit soort auto’s hebben een AMG-uitvoering (of M, S/RS) helemaal niet nodig.

Ik bedoel, sportief rijden met een cabriolet van meer dan 2000 kilo. Grappig.
@granlusso: is de 8 serie een cabrio?
@reggie-boy_rood: Er komt er wellicht eentje, naast een coupé.
Benieuwd hoe ze de Maybach luxe achterin goed kunnen verwerken in een cabrio
@theracetosucces: In een Maybach Cabrio ga ik niet met het hele gezin zitten, zoals je vaak ziet in een aftandse CLK Cabrio, Frans Bauer uit de speakers, zwaaien met die handjes, enzovoort.

Daar is zo’n auto niet voor naar mijn bescheiden mening. Ik cruise liever met z’n tweeën via Zeitserland naar de Côte d’Azur. Zoiets
@granlusso: Het hele concept van een Maybach is om erin vervoerd te worden door een chauffeur. Als je zelf rijdt kan je net zo goed een normale S Cabrio nemen.
@theracetosucces: dat concept gaat dan nu blijkbaar veranderen.
@theracetosucces: geld dat dan ook voor de Rolls Royce Dawn?
@theracetosucces: deze koop je als je al in een Maybach gereden wordt maar in je vrije tijd (zover je die in zo’n positie nog hebt) dezelfde luxe wilt in je eigen cabrio. Dan kan je natuurlijk niet aankomen met een normale Merdeces S klasse cabrio.
@theracetosucces: De chauffeur klapt dan de stoel naar voren, zodat je even heel ongemakkelijk achterin kunt stappen.
@theracetosucces:
het hele concept van dit soort cabrios is om te laten zien hoeveel geld je wel niet hebt, hoe het rijdt boeit niemand zolang je maar kunt zeggen dat jouw waggie duurder is dan die van die rus in het jacht naast je. Ik denk dat je behoorlijk moeite moet doen om ergens zo’n soort wagen te vinden met meer dan een ton op de klok.
Met extra chroom en logootjes!
Geweldig.
Hahah. Wat een ding joh. Gaat echt nergens meer over. Het is alleen maar meer chroom, extra logootjes en swek.
@viezefreddyw: Niches zijn er om op te vullen blijkt maar weer :p
Typisch zo’n auto die zinloos is. Maar zo geweldig!
Iedereen van AB een bepaald bedrag inbrengen zodat het een Autoblog auto wordt? :p
300 stuks maar, jammer! Wat is zo’n verschijning toch oh zo mooi! Met Maybach is het allemaal nóg chiquer, strakker, mooier en eleganter.. alsof de standaard S niet al chique genoeg is..
@moewat: Zal wel eerder 300 om mee te beginnen zijn. Als ze die al kwijt raken…
Laat maar. Ik hou van de oudere Benzen. Die hadden echt een klasse uitstraling. Deze doet, net als de “reguliere” S-cabrio teveel zijn best om op te vallen. Jammer.
@jeroenwz: dat met die klasse hield bij de W140 wel op.
@mashell: klopt. De W126 was een klasbak. Net als de W124 en W201. Daarna ging het helaas bergafwaarts met Mercedes.
Ik zie toch echt een AMG achtige bumper, dus ik snap ne redenatie niet zo.
Kan ook zijn dat het gewoon een 600 is. Amerikanen noemen de S500 volgens mij ook een S550
@jkool: Een 500 heet daar 550 idd maar een 600 heet daar ook gewoon 600.
Zo mooi als het teakhout op het achterdek van een Drophead Coupe zal ze niet snel lukken denk ik.
Beetje een drophead coupé van de reguliere Maybach, hebben!
De kassa gaat weer rinkelen, de rijken der aarde hebben mooie keuzes heden ten dage. De wereld is toch veranderd betreft opvattingen over het maken van auto’s, neme de T en de ‘volks’wagen. Tegenwoordig hebben we ‘volks’wagens die 5x een modaal inkomen kosten, tijd voor een naamswijziging?
@gunthervogler: Het is inmiddels een merknaam, dus de betekenis is puur van historische waarde. Net als Mini, of vind je dat ook dat veranderd moet worden?
@granlusso: als ik nou alles voor het zeggen had. Maar goed ik wil niemand de zwarte piet toespelen behalve Sylvana dan, maar mini is ook niet meer zo mini, lijkt wel een huwelijk. Uiteindelijk gaat het rijplezier ervan af en kijk je naar een jonger modeltje, en de buren maar roddelen. Die vorige mini was toch ruim genoeg, nu rijdt die patser in een 911, zou jij nooit doen hé schatje…. wie ik?! Nee, huh? Wat….?

Moraal van het verhaal is dat dit niet opgaat voor Porsche, toch? Die blijven mooi jong, zelfs als ze oud zijn.
Lullige benaming, die 650. Komt geforceerd over om boven de S600 te gaan.
@maksym357:
ja, als ze een beetje lef hadden bouwden ze een 6000sux
@super: die wordt zeker alleen in detroit geleverd ;-)
@maksym357: Mee eens; noem ‘m dan gewoon 666.
@benzinehoofd: het is wachten op de Mercedes-Maybach S750 Pullman
Jammer dat er slechts 300 worden gemaakt.. Zullen we niet snel zien.
Cool. En wat heeft bmw en audi voor high luxury cabrios?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).