Mercedes Project One laat booty en interieur zien

Auteur: , 42 Reacties

Shake shake shake, shake shake shake, shake that boooooty.

rear

Mercedes laat voorafgaand aan de IAA meer zien van de Project One. Alsof we nog meer hype nodig hadden! We staan hier al maanden lang te stuiteren van plezier over de komt van de nieuwe heilige hypercar-graal. Nou ja, stiekem is dat niet waar. Over het algemeen is het altijd leuk als ‘de mensheid’ weer een stapje verder zet in de technologische ontwikkeling. Doch de Project One en diens concurrent de Aston Martin Valkyrie zijn zulke bizarre auto’s, dat het nog even op ons in moet werken dat ze echt bestaan. Wat kan je met een auto die een Ferrari 812 Superfast degradeert tot een Coupe Fiat?

Enfin, we hebben al een aantal keer geschreven over de Project One, dus we zullen je niet nog een keer doodgooien met het feit dat de auto een van de W07 afgeleide F1-power unit heeft en ons beperken tot de nieuwe pica’s die zijn vrijgekomen. Van de achterkant zagen we voorheen slechts een silhouette, maar nu is dat plaatje ‘ingekleurd’. Of we daar echter heel blij van worden?

rear

Het silhouette zag er gaaf uit, maar nu we de Project One op deze manier zien lijken de lampunits wat laag te zitten ten opzichte van de koepel die het passagierscompartiment vormt. Dat wordt nog een geaccentueerd door de luchthapper op deze koepel. Eerste associaties die opborrelen: Isdera Commendatore 112i, Audi R8 (de lampen) en Koenigsegg Regera. Opvallend detail is de centraal geplaatste grote stortkoker waar twee kleine pijpjes(?) aan bevestigd zitten aan de onderkant.

Naast een plaatje van de achterkant is er inmiddels ook een plaatje van het interieur verschenen op Instagram, naar verluidt afkomstig van AMG-honcho Tobias Moers. Op het plaatje zijn twee schermen zichtbaar en de bovenkant van een afgevlakt ‘op de F1 geïnspireerd’ stuurwiel.

Int

Tenslotte is er nog een plaatje van de afdekkap van de motor, maar daar is eigenlijk net zoveel aan te zien als de gemiddelde afdekkap van een motor: niks dus.

motor

Hoe enthousiast ben jij inmiddels over Mercedes’ hype-car hypercar?

UPDATE 11-09-2017: de hyerpcar is vandaag officieel onthuld, alle info lees je HIER!42 reacties

Vind het er gaaf uitzien hoor! Wat een ding gaat dit worden.
@viezefreddyw: achterkant lijkt op de CLK GTR die vroeger in need for speed zat!
@dieselkameel: en dan dat hoogtoerige twaalfcilinder gejank. Prachtig
@dieselkameel: Ik heb een verrassing voor je; niet alle auto’s bestaan alleen maar in computerspelletjes, soms zijn ze gewoon echt gemaakt!!!!

Pfff
@noosaheads: maar in het spelletje kon je er ook echt mee rijden
@dieselkameel: uhh je bedoelt lijkt op de clk gtr uit het echt leven. Die auto bestaat gewoon hoor.
Die pijpjes heeft de F1 auto volgens mij ook dus zal wel iets met de motor te maken hebben.
Tja, leuk voor die paar mensen die er een hebben mogen kopen. Ik hoop dat er er ooit een op de weg of een circuit kunnen zien rijden, en ze niet allemaal in de opslag verdwijnen.
Ben benieuwd of ze hun target van 200 km/u onder de 6 sec kunnen bevestigen. Er komen er 4 naar Nederland en 2 naar België btw
@belgiumops: das best veel! Enig idee wie de gelukkigen zijn?
@tvklarenbosch: nee geen idee, enkel info gekregen van iemand die voor mercedes werkt. Waren wel meerdere mensen die wouden kopen maar enkel deze aantalen krijgen deze. Deze hebben hun deposit van 500k al betaald van de 2.8 miljoen in totaal
@belgiumops: er zijn dagen dat ik het niet heb.. wat een geld voor zaalvulling (waar het helaas in 99% van de gevallen op uit gaat draaien)
@belgiumops: er komen er 4 naar de Benelux. Waarvan een verkocht is in Nederland, 2 in België en een in Luxemburg. 2 auto’s gaan in NL rijden.
Een uitlaat met ballen!
@lacker: ahahahah nu je het zegt ja
Chinees met een pijpbekkie
Ik zie nog niks moois. Verder mag ik toch hopen dat hij niet het f1 geluid heeft. Zo’n auto moet pijn aan hechten doen!!
@gerjan: aan je oren doen
De armen worden steeds rijker ..

Complete bestaansrecht van dit ding ..
@lincoln: spuit11 is ook wakker
@fouadski: Hoe was de bruiloft?
@fouadski:

Enig idee hoeveel kinderbijslag dat ding waard is ??
@lincoln: de echte rijken zijn nu aan het racen op Goodwood.
@mennok: De echte rijke liggen nu/zijn zaken aan het doen op hun Octopus, Eclipse, A, of een ander jacht.
@noosaheads: “Rijk” is in dit geval niet te meten met de hoeveelheid euro’s die je hebt. Precies wat die azijnzeikerd hierboven bedoelt.
Hopelijk mooier als de valkyre want dat ding is echt lelijk
Zal hij net zo episch zijn als de CLK GTR?
Er komen er 3 van naar Nederland!
@mdegoede16: Dat is om harstikke blij van te worden he!? Ik wel hoor.
Als je weet hoe de uitlaat van een moderne F1-auto werkt en uit ziet, dan snap je ook meteen waarom de uitlaat van deze Mercedes er zo uit ziet.
@veloce: en dan bedoel ik dus 1 grote pijp en 2 kleintjes
En van dat kleppendeksel wordt ik overigens ook wel enthousiast, want de clue zit hem in het uitlaatspruitstuk op de voorkant, dat laat zien dat het er precies uitziet als in de F1. Van die mooie bochtige spruitstukken aan weerszijden van het blok
Wel ontzettend gaaf dat Mercedes gewoon zoiets bouwt. Wat dat betreft maken ze soms toch echt veel specialere modellen dan Audi of BMW.
@berlinetta: yes! AMG GT, SLS, G63 AMG 6X6 CLK GT-R etc. BMW een schaap in wolfskleren en Audi een supercar die bizar weinig emotie opwekt bij me.
Deze merc is het langverwachte antwoord op de bugatti chiron. Tis maar dat jullie ut weten, al ga ik er meer van uit dat de merc meer een track auto word dan dat de chiron vooral een pronk auto is.
@tarquesh: thnx, we weten het nu.
Mooi!! En nu ook vanaf 2018 inzetten als safety car in de Formule 1, ipv de huidige Mercedes- AMG GT.
Wat ik mezelf weleens afvraag wat voor effect zou het hebben als je voor je luchtmassa meter een lucht leiding zou.maken die in de einddemper verdwijnt
@rob5nismo: de leiding naar de einddemper zal onderdruk creëren. Maar wat wil je ermee bereiken?
Achterkant van deze auto ziet er al veel beter uit dan de bugatti chiron want lelijker dan dat kan bijna niet
Geen epische spoiler zoals de clk gtr?
Wat een gaaf ding zeg, kan niet wachten.

Heb nog even de bank gebeld maar kom iets meer dan 2,79 miljoen tekort om er een aan te schaffen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).