Mercedes SL 417 Mille Miglia is een extra scherpe cabrio

Auteur: , 15 Reacties

Anno 2015 is het alweer 60 jaar geleden dat Mercedes een strak resultaat neerzette in de fameuze Mille Miglia. Heuglijke feiten moeten gevierd worden en dat doen de Duitsers met dit speciale pakketje voor de SL.

417 slaat niet op het aantal pk’s dat de SL in deze hoedanigheid onder de kap heeft liggen. Het pakket is namelijk te bestellen voor zowel de SL 400 (biturbo V6, 333 pk) als de SL 500 (biturbo V8, 455 pk) en gaat verder dan alleen wat uiterlijke tweaks, zoals bij de SL63 AMG World Championship 2014 Collector’s Edition het geval was.

Zo is het onderstel middels adaptieve demping verder op punt gezet, zodat de SL nog beter overweg kan met serieus bochtenwerk. Optioneel kan de veeleisende klant ook nog gewoon het welbekende ABC-systeem aanvinken op de optielijst. Verder zijn in- en exterieur rijkelijk voorzien van rode details en mat carbon.

Datzelfde geldt voor het bescheiden spoilertje op de kont, die ervoor zorgt dat de SL nét effe wat sportiever oogt. Het velgspul is afkomstig van de partysquad uit Affalterbach en meet 19 (voor) en 20 inch (achter). In Duitsland kost het pakketje € 14.000 op de versie met V6 en € 12.800 op de dikkere SL met V8.15 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Jammer van die rode shit in her interieur… De buitenkant ziet er wel stoer uit zo.. De wielen zijn top!
Dat zo’n chique racewagen zo’n foute re-incarnatie krijgt. Dit was juist de kans om een niet-‘wannabe’ AMG te maken.

Special edition met zilveren velgen (nieuw ontwerpje), grijs van buiten en bruine interieurdetails zou een stuk smaakvoller staan. Gelukkig kun je de SL standaar prima smaakvool aankleden.
Heel fraai dit!
Rode shit is gaaf. Prachtige bak.
Die rode accenten buiten zijn echt too much. Binnen is het prima
Wel knap dat Mercedes iedere keer voor hetzelfde pakketje een andere naam weet te verzinnen. Rood biesje hier, rood biesje daar en klaar is Dieter.
Uitloopmodelletje?
@mashell:
Nu al, dit type SL is net op de markt..
@tupperware: Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Wordt hij gewilder van…in de koppies van de marketingboys dan, hè…
Had zomaar een brabus kunnen zijn
Ach ja, als je het pakketje “Red Accent Package” had genoemd, zou niemand er 14000 voor betalen.

417: het startnummer van de SL300. Mooi, vet succes. Niet dus, die SL300 won niet, die werd 5e; hij won alleen de GT-boven-1300cc-klasse. Sterling Moss won in 10 uur en 7 minuten; John Fitch werd 5e, na 11 en 29 minuten en dus eerste in zn klasse.
Moet je voor de gein even doorklikken naar de auto’s die ook in die klasse reden; te snappen dat MB 1 en 2 werd (geen idee of er nog uitvallers waren die eigenlijk sneller waren).

http://en.wikipedia.org/wiki/1955_Mille_Miglia
De SL in in de loop der jaren veranderd van een ‘Sport Leicht’ in een ‘Senioren Libidoloos’ De laatste met nog wat karakter in z’n donder is imo de R129.De introductie van die gruwelijke stalen klapdaken op de SL hebben van die auto een definitieve Gaastra met geld bak gemaakt.
Beetje stijlvoller had wel gemogen, dit had net zo goed een feestmodel kunnen zijn om te vieren dat de SL de snelste cabrio op de ring is o.i.d.. Donkerblauw met een beige softtop en een mooi interieurtje was passender geweest.
Doe mij toch maar de oudere versie
De vorige SL was echt vele malen mooier!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).