Mercedes valt ten prooi aan horrorlente [update]

Auteur: , 29 Reacties

Kijk, Nederland heeft nu zijn eigen versie van de bekende ingepakt-in-ijs-foto's.

De lente is stuk

Bij het aanbreken van deze net-niet koudste 24 maart ooit gemeten werd een Mercedes E-Klasse aangetroffen waar geen slotontdooier of ingevet deurrubber meer tegen is opgewassen. Geparkeerd op de parking achter Hotel Spaander te Volendam werd de Duitser vannacht langzaam bedekt door opgewaaid IJsselmeerwater dat instant bevroor over de hele flank.

Naast het feit dat dit funest is voor je cW-waarde, lijkt de instap van passagiers niet helemaal gladjes te kunnen verlopen met dergelijke ijsvorming in alle kieren en naden. Föhn met verlengsnoer dan maar?

Twitpic: @wolthuizen

Verder, wat @RobScheepers zegt.

Voor alle zuidelijke Nederlanders: pas een beetje op op de weg. Wegens een defect aan de lente ligt daar namelijk sneeuw.

UPDATE: Betere foto van de sneeuwbenz, met nog een paar andere auto’s die een ijswrap kregen, op Autojunk.nl.29 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Waarom maakt iedereen zich zorgen over CO2 en opwarming terwijl het buiten f*ck*ng koud is. Ik zeg, ‘iedereen een Hummer’.
@ccvw: ik zeg iedereen een dartz
@ccvw: ik zeg, een extra knop in de interface van deze website om te weten of de poster ironisch is of gewoon zijn lobotomie in de verf zet.
Best wel ironisch dat we aan het begin van deze nieuwe ijstijd al ongeveer alle fossiele brandstoffen er doorheen gejaagd hebben..
@Freewarefreak: inderdaad, we hebben nog maar voor 90 jaar olie…
@lambo4all: Maak daar maar 300 jaar van.
@TheKeymaker: 300 jaar klinkt veel, maar als je ziet dat we zo’n 5000 jaar ‘beschaafd’ zijn, is het driekeerniks.
@dafmaf: We gebruiken de olie wel nog maar ongeveer 300 jaar.
@Yeelen: Aardolie is te kostbaar om gewoon op te stoken. Je kunt er zoveel meer dingen mee doen en zoveel millennia langer, als je het niet gebruikt om auto’s op te laten rijden.
Dat wordt krabben..
als iets niets met elkaar te maken heeft is dat global warming en de huidige koude temperaturen. Het is het zelfde als 1 + 1 = 949023039940320394,2
@Soulmaster: Klopt, ‘global warming’ is nooit bewezen en de huidige koude temperaturen zijn dat wel.
@timmieeee: Maar die lage temperaturen zeggen niets over het klimaat, laat staan over klimaatverandering. Dus of het klimaat nu wel of niet aan verandering onderhevig is, het weer op een willekeurige ijskoude dag in maart zegt hier niets over. Net zoals een temperatuur van 36 graden op een willekeurige dag in augustus ook niks zegt. Dus die Rob Scheepers praat onzin…
@timmieeee:
Goh, moet je tegen die Australiërs zeggen die net een periode van 50+ graden achter de rug hebben.
De wereld is groter dan een sneeuwbui in Nederland.
@Hubert: is dat niet altijd zo, als het hier winter is dan is het daar zomer.. ;)
@mashell:
Maar de australiërs zelf waren het er over eens dat het een extreem hete zomer was zoals ze nog nooit hadden meegemaakt.

Enige voordeel van de opwarming is dat mijn stookkosten lekker omlaag gaan.
En palmbomen op de Dam hebben ook wel iets.
@Hubert:

stookkosten gaan NOOIT omlaag ..

daar moeten onzinnige instituten zoals het KNMI van betaalt worden ..
om hun jaarlijkse doomsday voorspellingen te doen ..

zodat de stookkosten weer omhoog “moeten” ..
@lincoln:

Rustig maar!
@Soulmaster: Al dat gezeik over global warming door fosiele brandstoffen is grote bullshit. Maar dat de aarde aan het opwarmen is, is wel waar. En daar horen horror winters juist wel bij! Zo zeker als 1+1=2. Heeft te maken met de koude en warme golfstromen te maken
@jagxjl: Golfstromen? Is dat een manier om de schuld van de klimaatverandering bij VW te leggen ;)
Standverwarming aanzetten en lekker gaan ontbijten.
Rob Scheepers zegt ook maar iets wat iemand anders twee weken geleden in ’t Engels zei.
@rotarypowah: Dan is het dus nog erger. Onzin praten is tot daar aan toe, maar onzin retweeten… ;)
jeetje zeg, dat los je niet even snel op. maar standkachel aan zetten, en maar even sightseeing met dit rotweer
Ijscoboer
Erg leuk om je auto zo terug te vinden.. :P
Zijn er eigenlijk nog meer foto’s? Als ik de Autojunk link klik krijg alleen maar die ene foto die ook op de voorkant staat.
Was toenet op RTL Nieuws
Als je denkt dat dit weer niks met de opwarming van de aarde te maken heeft mag wel eens wat lessen klimatologie volgen. Door opwarming van de aarde krijgen we steeds meer te maken met extreme weersomstandigheden, dat het nu dus veel te koud voor de tijd van het jaar is, is daar ook een oorzaak van. Gewoon wetenschappelijk bewijs voor…
@rts911: is klimatologie al wel een wetenschap? Er is maar een basis van slechts 100 jaar met accurate meetgegevens. Wat de geologie ons leert is dat het klimaat nooit constant geweest is, in Nederland zijn palmbomen inheems geweest maar is er ook een laag ijs geweest waar Groenland nu jaloers op zou zijn. Dus op basis van slechts 100 jaar data conclusies over lange termijn trends trekken is gevaarlijk. Verder is hun conclusie ook als eens volkomen andersom geweest, tot midden jaren 70 was er “global cooling”, wie weet is dat over 10 jaar weer de waan van de dag. Zijn de huidige omstandigheden eigenlijk wel extreem, of slechts uitzonderlijk? Het weer is veel meer nog dan het klimaat geen constante en zeker niet op langere termijn te voorspellen. Dus het is een statistisch koude maart. Jammer zeker, maar is het extreem, kun je er zware conclusies aanhangen? Het klimaat afleiden van het weer van vandaag is net zoiets als de staat van de economie (is ook dat eigenlijk wel een wetenschap?) afleiden uit de inhoud van je portemonnaie. Een absurde onderschatting van de schaal van het systeem.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).