Met deze racer neemt Subaru deel aan het BTCC

Auteur: , 24 Reacties

Voor wie geen idee heeft waar 'ie naar zit te kijken: het is een Subaru Levorg Sports Tourer.

Met deze racer neemt Subaru deel aan het BTCC

Ondanks een behoorlijk eigen smoel en fijne techniek onder de kap, is Subaru niet bepaald in de hoogste regionen van de Nederlandse autoverkopen terug te vinden. Hoge belastingen maken het weinig aantrekkelijk om een dikke Outback of Forester bij de dealer mee te scoopen en da’s eigenlijk best wel jammer.

Wie het merk desondanks een warm hart toedraagt moet komend seizoen zeker het Britse toerwagenkampioenschap in de gaten houden. De Japanners debuteren in die klasse met de Levorg, ze zijn zelfs een verbintenis voor drie jaar aangegaan met Team BMR, dat hier voor met Passat CC’s reed. Achter het stuur zullen Jason Plato (je weet wel) en Colin Turkington plaatsnemen.24 reacties

Ja! Snelle stations zijn altijd welkom!
Ja een snelle station weer prachtig!
Waarom maken ze gewoon niet weer een uber impreza wat het hele veld zoek rijdt?
@lagrand: Een Levorg IS een Impreza…
@Jochempie: Nee, de Levorg is in die zin een Legacy
@kars: Tot aan de B-stijl hebben de Levorg en Impreza technisch dezelfde structuur, terwijl de Legacy een fysiek grotere monocoque heeft. Daarnaast zijn o.a. het interieur van de Levorg en de Impreza tot aan de b-stijl identiek… Kijk ook eens naar de voordeuren van de Levorg en de Impreza, het enige verschil is een chromen sierstripje…
@kars: Wacht even, ik zie dat de nieuwe Legacy, die in NL niet verkrijgbaar is, wel degelijk qua interieur ook op de Impreza en Levorg lijkt.. Carrosseriedetails wijken af, maar het zou inderdaad goed kunnen dat de Levorg ook veel met deze nieuwe Legacy overeenkomstig heeft.
@lagrand: volgens mij is het BTCC tegenwoordig zo opgesteld dat de auto’s onderhuids enigszins gelijkwaardig zijn. De wielophangingen/subframes zijn door TOCA (de organisator) ontwikkeld en je kunt de keuze tussen FWD of RWD maken (de Audi A4 in het BTCC is bijvoorbeeld RWD). De motor kan een TOCA motor zijn, of een eigen motor gebonden aan een zeer strikte regelgeving.

Dus een 4WD Audi A4 uit midden jaren 90 die in de regen oppermachtig is vind je niet meer terug in het BTCC.
@sportevo: Dat is het mooie aan de BTCC, doordat er veel gestandaardiseerd is kun je relatief eenvoudig competitief meedoen aan de serie. Dat is volgens mij ook de sleutel tot het succes, en de reden waarom je (relatief) vaak hoort dat er nieuwe merken aan het BTCC mee gaan doen
@Edge: ik vind het een super serie. Helaas is het lastig om de races te volgen maar soms verschijnt er eentje op YouTube.
Ik vind die rare belastingen bij ons steeds vervelender vinden. En je kan nou niet zeggen dat het extreem goed doet voor onze economie of milieu. Fuck it, ik ga de politiek in denk ik. PvdA, Partij van de Auto’s.
@mikkeloentje: mijn stem heb je!
@flik2punt0: Willen we meer of minder citybugs?!
@mikkeloentje: je hebt gelijk, maar kijk dan voor de gein eens hoe de prijs van de WRX STI is opgebouwd. Daar wordt je helemaal treurig van…
@mikkeloentje: Wanneer ben je beschikbaar als kandidaat?
Gewaagd van BMR. Dit jaar waren ze de snelste FWDs en vaak de snelste van allen in het veld met hun VW CCs. Daarnaast hebben ze ook 2 kampionen in hun team van 4 rijden, (1 vd 4 is de eigenaar Warren Scott; die is niet heel goed).
Dit jaar hadden ze eigenlijk het kampioenschap moeten winnen met Jason Plato; maar de BTCC-start-opstelling regels hielpen hem niet en bijv een lekke band-tot-uitval in leidende positie betekent dat je eigenlijk 2 races achter elkaar kan vergeten (Brands Hatch).
Dus ja, een nieuwe Subaru bij een team dat in principe aspiraties heeft om kampioen te zijn; kan leuk worden!

(voor de niet kenners: die is echt tourwagen racen; volgens mij hebben dit jaar de volgende auto’s gewonnen: VW CC, BMW 1, MB A, Audi A4, Ford Focus en Honda Civic. Misschien dat de MG nogwat ook nog wel een raceje gepakt heeft en volgens mij was een Toyota Avensis heel dicht bij: voorbeeld dat je een race-serie kan houden met profs, met actie, met beuken en waar velen kunnen winnen!).
Btcc is echt een hele leuke klasse, zeer competitief ook! Alleen is het helaas moeilijk te volgen doordat het niet wordt uitgezonden op tv en de races op YouTube vaak snel er af worden gehaal
@mrrallycross: Ik kan het op de pc met een gratis proxy* prima volgen via de live en on demand webstreams van ITV.

* http://www.softpedia.com/get/Internet/Internet-Applications-Addons/Chrome-Extensions/MediaHint-for-Chrome.shtml
Versie 0.1.12 van de plugin voor Chrome werkt bij mij perfect en beter dan de Firefox-versie. Geen nieuwere versies installeren want dan mag je na de probeerperiode betalen. Aanmelden bij ITV gaat probleemloos en zonder verdere controle, als je maar een geldige Engelse postcode opgeeft.
Doen ze goed, komt er ook een Levorg WRX?
zag de levorg gisteren voor t eerst in t wild rijden en vind m wel erg mooi!
Lijkt wel een Volvo C30, maar dan met 4 deuren…

http://www.swedespeed.com/artman2/uploads/1/wtcc-c30-jul18-splash.jpg
Borld Touring Car Championship?
@wouterjeuring: Bijna goed. British Touring Car Championship.
Leuke poging ik vind hem persoonlijk een beetje op een volvo lijken

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).