Met oud en nieuw aangereden agent helaas overleden

Auteur: , 25 Reacties

De diender die tijdens de jaarwisseling door een auto werd geschept, lag sindsdien in een coma waaruit hij niet meer ontwaakte.

Met oud en nieuw aangereden agent helaas overleden

Het politieteam van Den Haag liet vannacht weten dat de 36-jarige agent Mario van Team De Heemstraat helaas niet meer is ontwaakt uit zijn coma. De man werd op 1 januari rond 2 uur in de morgen aangereden door een 27-jarige vrouw uit Den Haag, die overigens niet onder invloed was. Aanvankelijk werd gedacht dat er mogelijk opzet in het spel was, maar dat blijkt vooralsnog niet het geval. Overigens loopt het onderzoek naar de toedracht nog.

Mario werd na het ongeval direct naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij sindsdien op de intensive care verbleef. Daar overleed de agent alsnog aan zijn verwondingen. Politiechef Paul van Musscher reageert als volgt op het bericht:

“Het grijpt de hele eenheid enorm aan wanneer een collega door een tragisch ongeval uit het leven wordt gerukt. Ik deel het gevoel van machteloosheid en verdriet met mijn mensen, die diep zijn geraakt door het verlies van hun collega. In Mario verliezen we een geliefd collega, een bevlogen politieman met passie voor het vak en voor de politie als organisatie. Onze gedachten gaan uit naar de familie,vrienden en collega’s van Mario.”25 reacties

Naar ongeval, sterkte voor de nabestaanden (inclusief de ‘dader’).
@granlusso: Ik denk dat iedereen hier alleen maar boos om kan worden. Geweld tegen een agenten die de omgeving probeerde te ontzetten om zo reanimatie mogelijk te maken wat halen mensen in hemelsnaam in hoofd?

Agenten lijken ook in een steeds moeilijkere situatie te koem als er sprake is van geweld tegen hen.

Ze mogen zich namelijk op geen enkele manier verdedigen. op straffe van een beroepsverbod en strafrechtelijke vervolging.

Reageer je op een vuurwerkbom, vuist of mes als agent met een wapenstok om jezelf te verdedigen, en je raakt zomaar een uitstekend hoofd.. kan het zomaar zijn, dat je eigen OM je vervolgd tot het gaatje.

Niet alleen dat, linkse media potretteren tegenwoordig mensen die zich actief en met geweld verzetten tegen de politie ook als slachtoffers. Types als Henriquez, Jerry Afriyie worden weggezet als slachtoffers en agenten gecriminaliseerd.

Het brengt agenten keer op keer, bij elk geweldsincident tegen hen in een onmogelijke positie. Ze hebben te maken met zéér zéér agressief tegen hun persoon gericht, maar zichzelf en de Nederlandse staat niet verdedigen tegen dat straatgeweld.. om dat ze moeten voldoen aan miljoenmiljard regeltjes.

Wat mij betreft moet dit anders, wat mij betreft zou het OM ook moeten stoppen met ver vervolging van agenten die zich met geweld verweren tegen geweld.
@fiestacruizer: Het bericht dat de politie is bekogeld met stenen en vuurwerk is geratificeerd.. Dat heb je gelezen? De “dader” in dit geval was een vrouw die een verkeersfout heeft gemaakt.
@fiestacruizer: Het begint ook de spuigaten uit te lopen. Ik ben het volledig eens met vervolging van agenten die hun machtspositie misbruiken en buitensporig geweld gebruikten, maar tegenwoordig word een agent bij elke spreekwoordelijke tik op de vingers al door het OM vervolgd. Dat werkt gewoon niet, dan belemmer je als OM het functioneren van de Nederlandse politiemacht. En als gevolg daarvan wordt het volk dat het acceptabel vindt om tegen hulpdiensten te rellen ook steeds asocialer, want ook zij weten dat de politie zich niet goed kan/mag verdedigen.
Het OM zou dan ook eens met de politie om tafel moeten gaan zitten zodat er nieuwe, duidelijke regels en wetten voorgesteld worden die ervoor zorgen dat de politie haar werk beter kan doen, zonder dat er ruimte is voor machtsmisbruik waar de burger slachtoffer van kan worden.
@fiestacruizer: Je gelooft de sensatie media die zonder checken de afschuwelijkste onwaarheden neer plempen ? Ik weet niet of ze het doen voor de sensatie en verkoop of om de boel op scherp te zetten .

RIP voor de bewuste agent
Verdrietig bericht.
Heel verdrietig bericht. Zwaar straffen mocht er toch blijken dat er opzet is geweest. Sowieso de mensen die hulpverleners hebben gehinderd, en al helemaal in deze situatie, heel erg zwaar straffen.
@rike: Denk je niet dat in dit geval de “dader” al zwaar genoeg is gestraft? Die zal d’r hele leven moeten leven met het idee dat ze iemand heeft dood gereden. Volgens het artikel lijkt er inderdaad geen opzet in het spel en had ze niet gedronken. Dan was het dus een zeer tragisch ongeval en meer niet.
Triest om juist in deze nacht geschept te worden. Oudjaar zal nooit meer het zelfde zijn voor de nabestaanden en de dader die evengoed slachtoffer is.
Helemaal mee eens, wie haalt het in zijn hoofd om hulpverleners te hinderen, het lijkt wel een rage
@brankohyundai97: Dat was niet het geval. Informatie van Haagse politie werd later door de Haagse politie zelf gecorrigeerd. Maar het blijft zeer triest!
Het is een vreselijke gebeurtenis, absoluut. Of het nou wel of geen opzet is.

Wat ik het allerergste vind is dat de hulpverleners gehinderd werden tijdens de reanimatie. Het respect voor de hulpverleners is totaal verdwenen. Ik snap niet dat mensen het in hun hoofd halen om zulke dingen te flikken. Gebrek aan opvoeding vrees ik. Als ik zulke dingen zou uithalen, zou ik zelfs op deze leeftijd nog een volle draai om de oren en een schop onder mijn blote reet krijgen van pa en ma.
@viezefreddyw: Hulpverleners hebben gewoon geen mogelijkheden om zich te verweren. En dat weet het tuig in Den Haag.

Als de hulpverleners zich verweren tegen het geweld. Kun je het namelijk filmen, selectief knippen en aangifte doen van politiegeweld.

Zeker als zo’n filmpje ook in de media deelt, is vervolging door het OM gegarandeerd. En leidt het ook met grote kans op een schorsing, beroepsverbod en criminele veroordeling van zo’n agent.
Nou, we zijn het allemaal weer enorm met elkaar eens. Enige wat nog rest is de vraag waarom dit op AB moet staan.
@megakix:

Belasting inners zijn bijna uitgestorven ..

Heb je gemist maat ..
@lincoln: gniffel. Was het reageren wat zat, bleef de berichten overigens wel lezen, ook die van reaguurders. Prima site verder en zeker met taalkundig president Lincoln on board :)
Verschrikkelijk nieuws. Sterkte aan familie, vrienden en collega’s.
Voor iedereen die denkt dat de hulpverleners zijn gehinderd in hun poging om Mario te reanimeren:

http://nos.nl/artikel/2151127-politie-in-de-fout-met-bericht-over-aanval-op-reanimerende-collega-s.html

1. Mario is niet door zijn collega’s gereanimeerd
2. De collega’s zijn dus niet aangevallen toen ze Mario probeerden te reanimeren
Pffff heftig hoor. Dat je juist het slachtoffer bent /wordt voor het zorgen voor andersmans veiligheid. Veel sterkte voor de nabestaanden.
Niet echt autoblog nieuws imo.
Politiemensen die (op enige afstand) een afscherming realiseerden om de hulpverleners hun werk te laten doen, zijn wel degelijk aangevallen en bekogeld. Omdàt zij daar stonden, konden de mensen op de plek van het ongeval zelf hun werk tenminste doen. Dus rectificatie van het bericht is maar deels relevant, er is nog steeds geweld gepleegd naar de politiemensen die daar hun werk stonden te doen. Daar zijn geen rechtvaardigingen voor. En waarom op autoblog ? Omdat ook over politie geschreven wordt wanneer er iets anders over te lachen of zeuren is toch ?
@bietje: Als dronken mensen in grote groepjes worden weggejaagd door de ME om wat voor reden ook zullen er altijd idioten zijn die zich geroepen voelen om in de menigte iets te doen wat niet mag zoals gooien met wat voor handen is, maar doen ze dat bewust en weten ze wat er verderop heeft afgespeeld ? Het gebeurd vaker dan je denkt met voetbal en met demonstratie’s.
Rip beste man.
Zijn leven gegeven voor de veiligheid van een ieder.

Ik begreep dat hij mogelijk onbedoeld is aangereden door rook/mist en zijn aanwezigheid was nodig door de toestanden aldaar. Juist het vuurtjes stoken en het blussen ervan leidt tot de onrust en gevaarlijke situaties. Daarom: vuurwerkverbod, valt er niks te knallen en in de lucht te schieten dan gaat niemand in december uitgebreid ’s nachts in de kou staan (zuipen). Dan gaan er ook minder kerstbomen/banden/wrakken in de fik en hoeven er ook minder hulptroepen uit te rukken.
Dank u wel voor al uw werk agent. Rust in vrede en heel veel sterkte aan uw nabestaanden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).