Nieuwjaar 2017! Zoveel auto’s fikten er af [updated]

Auteur: , 36 Reacties

Met de champagne van gisteren letterlijk nog in het achterhoofd, maken we de balans op. Ook dit jaar fungeerde menig auto als de brandstof voor een knallend uiteinde. Een bloemlezing.

Audi

Traditioneel luiden we met oud-en-nieuw het nieuwe jaar in met een knal en een flits. Even de boze geesten wegblazen, je kent het wel. Toch lukt dat laatste niet altijd, want de berichten over schermutselingen in de oudejaarsnacht zijn al decennia lang net zo traditioneel als het schansspringen in Garmisch Partenkirchen. Ogen worden beschadigd, hulpdiensten worden bekogeld met vuurwerk en auto’s worden afgefikt. Waar gebeurde dat laatste dit jaar zoal?

Culemborg
Al enige tijd worden autobezitters in dit Gelderse plaatsje geteisterd door een golf van automobiele vlammenzeeën. Uiteraard kon de plaatselijke pyromaan zich ook vannacht niet bedwingen. Volgens De Gelderlander gingen er twee auto’s in de hens, eentje om 04:00 uur vanochtend en eentje een paar uur eerder.

Veen
In de Brabantse heerlijkheid Veen hadden de lokale lutsers kennelijk alles op alles gezet om tenminste tijdens de nieuwsjaarsnacht hun collegae uit Culemborg bij te benen. Met succes, want ook in Veen brandden volgens het Brabants Dagblad twee auto’s af. Om een van de auto’s had een groepje halbstarken zich verzameld om de handen te warmen aan het vreugdevuur. Af en toe slingerden ze zwaar vuurwerk richting de uitgerukte brandweer voor wat extra lol. De eveneens aanwezige politie deed er volgens de verslaggeving niks aan.

Den Bosch
Het is een bekend gegeven: heb je een wat groter huis dan moet je meer stoken om de boel een beetje warm te houden. Eigenlijk geldt bij gemeentes hetzelfde. Den Bosch is wat groter dan de bovengenoemde plaatsen en dus waren de stookfanaten zo verstandig om niet twee maar liefst vier auto’s aan te fikken. Eerst één, daarna nog één en daarna twéé voor de prijs van één!

Hoogezand
In het Hoge Noorden is het doorgaans wat kouder dan in het Zuiden van het land. Zo rondom de jaarwisseling kan dat net het verschil maken tussen je ruit moet krabben of niet je ruit moeten krabben. In Hoogezand besloten wat behulpzame lieden iemand te helpen met dit probleem, door de auto een beetje op te warmen. (via het Dagblad van het Noorden)

Utrecht

Baas boven baas lijkt tot op heden Utrecht te zijn. In nul-dertig zijn er tot op heden twintig auto’s geteld die tot as zijn verworden, hun eigenaren in zak en as achterlatend. Let wel, dit is de tussenstand van 02:00 uur volgens RTVU. Er kunnen er dus nog een paar bijkomen, want vorig jaar was de eindstand in de stad 36 auto’s. In de gehele provincie Utrecht brandden er destijds 63 auto’s af.

Ondanks de nodige maatregelen die getroffen zijn om dit jaar de score lager te houden, zoals het ophangen van camera’s, had de brandweer het ook vannacht weer behoorlijk druk in de Domstad. Niet alleen met brandjes blussen, want ook hier moesten ze de nodige voetzoekers zien te ontwijken tijdens hun werkzaamheden.

Enfin, tenzij je jezelf teleporteert naar een Amerikaans eilandje in de Stille Zuidzee hebben we nu gelukkig weer een heel jaar te gaan tot de volgende oudjaarsavond. Gelukkig nieuwjaar!

UPDATE: Aiii, net als je de teleurstelling verwerkt hebt…van Kenneth kregen we net een bericht doorgestuurd dat er in Breda bij de slachtoffers een nieuwe Mercedes GLA 45 AMG (rijtest) zit.

UPDATE 2: Ook een Audi RS4 werd het heet onder de voeten. Alsof dat nog niet vaak genoeg gebeurt. Kudo’s Mark voor de tip!36 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dat hinderen en in het gevaar brengen van de hulpdiensten is echt te kansloos voor woorden. Als je dat soort rotzooi flikt dan ben je echt niet goed in je bovenkamer. Hetzelfde geldt trouwens voor het (anoniem) opzettelijk vernielen van andermans eigendom.
Wat die stukken tuig toch altijd bezield om (andersmans) auto’s in de fik te steken?!
Hier in Amersfeurt werd een auto in de fik gestoken en zijn 30 (!) jongeren opgepakt. Maar kom vooral eens kijken in ons vredige slaapwijkje De Koppel. Zie de charme van de flats die je meenemen naar vervlogen tijden, proef de authentieke sfeer van de kloof tussen bevolkingsgroepen, wanneer je vanaf de Meridiaantunnel naar Schothorst fietst en je zonder opgaaf van reden tijdens die rit wordt geslagen door 12-jarigen met willekeurige objecten in hun handen.
@jochempie: De koppel is altijd al een pareltje van Amersfoort geweest. 20 jaar geleden was dat tunneltje al de meest spannende onderneming na een stapavond.
@awesome: klopt helemaal, onder dat tunneltje werd m’n moeder eens voor “hoer met bril” uitgemaakt omdat ze haar tasje niet wilde afstaan.
@awesome: maar het is misschien wel leuk om een wedstrijdje “meest bizarre meridiaantunnelverhaal” te houden! Mijn inzending: twee jaar geleden liep ik met een maat van me uit het centrum vandaan na een avondje stappen, we waren bijna onder de tunnel, zien we plotseling een flinke lichtbundel opdoemen. Ik kijk achterom, douw m’n maat aan de kant en we werden op een haar na geraakt door een langsscheurende Peugeot 106, gevolgd door een rood-wit-blauwe Touran. We liepen aan de andere kant weer omhoog, en zien daar een rokende 106 met een open deur en twee wielen in de lucht geparkeerd staan op de middenberm van het fietspad. Amersfoort, you always seem to amaze me.
@jochempie: die charme hebben we ook in Soest (smitsveen), in 2016 ben ik inelkaar geslagen door zo’n groep en de ruiten zijn ingegooid. Molotov cocktail bij de buurman etc etc etc.. lang leve de vooruit/achteruitgang !
In Veen gaat het om stook auto’s die gekocht worden door de jeugd en in de fik worden gestoken
@bmwpowerm5: hoewel dat niet prettig is voor het milieu kan dat natuurlijk en is meteen de verklaring waarom de politie niet in greep.
Ik zit op de wc te braken, maar weet niet of dat nou door dit nieuws komt of door wat anders…. Het beste allemaal komend jaar
In Hilversum noord een Alfasud (was in goede staat) Klootzakken…
Het blijf bijzonder hoe weinig mensen eigenlijk gewoon een garage hebben om hun auto in te parkeren.
Volgens mij zijn er echt hele woonwijken gebouwd zonder.
@martinus: klopt. Wij hebben ook geen garage. Het is dus de bedoeling dat je je auto in de achtertuin zet, maar dan is gelijk een groot deel van je tuin bezet. Daarom zetten wij hem gewoon op de parkeerplaats
@deef: als je een ‘dikke’ BMW hebt, mag je die ook in de voortuin zetten.
@deef: dat gebeurt hier ook. Alle huizen hebben of een parkeerplaats in de tuin of een parkeerplaats op het binnenterrein. Maar bijna iedereen met een parkeerplaats in de tuin zet zijn/haar auto er niet neer. Ondertussen hebben ze wel 2 auto’s en staan regelmatig op hoeken waar ze niet mogen (en blokkeren de afrit van de stoep en zorgen voor gevaarlijke situaties) of staan ze gewoon helemaal op de stoep. Ik heb soms de neiging om met de kinderwagen langs zo’n eikel zijn auto te gaan, maar ik verniel andermans eigendom niet, dat is net een brug te ver ;-)
En dan de hele regio haaglanden gewoon vergeten zijn :p daar was het ook weer raak vannacht

http://www.regio15.nl/nieuws/lijst-weergave/20-branden/26463-voertuigbranden-haaglanden-jaarwisseling-2016-2017
@jaapiyo: met champagne letterlijk in je achterhoofd zou ik je van harte willen adviseren om de plaatselijke eerste hulp te gaan bezoeken. Dat gezegd hebbende, hoe zit dat eigenlijk qua verzekeringen?
Ongelofelijk dat mensen plezier kunnen beleven aan het kapot maken van andermans bezit. Zat er gisteren nog aan te denken. Je zult jarenlang krom hebben gelegen om je auto (klassieker of niet) te kunnen betalen en dan komt er zo’n toekomstloos stuk tuig de boel af fikken in een kwestie van minuten. Als klap op de vuurpijl (no pun intended) zul je zien dat de verzekering ook nog eens te weinig of niet uit keert, want het is een ongetaxeerde youngtimer of schade door vuur wordt niet gedekt.

Misselijkmakend.
@silverarrow:
Dat is me ooit overkomen met een MGB uit 1965.
De garage in de fik gestoken waar de wagen stond.
De wagen is toen niet uitgebrand maar heb hem doorverkocht na dit incident.
Gesmolten achterlichten nieuw a D.fl 175 er stuk een vermogen toen.
De 88-37-BS, een racing groene 1965, mijn allereerste Engelse spooooooooooortwagen.
Ik vond een aansteker en een stuk papier naast mijn Toyota Prius!!
@josvanrey: jij balen dat het niet gelukt is!
@lekbak: ja, stel je voor.. dan was het een van de weinige positieve autobranden geweest.
Wat een zinloos bericht.. Lekker schrijven over Veen terwijl je niet van de hoed of de rand weet… Er is hier niets of niemand bekogeld en zit zelf bij de brandweer. Lekker klakkeloos overnemen wat je leest op andere sites zonder onderzoek te doen, typisch media en nieuwsvoorziening anno 2017, alles voor de content… Bovendien zijn de autowrakken welke in Veen afgestookt worden eigen sloopautos en deze worden veilig en gecontroleerd verbrand.. Net zo slecht als een setje banden oproken… Iedereen een gezond en mooi 2017 gewenst! Maar er iets zinnigs van!
@mbfanatic:
ik begrijp je update, maar tip de redactie hierzo dan van te voren, ’t is zondag, de eerste januari dus ik kan me voorstellen dat het moeilijk is voor het journaille om berichten te controleren.
Verder stoer dat je bij de vrijwillige brandweer zit, je bent een uitstervend ras, en dat alles in Veen op rolletjes is gelopen.
Een veilig nieuwjaar voor jou en de gehele Veense brandweer !

En tevens een oproep voor jongere Autobloggers die in kleinere gemeentes wonen : meld je aan bij de vrijwillige brandweer, is een ontzettend leuke, leerzame en sociale hobby !
( en je mag meerijden in een DENNIS motorspuit die met een pleurisgang door alle reaude lichten heen mag razen of in het bakkie van een Bronto skylift tot duizelingwekkende hoogtes omhoog gehesen worden)
@desjonnies: mag ook eens gezegd worden! Mij wilden ze niet omdat ik de helft van de maand weg ben (en de andere helft 100% vrij). Maar de dag dat ik een gewone baan aan de wal krijg is de dag dat ik bij de brandweer ga!
In Leiden zijn ook weer auto’s afgefikt
De mensen die auto’s in de fik steken voor de lol moeten ze ophangen
@mrrallycross: beter in een kofferbak gooien van een sloopauto en dan de fik erin.
Den bosch bij het kopje :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).