Mitsubishi Concept GC-PHEV en XR-PHEV kijken stoer

Auteur: , 6 Reacties

Bij Mitsubishi op de stand staan twee conceptcars te glanzen: de GC-PHEV en de XR-PHEV tonen de toekomstige SUV's van het merk.

Mitsubishi concepts GC-PHEV en XR-PHEV in Genève

Mitsubishi had drie concepts staan waarvan er twee een wereldprimeur waren. Die hebben we even voor jullie vast laten leggen door onze fotoslaaf.

Het grote zilvergrijze bakbeest is de GC-PHEV waarbij “GC” staat voor “Grand Cruiser” en de PHEV voor “Plug-In Electric Vehicle” maar dat laatste kennen we natuurlijk al een tijdje van Mitsubishi dankzij de Outlander PHEV. Dit zou dan ook de opvolger van de Outlander moeten worden. De Grand Cruiser is uitgerust met een dikke 3.0 V6 en een automatische versnellingsbak met 8 versnellingen, gekoppeld aan een accupakket die het ook mogelijk maakt zonder gebruik van de verbrandingsmotor een stukje te rijden. Meer info staat op Groen7.nl.

De rode XR-PHEV concept is een stuk kleiner en beschikt over voorwielaandrijving gekoppeld aan een 1.1 MIVEC-turbo met directe injectie die ook gekoppeld is aan een setje batterijen voor die ultieme elektroswag. De XR-PHEV is een voorbode van een kleine crossover zoals bijvoorbeeld de Range Rover Evoque, waar hij trouwens ook een beetje op lijkt als je goed naar die neus kijkt. Meer info op Groen7.nl.6 reacties

Wat een lomp hok zeg, die GC
Die GC lijkt ontworpen te zijn door een groot team ontwerpers, die elkaar pas hebben gesproken nadat iedereen klaar was met zijn deel… best mooie details, maar het geheel slaat als een tang op een varken.
De GC lijkt mij eerder de opvolger van de Pajero met zo’n aandrijflijn en is de XR niet gewoon de opvolger van de huidige ASX??
Mitsubishi schurkt de laatste tijd qua design wel erg tegen Range Rover aan.
Brr, mooi is anders. Maar het hele boeltje zal natuurlijk ferm afgezwakt worden op de toekomstige modellen…
Rare smalle lampjes zeg.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).