Mitsubishi Outlander – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 30 Reacties

De tweede generatie Mitsubishi Outlander had nog een Nederlands tintje, want destijds werd de SUV nog bij Nedcar in Born gebouwd.

De Outlander is inmiddels niet meer uit het straatbeeld weg te denken, maar dan hebben we het over de laatste generatie. Die werd immers als plugin hybride massaal aangeschaft vanwege de belastingvoordelen. Voor de generatie Outlander die we hier testen waren echter alleen reguliere benzine- en dieselmotoren beschikbaar.

Eén van de grote voordelen van de Outlander is de ruimte en het feit dat de Mitsubishi ook als zevenzitter kon worden geleverd. In 2010 kreeg de tweede generatie Outlander een facelift om in 2012 te worden afgelost door een geheel nieuwe generatie, een jaar later volgde de Outlander PHEV.

Aanbod occasions

 • Op AutoScout24 staan dik 500 tweedehands Outlanders te koop, waarvan ruim 200 van deze generatie.
 • 15% heeft een dieselmotor en 16% een LPG installatie!
 • Bijna 30 heeft een automatische versnellingsbak.
 • 30% heeft een navigatiesysteem.
 • Een vijfde heeft lederen bekleding.
 • Een derde van het aanbod heeft parkeersensoren.
 • Prijzen beginnen bij 9.000 euro.

Pluspunten

 • Ruimte.
 • Ook geleverd als zevenzitter.
 • Minder saai dan een MPV.
 • De Outlander scoort bijzonder goed in de betrouwbaarheids-statistieken. Ook de cijfers die eigenaren geven zijn extreem hoog.

Aandachtspunten

 • Derde zitrij is niet heel ruim.
 • Stoelen van derde zitrij kunnen rammelen.
 • Bij Outlanders met een CVT-bak moet worden gecheckt dat deze niet te veel slippen. Dat is lastig, want het is inherent aan de CVT-bak dat er “slip” optreedt. Bij twijfel kan het beste een specialist worden geraadpleegd.
 • Zeker bij de versies met vierwielaandrijving moet de onderkant van de Outlander worden gecontroleerd op schade door offroaden.
 • Koppeling en vliegwiel kunnen defect raken bij het trekken van een aanhanger (of caravan). Het komt doordat de eerste en tweede versnelling aan de lange kant zijn.

Hieronder de video die we maakten, het volledige aanbod vind je hier!30 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Wat een lelijk ‘ik weet niet wat of wie ik ben’ gedrocht is dit toch, gadver
@parker: het voordeel is wel dat je er nooit naar hoeft te kijken. Gezien de mankementen staat hij nooit stil.
Vrouwlief vind deze te groot, anders had ze deze al gereden. Stevig, betrouwbaar en comfortabel zoals vele modellen van Mitsubishi. Ze kachelt nu lekker door met oude Coltje uit ’97 met aut. bak, het autootje net weer door de apk voor 150,00 eur. En sparen van auto’s kent mijn vrouwlief NIET, dus veel raggen, stoepranden, etc, etc. Het ding blijft maar gaan. Kwaliteit.
@Sracerr: Ik heb ook een Colt uit 2000, 1.3 glxi uitgevoerd. Damnn wat een machine zeg!! Eén van de beste auto’s die ik gereden hebt..(mijn slechtste was een C3)Hij staat nu al op 200.115km, en hij wordt er steeds beter van na elke kilometer boven op!
Tja, voor mensen die van A naar B willen is het een bruikbare auto, daar is dan ook alles mee gezegd.
@toniominestrone:
En dat zijn eigenlijk de meeste automobilisten.
Foutlander
Wel de kortste lijst met aandachtspunten die ik hier ooit gezien heb.
Een extreem betrouwbare kutauto
@knipperlichtje: het is verdomme net het lelijkste meisje van de klas. Die was ook het slimst!
@awesome: hoezo de slimste? Omdat ze met jou getrouwd is?
@knipperlichtje:
Ik vind het ook niks, maar ik heb dan nog liever een extreem betrouwbare kutauto dan een extreem onbetrouwbare kutauto. Beide zeggen immers dat je eigenlijk geen ruk om auto’s geeft.
Deze ademt dan in iedergeval nog degelijkheid in plaats van handtasje….
@knipperlichtje: Nederlandse bouwkwaliteit..
Wat een kul zeg ,een slippende cvt als dat zo was zou hij binnen een dag kapot zijn .waarschijnlijk gewoon verkeerde olie gewisseld denk ik eerder
Gewoon dus een keurige auto, maar ja er zijn altijd zeikers die commentaar moeten geven
Dus het kan wel, een werkende Mitsubishi?
Mijn auto’s waren (in volgorde) Frans, Frans, Spaans, Frans, Frans, Italiaans en… Mitsubishi.
Bovendien had de Mitsubishi de minste kilometers van allemaal.
En met rúíme afstand de grootste hoeveelheid ellende. Tweemaal meer dan 6 weken weg (versnellingsbakrevisie, gaspedaalsensorweerstandje), en meer dan €0,14 / km aan reparaties over 5 jaar. Toen ik met weemoed terug begon te denken aan hoe soepel de motorrevisie van mijn Citroën was verlopen, wist ik dat het tijd werd hem weg te doen.
@mout: Neem je toch een C-Crosser diesel :) HDI diesel ipv VW unit en rij je toch een beetje ‘Frans’ ;)
@mout: is het een slecht auto dan? Had je vaak de auto naar de garage gebracht?
@mout ik weet niet welke planeet jij vandaan kom, maar als je ellende wel moet je zeker Frans of Italiaans kopen . Waarschijnlijk koop je alleen afgetrapte hokken
@edja: Dat leek mij ook. Vandaar de aankoop van een jongere Mits, vorige keer.
@ mout kan gebeuren ieder zijn ding ;)
Lelijke auto maar aan de aandachtspunten te zien de betrouwbaarste op Autoblog
@asmulders:
..en dan te bedenken dat ze in elkaar geschroefd werden door “ongemotiveerde Limlanders die liever staakten dan werkten”..
@tupperware: Zoek eens een gemotiveerde lopende band medewerker. Oh ja, Japan
@asmulders: Ik weet niet waar ab deze lijstjes vandaan haalt, maar ik stel me voor dat ze even wat zoeken op internet en dan kom je vanzelf op fora en dergelijke terecht. Nou kan ik me voorstellen dat auto’s die niet in drommen verkocht zijn en/of een schare van liefhebbers hebben die niks liever doen dan online een dagboek van hun auto bijhouden daar wat gunstiger uitkomen dan auto’s voor welke dat wel het geval is.

Maar goed het zal ook wel een relatief betrouwbaar apparaat zijn. Japans en in niet-PHEV uitmonstering zonder kwetsbare technologie dus dan zit het meestal wel goed op dat vlak.
@jaapiyo: Ik verwacht toch wel dat Mitsubishi ook wel moderne technologie in hun auto’s verwerkt. Heb overigens zelf ooit lang geleden een Sapporo gehad die deed wat ie moest doen, zonder bijkomende kosten. En diverse Toyota’s waaronder 2 celica’s die, gezien mijn leeftijd toen, afgeragd werden. Nooit wat aan gehad. Dat kan ik van mijn 2 vw’s niet zeggen…
Ben ik de enige, maar het 2012 model ziet er toch veel stoerder uit dan het nieuwe model?
@e550: Dat vind ik dus ook. Het front van de huidige staat absoluut niet, net als dat rare afdekkapje bij de achterlichten.
Lelijke auto!!!
@730ld: goed onderbouwde reactie!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).