Mitsubishi XR-PHEV II plaveit weg voor kleinere plug-in

Auteur: , 1 Reactie

Mitsubishi neemt geen volledig nieuwe conceptcar mee naar Genève, maar schotelt ons een opgefriste versie van een bekende concept voor. Deze hint naar een kleinere plug-in onder de Outlander PHEV.

De naam -Mitsubishi Concept XR-PHEV II- duidt erop dat er dus ook een eerdere versie van deze conceptcar is geweest en dat klopt. Op de Tokyo Motor Show in november 2013 liet Mitsubishi ook al een XR-PHEV concept zien. Destijds lag er een 1.1 driecilinder MIVEC-turbo onder de kap, gekoppeld aan een enkele elektromotor op de vooras. Dit in tegenstelling tot de huidige Outlander PHEV, die zowel op de voor- als op de achteras een elektromotor heeft zitten. Overigens is deze XR_PHEV II niet zozeer een hint naar een opvolger van de Outlander PHEV, maar eerder naar een kleiner model onder de in ons land zo populaire stekker-suv.

Wat er dit jaar voor brandstofmotor schuil gaat onder het opgefriste uiterlijk van de conceptcar is niet bekend, wel dat een nieuw ontwikkelde elektromotor goed is voor 163 pk. Het accupack is goed voor 12 kWh en gecombineerd zou de uitstoot moeten uitkomen op zo’n 40 gram CO2 per kilometer.1 reactie

Oogt alsof het een plug-in versie wordt voor een opvolger van de ASX

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).