Morgan gaat los op de Plus 4, geeft ‘m 228 pk

Auteur: , 26 Reacties

Een Morgan die het goed doet tussen de curbstones. Het bestaat!

Wat is het toch fijn om na tig berichten over gehackte auto’s met onveilige firmware en zaaddodende, pardon: zelfrijdende auto’s weer iets van Morgan te vernemen. Het automerk dat meer analoog is dan een 65-plussende Telegraaflezer. Ze hebben namelijk iets leuks met de Plus 4 gedaan.

AR Plus 4

Omdat de Morgan Plus 4 dit jaar 65 jaar in productie is(!) hebben ze de open tweezitter langs AR Motorsport gestuurd. Daar ontvangt de klassieke Brit nieuwe ophanging, instelbare schokdempers, meer remcapaciteit, een sportuitlaat van Birchill en een ‘revised chassis’, als gaan ze daar niet verder op in. Ook niet onaardig: als krachtbron wordt voortaan een 2.0 viercilinder van Cosworth gebruikt, goed voor 228 pk. Ruim 60 pk meer dan de standaard Plus 4.

Het interieur van de AR Plus 4 is er ook op vooruit gegaan. Het sportstuurtje is wellicht iets te veel van het goede, maar het kale aluminium en het leer op de stoelen en het dashboard zien er fraai uit. Extra isolatie heeft ervoor voor gezorgd dat de de rij- win windgeluiden afnemen.

Morgan heeft de intentie om er 50 van te maken, tegen een prijs van £54.995, omgerekend €78.000. Wat de Nederlandse prijs wordt en hoeveel Morgan Nederland er hierheen haalt is nog niet bekend.26 reacties

Quote: ‘zaaddodende, pardon: zelfrijdende auto’s’ Hahahahaha geweldig!
Zal wel -weer- voor zuurpruim worden uitgemaakt, ondanks mijn eeuwige liefde voor de Roadster, maar dit, dit is een karikatuur van zichzelf geworden, dit ‘ding ‘ kan eigenlijk niet meer met zijn essenhouten carrosserie frame en moderne LED koplampen, een soort van 80 jarige hotter-then-my-mother; de Patricia Paay onder de auto’s
@desjonnies: hahaha….en toch vind ik hem wel gaaf. Alleen de led-lampen hoeven voor mij niet. Verder kan het er prima mee door!
@desjonnies: inderdaad, die LED koplampen kunnen echt niet.
@desjonnies: die ledlampen zijn inderdaad net silicoon borsten op een oude taart, maar de taart lijkt me verder wel lekker..
@desjonnies:
Heb je wel een beetje gelijk in inderdaad.
Maar dan zie ik weer plaatje als dit:
http://img2.netcarshow.com/Morgan-Roadster_2012_800x600_wallpaper_01.jpg

en dan boeit mij het helemaal niet meer dat het een karikatuur is geworden ;-)
@desjonnies:
ach, als je aan een auto wilt waar je zelf aan kunt sleutelen zonder hem eerst te moeten restaureren is het toch wel een aardig ding. en anders kun je hem nog in de open haard stoppen.
@desjonnies: Echt helemaal met je eens, alle Morgans tot nu toe heb ik met open armen ontvangen maar deze niet. Wat een gedrocht, naast de lampen ook het interieur overigens!
@desjonnies: Zie het als een resto-mod, maar dan zonder het verwijderen van roest en verrot hout. Ik vind ’t een gaaf ding en zet ‘m in m’n droomgarage :)
Die LED koplampen… yuck. Dat kan echt niet hoor, wat een lelijkheid op zo’n wagen!
Ik vind het echt helemaal niks. Al zag ik er laatst een rijden met blauwe platen en die ouwe knakker erin gaf opeens een partij gas. Hij klonk geweldig maar wat zien ze er uit ..
@rolov: meen je niet..
Welke taxi centrale kan ik bellen om eens een ritje te regelen.
Lijkt me heerlijk voor na een avondje stappen, alle wodka uit het hoofdje waaien..
Of bedoelde je groene platen 😜
@amnesia:
Of de oude donkerblauwe platen natuurlijk ;-)
@Rob:
Verrek meneer Rob, u heeft volkomen gelijk
Ze hebben hem dus als het ware bijgeschaafd (ha).
Dit word weer te modern.
Wat een heerlijke bak! En die LED lampen kunnen juist prima! Perfecte combinatie van oude historie en moderne techniek.
@trustmeiamanengineer: nee joh, die LED koplampen zijn een aanfluiting, en dat stuur al helemaal. Of heb je toch gelijk omdat je een ingenieur bent? ;-)
En toch in het eggie, met de juiste kleuren en zonder chroom of stikkers heeft deze auto echt een leuke uitstraling. Het betere circuitwerk doe je liever niet met deze auto tenzij back to the fifties wegligging je ding is. Maar qua acceleratie / kort bochtenwerk zal hij niet onderdoen voor z4 of cockster kappersbrigade. Voor mij graag een blacked out versie voor naast de 4c.
Ik vind het een super uitvoering. Led koplampen er ff afslopen, maar voor het overige zeg ik… Lekker hoor!
Lekker scherpe hoeken romdom de pook. Heerlijk om met je knieen tegenaan te leunen tijden de bochten…
Tussen de Curbstones? Je bedoelt over de Curbstones!
Instelbare schokdempers op iets met een chassis dat zo stijf is als pudding, iets met een aap en een gouden ring…
Alleen de ledjes eraf. Voor de rest, retegaaf!
Leuk, maar alleen voor liefhebbers
@mrrallycross: Ja, want als je iets niet leuk vindt, ben je geen liefhebber. Toch?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).