Morgen ontploffen er bommen bij Schiphol, A4 even dicht

Auteur: , 16 Reacties

Kort, maar bijzonder oponthoud op de A4 bij Schiphol morgen.

Snelweg A4 even dicht

Zondagochtend rond 9:00 zal de A4 bij Schiphol in beide richtingen worden afgesloten. De reden: een tweetal bommen die zullen exploderen. Het gaat om twee blindgangers uit de Tweede Wereldoorlog, die geruimd worden in verband met de aanleg van een kassencomplex nabij Rijsenhout. Dat is ruwweg ter hoogte van het Shell-station met het restaurant boven de snelweg.

Hoewel de bommen vermoedelijk nog een beste klap zullen geven, filteren aangelegde springputten gevuld met zand het meeste spektakel weg. In de Tweede Wereldoorlog bouwden de Duitsers iets ten zuiden van Schiphol een schijnvliegveld, wat vervolgens door de Geallieerden werd gebombardeerd. Zo’n 75 jaar later worden in die regio nog met enige regelmaat onontplofte aandenken uit die periode gevonden. Vermoedelijk is de kust na een kwartier weer veilig en kun je je reis over de A4 vervatten.

Foto: @diederik888 op Autojunk.nl16 reacties

Defensie kost alleen maar geld…
via Android app
@87sandyd: Uh oke? Je had gehoopt dat defensie een verdienmodel had of wat bedoel je?
@stfu: Sarcasme, diegene die mij een plusje heeft gegeven is niet zo snugger denk ik
@87sandyd: bla bla bla. En uiteindelijk “when shit hits the fan” heb je defensie toch nodig.
@rossi46audi: ja dan komen ze r aan, “piew piew, pang pang”.. blij dat r nog zo iets als de NAVO bestaat
@zjonnie:

Mijn ervaring is dat in vredestijd altijd geklaagd wordt over de financiën en materiaal binnen Defensie maar als puntje bij paaltje komt dan gaat de geld lade gewoon open en komt er uit alle hoeken en naden euro’s en materiaal te voorschijn, kost wat kost.
@erik2907: jouw ‘ervaring’? Jij was erbij in de tijd van “het gebroken geweer”, toen kwam ook het puntje bij het Duitse paaltje.
Op dit moment staat defensie er financieel slechter voor dan in 1939.

Defensie is onze brandverzekering, daar ga je niet op bezuinigingen omdat je huis al 70 jaar niet in brand is gevlogen. Nu de branden steeds dichterbij komen, worden sommige mensen ineens wakker en zien ze dat het huis alleen nog gemaakt is van papier en stokken, en dat het jaren kost om alle verbouwingen te realiseren om het huis weer brandveilig te maken.
Ik ben benieuwd of dat paniek geeft in de vertrekhal?
“ding dong. Dames en heren, het vliegverkeer wordt een half uur stilgelegd vanwege het ontschadelijk maken van een bom. Wij verzoeken u rustig te bliiven en in dit half uur uw geld uit te geven in een siebujfluj winkels.. Ladies and gentle…”
Of je moet toevallig schade ermee lopen aan je auto omdat het harder ging dan ze gedacht hadden. Even Apeldoorn bellen en hun wijs maken dat je auto door een bom schade heeft gelopen. Haha
@kilicaviation:

Gaat niet gebeuren, uit ervaring weet ik dat de veiligheidsmaatregelen dusdanig zijn dat elke ongecontroleerde schade wordt voorkomen.
@erik2907: I know. Zat maar een beetje te dollen. Maar zou wel grappig zijn als je het meemaakt, zit je te bellen en wordt niet serieus genomen.
Niets gewoon die ‘ollanders. De westhoek ligt hier ligt vol van WOI spul. ;-)
Hier de West-Vlaamse veiligheidsinstructies:
https://www.youtube.com/watch?v=YWD3GqLOTgk

;-)
@w0ut: tja die mensen uit Noord en Zuid Holland….
Opzich wel mooi dat je nog van deze dingen tegenkomt
BIEM!!!
Dat zou een knalfeest worden!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).