Motivaties voor de BP trackday

Branded content, 15 Reacties

Volgende week vindt de BP trackday plaats en dan zullen zes van onze bezoekers een wedstrijd doen met verschillende onderdelen.

BP tankstation

De zes kandidaten die BP heeft uitgekozen zijn Evelin, Pieter, Robin, Sachin, Tom en Wim. Hun motivatie was als volgt:

– Vrouwen rijden zuiniger en beter dan mannen, laat me dat dan maar bewijzen ook! :-)

– Omdat ik wil weten of het ook verschil maakt in een viercilinder diesel.

– Vroeger had ik er 3.0i zes in lijn en tankte ik àltijd V-Power of BP Ultimate. Je voelde duidelijk verschil, maar is dat met diesel ook?

– Sinds vorige week ben ik trotse bezitter van een Mazda 6 MPS en deze lust alleen RON 98. De trackday is voor mij de ultieme manier om te ervaren om Ultimate 98 te tanken.

– Graag wil ik ervaren wat BP Ultimate met de motor van mijn 91’er Mazda Miata doet (met een extreem verzette timing). Op ‘normale’ 95 krijg je hierdoor last van een engine knock en op 98 moet de motor veel beter lopen. Zelf tank ik met mn oldtimer 100 voor extra performance, dat is merkbaar. Dit wil ik ook zien in hedendaagse auto, omdat daar het verschil minder groot is.

– Ik merk aan mijn auto (BMW 328i touring F31) als mijn vrouw bij een ander merk getankt heeft. BP is ook één van de heel erg weinige merken in Nederland die een octaan van 98 hebben en ik ben enorm fan van BP Ultimate.

Binnenkort verschijnt de video van deze trackday uiteraard op de site, dus houd de BP actie pagina in de gaten.15 reacties

Ojee , advertenties
Ik dacht dat al bewezen was dat dit niet meer dan marketingpraatjes waren. Volgens mij heb ik dat zelfs hier op Autoblog gelezen.
@fejjie: Verschil tussen 98 en 95 is er wel degelijk en ook prima meetbaar op een vermogenbank. Het verschil tussen diesel en diesel ultimate power deluxe, geen idee.
@imdoctorbob: Niet altijd, zoals hieronder wordt beschreven door soup is het heel belangrijk dat je motormanagement er wat mee doet. Zo ja, dan kan je zeker verschil merken.
@fejjie: Onderschat het placebo/e-peen gehalte niet. Overigens klopt je verhaal niet helemaal, een auto kán zeker wel beter lopen op RON98 (98 octaan is heel iets anders), maar dan dient je motor hier wel op afgesteld te staan. Zeker iets oudere turbo’s (van de generatie dat turbo’s er op zaten voor performance, niet voor de downsizing) vinden RON98 of hoger een stuk lekkerder dan de 95 variant.
@soup: RON98 is de benaming, geeft aan dat de brandstof een octaangetal van 98 heeft. Net als bij RON95. En motormanagement kan inderdaad het octaangetal van de brandstof bepalen en daar de ontsteking op aanpassen. In positieve en negatieve zin. Dus met een (te) laag octaangetal zal de motor ook blijven functioneren, alleen wel minder goed.
via Android app
Ik tank bij de Tinq, want dat is goedkoper
@knipperlichtje: En rijd je daar dan net zoveel kilometer mee? Wel grappig, heb zelf altijd zo goedkoop mogelijk proberen te tanken bij de Tinq en andere stations. Tot een keer dat ik op de BP over ben gegaan. Motor loopt beter (na tankbeurt of 5/6) en ik verbruik minder. Schijnt dat wel meer mensen hier uit de buurt last hebben van restbenzine die de Tinq goedkoop lijkt op te kopen. Of het waar is, dat weet ik niet.
@snellerehenk: ojee, reclame
Lukoil is beter :)
@sulobb: goeie inhoudelijke reactie!
@autoblogger: ik wou gewoon een beetje pesten. Maar als ik ga tanken, dan tank ik bij Lukoil (diesel). Echt een verschil met andere tankstations (in kilometers & prestatie). Prijs is ook goed. Bp’s heb ik niet in mijn omgeving, dus daar tank ik niet vaak. Een paar keer in het verleden.
heb je die Miata een draai aan zijn verdeler gegeven? Ook misschien de sproeierbezetting van de Webers verandert:-)
@tjaam: de miata (ik heb het eerste model ‘NA’) is gewoon een injectiemotor. achterop het blok zit de cas-sensor, en hiermee kun je de timing verzetten. ;)
Dat snap ik, het was een grapje in reactie op het verhaaltje dat gaat over een Mazda met extreem verzette timing. Ik wist niet dat dit verzet kon worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).