Motoragent staat voor paal in Helmond

Auteur: , 29 Reacties

Het wordt tijd dat we eens paal en perk stellen aan al die crashes met politievoertuigen.

bam

Het is namelijk weer eens zover. Dit maal betreft het geen afgeschreven vierwieler, maar een motoragent die zijn stalen ros in de kreukels gereden heeft. Het incident vond vandaag plaats in Helmond, een gemeente die al jarenlang Brabant Zuid-Oost ontsiert.

Ter verdediging van de dienstklopper: hij was op het moment van het ongeval in ‘hot pursuit’. Na de melding dat er een snoodaard een winkeldiefstal met geweld had gepleegd, werd de achtervolging ingezet. Maar die achtervolging duurde waarschijnlijk niet heel lang. De plaats van de crash is namelijk zo’n 200 meter verwijderd van het politiestation.

Enfin, de 38-jarige dader kon later alsnog worden aangehouden in zijn eigen woning op basis van het signalement van de man. Daardoor lijkt de crash nog nodelozer te zijn geweest, maar goed dat kon de agent van te voren natuurlijk ook niet weten.

Het ego van de bromsnor zal wel een deukje opgelopen hebben. In tegenstelling tot Richard Hammond heeft hij de val van zijn voetstuk motor verder zonder kleerscheuren doorstaan. Op Instagram steekt een collega hem alvast een hart onder de riem door middel van de nodige hashtags.

“Een collega van de politie Helmond is vanochtend omstreeks 11.45 uur, bij een achtervolging in aanrijding gekomen met een lantaarnpaal. De motoragent is ongedeerd. Na een melding van een verdachte, die een winkeldiefstal met geweld pleegde aan de Azalealaan te Helmond, werd de achtervolging ingezet. Op basis van het signalement konden andere collega’s de 38-jarige verdachte later in zijn woning aanhouden. #aanhouding #diefstalmetgeweld #diefstal #winkeldiefstal #aangehouden #verdachte #motor #motoragent #motorpeelland #helmond
#politie #politiemotor_peelland #politiemotor #ongeval #gelukbijeenongeluk #blikschade”29 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
#hetismewatzeg
#numoetiemandanderskapsalonsbijdeshoarmaboerhalengvd ..
@lincoln: #irritantehashtags #ikwordhierzomoevan #fuckmylife.
Origineel ..

Normaal zijn ze altijd op weg naar een “reanimatie” ..
en heeft een verwarde man die paal snel voor de rijdende agent in de grond geplaatst ..
Gelukkig is de agent ongedeerd, hooguit zijn trots een deuk opgelopen…
Het is maar goed dat Jaapiyo een perfecte motorbeheersing heeft.
@soulmaster:

Zijn opzich best wel veel voertuigbestuurders die besluiten langs ipv tegen obstakels te rijden onderweg ..

Behalve @jaapiyo dan ..
die gast kan nix ..
@Soulmaster: vind het stukje ook een beetje respectloos voor motoragenten. Dat zijn zo’n beetje de beste motorrijders van het land, dat dat een keertje fout gaat is helemaal niet zo heel gek lijkt me. En of dat nou op 200m of 200km van het politiebureau is maakt geen hol uit natuurlijk.
@thijsj: juist, dat bedoel ik dus ook, deze motoragenten hebben meer motorbeheersing in de nagel van hun pink dan de meeste Nederlandse Rossie-wannabees. En als het dan eens misgaat wordt zo iemand direct aan de paal genageld.

Ik daag Jaapiyo uit om eens een dagje met deze mensen mee te gaan als ze een training krijgen en dan ook zelf deze training gaat volgen.
@soulmaster: ik weet niet of ik nou zo graag bij oom agent achterop de motor wil, maar waar kan ik tekenen voor die training?
@jaapiyo: https://motorcircuittraining.nl/products-page leg je het wel even met de camera vast? En niet te vaak vallen als je achtjes moet draaien
Shit happens.
Dit laten ze iedereen weten, maar dat ze een gestolen bmw hebben terug gevonden niet..
@jaapiyo heeft wel zijn motorrijbewijs?
Soms schaam ik me wel als Helmonder zijnde..
@dutchiehd: soms?
Best knap…

De enige lamp in de hele provincie die niet op zolder hangt maar gewoon buiten staat en er dan tegenaan rijden…
@moveyourmind: 😂😂😂
Goed om te horen dat die knakker gepakt is… En gelukkig is de agent ongedeerd…veel belangrijker dan de motor.
#alisdediefnogzosneldeagentmethetpaaltjeachterhaaldhemwel.
#gelukbijeenongeluk ??

Op welk punt is dit “geluk” dan ..
@lincoln: de boef is toch nog gevangen. Een boef vangen beschouwd de politie noord west zuidoost Limburg blijkbaar als een gelukje.
Ik denk niet dat dit is wat ze bedoelen met pole position.
@edge: hahahahaha !!
Gevalletje gas bleef hangen van oom agent.
Had vandaag bijna een politie Transporter in mijn flank en eind vorig jaar knalde er een op een auto bij de kruising voor ons. Voor deze twee gevallen had ik graag gezien dat ze meer toestemming kregen van de meldkamer om licht- en geluidsignalen te voeren. Bij die paal had dat geen verschil gemaakt gok ik zo…
Haha niks tegen Helmond jongeuhh
Kan gebeuren toch

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).