NASA ontwerpt futuristische batmobiel voor Mars

Auteur: , 13 Reacties

NASA werpt een blik in de toekomst.

NASA ontwerpt futuristische wagen

De Amerikaanse ruimteorganisatie NASA onthulde deze week een futuristisch Mars Rover concept voor hun ‘Summer of Mars’ promocampagne. Het gevaarte ziet eruit alsof het rechtstreeks uit een sciencefiction film is geplukt. In tegenstelling tot de andere Rovers, die gebouwd zijn voor onbemande reizen naar Mars, beschikt dit voertuig over vier passagiersstoelen en een high-tech mobiel laboratorium. De twee ton wegende wagen kan zichzelf ook splitsen, zodat het laboratorium achterblijft en het voertuig op verkenning kan.

Het voertuig is ontworpen door Parker Brothers Concepts. Die zijn in de Verenigde Staten erg bekend vanwege het bouwen van allerlei wagens voor films, zoals de Tron Bike uit de sci-fi film ‘Tron: Legacy’ en de Batmobiel uit ‘The Dark Knight’. De concept Mars Rover functioneert volledig en wordt aangedreven door zonnepanelen en een 700 volt batterij. Het model is extra licht doordat er gewerkt is met aluminium en carbon-fiber. Daardoor kan de wagen een topsnelheid halen die rond de 100 kilometer per uur ligt.

Helaas is het voertuig niet gebouwd voor een echte ruimtereis naar de rode planeet. Het doel was om jongeren te inspireren en te laten zien wat NASA’s plannen en ontwikkelingen zijn binnen de Mars missies. Hoewel dit natuurlijk jammer is, laat het wel zien wat er in de toekomst eventueel op Mars gaat rondrijden. Misschien niet precies in deze vorm, maar bepaalde elementen zullen zeker terugkomen.

Onthulling Mars Rover Concept13 reacties

Niet echt black beauty, maar wel bruut
Oh kijk, daarom bouwt Spyker allemaal van die concepts… Het is om jongeren te inspireren om later bij Spyker aan de slag te gaan!

OT: Blijf het bijzonder vinden dat heelal
Wat een enorme onzin. Laat ze eerst eens een echte proefrit op de maan maken.
@rulefollower: laat ze eerst eens moeite erin stoppen om vervuiling tegen te gaan. Dan is die hele expeditie buiten deze luchtbel ook onnodig…
@peug206: man, man…
G63 6×6: move over!
Wordt zo wel een soort Hyundai verhaal. Geile concepten en dan wordt dit het uiteindelijke wagentje dat ze uitpakken op Mars: http://news.xinhuanet.com/tech/2008-07/30/xinsrc_27207053008413431417720.jpg
Moet er nog wel een raketje extra bijgezet worden anders krijgen ze dat ding nooit omhoog
Ik dacht al even dat we hier naar een XL-Batmobile keken. De Justice League film komt er immers in November aan en die tweezitters van Batman zijn veel te krap om de rest van de helden in mee te nemen.
G.I. JOE!!
Helemaal voor mij!
Wat een schatje.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).