Dit zijn de best verdienende autocoureurs van 2016

Auteur: , 35 Reacties

Altijd mooi om weg te dromen bij de enorme bedragen die de crème de la crème jaarlijks toucheert.

Dit zijn de best verdienende autocoureurs van 2016

Forbes heeft de jaarlijkse lijst uitgebracht waarin de 100 best verdienende sportmensen (m/v) ter wereld worden opgenomen. Deze lijst heeft betrekking op de salarissen en sponsorinkomsten over het jaar 2016 en tussen al het Amerikaanse sportgeweld en natuurlijk de grootste voetballers staan gelukkig ook nog enkele coureurs.

Het zijn er welgeteld vijf en bovenaan staat niemand minder dan Lewis Hamilton! De Brit harkte vorig jaar in totaal 46 miljoen USD binnen waarmee hij op een tiende stek overall eindigt. We hebben alle vijf de coureurs in de lijst even voor je in een tabel gepropt, inclusief de plaats op de lijst, het totaalbedrag, het salaris en sponsorinkomsten.

Coureur
Positie
Salaris
Sponsors
Totaal
Lewis Hamilton10$ 38 miljoen$ 8 miljoen$ 46 miljoen
Sebastian Vettel14$ 38 miljoen$ 500k$ 38,5 miljoen
Fernando Alonso20$ 34 miljoen$ 2 miljoen$ 36 miljoen
Jimmie Johnson93$ 16,8 miljoen$ 5 mijoen$ 21,8 miljoen
Dale Earnhardt, Jr.100$ 13,4 miljoen$ 8 miljoen$ 21,4 miljoen

Jimmie Johnson en Dale Earnhardt Jr. zijn trouwens NASCAR-coureurs, maar dat vermoeden had je waarschijnlijk al. Verder staat Cristiano “badderen met Badr” Ronaldo op #1 met een totaalbedrag van $ 93 miljoen. Nog wat stats voor de geeks (ben ik zelf ook): er staan 32 basketballers, 22 honkballers, 15 American footballers, 6 tennissers, 5 golfers en 3 boksers in de lijst. Misschien toch een carrièreswitch overwegen?

De gehele lijst check je hier. Onze lijst met salarissen (2017) van F1-coureurs vind je DAAR.35 reacties

Gaan jullie die tabellen nog een keer aanpassen zodat ze ook op mobiele apparaten te lezen zijn? Want hier valt weinig van te begrijpen.
@nielskdg: inderdaad, niet echt duidelijk zo…
@raamkozijn123: @nielskdg: Inmiddels is het goed te dien, als je de volgorde een beetje kent na een paar artikelen.
@granlusso: Nee, het blijft beginners ellende.
@nielskdg: heb het ookal aangegeven.
@nielskdg: Vergeet die app en gebruik de website; bookmark tussen je appicoontjes en klaar.
@benzinehoofd: het menu werkt niet in de mobiele versie. Niet echt handig
Leuke lijst! Wel jammer dat er maar 1 vrouw in staat… en dat t vol staat met -over de datum heen zijnde (Rooney)- voetballers, maar Valentino Rossi ontbreekt…
@basvspr: die geeft het gelijk weer uit aan zn 2 raceteams en zn eigen circuit :-)
93 miljoen dollar in een jaar tijd. Godnondeju zeg.
@viezefreddyw: een slordige 2,5ton per dag. Bizar gewoon.
@rutger97: € 2,89.- per seconde… 24/7
@viezefreddyw: en dat al een paar jaar achtereen, dan kun je wel vroegtijdig stoppen, met werken en heel erg leuke dingen gaan doen.
Met zo’n aardig pensioen in het vooruitzicht, loop ik ook de hele dag met een grote lach op mijn gezicht en dan mogen zij daar best een heel slecht lijkend beeld van mij maken, dat maakt de lach alleen maar groter.
Maar ik zou alleen manieren verzinnen, waarmee ik zoveel mogelijk mensen mee blij zou maken, geven geeft een grotere genoegdoening, dan krijgen. Hebben is ook niet alles, het laten rollen van de knaken, zou mij wel passen.
@Orichy: Misschien gaat ie zich wel vervelen, vandaar dat ie eraan dacht om te gaan seksen met Badr.
@Orichy: hij doet serieus veel goede dingen. Niet alleen grote zaken maar ook onbekende(n), kleine oplossingen. Ook neemt hij geen tattoo omdat hij bloeddonor is en geen besmettingsgevaar wil riskeren…onder dat gruwelijk arrogante uiterlijk schijnt groot hart te zitten…vond ik wel mooie anekdote 🤗
Wat een geld gaat daarin om
Wat een fantastisch gevoel moet dat zijn om ’s ochtends op te staan zónder dat geld een motivatie is om op te staan, omdat je je schaapjes toch al lang op het droge hebt.
@granlusso: ik sta dagelijks op zonder dat geld een motivatie is. Heerlijk gevoel inderdaad.
@lekbak: Haha, verwachtte al zo’n antwoord. Maar doelde meer op het laatste stukje wat ik zei. ‘Over het algemeen’ kun je zeggen dat mensen iets relaxter wakker worden als ze hun schaapjes op het droge hebben.
@granlusso: dat kan je helemaal niet zeggen want geld geeft ook stress. Omdat mensen rupsjes nooitgenoeg zijn.
@lekbak: idd het gaat niet om geld! Doe wat je leuk vindt en omring je met leuke mensen. Daar wordt je gelukkig van!
Daarom neem ik geneuzel van coureurs, (Can you hear the drums Fernando), dan ook moeilijk serieus.
Ik ben voor de grap eens gaan kijken in die lijst van Forbes en ik schrok me zowaar de tering! Onderling zitten er enorme verschillen tussen salaris en sponsor inkomsten.

Voorbeeldje: Roger Federer verdient per jaar “slechts” 6 mil, maar harkt dankzij sponsoren liefst 58 mil extra binnen! Zet dat even naast een Vettel, die 38 mil ontvangt, terwijl hij een schamele 500k aan sponsorgeld krijgt.

W T F.
@ikschrijfookoverautos: Vettel heeft dan ook weinig trek in sponsoring. Ik geloof best dat er genoeg merken graag met hem in zee zouden willen, maar Vettel komt over als iemand die zijn vrije tijd graag vrij houdt. En waarom ook niet, met 38 miljoen alleen al vorig jaar kun je je dat wel veroorloven.
@edge: Dat zeker. De man heeft niet eens social media! Dan nog is het slechts een van de vele voorbeelden. Het is ronduit belachelijk hoeveel sommigen aan sponsoring binnenhalen.
Idd als er lijstjes op de mobiele app komen dan zijn die niet te lezen. Dat moet autoblog beter kunnen
Op #40: honkballer Justin Verlander met 28,8 miljoen dollar. Nu snap ik ook waarom hij wel een relatie met Kate Upton heeft en ik niet.
Vettel met 500k aan persoonlijke sponsors? Dat klopt echt niet. Volgens mij leeft hij buiten de formule 1 vrij terug getrokken. Denk dat weinige weten dat hij 2 kids heeft. Maar zelfs onze Max heeft meer persoonlijke sponsors.Vettel is een Duitser en Duitsland is heeeeeel groot. 500 k kan niet kloppen!!!
@mark997gt3: 500k kan zeker wel kloppen. Zoals je zegt leeft Vettel zeer teruggetrokken. Vettel doet echt niet of nauwelijks iets met persoonlijke sponsoring. Het seizoen van 2012 begon hij als tweevoudig regerend wereldkampioen zelfs zonder sponsoren. Desgevraagd zei hij toen “It is important to me that a brand is perfect for me. It is not my goal simply to make as much money as I can”. Duidelijk dus dat hem die “paar euro” die hij voor een reclamecampagne kan vangen gestolen kunnen worden en hij die tijd liever bij zijn familie doorbrengt.
Als je naar zijn officiële website gaat, zie je overigens ook geen kopje “partners” of links naar partners onderaan. Enkel een linkje naar de website en webshop van Ferrari.
@edge: Jammer voor de fans is zoiets wel natuurlijk. Als je sportman zich helemaal afsluit van publiciteit en promotie acties van sponsoren is iemand gewoon veel minder bereikbaar.

Persoonlijk vind ik coureurs, die zich wel inzetten voor goede doelen, media en leuke promo-activiteiten een stuk sympathieker dan sporthelden die zich helemaal afsluiten van de wereld.

Zo is een Lil’Lewis die gewoon bereikbaar is via sociale media, of een Max die een caravan-race doet een stuk meer like-able dan een Vettel die niets van zichzelf deelt, en tegenwoordig zelfs op vrijdagen (al dan niet op instructie van ferrari) niet communiceert met de pers
Cristiano Ronaldo inderdaad een ziekelijke 83 miljoen euro per jaar🤤

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).