Nederbelg met ‘dikke BMW’ heeft boodschap voor politie

Auteur: , 98 Reacties

Of ze hem voortaan met rust willen laten.

Nederbelg met 'dikke BMW' heeft boodschap voor politie

De 23-jarige Kevin Penning uit Hoogstraten is er klaar mee. Geregeld krijgt de Nederlander, die woonachtig is in België, te maken met geïnteresseerde agenten. De jongeman vervoert zich in een BMW 6 Serie met M3/M4 Competition velgen.

Voor ons autokenners een doorsnee BMW, deze generatie 6 Serie kwam immers 15 jaar geleden op de markt. Tussen de 12.000 en 25.000 euro zijn genoeg (nette) exemplaren te vinden. Politieagenten die geen kaas hebben gegeten van auto’s merken de coupé echter op als een luxe, dure BMW en trekken hele andere conclusies.

Tegenover het AD doet de 23-jarige Penning zijn verhaal. De jongeman heeft besloten een sticker op de achterruit van zijn auto te plakken met een boodschap voor de politie. Hij is geen drugscrimineel en wil graag met rust gelaten worden. Omdat de in België woonachtige man af en toe in Nederland moet zijn is de BMW-rijder geregeld het haasje tijdens een controle. In de krant zegt de 23-jarige dat dit soort diesels, in zijn geval een 635d, goedkoper zijn in België dan in Nederland.

Of de sticker gaat helpen om minder aandacht van de politie te krijgen is nog maar de vraag. De kans is eerder groot dat nu juist agenten geïnteresseerd raken in de BMW. Volgens de 23-jarige is hij al 186 keer staande gehouden met zijn BMW in anderhalf jaar tijd. De sticker zit er sinds deze week op.

Met dank aan Jaap voor de tip! Fotocredit: belgianbmwe63 via Instagram98 reacties

Slimme kerel
@888natan: slim omdat hij zo jong al zakelijk succes heeft? Of omdat hij z’n spreekwoordelijke middelvinger opsteekt?
@sirprize: Waar staat iets over zakelijk succes?
@vondick: die rode tekst met streepjes eronder, daar kun je op klikken voor meer achtergrondinformatie. Kevin is een succesvolle jonge zakenman met een beetje een foute smaak. Maar welke 23-jarige met een beetje geld heeft dat nou niet.
@sirprize: Dat kon ik niet lezen, want dan moest ik eerst cookies accepteren.
@sirprize: ben je succesvol als je een auto van €15k rijdt? Kan je überhaupt succes aflezen aan een auto? Volgens mij niet.
@wildewesten: hij kocht ‘m voor 20K. Toen ik 23 was had ik geen 20K voor ’n auto.
@sirprize: ik ben net 22 en heb wel 20k en een auto van 7500. Ben ik nu succesvol?
@wildewesten: niet persé. Sirprise heeft hetzelfde probleem als ik: niet kunnen sparen.
@jochempie: 😉 niet toen ik 23 was nee. Inmiddels lukt ’t aardig
@wildewesten: Vind ik wel hoor, goed bezig!
@wildewesten: nee, je opgespaarde studielening telt niet mee.
@wildewesten: nee aandachtsgeil ;)
@sirprize: hij wellicht ook niet maar heeft het bij de bank geleend. Een auto an sich zegt niets.
@sirprize: een pauper dus met remblokken van wish
@sirprize: vooral die middelvinger
Aparte keus velgen voor dit model, zou ik op zich wel meer foto’s van willen zien.
@raceface: Volgens mij is dat ook de reden van al die staandehoudingen. Om het beter te zien en Kevin daarna even fijntjes te vertellen dat het er niet uitziet en hij er mooiere velgen op moet leggen. Maar ja, 186 keer… Kevin is hardleers geloof ik.
De onwetendheid van de agenten over de waarde van zo’n auto is dezelfde onwetendheid waarmee je bevalligendames je bed in kunt lokken, dus het mes snijdt aan twee kanten. Niet zo piepen dus!
@jochempie: Ik zou net zo min aandacht willen van de Politie als van ‘dames’ die hun kerel selecteren op auto…
@gebruikersnaam3: daarom rijd ik auto’s die niet bijzonder sexy zijn. Een soort rijdend sugardaddy-filter. Maar anderen hebben weer hun eigen aspiraties.
186 keer in 1,5 jaar. Heb je ook een foto van Kevin zou me niets verbazen dat het een Ridouan Taghi look a like is.
@thomasthomas: Kevin Penning is een doodnormale roomblanke Nederlander met het kapsel van de gemiddelde voetballer. Kortom hij ziet eruit als al zijn leeftijdsgenoten.
@sirprize: Tja, ik denk dat ik de politie wel begrijp als iemand eruit ziet als hooligan/criminele Oostblokker…
Het zou natuurlijk kunnen dat Kevin er ook een ‘net op het randje’ weggedrag op na houd. Dan wordt de politie ook wel eens nieuwsgierig. Toch is ook als dat het geval is dit wel erg veel..

Ik ben zelf maar één keer aangehouden zonder dat ik wist waarom. Ik was aardig jong, had een opvallende rode urquattro..maar of dat de reden was..? Geen idee.
Wel was de hele situatie vreemd. De politie kwam mij tegemoet, keerde nogal abrupt en volgde mij door een lang lintdorp om me daarna pas op de buitenweg..in een bocht.. aan de kant te zetten. Ook hun houding was anders dan normaal, gespannener, agressiever dan bij normale controles of boetes.
Na een uitgebreide papieren controle mocht ik weer gaan. Ik denk niet dat er meer dan 10 woorden gewisseld zijn..
Vet stoer hoor.. 🙄
Wat ik hier niet snap is dat ik als 27 jarige al jaren in NL kom met dreadlocks in een VW T3 zonder problemen of in de oldie Mustang is het ook geen probleem. Het is dus echt enkel jongeren met een donkere huidskleur in een BMW die ze er uit halen?
@shiva: de locatie en het tijdstip zijn zeker zo belangrijk.
@shiva: klanten zijn niet de focus, maar handelaren.
@jochempie: Hahaha, geniaal!
@shiva: heb bijna een jaar rondgereden met een zwarte 760LI (veel in Rotterdam) ik heb afgezien van één controle nooit een staandehouding gehad. Mensen rijden met de ramen omlaag en de muziek keihard en dan verbaasd zijn en klagen over dat ze gecontroleerd worden.
@shiva: Of de blanke Nederlander is net zo crimineel als Noord-Afrikaan/Antilliaan, maar zijn gewoonweg slimmer….. Of de Noord-Afrikaan/Antilliaan is gewoon crimineler, gezien de verhoudingen in de huizen van bewaring. En waarschijnlijk is het optie 2, wat het aanhouden van licht en donker getinte personen verklaart.
@audicoupe84: pas maar op, dadelijk trekt iemand de racisme- of slachtofferkaart.
Je bent toch ook gewoon een patser Kevin, laten we daar geen doekjes over winden.
Welke dikke bmw? Het is erg gesteld met de autokennis van sommigen…
@unknown32: dikke BMW staat toch ook tussen aanhalingstekens..🤔
@unknown32: Een E63 635d is behoorlijk snel, helemaal met chip en veel opties. Dus ja, dikke 3.0 6IL diesel BMW. Het is i.i.g. geen 118d.
@skinnybmw: van opties wordt ’n bmw niet sneller, alleen zwaarder.
@sirprize: En dus ‘dikker’😉 Ik zeg nergens dat hij er sneller van wordt, toch? Of bent u inmiddels de definitie van ‘dik’ vergeten?
@skinnybmw: ik citeer “behoorlijk snel, helemaal met chip EN veel opties” jouw woorden.
@sirprize: My bad, ik doelde meer op ‘dik’ dan ‘snel’. Verkeerd geschreven dus.
@skinnybmw: Blijft in Belgie geen dikke bmw. Eerder een oude afgetrapte auto die enkel door een bepaald type volk wordt gereden:-) Ik rij nog liever in die 118d waarover je het hebt, voor hetzelfde budget heb je dan een recentere auto met minder kilometers en niet afgetrapt. Maar iedereen kiest wat hij zelf wil.
@unknown32: Dat er een bepaald volk in uw land in rijdt staat los van het feit of iets ‘dik’ is. Ook wat u liever zelf rijdt. Wat weegt uw 118d vergeleken met deze 636d? En welke is dan zwaarder, dus dikker? Precies…u begrijpt mijn punt en wat dus ‘dik’ inhoudt.
@skinnybmw: Ik heb geen 118d, ik heb ander leuks. 10 jaar geleden had ik wel een 116d (rwd), leuke herinneringen aan.
Maar dik en zwaar is geen synoniem. Anyway, ik vind het geen dikke auto. Meestal vind je een auto dik omdat die beter/leuker/sneller is dan jezelf hebt? Is overigens geen kritiek
Als ie nou een normaal instapsetje velgen eronder legt is ie ook klaar met de controles, scheelt hem weer stickers plakken.
Ik reed als student met een 10 jaar oude 190 merc dat ding was afgetrapt, maar niemand die voorbij die ster kon zien. Menig medestudent dacht dat ik een zwaar crimineel was, leraren die jaloers naar die oude bak keken en ja, elke pliesie hield mij aan, en zeker met donkere vrienden naast mij. Maar ja, we reden dan ook vooral in Rotterdam rond. Maar de frustratie en de sticker kan ik helemaal begrijpen!
Ben nog geen één keer staande gehouden in de vijf jaar dat ik mijn rijbewijs heb…
@jules713: fietsers met een autorijbewijs stoppen ze ook niet.
@nasty: oefff… Ik pak de after-sun er maar weer even bij.
@jules713:
Ik heb dit jaar 18 jaar mijn rijbewijs en afgezien van de controles van het leger in het MKZ gebied destijds, ben ik nog nooit gecontroleerd of aangehouden.
@stationcar:
Oja, en dat terwijl ik ruim 10 jaar in diverse BMW’s heb gereden…
Ik ben vorige maand nog staande gehouden. Ik reed in m’n Grandeur de Duitse grens over vanuit Nederland, op een druilerige, stille zondagochtend. Ik was de enige inzittende, een man van 32. Ja, dat kan verdacht overkomen. Na natrekking van naam en kenteken mocht ik weer door.
@jochempie: gecontroleerd in een Hyundai. Klinkt meer als een willekeurige steekproef dan een patsercontrole of etnisch profileren.
@sirprize: dat hoop ik dan maar. Maar aan de andere kant, ze wilden wel heel graag in de auto kijken, maar dat mocht niet van het hoofdbureau.
Die BMW is nog niet zo verdacht…

Maar om nou met een soort ‘Leave me alone’ sticker rond gaan rijden…

En ook nog eens als Nederlander in België gaan wonen doet wel heel erg denken aan ‘Leaving Netherland’.
Hij is vast nog niet op de hoogte van de milieuzone’s hier.
Je zou zijn naam eens moeten Googelen, is geen etnisch profileren verder… Dit is gewoon een tokkie. 186 keer in 1,5 jaar tijd lijkt me wel wat veel trouwens. Da’s, mits hij iedere dag heen en weer rijdt, eens in de drie dagen?…
Ik vind het wel bijzonder dat ze weggebruikers zo vaak aanhouden. Je zou verwachten dat ze even een kentekencheck doen en dan (zouden!) moeten kunnen zien dat er al eerder checks zijn geweest. Ik zou zeggen maximaal 1 keer per maand een check en alleen bij gedegen twijfel meer. Het betekent dus ook dat ze nu weinig tijd hebben voor andere weggebruikers…
Is mij 2x overkomen toen ik als 22 jarige een puntgave LCI E39 530i kocht, een jaar of tien geleden. Toegegeven, het was ook echt een prachtige wagen en dat er een 22 jarige snotneus achter het stuur zat paste ook niet helemaal in het plaatje. Ik snapte dat opzich wel. Achja, vriendelijk oom agent en ook een keer de Marechaussee te woord gestaan.


Ach ik ben ook 21 en rij een 370z, nog nooit een keer staande gehouden. Wellicht dat ik zometeen meer geluk heb met een C63.
@nopetrolnofun: 370z is ook niet echt de eerste keuze voor een crimineel..
@nopetrolnofun: je rijdt dus ook nog geen 3 jaar. Was zelf vrij vaak de sigaar bij Osnabruck en Prumm. De andere grensovergangen niet zo (extra gratis tip voor de drugskoerier)
@nopetrolnofun: alsof een crimineel in een 10 jaar oud Jappenwagentje gaat rondtuffen…
@nopetrolnofun: die C63 w204 heeft een best imago, maakt herrie als de tering en jij bent zo’n klein dikzakkie, jij gaat zo vaak aandacht krijgen van de juten man, maak je geen zorgen😂
Ik rijd sinds ik 17 ben met een bmw 650 cabrio van deze generatie 5 jaar later nog geen enkele keer staande gehouden.
Zou het aan de wagen liggen of de persoon die ermee rijdt?
@leendertjeanpaulgodfried: rij je vaak de grens over? Met mijn M6 E63 word ik regelmatig stilgezet bij Venlo (iets verder) als ik vanuit de A61 uit Duitsland binnenkom en dan bij Venlose Heide ga tanken (grens weer over, 2km verder Aral). 32-jaar oud, blank, vrijwel altijd in 2-delig pak en al regelmatig dezelfde marechaussee beambten gezien.

Wel appels met appels en peren met peren vergelijken. In NL ben ik nog nooit staande gehouden maar bij de grens, zeker in de wintermaanden, is het schering en inslag en hondsvervelend.
@basecamp: ik ben zelf een belg maar rijdt tegenwoordig wekelijks naar Tilburg.
Verder zeer veel in België, Frankrijk en Groot-Brittanië.
Haha. Ik vind het nog heel netjes gedaan die sticker. Zelf in mn 350z ook heel vaak staande gehouden bij de Duitse grens. Nu in m’n saaie familiehok vliegen de kilootjes de grens over..
Stoer hoor, met je BMW die nog maar een fractie van de nieuwprijs waard is. Beetje stoer doen. Zo relevant ben je niet. Tenzij hij weet dat ie rijdt als een mogool en daarom steeds aan de kant gezet wordt.
@720s: Veel stoerder dan deze comment gaat het niet worden denk ik. Blij dat je je mening hebt mogen geven op internet?
@basecamp: erg tevreden, dankjewel.
@basecamp: misschien heeft hij ’t over de kilo’s rond z’n middel? 😂
Groot gelijk, ik word er ook schijtziek van elke keer aan de kant gezet te worden in mijn auto’s… Als je jong bent en geen 30 jr oude corsa rijd word je gewoon constant aan de kant gezet helaas in dit land…
@spykerboy: Niet alleen in Nederland. In Oslo hetzelfde probleem
@spykerboy: ze zullen wel succesvol zijn met deze tactiek, anders zouden ze ’t niet doen.
@sirprize: zal mij worst wezen of het succes heeft of niet… Als ik niets fout doe zie ik niet waarom ik gecontroleerd moet worden… Puur omdat ik jong ben en een dure auto rijd word je eruit geplukt, is niks meer dan een vorm van racisme…
-edit: nutteloze bijdrage-
Belgen… ook een soort van etnisch profileren… dat mag toch niet meer?
@baserace: Kevin is een in Hoogstraten (B) woonachtige Rotterdammert.
Jullie artikel is onvolledig. Hij is al 186 keer staande gehouden, waarvan 1 keer door de BE Politie, al de anderen keren was in NL. Want, zoals ik eerder zei, de NL overheid laat geen kans onbenut om zijn onderdanen het vel over de oren te trekken.
@johnwaters: ik merk daar anders weinig van. Beetje populistisch geroep weer.
@sirprize: Populistisch? Het artikel bewijst nochtans mijn stelling. In BE op 1 keer na zo vrij als een vogel, in NL 185 keer gecontroleerd. Hoe noem jij dat dan?
@johnwaters: je zou ’t pesten kunnen noemen. Iemand ’t vel over de oren trekken is een gezegde voor iemand villen of iemand ergens heel veel voor laten betalen.
Mja, foute BMW, zwart, verkeerde velgen, getinte ruiten achteraan, gepersonaliseerde nummerplaat,… Telkens ik deze combinatie zie, zit er 100% van de tijd een niet-Belg of niet-Nederlander in. Ik keur het niet goed, maar ik begrijp het ergens wel.
@simonmc: of ze komen van het kamp, herkenbaar aan de tattoos
Zelf nu ook al 9 keer aangehouden in 6 maanden tijd in Nederland en ook België. Waarvan 8 keer zonder een goeie reden. Snap de frustratie, maar zoon sticker slaat nergens op. Koop dan een andere auto of zet er minder foute wielen onder.
Ik denk niet zo zeer dat het de ‘dikke’ auto is, maar vooral het soort dikke auto. In een (aanzienlijk duurdere) Merc, BMW, Audi of Jag sedan/station op normale velgen heb je weinig problemen. Zo’n BMW met persoonlijke nummerplaat en foute velgen is exact waar de drugsdealertjes die hier in de grensregio de weg en de stad onveilig maken in rijden. Je voldoet gewoon aan een vrij accuraat profiel. Enorm lullig als je de uitzondering bent, maar je weet zelf ook wel dat je in een wat foute bak rijdt. Prima als je dat mooi vindt, maar accepteer dan ook de consequenties. Je hebt er zelf ook profijt van dat de politie alle criminele eikeltjes van de weg haalt.
Dit overkomt alleen van die figuren die in van die ouwe pooierbakken rijden om zichzelf eruit te laten zien als een selfmade miljonair. Zeker in NL is het simpelweg al snel stereotype en imo niet gek dat als je als jonge jongen in een grote wagen rijdt, dat de politie dingen met je wil checken. Als je daarbij ook gewoon normaal doet, is er niks aan de hand..maar dit soort types hangen meestal aan het gas, met de ramen open, armpje op de deur en de radio op standje gehoorbeschadiging.
@ghost: als je in NL met iets groter rijdt dan een Aygo of Twingo beantwoord je al niet meer aan het gemiddelde profiel.
Ik rijd in mijn M5 rond sinds ik 24 ben (E60) en ben nog nooit staande gehouden – ook niet in het buitenland. Zonder iets te willen insinueren: die van mij is lekker origineel, ik luister nooit naar harde muziek (duh, v10!). Verder ben ik ook niet zo van de tatoeages of patserige merkkleding.

Misschien roep je het gewoon wel een beetje over jezelf af….
Andere nummerplaat en het probleem is passé.
Hoop dat het werkt, lijkt me geen goedkope sticker..
Ligt niet alleen aan de auto denk ik als ik zo op Instagram kijk, normale velgen scheelt al een hoop… De velgen die er bij de dyno op zitten zijn veel netter en ook mooier i.m.o. Zelf nog nooit staande gehouden met 19 jarige leeftijd in een Cls uit 2008 met standaard velgen.
Het is natuurlijk heel vervelend voor de persoon in kwestie om zo veel te worden gecontroleerd. De andere kant van de medaille is dat je in het zuiden van Nederland best veel (erg) jonge mensen in (erg) dure auto’s ziet rondrijden. Dat kunnen heel goed succesvolle ondernemers, voetballers enz zijn, maar helaas gaat het ook vaak om mensen die onverklaarbaar kennelijk over heel veel geld beschikken. Het controleren van zo’n auto kan dan leiden tot het in beeld krijgen van criminelen die anders buiten beeld blijven. En dat vind ik eerlijk gezegd ook heel belangrijk. Beter dat dan het allen oppakken van de uitvoerders.
Waarom deze meneer in een niet meer zo dure 6 serie zo veel wordt aangehouden in NL. Waarschijnlijk omdat hij veel door de grensstreek rijdt en de NL politie zijn Belgische kenteken niet door het systeem kan halen. Verder rijden drugrunners graag in snelle en stevige auto’s. Nogmaals, sneu voor de persoon in kwestie als deze als liefhebber deze auto van zijn zuur verdiende centen rijdt. Maar ik ben wel blij dat die controles worden gedaan.
De kentekenplaat helpt ook niet. Verdachten worden in Nederland immers aangeduid met hun voornaam en de eerste letter van hun achternaam.
Ik heb dit ook meegemaakt. Elke keer aan de kant, elke grens overgang. Na controle van niets (willen alleen de auto van dichtbij zien) mag je verder. Tot 1 keer in Dover: Ik reed de grenscontrole gebouw meteen binnen terwijl niemand mij een signaal had gegeven – de man stond er even niet en ik wist niet meer hoe ik anders moest rijden. Kort uitleg, douane frummelden iets in een computer en raar maar waar; sinds die tijd ben ik nergens meer gecontroleerd.
> Omdat de in België woonachtige man af en toe in Nederland moet zijn

In het artikel:

> steekt dagelijks de grens over

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).