Nederland bestrijdt files met real-time rij-advies

Auteur: , Geen reacties

Duizenden automobilisten zullen volgend jaar via een app op basis van de actuele situatie op de weg persoonlijke rij- en reisadviezen ontvangen.

Schultz van Haegen Talking Traffic

Op de A67 en A58 worden technieken in auto’s en langs de weg getest om de doorstroom van het verkeer te bevorderen en daarmee files te bestrijden.

Minister Schultz van Haegen bezocht de Automotive Campus in Helmond voor een presentatie van de proefprojecten. “De komende twintig jaar gaat er in de automobiliteit meer veranderen dan de afgelopen honderd jaar. Nederland heeft alles in huis om koploper op het gebied van slimme mobiliteit te zijn. De nieuwe technieken bieden grote kansen bij de bestrijding van de files. Waar we nu op kleine schaal mee begonnen zijn, wordt uiteindelijk op grote schaal uitgerold. Het levert ons ook een mooi exportproduct op.”

De minister testte de apps van projecten Spookfiles A58 en Brabant in-car III, waarbij weggebruikers via hun smartphone real-time persoonlijk rijdadvies ontvangen. Dit advies is afgestemd op het rijgedrag van andere weggebruikers, zodat files voorkomen worden en het verkeer sneller en efficiënter beweegt. Voertuigen geven de informatie aan elkaar door via ‘Talking Traffic‘, wat Schultz van Haegen zelf heeft mee mogen maken op de wegen rondom de Automotive Campus.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).