Carjackende Nederlandse coke-neus heeft straf gekregen

Auteur: , 22 Reacties

If you wanna hang out you've got to take her out. Cocaine..

Joker

In maart van dit jaar sprong een man op de motorkap van een auto. Het had in dit geval niks te maken met een dunkcontest, maar met keiharde criminaliteit. In de auto zaten op dat moment namelijk gewoon de eigenaresse van de auto en haar tienjarige dochter.

De man ontfutselde het vervoersmiddel en maakte vervolgens Den Haag onveilig. Zijn korte dollemansrit kwam tot een einde nadat hij tegen een tram en een andere auto botste. Gelukkig gebeurde dat wel nadat de originele inzittenden van de auto uitgestapt waren. Ondanks de klapper was het feest echter nog niet voorbij! De man probeerde namelijk een tweede auto te carjacken, maar slaagde niet in die opzet.

Vandaag moest de feestneus zich verantwoorden voor de rechter. Misschien zou je anders verwachten, maar het blijft in dit geval niet bij een fopstraf, tenminste niet in verhouding tot wat we gewend zijn. 18 maanden brommen plus TBS is het verdict. Daarnaast moet de overtreder ook nog een schadevergoeding betalen aan de rechtmatige eigenaresse van de auto en haar dochter, die naar verluidt nog steeds moeite heeft om het gebeuren te verwerken. (via ANP)

If you wanna get down, down on the ground. Cocaine.22 reacties

Eindelijk eens een straf die kan tellen. Idem voor verkrachters aub want die komen er vaak met een te milde straf van af!
@leaper035t: gevangenis straffen afschaffen en gelijk beginnen met behandeling zodra rechter schuld heeft beoordeelt.

Die straffen zijn alleen signaal naar de samenleving en geeft blijkbaar bij mensen zoals u een vredig gevoel van gerechtigheid.

De maatschappij is er totaal niet bij gebaat. Is ook uit meerdere onderzoeken inmiddels gebleken.
@esprit84: en wie gaat dat betalen?
@lekkaah: welke kosten doelt u op? er komen geen nieuwe kosten bij.

en je bespaart behoorlijk op gevangeniskosten.
@esprit84: ?? jij denkt dat een individuele behandeling goedkoper is dan een gevangene?
@lekkaah: die behandeling komt er nu sowieso ook al ná de gevangenisstraf (die dus geen enkel doel heeft behalve gerechtigheid). Dus nogmaals, geen extra kosten.
@esprit84: Er is toevallig gisteren in het nieuws geweest dat elk jaar 17.000 van de 30.000 vrijgelaten gedetineerden zonder behandeling/nazorg op straat komen te staan.
@berlinetta: geen enkel probleem. Ondervraag die ex-gedenieerden en ze zaten toch al onschuldig vast. Helemaal geen behandeling nodig.
@mashell: over gefundeerd gesproken
@leaper035t: omdat jij het belangrijk vindt dat mensen die jij totaal niet kent, bij situaties waar jij totaal niets mee te maken hebt wel hoog bestraft worden….

dat is best treurig, dat zeg ik nog keurig
@esprit84: en wat als je eigen vrouw of kind erbij betrokken is?
@leaper035t: je bent de dooddoener “keinhard aanpakken” vergeten…
De strafmaat beoordelen dat doen we niet op internet. Dat gebeurt in raadskamers in de rechtbank. Toetsen of de straf wel juist is doen we ook niet op het internet, dat doen we in hoger beroep. De strafmaat bepalen kan iemand alleen voldoende juist doen als hij heel het dossier gelezen heeft, een uitgebreide gemotiveerde motivatie geschreven heeft. Dus lukt je allemaal niet binnen 6 minuten na het plaatsen van een blog artikel.
Moraal van het verhaal: alle gejammer over strafmaten die te hoog en te laag op het internet is allemaal overbodige onzin. Ongefundeerd, onkundig, overbodig. Stop daarrmee!
@mashell: helemaal mee akkoord. Maar ik denk dat wel vele gevallen waarbij slachtoffers voor de rest van hun leven fysische of psychische hinder van ondervinden te licht bestraft worden. Dit is mijn persoonlijke overtuiging dat ik op een forum deel. Wat ik anders overigens nooit doe. Nu vond die beste rechter het blijkbaar wel nodig om The Joker voor 18 jaar (!) op te sluiten, doet me vermoeden dat het niet enkel was om een voorbeeld te stellen maar dat ie nog wat op zn kerfstok had.
@leaper035t:
Ik las 18 maanden 😂
@desjonnies: EDIT: word.
EDIT: man man man…fixed!
Dat er ooit nog zo’n dag mocht aanbreken. Ons aller @Jaapiyo die de teksten van de legendarische J.J. Cale citeert. Pinkt een traantje weg. Hulde!
@willeme: Ik dacht Clapton. Is het origineel van Cale..?
@PeugeotGTI: dat dacht ik ook dat die van clapton was het liedje zit ook in lord of war
@rob5nismo: en @peugeotgti:

Eric Clapton begon zijn carrière in diverse bands. Eerst bij John Mayall and The Bluesbreakers, de kraamkamer voor vele rocklegendes. Daarna heeft hij nog zijn stempel gedrukt op bands als Cream, Blind Faith, Derek and the Dominos and The Yardbirds.

Relatief laat begon Eric Clapton aan zijn solo-loopbaan. Op zijn eerste solo-plaat staat het nummer After Midnight, een cover van J.J. Cale. Dat een bescheiden hitje werd. Enkele jaren later (1977) bracht Clapton ‘Slowhand’ uit, waarop Cocaine staat. Dit nummer was wederom afkomstig van J.J. Cale. Het grappige is, is dat mede door die twee nummers Clapton’s enorm bekend werd, maar J.J. Cale in retrospect ook. De royalties waren immers voor Cale. J.J. Cale heette eigenlijk gewoon John Cale, maar omdat een lid van The Velvet Underground ook zo heette, bedacht een uitbater (o.i.d., zou ik moeten opzoeken, kan ook een platenbons zijn geweest) de naam J.J. Cale als vorm van grap. Cale vond het eigenlijk wel prima en heeft het altijd zo gehouden.

Ook op de latere albums heeft Clapton diverse nummers van J.J. Cale gecoverd: Travelin’ Light (Reptile, 2001) en River Runs Deep op ‘Clapton’ (2007). Een jaar daarvoor hebben J.J. Cale en Eric Clapton gezamenlijk het album ‘The Road To Escondido’ uitgebracht. Als een soort bedankje van Clapton naar zijn leermeester.

In 2013 komt Clapton met de plaat ‘Old Sock’ uit, waarop ook een cover van Cale te horen is (Angel). Rond die tijd komt J.J. Cale te overlijden. Om de beste man een waardig eerbetoon te geven roept Clapton de hulp in van wat vrienden voor het album: The Breeze: An Appriciation of J.J. Cale. De plaat was een collaboratie van Clapton, John Mayer, Willie Nelson, Mark Knopfler (Die Straits), Don White (bandlid van Cale), Christine Lakeland (Cale’s vrouw) en Tom Petty, die helaas een paar dagen geleden ook al is overleden. Dus mocht Eric Clapton weer eens gaan Touren en naar Nederland komen, zeker even langsgaan. De tijd dat de legendarische gitaristen ons komen te invallen lijkt nu definitief aangebroken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).