Nederlandse Glowing Smart Highway timmert aan de weg

Auteur: , 26 Reacties

De Glowing Smart Highway waar we al eerder over berichtten wordt nog nog op volle toeren doorontwikkeld.

Sinds enige tijd zijn de Glowing Lines al te beleven op de N329. De lijnen nemen tijdens daglicht energie op en stralen dat dan tijdens de nacht weer uit in de vorm van zichtbaar licht. De lijnen moeten zorgen voor een beter overzicht voor weggebruikers en zo een verhoogde veiligheid.

Het project, een initiatief van kunstenaar en ontwerper Daan Roosegaarde, technisch uitgevoerd door bouwbedrijf Heijmans, is de laatste tijd verder doorontwikkeld en getest op gebruikerservaring en duurzaamheid. Zo staan binnenkort pilots op het programma in China en Tokio. Maar ook in eigen land wordt er aan de weg getimmerd. Minister van Infrastructuur en Milieu Schultz heeft Roosegaarde gevraagd een nieuw ontwerp te maken voor de Afsluitdijk, gebaseerd op het Smart Highway concept als nieuw Nederlands icoon.

Op 12 november wordt ook het Van Gogh-Roosegaarde fietspad in Nuenen geopend dat gebruik maakt van de inmiddels beproefde techniek. Dit pad, dat deel is van de historische van Gogh route in Neunen zal de gebruiker de mogelijkheid bieden het werk ‘Sterrennacht’ van Van Gogh op een moderne manier te beleven.

Check de gallery om te zien hoe de toekomst er in het echt uit ziet. En bekijk HIER de video.26 reacties

Mooi dat we weer iets positiefs hebben waar we als Nederlander een beetje trots op mogen zijn! Zulke durfprojecten vereisen visie en doorzettingsvermogen. Erg knap, felicitaties voor de initiatiefnemers!
@JanJansen: durfproject? Hoezo?
@papa: Heb je dit eerder gezien dan? Durf = aan iets nieuws beginnen en het kapitaal ophalen dat nodig is om ea te ontwikkelen en uit te rollen.
@monaco:

Dat heet gewoon R&D. Sometime you win, sometime you lose. Maar om het nu een “durfproject” te noemen vind ik ook lichtelijk overdreven.
@JanJansen: Mag ik even een teiltje?? Bij de tweede zin kwam even het avond eten van gister weer naar boven…
@6cilinder: ik was even vergeten dat we in Nederland wonen. Als je boven het maaiveld uit komt gaat je kop eraf.
Maar vertel eens wat jij hebt bijgedragen aan deze wereld?
@JanJansen: Begrijp me niet verkeerd, ik vind het een geweldig idee en ik val het ook niet aan! Maar om nou zo spastisch te doen over het feit dat de beste man een goed idee heeft kunnen verkopen snap ik niet.

Oooh en nog wat, waarom denk je dat Heijmans erbij betrokken is? Ik denk niet om de wegen zoveel veiliger te maken maar om mogelijke omzet en winst wanneer dit op meer wegen toegepast wordt.
via Android app
Absoluut geniaal, gelijk integreren in alle infrastructurele projecten.
Schultz en Hennis: hartjes. Prachtige en charmante vrouwen. Mag een voorbeeld zijn voor veel dames hier in Nederland. En ja, dit is volledig off topic. Maar het is het waard.
@camber24: Hennis is niet echt vakbekwaam te noemen, wat zij op haar post te zoeken heeft mag Joost weten.
@camber24: Hennis een prachtige en charmante vrouw? Ehm nee. Die clownschmink ziet er niet uit en ze weet de helft van de tijd niet waar ze het over heeft. Heel irritant.
@camber24: een voorbeeld voor Nederlandse vrouwen? Een baan doen waarbij je geen idee hebt waarover het gaat? Vrouwen in de top is prima, maar dan aub wel vrouwen die weten waarover ze t hebben.
@gregorius: I love girls on top!
Ziet er gaaf uit en het zal zeker bijdragen aan de verkeersveiligheid. Ik zeg doen!
Doe dan ook gelijk de strepen in het midden. Lijkt me wel zo handig. Geweldig idee blijft het.
hehe, werd tijd.. Nou nog in kleine details(fabriekaf) aan auto’s toevoegen.


Welcome to the future.
Wat is er mis met de witte lijnen? Als je die niet meer kan zien of niet kan tussen blijven moet niet aan het verkeer deelnemen.
@gerjan: Conservatieve “waar is dat nu weer voor nodig” reactie: check!

Zoiets heet ontwikkeling.
Deze aardige man is ook bezig om bomen illuminerend te maken. Check this http://www.huffingtonpost.com/2014/03/30/daan-roosegaarde_n_5044578.html
En wat als het straks om half 9 licht wordt, het de hele dag 3 graden is met donkere wolken regen en het vervolgens om 4 uur ’s middag alweer donker is? Doen die mooi strepen het dan de volgende ochtend om half 8 het nog steeds? Of heb je dan opeens geen lijnen meer aan de zijkant van de weg?
Tron was nou niet zo’n meesterwerk dat we dit moeten gaan lopen nabouwen.
Werk het straks ook onder een pak sneeuw?
@Alfarobert: wat denk je zelf? Werken gewone witte strepen ook onder een laag sneeuw?
@Griffin:

eehhh .. toevallig wel ja ..
In Engeland een paar keer op wegen gereden die led strips in de zijkant hadden, super!

Dit lijkt me ook ideaal in regenachtige condities.

Ik ben voor!
Geinig, zoiets zouden ze ook aan moeten leggen op circuits waar 24uurs races gehouden worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).