Nederlandse leaserijder is bekrompen mini-koekblik zat

Auteur: , 14 Reacties

Ken je de uitdrukking: 'als sardientjes in een blik'? Dat is hoe de Nederlandse leaserijder zich tot voor kort door de 'steeds maar kleiner'-trend voelde. Maar de maat is vol, en dus leasen we tegenwoordig gewoon weer auto's van een fatsoenlijk formaat.

Ruimtebeleving NL leaserijder

Verblind door gierigheid koos de zakelijke rijder de laatste jaren voor een spotgoedkope auto. Weinig bijtelling betalen betekent immers meer geld over voor andere zaken. Dat je hiervoor een A-segmenter krijgt die spartaanser is geoutilleerd dan de gemiddelde kartonnen doos van een zwerver werd op de koop toe genomen.

Maar er komt een tijd dat bij de leaserijder de irritatiegrens is bereikt, waarop deze uitschreeuwt: ‘enough is enough, I’ve had it with this mother** lack of space in my mother** car‘, of, indien hij een generatie ouder is: ‘I’m as mad as hell and I’m not gonna take it anymore!‘. En dus geven we het schaars bemeten blik de vinger en gaan we weer groter, zo meldt Leaseplan in een eigen onderzoek.

Vorig jaar liep de vraag naar 14 procent-auto’s enorm op, de hogere bijtellingscategorie√ęn (20 en 25%) juist minder, maar nu de milieu-eisen aangescherpt zijn is er minder te kiezen in de (sub)14%-regionen. Daarnaast zijn er sinds 2014 geen 0-procenters meer, voor een zuiver elektrische auto betaal je tegenwoordig 4% bijtelling. Stiekem komt het er dus op neer dat de keuze alsnog financieel is, maar in ieder geval zijn we voor korte tijd iets ruimer behuisd op onze wielen.

Zodra er een nieuwe lichting kleine fiscaal aantrekkelijke wagens komt kan dit zo weer omslaan, maar voorlopig zal de groter-trend nog wel even aanhouden, aangezien je binnenkort bijvoorbeeld ook de Golf GTE, een C-segmenter met 7% bijtelling, kunt rijden. En laten we de Metsubsidie Outlander PHEV vooral niet vergeten. Ook geen kleine jongen.

De ontwikkelingen van de laatste jaren werden door Leaseplan in een infographic gevangen, deze vind je HIER.

Foto: de ruimtebeleving van de Nederlandse leaserijder (licht gedramatiseerd)14 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Beetje raar artikeltje dit. Er wordt een relatie gelegd tussen bijtellingscategorieen en de grootte van de auto terwijl er volgens mij altijd ook keuze was voor 14% bijtellers van redelijk formaat in de verschillende segmenten. Dat waren dan vaak wel hybrides of spaardiesels maar die zijn toch niet echt klein?

Als bron wordt dan een infographic van Leaseplan gegeven waar helemaal geen segmentering in zit, alleen maar bijtellingscategorieen. Dus…
@kevlard: Ik heb geen gulden maar ik wil boven m’n stand leven..
Helaas de mentaliteit van velen hier in NL.
En daarna lekker zeiken op degene die wel een fatsoenlijke bolide kunnen betalen.
@lekkaah: Ik kan je niet volgen wat heeft dat met een leaseauto keuze te maken? Die kies je gewoon volgens het budget dat je werkgever ter beschikking stelt. Het is een arbeidsvoorwaarde, meer niet. Dat kleine ondernemers en ZZPers zich te buiten zijn gegaan aan V60 PHEVs en Outlander PHEVs die ze eigenlijk niet kunnen betalen, is een heel andere discussie. Volgens mij is het simpeler: nu de Megane Estate niet langer interessant is, gaat doet men geen concessie meer neemt gewoon weer een normale Passat Variant.
@kevlard: Eens. Nergens wordt aangetoond of onderzocht dat men koekblikjes zat zijn.
LOL! Ik dacht echt even dat het artikel zou gaan over een Nederlander die z’n Smart had omgetoverd tot een rijdende balzaal.
@rotarypowah: ik dacht ook even dat iemand er ook echt wat aan heeft gedaan inplaats van erover te zeuren.
Nerp. Eerste foto is van die onderbroekmeisjes die met 16 tegelijk in een Smart gingen zitten. Omdat het kan:
http://www.autoblog.nl/nieuws/sweet-sixteen-16-schaarsgeklede-meisjes-in-een-smart-60607
@NAK: dit stukje gaat over leaseauto’s, die zijn nieuw en dus al “gratis” 4 jaar APK gekeurd ;-)
Waar maken wij ons druk over, de meeste leasebak rijders kiezen toch voor hun portemonnee als het erop aankomt anders kan ik het niet verklaren waarom onze wijk volstaat met gedrochten als Megane estates en outlanders
@toniominestrone jaloers omdat jij niet mag leasen?
Ik heb namelijk zo’n “gedrocht” (Megane Estate) en ik weet dat ik niet uniek rijd maar het blijft een mooie auto. En tja 14% bijtelling. Hierdoor ga ik 3x op vakantie ipv 2x. Jij ook @toniominestrone? ??
@klaasw: Wat ik wil zeggen dat deze auto’s puur gekocht worden wegens hun fiscale voordelen en verder gekocht worden door mensen die niets met auto’s hebben, je gaat immers niet voor je lol in zo’n hok op vakantie.
Zakelijk een kleine auto. Prive een wat grotere. Bevalt prima.
Altijd dat gezeik op mensen die een 14% bijteller hebben. Wie wilt er nou actief meer geld naar de staat sluizen??

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).