Nederlandse nepagenten tillen Belgische automobilisten

Auteur: , 15 Reacties

Het is een van de oudste truukjes in het boek, als agent verkleed nietsvermoedende automobilisten geld aftroggelen. Rond Breda schijnt er weer een dergelijke bende nepagenten actief te zijn, die het gemunt heeft op onze zuiderburen.

Het is een lastige, maar dit zijn toch echt geen bonafide agentes

Een van de slachtoffers komt in de GvA aan het woord: hij kreeg een boete van 560 euro wegens te hard rijden, maar de ‘agenten’ namen ook genoegen met 350 euro, boter bij de vis, bij de lokale flappentap. Hij voelde naderhand nattigheid, en navraag wees uit dat het uitgeschreven PV vals was. Dubbel genaaid, mogen we stellen.

We begrijpen dat de Belgen waarschijnlijk grif betalen voor het voorrecht op onze heerlijke, donszachte, egale wegen te rijden, waar de vullingen nog niet uit je kiezen trillen (nog even volhouden!), maar doe dat svp naar de wegbeheerder, en niet naar een of andere charlatan met een politiepet op.

Een kleine tip: in tegenstelling tot agenten in duidelijk gemarkeerde voertuigen zijn agenten in onherkenbare voertuigen verplicht zich desgevraagd te legitimeren. Vertrouw je het naderhand nog niet, dan kan een telefoontje naar 0900-tuig (0900-8844) uitkomst bieden.

Wellicht dachten de daders: ‘wat die Belgen kunnen, kunnen wij ook’?

Foto: Life Ball MINI Clubman15 reacties

“in tegenstelling tot agenten in duidelijk gemarkeerde voertuigen zijn agenten in onherkenbare voertuigen verplicht zich desgevraagd te legitimeren.”

volgens mij kun je “desgevraagd” in deze zin weglaten.
In burger: ongevraagd legitimeren. herkenbaar: desgevraagd legitimeren.
@TDI-goeroe: idd, ze zijn het desgevraagd altijd verplicht
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
De echte politie lag ondertussen ook in de berm burgers te flitsen. Het tuig.
@kempenaer: Nog grote kans dat ze ook een echte boete binnenkrijgen inderdaad!
ik wist niet dat er al foto’s van die lui waren zoals hierboven
Sinds wanneer zijn in nederland wonende klote oost-blokkers Nederlanders?
@heidi: Gast? Waar heb je het in hemelsnaam over?
@heidi: Mijn vrouw sinds ze zich heeft laten naturaliseren tot Nederlandse!

Lekker makkelijk om zo te generaliseren. Ik weet in elk geval dat mijn vrouw meer fatsoen en respect naar de medemens heeft dan een gemiddelde autochtone Nederlander…
Haha, sorry… maar alleen een belg voelt niet gelijk nattigheid als men tijdens het pinnen aangeeft dat een lager bedrag ook goed is :-)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Volgens mij hoeven Belgen niet eens meteen te betalen en krijgen ze gewoon en acceptgiro thuis.Als ik verkeerd zit moet je het maar zeggen.
@Alfarobert:

Jawel, bij staandehouding direct afrekenen..
Ik vraag me af of de politie in de vakantie onbevoegde politie vrijwilligers rond laat rijden in politieauto’s en ze gewoon bekeuringen laat uitschrijven. Mijn laatste bekeuring werd gedaan door 2 figuren die werkelijk nergens verstand van hadden en ook nog zaten te bluffen. Ik ben helaas vergeten te vragen naar de identificatie, maar ze leken me te dom om echte politiemensen te zijn.
Kan een Belg in Nederland met zijn Belgische telefoon eigenlijk wel naar een Nederlands 0900 nummer bellen? Ik vermoed zo dat dat niet werkt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).