Nederlandse politie blijft OOK Volkswagen rijden

Auteur: , 27 Reacties

Het merk zal niet compleet verdwijnen uit het wagenpark.

Nederlandse politie blijft ook Volkswagen rijden

De politie heeft vandaag officieel bekendgemaakt dat ze komende vier jaar definitief Mercedes gaan rijden. De Duitse autofabrikant en Terberg Leasing zijn verantwoordelijk voor de leveringen. Het gaat om zo’n 1100 B-klasses en 400 Vito’s. Met het bekendmaken van dit nieuws kwam er ook een ander nieuwtje naar buiten. PON blijft namelijk voor een gedeelte auto’s leveren aan de Nederlandse politie. De importeur won de aanbesteding als het ging om hondenvervoer met personenauto’s. Mercedes levert de herkenbare bedrijfsbusjes (Vito) in deze categorie en PON de personenauto’s (Volkswagen Touran).

Er komt nog één laatste check voordat het echt helemaal geregeld is. De winnaars moeten een concept leveren met alle eisen van de Nederlandse politie. De kans dat zich hier problemen gaan voordoen is echter nihil. Het langdurige aanbestedingsproces zit er dus bijna op. De politie heeft aangegeven transparanter te willen zijn met deze nieuwe aanbesteding. In het verleden waren er nog weleens wat onduidelijkheden, met het fraudeschandaal van PON als smet op de vorige periode.

De huidige aanbesteding is verdeeld in 15 categorieën. Bedrijfsbusjes, personenauto’s, motorfietsen, ME-bussen en ga zo maar door. Dit moet de aanbesteding overzichtelijker maken. De vorige aanbesteding bestond uit één contract.

Fotocredit: @jasbelle via Autojunk27 reacties

Gisteren een mobiele flitser gezien in een Mercedesbusje, ik dacht dat ze daar alleen Volkswagens voor gebruikten?
@rutger97: mobiele flitsers vallen in de categorie ‘onopvallend’. Ook al Subaru, Toyota, Honda, Chrysler, Ford e.d. gezien in mijn leven.
@erik2907: Aha dank voor de uitleg. Had mazzel dat er een zondagsrijder voor me zat…
@erik2907: meeste die ik in mijn regio zie zijn Opel Zafira’s, en dan nog geen eens het laatste model.
Een doekje voor het bloeden?

Of het laatste restant “goodwill” uit de vroegere verstandsverhouding ontrokken…
@skid: gewoon de aanbesteding toegekend krijgen op basis van de gestelde criteria, dat kan natuurlijk ook
@skid: logisch toch? Hondenvervoer dat hele vag.
Je moet natuurlijk wel een beetje corrupt blijven, anders verstoor je de bedrijfscultuur en creëer je chaos binnen de organisatie
Geen hond die in een Mercedes wil zitten. Dus die gaan naar VW (touran).
via Android app
@thomasthomas: nee hoor, naar de Passat! Hebben ze zelfs een reclame over gemaakt haha
En wie heeft de aanbesteding gewonnen wat betreft motorfietsen?
@schnellerbitte: Ik gok BMW.
@jordy1996: zie het liever op een Ducati.
@schnellerbitte: vast bmw, met hun dikke tourbuffels.
Opzich ook logisch. De Touran voldoet immers nu ook al aan de gestelde eisen. Maargoed, uit principe had Pon natuurlijk gewoon uitgesloten moeten worden…
@trustmeiamanengineer: ja maar oude wagens rijden is niet leuk. Dus hebben we belastingscenten over? Nee? Dan flitsen we wel meer om ze te bekostigen.
@trustmeiamanengineer: dat vind ik dus ook. Sta er zelfs van te kijken dat ze überhaupt uitgenodigd zijn om in te schrijven.
Doet mercedes ook het ombouwen van de wagens naar politieauto’s? Dat was vorige periodes ook de reden dat eigenlijk alleen PON in aanmerking kwam voor de aanbestedingen. Omdat de eisen waren dat de leverancier van de auto’s, ze ook zelf zouden ombouwen.
@gerjanm: VDL en Terberg verzorgem dit.
@gerjanm: Gezien de samenwerking met Terberg neem ik aan dat Terberg de ombouw voor z’n rekening neemt. Die kunnen dat prima zelf.
Zijn de huidige voertuigen al zo erg verouderd dat ze aan vervanging toe zijn? Ze lijken me vaak nog best nieuw
@theracetosucces: gezien het feit dat de contracten steeds voor vier jaar worden afgesloten, is dat blijkbaar de cyclus …
@theracetosucces: Hoorde laatst nog dat een gemiddelde Touran of Transporter maar 2 jaar mee gaat. Die dingen worden bijna 24/7 ingezet en zijn daarna op.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
‘als olievlek op de vorige periode’?!
Binnenkort 1100 afgejakkerde tourans bij de domeinen
B250 4 matic en amg onderstel. Lijkt me niet slecht. Beter dan een Golf plus met rollater look

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).