Hoera, er is weer een nieuw stukje snelweg in Nederland

Auteur: , 16 Reacties

En dat stukje is nog eens eerder open dan verwacht ook!

Niet allemaal tegelijk gaan kijken jongens

Eigenlijk zou de A9 bij Badhoevedorp maandag pas opengaan, maar de wegwerkers hebben flink doorgebeukt en dientengevolge is de weg nu al open. Verrassing! Het gaat om de verbinding van de A9 bij knooppunt Raasdorp naar de A4 richting Amsterdam.

Een van de eindbazen van Rijkswaterstaat zegt er het volgende over.

“Medewerkers van Rijkswaterstaat controleren op het traject het werk dat een aannemer heeft verricht en het komt vaker voor dat op het laatste moment nog zaken moeten worden aangepast.” Maar in dit geval kon de weg, zoals aangekondigd, gewoon open.

De automobilisten die vanmorgen over de nieuwe weg werden gestuurd zijn overigens niet de eerste weggebruikers die met het fonkelgladde asfalt hebben kennisgemaakt. Vorige week, tijdens de dag van de bouw, was de weg ook al even open. Alleen niet voor auto’s, maar voor fietsers, skaters, stoepkrijters en wandelaars. Kunnen die ook eens meemaken hoe het is om gebruik te maken van hetgeen wij wegenbelasting voor betalen…

Voor de bewoners van Badhoevedorp is het goed nieuws dat de aanleg van de verplaatste A9 lekker op tempo verloopt, de snelweg spleet het dorp dwars doormidden, maar wordt nu dus langs hun woonplaats gelegd. Over twee jaar is het hele monsterproject klaar. Of als ze een beetje doorwerken over anderhalf jaar. Kan best.16 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Kost wat, maar dan heb je wel wat
LOL @ de foto boven het artikel: die is van het verkeerde stukje A9. Op het gedeelte door Amsterdam Z-O (‘Gaasperdammerweg’) zijn ze namelijk nog lang niet zover dat ze nieuw asfalt kunnen vrijgeven…
@potver7: Tja, het gaat om het idee he? Overigens zijn ze daar toch ook flink aan het verbouwen, of heb ik het mis?
Heuj heuj VVD.
Best kiezers.. geeft u ze nog een regeerperiode of twee..
En de files vallen weer mee..
Het zal wat gekost hebben
Wegenbelasting is toch niet voor de wegen? Nu ben ik in de war ;-)
@JanJansen: Sterker nog, wegenbelasting bestaat helemaal niet. Vroeger wel, maar omdat er veel meer mee werd binnengeharkt dan aan infrastructurele projecten werd uitgegeven, hebben ze het maar omgedoopt tot motorrijtuigenbelasting.
@potver7:

6% voor asfalt .. 94% voor stichting aap ..
Dat de A9 Badhoevedorp doormidden spleet ligt geheel aan Badhoevedorp zelf. In alle wijsheid heeft men daar destijds besloten aan de andere kant van de snelweg uit te breiden (want lekker makkelijk en snel geld), dus ik neem aan dat de gemeente Badhoevedorp dit project ook grotendeels bekostigd?

Verder natuurlijk prima werk van de aannemer om volgens plan op te leveren!
@erwh: De gemeente Haarlemmermeer zal er vast wel aan meebetalen, maar het overgrote deel van de kosten wordt gedragen door het Rijk. Ook Rijkswaterstaat had namelijk belang bij die omlegging, want ze wilden de weg ook verbreden en daar was op het strookje dwars door Badhoevedorp niet echt ruimte meer voor.

Een paar kilometer verderop ligt Amstelveen, dat óók door de A9 wordt doorsneden. Daar wordt de snelweg niet omgelegd, want er is (netaan) genoeg ruimte voor verbreding. Amstelveen betaalt mee aan een gedeeltelijke verdieping en overkapping van de A9 om de leefbaarheid een beetje te behouden, maar het overgrote deel van dat project is ook voor rekening van het rijk.
Kan iemand mij uitleggen wat nieuw is? De A9 tussen knp. Raasdorp en knp. Badhoeverdorp was er toch altijd al?
@wijsneus: jawel, maar hij loopt nu anders.
Ik reed er vanmorgen langs en t viel me op dat t al zo’n beetje klaar was. Dat was het dus ook!
ASFALTEREN
Alleen jammer dat de gemeente Badhoevedorp geen geld heeft om een goede invulling te geven aan de ontstane zandvlakte wanneer het oude tracé wordt afgebroken.
Is die ophaalbrug er ook weg…?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).