Nee, je kijkt hier niet naar een verkapte Top Gear challenge

Auteur: , 23 Reacties

Straaljagers, Lambo's en Ducati's. What's going on?

Een nationalistisch feestje. Dat is wat hier aan de hand is. Op 13 september vond op de militaire basis van Rivolto een speciaal evenement genaamd Passioni Tricolori plaats. Een feestje vol Italiaans trots.

Aan het event deed Lamborghini, Ducati en de Italiaanse luchtmacht mee. Concurrenten Pagani en Ferrari mochten blijkbaar niet komen op deze verkapte VAG-party. Lamborghini nam onder andere een Huracán Avio mee. Het gelimiteerde model met een knipoog naar de luchtvaart en luchtmacht. Op een bijzonder streepje na is de Avio precies hetzelfde als een reguliere Hoerenkan, alleen rollen slechts 250 exemplaren van de band in Sant’Agata Bolognese.

Ducati gaf een demo met MotoGP-rijders Andrea Dovizioso en Michele Pirro. De luchtmacht deed een stuntshow met vliegtuigen van Aermacchi. Het evenement leverde leuke plaatjes op die Lamborghini nu heeft vrijgegeven. Bello!23 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Een Italiaans feestje gefinancierd met Duits geld?
@berlinetta: geeft vreemde geschiedkundige associaties, niet?
@tjorque: Het is voor beide partijen inderdaad niks nieuws.
VAG party.
Op basis van de foto dacht ik ook dat het een VAG feestje was. Als dit georganiseerd is door de Italianen had dan Pagani en MV Agusta uitgenodigd. Die zijn tenminste nog echt Italiaans.
@kilum: Hoewel Horacio natuurlijk een Argentijn is bedenk ik mij nu.
@kilum:

Bij MV Agusta is alleen het verdienmodel typisch Italiaans ..
@lincoln: Is dat zo? Ik dacht dat MV A. Nog wel in Italiaanse handen was? Maar goed ik ben eerlijk gezegd niet zo goed op de hoogte van Motornieuws.
@kilum: Voor 75% Italiaans en 25% Duits (Mercedes) Dat is dus Italiaanser dan Ducati.
@kilum:

Behalve als er schulden afgelost moeten worden .. dan mag iedereen het voor een eurootje overnemen .. de straatkrant onder de motorboeren zeg maar ..
@kilum: Het is sinds 2010 weer in voornamelijk Italiaanse handen (na Proton, HarleyD). Wel schijn MB nog 25% van de aandelen te hebben, maar MV wil ze weer terug kopen.
@kilum: Aprilia lijkt me een beter alternatief als je echt Italiaans wilt ;)
Gwn je gewone huracan dezelfde kleur als deze laten wrappen?
@bjornvdschelde: Dan mis je nog het embleempje waarop staat welk nummertje jij hebt gekocht. Die moet je dan nog even ergens laten namaken.
Zijn gave foto’s geworden
Lekker plaatjes hoor. Vind die Huracan toch wel mooi hoor, zeker met zo’n streep. En Aeromacchi al ruim 100 jaar mooi spul.

Ik heb nog een vraagje: Zit er een motormuis in de zaal die weet of zulke diveplanes goed rijden? Al zijn het kleine vleugels op die bikes, onder die hoek zal het wel iets aan neerwaartse kracht leveren. Maar in een bocht staat die kracht volledig naar buiten, met nauwelijks extra druk op die wielen. In rechte stukken zal het dan wel weer wheelies tegen gaan. Dan de echte vraag: Gaan de motoGP’s sneller sinds ze die dingen gebruiken? Ik heb alleen kunnen vinden dat ze pas sinds vorig jaar gebruikt worden en volgend jaar verbannen worden.
@mrB: Ja, ze gaan sneller. Anders zouden ze er immers niet op zitten. =)
@dizono: Maar wat is de winst per rondje dan? In autosport kun je de winst door wel of geen downforce uitdrukken in seconden, ruim zelfs. Van wat ik lees lijkt die rondetijd bij motoGP niet heel erg anders, maar wel veel gevaarlijker. Soms worden dingen alleen gedaan omdat de concurrentie het ook doet, terwijl er geen bewezen effect is.
Passioni Tricolori kost €9,95 bij Il Ristorante Mama Mia hier om de hoek.
Best n leuk feestje!
Leuke foto’s, maar ze staan al wekenlang op Instagram. Als het niet op 13 september was dan toch zeker de week er na.
De Italiaanse luchtmacht is inmiddels ook van VAG?
Leuke plaatjes..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).