Niet alleen Max is goed, Tom Coronel wint ook races

Auteur: , 35 Reacties

Neerlands succes in Marrakech. Tom Coronel heeft daar de eerste WTCC-race gewonnen.

Winning!

Het WTCC-circus streek neer op het vernieuwde stratencircuit van de Marokkaanse plaats en daar kwam onze Tom goed uit de verf. Hij startte in zijn Chevrolet Cruze van P4 en vanwege een aantal fouten van zijn concurrenten kon hij doorstoten naar de eerste plek. Zo kreeg Lada-rijder Hugo Valente een drivethrough-penalty omdat hij een botsing veroorzaakte met Thompson, die van pole was vertrokken. De een zijn dood… Het is voor Tom de vijfde zege in zijn WTCC-carrière, die inmiddels al 11 jaar oud is.

Naast Coronel reed er nog een Nederlander mee, in een Lada. Nicky Catsburg kon alleen geen potten breken. Hij remde te laat en klapte daardoor op de Volvo van Thed Björk en tot overmaat van ramp kreeg hij later een probleem met de brandstoftoevoer. Maar daar hebben we het gewoon niet over, we richten ons nu alleen op het succes van Tom. Die overigens “serieus blij” was met de winst.

Het is hem gegund.

Foto: Twitter35 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Sinds de vervelende reclames die de gebroeders hebben gemaakt, krijg ik de kriebels bij de naam Coronel.
@ablogjunk: het zijn die “vervelende reclames” die er wel mede voor zorgen dat-ie al jaren als privateer kan mee doen in de WTCC en Dakar. En irritant of niet, het is een prestatie van formaat als je dat dan al zó veel jaren weet vol te houden.

Toen ik 10 jaar geleden m’n eerste ‘platte’ tv kocht (m’n eerste grote internetaankoop destijds), belde die zelf na, om te verifiëren of alles naar wens was verlopen. Dan ben je gewoon serieus met alle aspecten van je vak bezig.
@RRRobert: Volledig met je eens, maar het blijft nou eenmaal een negatief bij effect dat mensen je gaan zien als die man van de irritante reclame. De reclame blijft wel hangen dus in dat opzicht is de missie geslaagd.
Ik kan nooit een goed gevoel krijgen van nieuws over een van de Coronels. Ik moet gelijk weer denken aan die zure reclames van hun. En natuurlijk aan 10 jaar geleden dat ze op Circuitpark Zandvoort stenen maar mij gingen gooien. Omdat ik heel vervelend steeds voorbij kwam pruttelen met mijn brommer in beeld. Mooie tijd.
Oh ze waren toen de destijds nieuwe Corvette testen. Ben eigenlijk wel benieuwd of ik nog ergens in de montage zit.
Top prestatie van Tom. Hij heeft het verdiend.
Eindelijk,verder is dat hele WTCC flut!
@toniominestrone: inderdaad, ik kijk veel liever btcc maar kan dat niet meer via YouTube volgen. Iemand een andere manier?
@mrrallycross: Via de officiele BTCC/ITV site. Alle races van het hele weekend staan daarop. Ook de support races.
@markg: top bedankt! Gaat mij alleen wel veel vrije tijd kosten want nu wil ik natuurlijk ook de support races zien.
@mrrallycross: via de officiele btcc/itv site. Alle races van het weekend,,ook de support races.
@mrrallycross: tvaddonsPuntag
Hiermee kan je alles
Google of YouTube het anders programma zelf heet Kodi
Flut of niet: hij heeft het toch maar gelfikt!
@viggen93: Dat hele WTCC wordt met houtje touwtje regeltjes omhangen om mindere goden ala’ colonel aan een zege te helpen.
@toniominestrone: Uit interesse, welke regels had Tom in zijn voordeel waardoor hij deze keer kon winnen?
Zeg; van wie is die Cruze? Gadverdamme…..
Netjes! Altijd tof om te zien dat Nederlanders het goed doen. Hij zei laatst bij Ziggo nog voor een privateer een top 10 finish als een overwinning voelt. Dit zal dan wel als een wereldtitel voelen.
@edge: of als een landstitel… 😁
Nice tom
@rob5nismo: op naar race 2 nu op eurosport(in de regen)
5 wins in 11 jaar.

Wat. Een. Baas.

-_-‘
@awesome:
Het is maar wat je wilt zien.
Als privateer 5 overall overwinningen scoren en 2 maar de wereldtitel bij de privateers vind ik niet slecht.
Bij die privateers heeft hij trouwens veel vaker races gewonnen, anders win je de titel niet.

Bij mij is het glas half vol.
@awesome: voor een priverijder tegen fabrieksteams toch lang niet slecht….
Is geen vergelijk…max is champions league qua nivo en tom is euh tja eredivisie, tom kan heus wel aan een stuurtje draaien maar neemt een zak geld mee. Wel knap btw hoe hij het maximale eruit haalt en winnaar marlboro masters he. Doe t maar na!
Dit was al de 4e race van het seizoen. Niet de eerste
@mick0210: laat maar. Ik snap hem al. De eerste van de 2 races in Marokko
Ik vind t wel arrogante zelfingenomen mannetjes
@st33fie: je kent ze persoonlijk begrijp ik?!
Ik vind Tom wel ok. Ik heb ooit een praatje met m gemaakt tijdens de preproloog en ik kreeg een goeie vibe van m. Gewoon een down to earth gast die serieus bezig is met z’n hobby. En niet vies is van centen verdienen. Maar ja, het Nederlandse maaiveld is maar laag, zullen we maar zeggen
Tom is gewoon goed voor de autosport, hij heeft een racehart en zal alles doen om de racesport in Nederland naar een hoger plan te helpen. Top gedaan Coronel! Applaus!
Aan alle haters: eat my dust!!!
en ik dan?
Jules Szymkowiak
@julesszymko:
Jij hebt een top weekend gehad, winst in de qualificatie race en tweede in de mainrace.
Jammer dat je Mies niet meer kon pakken.
Maar er zijn hier niet heel veel leden die de Blancpain GT serie volgen, denk ik.
@talladega:
heb je waarschijnlijk gelijk maar als het gaat om nederlanders die races winnen hoor ik er gewoon bij:P
ik weet het beetje zelf ingenomen reactie hier maar puur feitelijk klopt het wat ik zeg. Maar klopt natuurlijk net zo goed wat jij zegt
@julesszymko: allereerst gefeliciteerd met je top resultaat, in het competitieve veld van de Blancpain GT Series echt een super prestatie!

Om het antwoord op je vraag te geven: It’s all about marketing. Persberichten, Twitter, Facebook, YouTube video’s, Instagram, Tom Coronel is er een kei in en steekt daar ook heel veel tijd in. Tom komt vaak in het nieuws omdat hij vooral dit als geen ander beheerst, en dus niet vanwege zijn resultaten. Ik weet het, het klinkt misschien een beetje krom en is daarom in eerste instantie misschien moeilijk te accepteren, maar zo werkt het tegenwoordig wel. Bel Tom eens op of spreek hem eens aan op het circuit, ik denk dat hij als collega coureur best open staat om je wat tips te geven.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).