Niet-flitsen kost de schatkist een fortuin

Auteur: , 27 Reacties

Automobilisten zijn natuurlijk maar wat blij met de coulante opstelling van de flitspliesie, maar 's lands schatkist loopt een hoop inkomsten mis.

Harde euro's

Volgens RTL Nieuws bedraagt de ‘schade’ zo’n 8 miljoen euro per week. De acties zijn al zeven weken aan de gang, dus een simpel rekensommetje levert een totaal van 56 miljoen euro aan gemiste inkomsten op. Weet u ook meteen wat mobiele flitsers per week ongeveer opleveren.

Auto’s die niet meer dan 20 km/u te hard rijden worden niet op de bon geslingerd. Let wel: de actiekorting geldt alleen bij mobiele flitsers en niet bij die hatelijke flitskasten. Doe er je voordeel mee.27 reacties

Wel flitsen kost de burger een fortuin.
Prima zo dan! Niks meer aan veranderen!
Even een snelle rekensom wie er binnenkort meer mag gaan dokken voor dit soort onzin ;-)
@jozef879: Als ze ballen hebben bij de regering korten ze het Politie salaris om dit te compenseren.
@clarkson: Sinds wanneer heeft onze regering ballen? En nee, het corpsballetje-verleden van de politici telt niet…
Ja goed idee zeg. Manmanman…
@jozef879: 8 mil euro / 16 mil mensen is een halve euro per inwoner per week. Lijkt mij een goede deal voor een vmax verhoging van 20kmh.
Prima marge die 20km/pu.
Vergeten ze wel iets heel belangrijks: de (bijvoorbeeld) 150 euro die ik nu niet aan boete hoef te betalen, gaat nu naar een Restaurant (om het goed te maken met vrouwlief, voor al die keren dat ik verwikkeld ben in famtastische discussie op AB).

En restaurant eigenaren betalen hiermee hun leveranciers, personeel en kunnen zelf ook hun kosten deels dekken. Kortom, het wordt geïnvesteerd in een dynamische economie.

Nu gaat mijn boetegeld naar een potje voor gesubsidieerde zwemwoensdagmiddagen voor moslimmoeders. En van zwembadhouders weet je dat het altijd om enge mensen die geld steken aan illegale camera’s (mis je btw) om naakte opa’s te begluren.

Dus de politie doet met deze actie de Nederlandse economie een grote dienst!!!
@gtwillem: helemaal gelijk! Je vergeet alleen de fietslessen voor moslima’s
@gtwillem: Haha mooi verwoord weer, wanneer ga je zelf stukjes schrijven hier?
Logisch toch!
Het kan ook 56 miljoen opleveren, aangezien wij de betaler zijn
Dus eigenlijk kan het snelheids limiet ook wel met 20 kmh omhoog.
Ik had verwacht dat de melkkoe (wij) toch wel meer waard waren! Voel me stiekem toch een beetje onder gewaardeerd! Maar goed, hopelijk hebben ze meer tijd om de echte verkeershufters aan te pakken.
Valt nog mee vind ik. Maar goed het is natuurlijk vrij absurd dat ze het als “inkomsten” zien, het moet toch een strafmaatregel zijn en niet een manier van belasting innen.
56 miljoen derving, daar lachen ze op het Binnenhof om.
Die grappenmakers halen zelfs hun schoudersop over een Fyra debacle dat de burgers 11 miljard heeft gekost.

Die gasten verzinnen gewoon een nieuwe belasting en het gat is weer gevuld.
@jrk68: 11 miljard??? Serieus? Hoe kom je daar aan?
@406_v6:
Was vandaag op het nieuws, dat gaat nog serieus oplopen, de boel is hier en daar al lekker aan het verzakken.
Maar ik mag niet klagen, in de jaren 90 heb ik er flink aan verdient…. B-)
@jrk68: Sjezus… 11 fucking miljard….dacht dat de Betuwelijn ons al kapitalen had gekost, maar die wordt nog frequent benut. Hoorde het later ook op het nieuws ja, alles incl. infrastructuur e.d. en nu al aan het verzakken terwijl ie niet benut wordt….zucht.
Beste actie ooit.
U kan dan blij zijn dat de stok iets uit de anus is gelift, maar men vergeet de weerhaken die later uitklappen.
Hoezo NIET flitsen een fortuin kost…
Elke flitspaal moet op z’n minst al 100x terug betaald zijn.
Hoe kan dit nu een fortuin kosten!?
Brengt een fortuin MINDER OP. En dat is iets helemaal anders. En dit ten koste vd automobilist die zo al genoeg voor z’n wagen betaald. Zogenaamd veiligheid….yeach right. Heb het reeds hier geschreven, Gentbrugge trajectcontrole, constant 7 of 8 broeders die constant PV’s opstellen. En dit ENKEL op een kilometer traject. Veiligheid my ass. Aderlating vd automobilist ja
Stond vanmiddag toch weer de blauwe Zafira van zo’n overijverige wetsdienaar uit Woudsend langs de weg, ik geloof er geen snars van dat hij zich aan de huidige acties houdt. Die slingert zijn eigen vrouw nog op de bon als ze te hard voorbij rijdt.
Zo’n 7 weken aan de gang? Toch bijzonder dat ik dan een bon binnenkreeg voor 5 km te hard op 14 april. Blijkbaar zijn er toch nog een aantal die hun bonnenquota nog niet hebben gehaald.
Plaatsen jullie ook even een berichtje als het feest weer voorbij is aub. Dan gaat de cruise control weer naar 134 gps ipv 150
Goedzo, moeten ze vaker doen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).