Niet mauwen maar kopen: McLaren F1 LM-spec

Auteur: , 40 Reacties

Perfectie op wielen bestaat en kan nog deze zomer gewoon bij jou voor de deur staan.

Mits je een goed gevulde knip kofferruimte hebt natuurlijk, want dit gaat allerminst het koopje van de eeuw worden. Tenminste, dat denken we, want binnenkort gaat het beestje onder de hamer en het is een vrij uniek ding.

Aangezien van de originele F1 LM slechts een handvol exemplaren is gebouwd, besloot de fabrikant dé 90’s hypercar nog twee gewone F1’s naar LM-spec om te bouwen. En één van die twee krijgt binnenkort een nieuw baasje.

Interieurtje baas

Voor je denkt dat ’t verhaal bij wat spoilerwerk eindigt: je zit ernaast. De BMW-motor werd opgekrikt naar een gezonde 691 pk, de ‘bak en andere mechanica werden aangepakt en de volledige aerodynamica werd naar het recept van de Le Mans-racer op smaak gebracht.

Tegelijkertijd is het gewone straatinterieur onaangeroerd gebleven, dus je kunt nog steeds twee homeboys met je meenemen. Prijs van dat alles? Geen flauw benul, maar ga voor de zekerheid uit van een bedrag met zeven nullen.

De F1 maakte trouwens deel uit van de meest bijzondere collectie ooit, die binnenkort onder de hamer gaat. Check al het moois HIER, pas op met kwijl op je toetsenbord/tablet/telefoon.40 reacties

Als alle leden van autoblog wat bij elkaar leggen. Misschien komen er dan. En dan mag iedereen er een keer in rijden op zandvoort
@raym: hoeveel leden zijn er nu?
@jag00: misschien wel 2!
@jag00: rond de 20000 geloof ik
@pudi: iedereen €1000 neerleggen dan kom t wel goed!
@raym: ik denk niet dat elk lid zo veel geld heeft/kwijt wil om er 1 rondje in te rijden
@raym: Als gezamenlijke investering voor de toekomst. Ik leg 3k in :-p nog 3000 members nodig dan hebben we hopelijk genoeg.
@raym: iedereen betaalt gewoon € 1,- per ingezonden post….ow, wacht… :)
@raym: Volgens mij was Wouter je voor met dit idee maar dan wou hij zelf de 650s houden en mochten wij slechts een rondje rijden..
@raym: ik heb een mooie grote schuur, daar mag hij gratis in gestald worden.
Wel sleutels erin laten, in het geval van nood, moet ik hem wel kunnen verplaatsen natuurlijk….
@raym: als jullie hem daarna dan wel weer terug voor mn deur zetten. HenniehuismanmodusON: “want er kan er maar 1 de winnaar zijn” henniehuismanmodusOFF
Eerst maar wat geld sparen voor een nieuwe telefoon want m’n huidige is zojuist ondergekwijld bij het zien van deze perfectie
691 NA V12 pk’s. Gloeiende gloeiende, dat is wel lekker hoor!!!
@e34m5touring: vergeet de handbak niet
Wauw dit bevestigd t maar weer, m’n al-time favorite super/hypercar de F1!!
Misschien iets voor Rowan Atkinson. Aangezien hij zijn ‘normale’ F1 heeft verkocht.
Pure perfectie.
Gelukkig is mijn smartphone spatwater-/kwijldicht…
BEST
CAR
EVER
………
2 homebous meenemen? Ik neem liever 2 mooie dames mee ;-)
Prachtig! Moet ik toch maar is mijn spaarvarken kapot maken
Jammer van al die Hype rond bepaalde wagens waardoor opeens de prijzen omhoog zijn geschoten tot debiele bedragen (want dat zijn het) en nog maar nauwelijks de weg zullen zien.

Hele hordes supersportwagens worden gekocht als belegging en zien, afgezien onderweg naar de veiling, de openbare weg nooit meer en worden inweze trailer queens.

Niet dat ik er ooit 1 kon betalen, maar dat even terzijde.
@turbobrick:

Lastig. De prijzen voor een 911 Carrera RS 2.7 zijn idioot, met name omdat het gewoon een 911 is met wat aanpassingen.

Maar de McLaren F1 is wel een pareltje. Gebouwd volgens de visie van Gordon Murray. Geld was geen probleem, het moest de ultieme straatauto worden. Er zijn er heel erg weinig van gebouwd. Daarbij is het een auto die erg succesvol was in de racerij terwijl de auto erg weinig aangepast hoefde te worden. De McLaren is eigenlijk geen auto meer, maar een kunstobject.
@gtwillem: Dat het een supersport car en nog steeds is dat staat als een paal boven water.
Maar het slaat nu helemaal door met idiote prijzen puur door de hype en doordat ze allemaal stilletjes in kelders verdwijnen van verwende verzamelaars.
Dat doet niets af aan de wagen maar we moeten ook niet overdrijven.

1 ding snapt Mclaren geen hol van, design ! Die wagens zijn dan super maar stralen geen enkele bezieling uit. 13 in een dozijn supersportcar design zoals je die ook vind bij van die 1 dags vlieg exoten.

Als het NIET om de waarde van de auto ging en ik mocht 1 wagen uitkiezen dan kwam de F1 Zeker niet in mijn top3.
@turbobrick: de McLaren F1 is door Peter Stevens gestyled in opdracht van Gordpn Murray. De opdracht was dat functie veel belangrijker was dan vorm. Dat heeft geresulteerd tot dit briljant eenvoudige ontwerp, ik ben er wel fan van. Net als alle anderen die er miljoenen voor over hebben.
@gtwillem: Willem, ik vrees dat de meesten die hem vandaag de dag kopen het niet voor het uiterlijk doen maar meer als belegging.
Dus minstens 10 miljoen?!?!?
7 (!!??) nullen. Pfffff
Doen ze ook aan inruilen? Bijvoorbeeld schoonmoeders of dergelijke..?
@marijn90: ik denk dat als iedereen hier zijn schoonmoeder inruilt, we een heel eind komen.
@marijn90: Ik denk niet dat ze op 20000 oude zeikwijven zitten te wachten
@rs6issnel: misschien wel, kan de vorige eigenaar al die zeikwijven weer aan Dove verkopen voor een zootje reclames voor de komende 15 jaar.
Zet deze aub in het museum, dan kan iedereen nog van genieten. Zal wss door een investeringsgroep oid worden opgekocht met als doel deze over tien jaar voor het dubbele te verkopen. Jammer dat dit soort wagens nog zelden naar de echte liefhebbers gaan.
ik weet het antwoord al, milieu, duurzaamheid, zuinigheid, etc… Maar eerlijk is eerlijk. Zo’n parel van een motor hoort toch in een i8 te liggen?
Ik heb liever een gewone, dit ding is niet normaal over de openbare weg te rijden. En dat is waar de gewone F1 zo briljant in was .Niet te breed , niet te lang en niet te laag..
Plus, ik vind de gewone veel meer gebalanceerd overkomen…
@norge: Vergeet vooral dit niet “straight cut gears”.. Gaaf op het circuit, maar op de weg.. nee bedankt wat een herrie.
Geniaal deze wagen, de gewone mclaren f1 behoord absoluut tot mijn topfavorieten.
Geschatte opbrengst van deze is volgens mij iets van 15/20 miljoen.
Zal helaas wel weer een investering project worden
Ik mag van me vrouw geen porno in de garage zetten.
Fantastisch ding, maar euhm, niet voor de zwakkere beurs.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).