Nieuwe rage? Alweer drie miljoen aangetroffen in auto

Auteur: , 23 Reacties

Baas boven baas. Laatst trof de politie in Amsterdam 1,3 miljoen aan in een auto. Deze criminelen pakten de handschoen op en speelden door voor de drie miljoen.

Geld

De auto werd aangetroffen op de grens van de twee gidslanden Mexico en Amerika. De politie hield daar een Kia Forte aan die in tandem met een Volkswagen Passat reed. Toen de politie de Kia aan de kant van de weg zette, maakte de Passat zich snel uit de voeten.

Net als in A’dam sloeg bij het doorzoeken van de Kia een familielid van commissaris Rex aan, om zijn collegae te attenderen op verdachte waar in de auto. Vervolgens werden er acht in vacuum verpakte bundels contant geld aangetroffen met een waarde van 33.880 Dollar. De 53-jarige Amerikaanse bestuurder werd daarop opgepakt.

Vervolgens werden alle units opgeroepen om uit te kijken naar de Passat, die niet veel later verlaten werd aangetroffen. Achterin de Passat troffen de autoriteiten echter een flinke buit aan. Verpakt in acht dozen zat namelijk ruim drie miljoen Dollar contant geld, wat volgens ABC News zelfs voor deze regio een record is. Wel dom van de boeven is dat ze op één van de dozen de internationale letter voor schorem ‘G’ hadden gezet. Waarschijnlijk om bij een verhuizing te weten waar de ‘Gangsta’-goodies inzitten om niet in verwarring te komen met de doos voor de campingspullen.

Passat

De bestuurder van de Passat sjoemeldiesel werd in de kraag gevat omdat hij nabij het voertuig verstoppertje speelde in de bosjes. Het bleek een 41-jarige Mexicaan te zijn. De twee boefjes mogen zich nu verantwoorden voor de federale rechtbank. Gezien het zeer waarschijnlijk om drugsgeld gaat van een Mexicaans kartel kunnen ze misschien maar beter hopen op lange straffen, zodat ze niet in handen vallen van sicario’s met sombrero’s.23 reacties

Lijkt me een forte verhaal.
@fmgarcia: En ik weet nu zeker dat ik zo’n hond wil.
@fmgarcia: begin maar alvast te sparen dan..
Wat te doen met 3 miljoen? Er een ritje mee maken zodat de popo je fijn kan pakken. Slimme jongens.
@denniss00: dat kan nog, maar waarom alles in 1 auto.
@r32turbo: denk even verder. Wellicht is deze 3 mil maar een gedeelte van een nog veel groter bedrag verdeelt over nog meer auto’s. ;)
@soundgarden: ja de Kia . Dat was de lokauto. De Passat had the motherload bij. Ze probeerden een smokey and the bandiet truukje.
Met een passat val je natuurlijk niet op in Amerika
Kut voor ze. Lang zullen ze vast niet balen, daar zorgen hun ‘vriendjes’ vast wel voor.
Lijkt me zeer aannemelijk dat er dagelijks zulke ritjes gemaakt worden. Escobar was destijds een van de rijkste mensen op aarde. Drugsgebruik is volgens mij niet minder geworden. De macht zal wel wat meer versnipperd zijn maar de lading cash niet minder.
@mennok: er wordt in deze wereld meer geld verdiend met drugs als met olie.. Reken maar uit hoeveel er daar dagelijks de grens passeert.
Is de rente bij Amerikaanse banken ook al zo slecht?
Die auto’s zakte natuurlijk diep in de achterveren. Tja, en de cops weten dat een Kia en Passat lowrider niet echt logisch is. Tsss, je weet toch G…
Vind het wel erg flauw van Autoblog om er sjoemeldiesel bij te vermelden ,terwijl dat er helemaal NIETS met het artikel heeft te maken. Onnodig!
@dijan: beetje humor op de vroege zondagochtend hoort erbij. Katertje van gisterenavond?
@erik2907: kan bijna niet anders dan het sarcasme is.
@dijan: gewoon omdat het kan
Je mag tegenwoordig ook niks meer…
De kans is groot dat het inderdaad om crimineel geld gaat, maar het is toch niet per definitie fout om veel geld bij je te hebben? Waarom moet je per sé meedoen met het bankensysteem, die gasten zijn niet te vertrouwen.
@gop1: 3 miljoen in contanten?! Ik kan echt geen scenario bedenken waarin dat logisch is.
@gop1: je mag best 3 miljoen in contanten bezitten maar je mag dat zeker niet “nothing to declare” mee over de grens meenemen.
33.380,- ? Valt nog mee, misschien ging ie alleen een nieuwe Passat ophalen.
Waarom ontdek ik nou nooit zo’n auto…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).