Nimrod Zero: dit was ooit een Ferrari 458 Italia

Auteur: , 14 Reacties

In Monaco it is difficult to stand out from the crowd. But with the Nimrod Zero you could make a difference. Ja, daar moeten we de mensen van Nimrod Performance wel gelijk in geven.

Nimrod Zero @ Geneve 2014

De gloednieuwe tuner Nimrod pakt groots uit in Geneve. Naast deze Zero, op basis van een 458 Italia, hebben ze ook nog de Katyusha (die eveneens gebaseerd is op een 458 Italia) en de Avanti Rosso op basis van een Aventador.

Bij de Katyusha is Moskou als inspiratie gebruikt, terwijl Monaco als inspiratie diende voor deze zwart met gouden Zero. Persoonlijk zie ik er ook nog enkele details van de Ferrari SP12 EC in terug. Je weet wel, die one-off die gebouwd is voor Eric Clapton.

Nimrod Performance is gevestigd in Hongarije, maar opgericht door een man die zijn roots in Koeweit heeft liggen. De man achter deze tuner is Bader al Roudhan, hij combineert de smaak en het geld uit de zandbak met goedkope arbeid uit Hongarije.

Deze nieuwkomer heeft grootse plannen en wil dit jaar op veel autoshows aanwezig zijn. Reken er dus maar op dat we er nog meer van gaan horen.
14 reacties

Soms zou je bijna denken dat auto’s om een rede bepaalde vormen hebben, iets met aerodynamica ofzo…
Dit moet toch wel effect hebben op de topsnelheid/acceleratie?
Ik zal deze wel willen hebben beter dan een standaard maar wel een andere kleuren combinatie gewoon zwart op zwart met spaakvelgen gewoon murdered out
Een tip voor de tuner: stop wanneer hij mooi is!
Die katyusha en de avanti rosso zijn net als deze behoorlijk gaaf, maar te veel van het goede.
@italia007: Hahahaha, Dwaas. Die andere twee kunnen echt niet. Dit is op het randje, maar nog net acceptabel als je alles in 1 kleur spuit.
@roppp: Ik vind bij die katyusha alleen die Enzo-achtige neus niet kunnen, voor de rest is ‘ie behoorlijk gaaf. Die avanti rossi is wel wat erger, maar als je hem in één kleur voor je ziet en zonder die koelgaten boven de achterwielen, dan is ook die heel cool. Bij deze zero vindt ik alleen die gaten voor de achterwielen lelijk, en ook deze zou ik liever in één kleur zien.
@italia007: dat mag natuurlijk. De enige kanttekening die ik hier bij wil plaatsen, is dat ‘ik vind’ nog steeds zonder extra ‘t’ geschreven dient te worden.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Waarom zie ik bij al die tuners delen van een laffe arie terug komen?
Het was een auto
Wie bedenkt het om zo een auto te ontwerpen en bouwen.
@bmw1: Bader al Roudhan
@robbie: je meent het
Eigenlijk is dit gewoon een LaFerrari-replica op basis van de 458. Waarom hoor je hier niemand klagen over hoe slecht het is gedaan? Want dit ziet er echt niet uit.
Vanuit sommige hoeken valt hij nog wel mee maar bijvoorbeeld de achterkant ziet er helemaal niet uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).