Occasion kies-maar: Porsche of Corvette

Auteur: , 115 Reacties

Je hebt een financieel klappertje gemaakt en tegen het einde van de zomer besluit je halsoverkop alsnog een dikke cabrio op te kop te tikken. Wat kies je dan?

Occasion kies maar: Porsche of Corvette

Corvette C7 Stingray Convertible, bj 2014, 16.000 km, 114.950 euro

Vaste lezers weten dat ondergetekende voor de Corvette zou gaan. Présence in overvloed, qua prijs/kwaliteit-verhouding de Europese concurrentie ruimschoots voorbij en een lekker vet én onderscheidend uiterlijk. Uiteraard is het allemaal wat minder verfijnd dan bijvoorbeeld een Porsche of Maserati. Wie echter minder waarde hecht aan aaibare interieurs en in plaats daarvan gaat voor een vet blok met een dikke soundtrack: dit is je ding.

De 6,2-liter grote V8 levert 466 pk en daarmee sprint de Amerikaan (rijtest) in vier tellen rond naar 100 km/u. Bij 280 km/u verliest deze beul van een auto het van de luchtweerstand. Maar tegen die tijd was je je (tou)petje toch allang verloren. De advertentie check je hier.

Porsche 991 Carrera S Cabrio, bj 2012, 46.500 km, 105.450 euro

De geijkte keuze, dat durven we wel te stellen. Wie bereid is om ruim een ton aan een sportwagen te besteden kijkt automatisch naar het aanbod van Porsche. Niet onterecht want ze staan niet voor niets bekend om hun degelijkheid en dagelijkse bruikbaarheid, maar een super spannende keuze is het wellicht niet. Deze Carrera S (rijtest) uit 2012 heeft in elk geval RWD, dus dat maakt het wat spannender om de 400 pk’s in toom te houden.

In 4,5 tellen zit dit pretpakket op 100 km/u. Een tikkie langzamer dan de Corvette dus, maar de topsnelheid is met 300 km/u wel aanzienlijk hoger. Volstrekt irrelevant, behalve in de kroeg. Dus het is wel degelijk relevant. De advertentie vind je daar.

De Porker is wat goedkoper en beter dagelijks bruikbaar. De Corvette is een meer bijzondere verschijning, maar daar krijg je wel wat meer bekijks (en middelvingers?) voor terug. Aan jullie woord!115 reacties

Porsche uiteraard
@oemplus: absoluut. Als je één reden nodig hebt moet je kijken naar de plek waar je 95% van je tijd doorbrengt: het interieur.
@timobac:
kan je net zo goed thuis gaan zitten dus.
@super: scheids!
@oemplus: Geef mij de Vette maar, meer zeldzaam en mooier geluid vind ik.
@dutchoutlaw: Ik wil jouw interieur niet beoordelen, maar die in mijn huis is verre van zo mooi als het Porsche interieur ;)
@TimoBac: Achja smaken verschillen hè. ?
@dutchoutlaw: vraagteken had een smiley moeten zijn.
@oemplus: ik ga voor corvette, lekker geluid en weer eens wat anders, porsches zie je gwn zo vaak dat ze niet echt meer bijzonder zijn wat mij betreft
@bjornvdschelde: mee eens
@oemplus: Corvette! Je buurman rijd ook Porsche…..
@oemplus: las de titel, ging meteen naar de reacties om te reageren :)
Voor mij de Corvette. Als ik een sportwagen koop, wil ik dat die mij een lach op mijn gezicht tover als ik erin rij. Die Corvette is daar uitermate geschikt voor.
@berlinetta: Ik heb nog nooit in dit kaliber auto’s gereden. Ik respecteer je mening maar ik kan me persoonlijk niet voorstellen dat de heerlijke besturing en het raspende geluid vaan een 911 geen glimlach op je gezicht tovert.
@rrvliet: 911’s raspen al niet meer sinds de watergekoelde motor zijn intrede heeft gedaan
@2wheeler: kan niet ontkennen dat het geluid verandert is maar er zit nog steeds een kenmerkende rauwheid in. Heerlijk.
@rrvliet: en je denkt dat in de vette dat minder is ?
@rrvliet: te klinisch, in ieder geval de ‘normale’ 911jes. De auto brengt heel veel snelheid maar met te weinig beleving. Althans dat vond ik met een 997 Carrera S. Misschien dat de Cabrio daar wel verandering in brengt, maar die heb ik nooit gereden. De GT3 zou ik dan wel weer heel graag willen!
@2wheeler: en al helemaal niet meer sinds ze overal turbo’s op leveren. Vorig jaar nog een 991 Carrera S mk1 gereden, met de sport uitlaat. Klonk nog steeds briljant!
@rrvliet: Je hebt zeker gelijk, maar ik wil ook niet beweren dat de 911 mij niet laat lachen. Het is alleen dat de Corvette dat beter doet ;)
@berlinetta: Kijk! Fijn dat ze je allebei blij maken, dat hoor ik graag. Ik wens je de vette toe.
Wat een vraag. Corvette.
@toyotafortuner: alleen al om de kleur zou ik de corvette kiezen!
De Corvette. Zeker de nieuwe. Prachtige auto vind ik. En dat nwe blok is echt super.
@e34m5touring: nieuw blok? LT1 is net als oudere LS blokken een antiek 2 kleppen per cilinder OHV design die weigert toeren te maken.

Geef mij maar die hoogtoerige NA boxer 6!
@bernardoo: Verschil in redline tussen beide is nog geen 700toeren. Enorm verschil inderdaad…. Daarbij, een beurtje aan zo’n V8 is vele malen goedkoper dan van de Porsche. En hij hoeft minder vaak. Maar Porsche mensen zijn gek op een innige relatie met de dealer. Dat merk ik wel aan m’n pa.
@e34m5touring: Ook mijn keuze, wat een gaaf ding die Vette!
Corvette, maar ja, dat is ook mijn oude liefde want mijn overbuurman had er een en nam mij altijd mee naar meetings. Volkomen arationele keuze dus, maar toch. Daarnaast heb ik al eens een kever gehad…. (sorry, kon het niet laten)
Geen van beiden, als ik toch een ton aan een auto uitgeef ga ik wel voor een 430 spider, veel meer lol!
@kampioentje: Tegen de juiste prijs is alles te koop.
@kampioentje:
Waarom doen mensen dit? Er wordt aan je gevraagd: maak een keuze tussen A en B.
Waarom geef je dan als antwoord C?
@sjaakjwt: Dat doet mijn dochter van 9 ook als je haar vraagt of ze macaroni of spaghetti wil eten. Dan krijg je als antwoord: ‘Ik wil pizza!’
@sjaakjwt: lees de intro nog maar eens? Financiële klapper gemaakt, op zoek naar een cabrio en wat kies je dan: nou een 430 spider dus ipv de genoemde voorbeelden.
@sjaakjwt: waarom laat je jezelf zo strikt in een keurslijf plaatsen? Het is een vrij land, een vrij blog. Een beetje uit of the box denken mag best. Sterker nog, dat is zelfs de bedoeling! Een eindeloze rij met Porsche, Porsche en een enkele keer Corvette zou ook maar saai zijn.
Niet zo een echte fan van Porsche maar toch de porsche
Corvette, die Porsche zie je zowat op elke hoek van de straat, en een beetje exclusieviteit mag ook wel voor die prijs. En natuurlijk heerlijke V8!!
Ik zou op zoek gaan naar een jonge GT-R…
@jack_abarth: zal je nog eens 20K moeten achterhouden voor een nieuwe transmissie. Die dingen zijn notoire walletbusters bij een GT-R
Corvette! Maar dan liefst in zwart.
Corvette svp :D
De Porsche, want ik kan simpelweg nog niet wennen aan de nieuwe Corvette. Ik vind de C6 nog steeds gaver dan de C7, dan wel in Z06 of ZR1 trim!

Andere optie, stiekem dan ook wel mijn favoriet is de nieuwe Targa 4S!: http://www.autotrader.nl/auto/porsche-911/2014/heteren/7pzq9/porsche-911-targa-4s/
Maar ik ga het liefst voor deze Engelse schoonheid (ondanks het geen cabrio is) : http://www.haibv.nl/onze-collectie/GD742D#!prettyPhoto%5Bgallery%5D/12/
@roberto: en voor het gemak tel je er ff 35/45 duizend bij op ;-)
@reactief: tja al kan je een auto van ruim een ton aftikken, kan je net zo goed door shoppen maar een mooie auto ;-)
Simpel. 911 natuurlijk. Wel liever een coupé eigenlijk en als t dan toch zo nodig open moet doe dan maar een targa
Van specifiek deze twee de Posj, omdat :
– zo’n rooie Cnorvette me veeeeel te schreeuwerig is.’
– een C7 te krap is voor iemand van mijn lengte.
Volgens de Corvette C6 eigenaar die naast mij zit:

De Corvette heeft een betere PK/€ verhouding.
De Corvette is puristischer; minder elektronische hulpmiddelen.
Iedereen kan een Porsche rijden, maar voor een Corvette moet je wel echt een goede chauffeur zijn.
De Corvette is een meer bijzondere verschijning dan de zoveelste Porsche.
De Porsche is een auto voor gladde bankiers die hoog van de toren blazen maar in werkelijkheid tot over hun oren in de schulden zitten.
@stephano: alleen jammer dat de € plastic verhouding bij de Corvette wat doorschiet, de Porsche is een messcherpe rijdersauto en doet met minder pk’s zeker niet onder voor de Corvette. Je vergeet het misschien omdat je ze zo vaak ziet. Daarnaast zijn ze waardevast.
@stephano: een tijdje een z06 c6 gehad, wat een heerlijke maar verradelijke echte grote mensen auto was dat. Een brute auto die je werkelijk moest temmen. Misschien wel de leukste auto die ik ooit gereden heb, waanzinnig apparaat! (250 kmh rijden met 3500 ;) )
@flippiez06: toeren
@stephano:
“De Corvette heeft een betere PK/€ verhouding.”
Is dat ook nog als je rekening houdt met de afschrijving de komende jaren?

(volgens de boekhouder kan je beter een Aygo of Prius rijden, maar als je bij keuze tussen een 911 en Corvette de financien laat meewegen dan denk ik dat de Porsche “voordeliger” is)
@stephano: ik snap al waarom hij corvette rijdt ja, LOL
Een Corvette automaat is hetzelfde als Bentley velgen onder een Audi, het past niet bij elkaar.
Ben toch benieuwd waar die autobloggers wonen als iedereen die ze tegen komen een 911 rijd.

Maar goed een cabrio Corvette met automaat, of een 911 cabrio die wit is. Dat is beide wel erg ongelukkig samengesteld. Mijn hart zegt de Stingray met zijn ‘Murican pushrod V8. Maar mijn hoofd zegt de 911, die tweedehands corvette kost meer dan 2x wat hij nieuw kost in Amerika.
@reistje: Poelenburg, Zaandam. Allemaal.
@willeme: Nee joh, daar zie je alleen maar Q7’s rondrijden.
@reistje: ik woon in R’dam en zie bijzonder veel elfjes rijden hier. Ik durf te zeggen elke dag.
Tuurlijk, in de duurdere wijken nóg meer, maar zelfs in Rdam Zuid zie je ze al her en der( hoe verdiend daargelaten).

En dan heb ik het over de nieuwere 991’s
@reistje: ik werk in Hilversum en loop tussen de middag altijd een rondje in een vrij chique wijk. Zie ze daar inderdaad bijna dagelijks. Een Vette zie ik daar nooit.
@tenaci:

Stuk voor stuk leen/huur/lease meuk ..
@lincoln: huur of lease moet uiteindelijk ook gewoon betaald worden hoor.
Links- of rechtsom betaal je dat uiteindelijk toch ook gewoon zelf uit salarisruimte, en dan heb ik het nog niet eens over de bijtelling.
@escort77:

Wehkamp kar dus ..
@lincoln: Niet voor mij hoor, ik lease bewust niet. Maar proef soms wat afgunst tav leasers.
@escort77: don’t even bother…
@reistje: inderdaad! Vooral degene die de Porsche heeft samengesteld sloeg de plank volledig mis. Velgen, interieur, exterieur…
Doe mij de corvette maar, wie betaalt?
Ik ga voor de Corvette. Is absoluut een ontzettend goede auto, haast Europees goed te noemen en dat vind ik een knappe prestatie van Chevrolet. De Porsche is misschien de betere auto maar ook wat degelijker. Een Corvette is gewoon gaaf door onder andere die dikke V8.
Corvette natuurlijk ..
Staat minimaal 2 treden boven die PlayStation van Porsche ..
Van deze twee de ‘Vette. Maar voor het genoemde bedrag haal ik liever elders een leuk speeltje…*mompelt iets met “CSL”…*.
@e1000bmw523i: Heb de E46 CSL gereden, gaafste BMW die ik ooit bestuurd heb (en dat zijn er veel). Als ik het geld had kocht ik er een en smeet ik er nog wat extra knaken tegenaan voor een MT conversie, want die SMG is echt dramatisch…
V8
Dus corvette
Ik hoefde nog geen milliseconde na te denken: Corvette natuurlijk.
Op mijn wannahave lijstje staat Porsche op plaats 1134.
@gezondverstand: En dat voor iemand met de nickname ‘gezondverstand’ :-)
Ik zou de Vette kiezen in deze keuze, maar had ik zelf de keuze zou ik iets anders gekozen hebben. Denkend aan een mooie resto mod uit 57 tot 69 uit the US of A.
In Europa de 911 in Amerika de Corvette
Jaguar F-type V8 S natuurlijk
zou het misschien al de moeite zijn om dat ding te importeren uit de USA?
https://annapolis.craigslist.org/cto/5760275492.html
51000$
@b00g1e: een snelle check op de autoweek BPM calculator zegt 31.730 euro.
51000 USD = 45.000 euro
Komen nog wat kosten bij, loopt dan richting 80.000 euro
Importeren kan dus wel interessant zijn.


(catalogusprijs (netto) € 59.909 BPM toeslag CO2-uitstoot € 55.505, inclusief leeftijdskorting 42.834%)
@escort77: laten we eerlijk wezen, als je naar waarde voor je geld kijkt is die Corvette nergens hier in NL inclusief die bom BPM…

Ik zou sowieso nooit zon ding kopen alleen al omdat ik kotsneigingen krijg om zo’n bedrag richting Wiebes te storten

Als de BPM is afgeschaft; de Corvette (coupe) :) daar betaal ik graag 50k voor ipv 100 incl bpm

Dan kan die Porsche voor 100k het vergeten (denk dat je heel wat corvettes tegen gaat komen als BPM verdwijnt)
Too easy, de Corvette natuurlijk.
Zijn beide cabrio’s, helaas (alsof ik de coupé-versie wel kan betalen, maar dat terzijde). Ik hou meer van coupés dan van cabrio’s, dus geen van beide in dit geval. En als je open rijdt, dan ook echt open. Zoals Donkervoort, Caterham of Ariël.
Toch de vette
Hier komt wel een interessante afweging uit rollen, ze zouden namelijk allebei niet mijn voorkeur genieten. En dan zijn deze twee exemplaren ook nog is echt verkeerd uitgevoerd qua type auto, transmissie en lak. De Porsche lijkt me de fijnere auto om in te sturen, maar als witte cabrio met automaat kan ik me bijna geen foutere ‘sportwagen’ voorstellen. Ik zou dus wel voor de Corvette gaan, al vind ik de C7 nou ook niet bepaald moeders mooiste en is een handbak voor een Corvette natuurlijk wel echt een must!
Corvette prachtig geluid bruut vermogen exclusiever en een porsche is gwn niet bijzonder meer ik kwam gisteren 3 nieuwe en een iets oudere porsche tegen op een afstand van 100 meter en dat was in zwolle (voor de mensen die slecht in geografie zijn: dat licht dus NIET in het gooi)
@flevocarspotter: vertel dat die omhooggevallen lui maar eens die er wonen. Je hebt het gooi, Dordrecht en dan Zwolle.
@lekbak: zwollywood dat is ;)
Voor mij is dit een absolute no brainer…altijd de 911. Maar aangezien mijn realiteit is dat ik eerder één ton tekort kom dan er één over heb om zoiets te kopen is huren een reëler idee.
Om een middagje een rondje mee te rijden zou ik wel voor de Corvette kiezen. Dikke V8 klinkt geweldig en dan is afschrijving en alle andere praktische onzin niet relevant.
De corvette natuurlijk. De porsches zie je al bijna meer dan golfjes.
Van deze 2 de Porker, maar voor dit bedrag zou een F-type m’n voorkeur hebben denk ik!!
Een Mercedes w112 coupé zou mijn eerste keus zijn maar uit deze twee de corvette. Veel meer auto dan die porsche.
Haha voor dit geld koop ik 2 F-types. Is de vrouw ook blij ;-)
@ghost: dat is serieus best een goed idee.
Porsche voor mij: beter design, veiliger te rijden, niet zo schreeuwerig, minder afschrijving. Gewoon een betere auto voor dat geld
@lekbak serieus hoort zwolle in het rijtje met steden/gebieden die vol staan met dure bakken?
Ik weet wel een aantal auto’s die er staan maar zoveel…
@flevocarspotter: welnee. Maar dat willen ze wel graag. Vandaar al die relatief betaalbare porsches.
Corvette. 911 is zo mainstream.
Kiezen? Porsche natuurlijk corvettte is amerikaans
Een rode of een witte. Een Corvette die in het komende jaar nog wel een ton gaat afschrijven of een Porsche die eerder meer waard gaat worden dan afschrijven? Ik zou naar de Porsche dealer gaan dan dolgelukkig naar huis rijden in de rode Boxster die de Porsche dealer ook heeft staan.
Als 16-jarige: de Vette. Burnouts enzo
De corvette!
Maserati Grancabrio.
Vette natuurlijk! Porsche koop je maar als je 55+ bent ofso. Sound en de looks vallen lekker op en is echt niet zo slecht in de bochten als je zou denken van zo’n Corvette
@begbers: En oja. Handbak graag!
Van deze 2 de corvette zonder twijfel. Deze porsche is maar een lelijk ding !!!! En je ziet ze te veel. En de porsche is gewoon geen mooi model. Maar in deze prijs klasse ging ik voor een Mercedes sls of zijn nog duurder?
@gerjan: Die beginnen momenteel op de 160K op de site die hier niet meer genoemd mag worden. Die zullen ook niet snel in waarde dalen denk ik
@lekbak die 3 nieuwe waren 991 turbo s cayenne turbo (s) en panamera turbo (s) en in zwolle staan iig 2x r8 en in stadshagen (daar in de buurt miss zelfs gemeente zwolle maar dat weet ik niet) staan maserati en 2x ferrari
@lekbak @flevocarspotter wss nog wel meer maar dat weet ik niet allemaal precies
De Vette.

Porsche kan altijd nog.
Voor dat geld wil ik, behalve sportiviteit en mogelijkheid tot dagelijks gebruik, kwaliteit. En ik wil ook nog eens een goede restwaarde. Doe mij de Porsche dus maar.
In dit geval de Corvette
Willen jullie niet van die moeilijke vragen stellen? Ik wou dat ik de keuze had
Porsche is een vrouwenauto imo, Corvette (zit al in de naam) is veel VETTEr
Porsche in het zwart met rood interieur..
Waarom kiest men toch een corvette in het rood…niet mijn ding.

Porsche heeft een betere restwaarde en ik denk ook een tijdlozer uiterlijk. Ondanks dat ik fan ben van Amerikaanse auto’s zou ik, als ik ze zelf zou moeten uitgeven, voor ze Porsche gaan (dan hoef ik ook minder uit te leggen aan vrienden ;) )
Maakt me niet zoveel uit,passen toch niet in de garage.??
No brainer.
De corvette natuurlijk!!
Ami v8
Of vag 6cilinder.
Die keuze is echt makkelijk lol
Uhm. Porsche: waarschijnlijk het beste om dagelijks mee te rijden. De Corvette heeft die dikke V8 maar ligt wat moeilijk op het netvlies. Maar die V8…

Soms ben ik blij dat ik bepaalde keuzes niet hoef te maken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).