Officieel: Aston Martin Virage Shooting Brake Zagato

Auteur: , 28 Reacties

Ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van Aston Martin en Zagato's 95e verjaardag, onthult Zagato dit snoepje.

En dit is niet het eerste model dat de coachbuilder met die reden wegzet. Nee, de Italianen houden wel van een feestje. Naast een verbouwde Lamborghini Gallardo bedacht het merk een trilogie. Drie verschillende donor Aston Martin’s, drie verschillende carrosseriestijlen en klanten uit drie verschillende continenten. Al zal dat laatste hoogstwaarschijnlijk toeval zijn.

De Aston Martin Virage Shooting Brake Zagato is na de DBS Coupé Zagato Centennial en DB9 Spider Zagato Centennial het slotstuk van de trilogie. Een shooting brake die zoals je al raadde, gebaseerd is op de Aston Martin Virage. Het is een one-of-a-kind voor -dit keer- een Europese klant.

De Virage Shooting Brake Zagato wordt vandaag onthuld op de Chantill Art & Elegance in Frankrijk. Het model heeft volgens Zagato kenmerken uit het verleden van zowel Aston Martin als Zagato en combineert dat met een modern sausje. Al is ‘dressing’ misschien een beter passend woord bij een auto van dit kaliber. Wat is Brits en Italiaans design toch een mooie combi.28 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
De alfa achterlichten mogen toch wel anders denk ik
Schitterend!
Waarom zou Zagato geen foto van het front vrijgegeven?
@mashell: terechte vraag! Was het rolletje vol?
@mashell: zou die niet veel overeenkomst hebben met de lagonda concept? En daarom nog even verborgen houden?
:(
Vanaf de zijkant erg mooi. Achterkant kan mij minder bekoren…
Mooi vind ik hem in ieder geval niet
Die achterlichten waren 10 jaar geleden hip, maar de rest vind ik prachtig.
wel mooi maar die achterlichten was paar jaar geleden wel mooi of op een alfa, vind de bertone 2+2 10x mooier als dit persoonlijk
Hmmm, interesting…
Ziet er op de foto’s als typisch Zagato gedrocht uit. Echter, bij Zagato moet je de ontwerpen irl zien, dan blijken het toch juweeltjes te zijn. Potentiële winnaar Villa d’Este 2031.
Kan iemand dit bedrijf vertellen dat ze zulke vreselijke creaties maken….
Kill it with fire!
Heerlijk!
Fijn in parkeren met zn kleine achter ruit
Prachtexemplaar! Als ik het geld had, spendeerde ik het zonder twijfel aan een verzameling Zagato’s. Noem het mijn afwijking op autogebied. :D
Ik ben echt benieuwd naar wat men hier nou van vindt. Ik vind het persoonlijk drie keer niks.

De AM V12 Zagato was een prachtding, hier slaan ze de plank volledig mis naar mijn mening.
Dit is nog eens een ouderwets staaltje autodesign! Zagato’s ontwerpen hebben altijd iets typisch. Soms zijn ze zelfs een klein beetje lelijk, maar dan zitten er tegelijk ook heel mooie lijnen in, of zoveel karakter dat je er toch van gaat houden.

Waren er maar meer van zulke ontwerpers overgebleven!
Maar de klant is duidelijk geen jager; je kunt er geen geweren, honden en wild in kwijt. Waarom mag dit ding niet gewoon coupé heten?
Mooi design, maar die achterlichten zijn toch echt copy-paste van de Alfa Giulietta, niet?
DROP DEAD GORGEOUS!
Grappig, uit de reacties blijkt “you either love it or hate it”. Mij kan dit ontwerp wel bekoren. Als je het nuchter bekijkt is het praktisch nut van deze wagen nauwelijks meer dan dat van de auto waarop deze is gebaseerd, maar als je je dit soort automobiele uitspattingen kunt veroorloven, denk je daar waarschijnlijk als laatste aan. Met als bonus dat je, als je er over een paar jaar weer van af wil, er waarschijnlijk méér voor terug krijgt als dat deze bij aanschaf heeft gekost.
@RRRobert: Hmm…dat gevoel heb ik wel bij Zagato designs in het algemeen (en eigenlijk vaker hate it dan love it) maar deze love ik niet en hate ik ook niet ;). Echt mooi vind ik ‘m niet maar het heeft wel wat.

Ik moest een klein beetje denken aan de Lamborghini Espada.
Mensen zijn de weg kwijt, mooie auto’s vinden ze lelijk en dit schitterend? Wat een lelijk ding
Niet verkeerd…
Het ziet er eerlijk gezegd oud uit. Jaren ’70 oud zelfs…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).