Officieel! Ecclestone is niet meer de grote F1-chef

Auteur: , 51 Reacties

De kogel is door de kerk, het tijdperk Ecclestone zit erop.

Officieel! Bernie Ecclestone is niet meer de grote F1-baas

Even iets rechtzetten in de titel, voor we een leger advocaten achter ons aan krijgen. BE blijft natuurlijk een F1-baas, alleen niet meer op papier. Dat stokje wordt overgenomen door Liberty Media-baas Chase Carey. Het afscheid van Ecclestone hing al een poos in de lucht. Eerder vandaag schreven we zelfs nog dat de grote kleine man mogelijk volgende week de snor drukt. Zo ver kwam het niet eens.

Auto, Motor und Sport sprak vandaag met de hoogbejaarde Brit. BE lijkt nogal verbitterd, afgaande op de (naar het Duits vertaalde) citaten van AM und S. Vertalen naar het Nederlands maakt de boel er niet beter op, dus we zullen het kort voor je samenvatten.

Bernie is vandaag ontslagen door Liberty Media, hij is F1-baas af. Wel kreeg BE nog een aanbod om als een soort erevoorzitter verbonden te blijven aan de Formule 1, hij weet verder niet wat daar de bedoeling van is. Ecclestone sluit het interview af met een staaltje onverdunde Engelse humor.

“Misschien bezoek ik nog weleens een Grand Prix, ik heb nog steeds veel vrienden in de Formule 1. Bovendien heb ik genoeg geld om een kaartje te kunnen kopen.”

Is dit een baas, of is dit een baas? Het is een ex-baas. Maar nog steeds een baas.51 reacties

“Bernie is vandaag ontslagen door Liberty Media”
Wat Liberty Media ook allemaal nog voor verschrikkelijks uit gaat halen, ze hebben tenminste wel iets goeds gedaan.
@mashell: ik denk dat die club een onderdeel is van de Trump-holding. Dan is dit het eerste internationale wapenfeit.
@roppp: als dat een onderdeel van de trump holding is ben ik bang dat we in 2018 20 races in de vs hebben
@alfisstii: als die 20 naast de normale races plaatsvinden, is dat nog niet eens zo slecht.
@horza: dan moeten de F1-auto’s wel in de US worden gebouwd…
@lebeaunl: Met een V8 of V10! Nog leuker!
@horza: en dan over een circuit met 2 lange grote bochten en 2 rechte stukken. Iets van 200 rondjes lang? Is dat een idee?
@roppp: make Formula 1 great again! (Krijgt Horner toch weer zijn V10)
Haije jong!
Een beter passende topicfoto kon gewoon niet haha!

Goed nieuws, De F1 was toe aan een nieuw bewind, of het ook een goede zal zijn, zal zich uitwijzen mettertijd.
Tja, het zat er aan te komen. En net nu ik de man een beetje aardig begon te vinden….
Na de dood van René uit ‘Allo ‘Allo kon dit er ook wel weer bij. De helden uit betere tijden stoppen of gaan dood. O tempora! :(
@vonklausenburg: arme Rene . Jij kan zo meerijden tussen de volgwagens van de stoet. Vlaggetje op de neus en een paar Latijnse tekstjes…;-)
@dennisdebengel: Ik heb met je te doen. Jouw 1994 Seat Cordoba mag niet mee doen. Wil je er over praten?
@vonklausenburg: een Seat cordoba yeay :-) ja we kunnen er over praten. Ik heb ze gebeld en ze willen je gebruikte s klasse graag huren… wel een beetje commissie voor mij er tussen houden hè?
@dennisdebengel: Deal, mag dat ook in Pitt bier? Of heb je liever Schulti?
@vonklausenburg: Ha ha Ha dat is dan wel weer grappig.
Thanks voor de Seat. Ben er blij mee. ;-)
@dennisdebengel: Fijn! Laast was Django Wagner er ook blij mee, kon ‘ie z’n jaren 90 clip opnemen.
@vonklausenburg: nou,ik kan je vertellen dat hij een s-klasse als dagelijkse auto heeft. Net als die zingende kleermaker uit het zuiden..Roy Donders.
Maar die Seat staat vast cool in zijn clip.
@vonklausenburg: ik plaag je maar. Het is best een dikke auto je s-klasse. Geniet er van.
Nu BE en straks Ferrari. Wordt de F1 niet hezelfde als de V&D?
Ik geloof er niks van. Mijn kleinkinderen liggen nog niet eens onder de zoden.
Is het nu weer gewoon vrij te zien op RTL 7? Vast niet…
@kvgorp: dan moet je rtl7 bellen, niet bernie
@kvgorp: Dat zal wel nooit meer gebeuren. Liberty is eigenaar van Ziggo/UPC. Die zijn hard op weg om samen met Sky en Fox de globale televisiemarkt op slot te gooien en alle relevante live- en sportevenementen achter de decoder weg te moffelen.
@wijsneus: lekker dan.
@wijsneus: weet niet eens of dat zo erg is.. RTL heeft hier ook eigenlijk een monopolie, (naast de NPO) en als ik zie wat voor bagger die uitzend..
@lekkaah: Verschil is wel dat NPO, SBS en RTL alleen broadcasters zijn. Sky, Fox en Liberty Global proberen zowel ISP, Nieuwszender en broadcaster willen zijn. Zij worden zo groot dat zij je kunnen dwingen een 3 in 1 pakket bij hun te nemen omdat je om de twee weken Max aan het werk wil zien om een dergelijk abonnement bij de concurrent af te moeten sluiten om woensdagavond Champions League te kunnen kijken.
@wijsneus: hebben ze een vpn voor uitgevonden… kost in een jaar wat een abbo bij ziggo in een maand kost…
Onprettige uitstraling heeft die man, wat dat betreft niet erg, dat-ie wiebert. Maar wel benieuwd of hetgeen ‘m gaat vervangen beter is, die ouwe powerdwerg heeft toch wel wat neergezet qua F1.
@amghans: hij heeft niet alleen een onprettige uitstraling, hij stinkt ook; naar geld…
Mooi zijn gedachtegang was toch al blijven steken in de jaren 70
Hahaha, genoeg geld om een kaartje te kopen.
Eindbaas!! diep respect voor de man, alle negatievelingen hier nodig ik uit om hem te evenaren.
Bernie zag er vaak uit als de bad guy, maar dat kwam door druk van CVE. Bernie maakt ook niet de regels in F1… Toch krijgt hij vaak (onterecht) de schuld.
Zonder BE had deze discussie niet eens plaatsgevonden. Dan reden die garagistes, zoals Enzo ze noemde, nog steeds op een weiland met 500 man publiek, waarbij er 2/3 man per weekend om het leven kwam. De man heeft de sport groot gemaakt en er een wereldwijd commercieel succes van gemaakt. En ja, hij heeft ook stevig zijn zakken gevuld omdat de rest niet zat op te letten.
Houdoe he!
Bernie heeft de sport veel goeds gebracht, maar was de laatste jaren toch ook wel een limiterende factor. Hij blijft iets teveel hangen in het verleden. Dingen als social media en streaming interesseren hem niet echt, jonge fans boeien hem niet omdat zij “toch geen Rolex kunnen kopen”. En ondertussen dalen de bezoekersaantallen en kijkcijfers van de F1 vrijwel overal, hebben de kleine teams het zwaar en wordt het voor veel circuits ook onbetaalbaar om de F1 te blijven organiseren.

Dat er iets moet veranderen is dus wel duidelijk. In dat opzicht ben ik ook wel blij met het vertrek van Bernie. Toch heb ik wel mijn twijfels bij de beslissing om Ecclestone volledig uit zijn macht te ontheffen. Ik ben ervan overtuigd dat hij met zijn kennis en ervaring een waardevolle mentor voor de epische besnorde Chase Carey zou kunnen zijn. Als Liberty zijnde had ik Ecclestone dan ook nog een jaartje of twee erbij gehouden.
@Edge: en gezien zijn laatste uitspraken is hij ook geen fan van deze stofzuigers en die lelijke auto’s. Dus oud en op sommige vlakken achterhaald door de (internet)techniek? Ja, maar hij weet verdomd goed wat de fans willen zien op de baan: actie!
Aan elke dictatuur komt een eind….

Ben benieuwd wat we er voor terugkrijgen. Beetje Amerikaanse show is misschien niet verkeerd als het maar niet geheel Amerikaans wordt. Wellicht dat ze F1 veel toegankelijker gaan maken voor het publiek. Camera angles die ons misschien weer een nieuwe dimensie geven. De rijders die meer mogen zeggen wat ze willen zeggen ipv dat ze aan een standaard riedeltje of aan het protocol van het team moeten houden. Als we maar heen reality show met Hamilton in de hoofdrol krijgen. Dat gaat een beetje te veuurr…
@rick-dos: heen = geen
@rick-dos: Bij Amerikaanse raceseries is alles aan een protocol onderworpen. Het is totaal niet nodig om naar een interview te kijken daar. Voor of na de race wordt er toch nooit iets interessants gezegd.
Ook zien ze het als positief om lekker veel pace cars in de race te gooien: mooi voor de reclame (ik weiger safety car te zeggen). Zul je gaan zien dat de virtual pace car straks verplicht 5 minuten moet zijn, zodat je er een reclameblokkie in kan gooien.
Leuk radio verkeer gaat er ook niet komen: dat zal nog altijd eerst door de ballotage heen gaan.
Enige voordeel van de Amerikanen is dat ze graag willen dat de auto’s relatief gelijk worden. Daar gaat ook niet 100-mio-extra naar Ferrari bij kunnen horen.
Feest!
Slim om hem erevoorzitter te maken. Dan kan je z’n kennis nog gebruiken voor een jaartje ofzo
F1 was vrugah de GP van Frankrijk, de GP van Duitsland en de GP van Engeland. Frankrijk is al jaren weg, Duitsland rijdt af en toe op een zielig k*tbaantje wat vroegah de tempel of speed Hockenheim was en Engeland dregt ook te stoppen, terwijl dat thans de meest populaire race is, samen met Canada.

Bernie moet gaan. Brawn moet terugkomen. Die gaat ook terugkomen. Dan gaan we weer terug naar de basis, met standaard races en wat exotische plaatsen links en rechts of echte racetracks. Weg met Socchi, Baku, Singapore, Bahrain. Weg met nachtraces. Weg met asfalt run offs. Weg met lil kleime hamilton. En dan praten we verder.
@john4545: sodeju. Jij hebt veel woorden nodig om niks te zeggen.
Bernie heeft de F1 groot gemaakt en dat heeft zelf geen windeieren gelegd. Ik vind het nog steeds een baas en denk nu maar niet dat een Yanks het nu opeens allemaal beter gaan maken.
@pinut187: Daarom nemen de Yanks ook de meest succesvolste man ooit in F1 en word hoofd van de sport, dat is naast het ontslag van Bernie ook meteen bekend gemaakt namelijk. Vanuit zakelijk perspectief is het niet meer dan logisch om Bernie te ontslaan. Zijn belangen en motivaties zijn na de overname niet meer hetzelfde en inherent minder geschikt voor z’n functie.
Het fossiel is gevallen … Lang overtijd, de man regeerde als een verwende keizer en heeft ook een hoop kapot gemaakt …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).