Officieel: Danica Patrick gaat stoppen met racen

Auteur: , 12 Reacties

De vrouwelijke coureur houdt het voor gezien.

Danica Patrick gaat stoppen met racen

Ze was een afwisselende verschijning in een met mannen beladen NASCAR-wereld. Daar komt een einde aan, want racecoureur Danica Patrick heeft aangegeven haar racecarrière aan de wilgen te hangen. Ze gaat met pensioen en kiest voor een nieuwe weg in haar leven.

De aankondiging deed de inmiddels 35-jarige Patrick in aanloop naar het raceweekend in Homestead-Miami. Het nieuws komt niet uit de lucht vallen. De vrouwelijke NASCAR-coureur had moeite om sponsors te vinden voor het raceseizoen van 2018. Eerder werd al bekend dat ze haar NASCAR-stoeltje voor 2018 bij Stewart-Haas Racing moest inleveren aan Aric Almirola. Ze zal volgend jaar voor het laatst in actie komen tijdens de Indy 500. Voor welk team ze gaat rijden is niet bekendgemaakt. Men verwacht dat het Chip Ganassi Racing gaat worden. Na mei 2018 gaat ze officieel met pensioen.

Danica Patrick was voor haar NASCAR-avontuur onder andere actief in IndyCar. Ze is tot op heden de enige vrouwelijke coureur die het voor elkaar heeft gekregen een IndyCar-race te winnen. In 2005 won ze de Rookie of the Year award voor haar prestaties in de Indianapolis 500 en IndyCar.

Na het racen van haar laatste Indy500 in 2018 gaat ze zich focussen op fitness programma’s, haar wijnmakerij in Californië en haar sportkleding-lijn. Gelukkig hebben we de foto’s nog. (via AP)12 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Er is nooit echt uitgekomen van wat er van verwacht werd, het leek zeer veel belovend toen ze begon, maar stapje bij stapje werd het minder.
Toen ze stopte met Indy Cars was het eigenlijk al gedaan met haar carrière.
En ook niet vervelend om naar te kijken.
Misschien kan ze Grosjean wel vervangen, blijft ze bij Haas, Grosjean eruit en eindelijk een serieuze vrouwelijke deelnemer in de F1. Ik zie alleen maar voordelen.
@gulli: Zeikert Grosjean mag van mij vertrekken. Magnussen is ook niet de beste maar met hem gebeurt er wel wat.
@viezefreddyw: Denk dat Danica gerust een seconde moet gaan inleveren tov welke teammate dan ook in de F1 nu. Misschien wel 2 trouwens.
@fmgarcia: In NASCAR kon ze al niet meer mee komen qua snelheid.
Lekker wijfie hoor!
Heeft ze toch mooi bewezen dat vrouwen inderdaad minder goed rijden dan mannen. Eerste vrouwelijke coureur sluit in 2017 haar carrière af met één overwinning in 2005. In de woorden van haar president sad.. So sad.
@shiva:

Sterker nog, er zijn zelfs veel meer mannen dan vrouwen laatste geworden tijdens een race.

We zijn de winnaars èn daarnaast ook nog hele goede verliezers.

Ongelooflijk, hoe houden we het vol!

#metoo
Haar trainingfilmpjes waren iig legendarisch, zoals deze https://www.youtube.com/watch?v=PhBZb2DSazI
Haar eierstokken zullen wel heftig aan het rammelen zijn, is ook al weer 35.
Hoop dat ze nog voor een verrassing kan zorgen bij de Indy500.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).