SCG 004S: gelimiteerd speelgoed met 650 pk

Auteur: , 29 Reacties

Met een handgeschakelde versnellingsbak weet de 004S zich te onderscheiden van de meeste moderne supercars.

Scuderia Cameron Glickenhaus heeft een nieuw speeltje voor de rijken gepresenteerd. Het apparaat luistert naar de naam 004S en betreft een gelimiteerde supercar voor op de straat. De hoofdingrediënten klinken goed. Een gewicht van slechts 1.179 kg, een dikke V8 én een manuele transmissie.

Er kunnen drie mensen in de 004S. De opzet van het interieur is gepikt van de McLaren F1. De bestuurder zit centraal en de passagiers kunnen links en rechts plaatsnemen. De binnenzijde van de 004S heeft wat weg van een oud Cessna-vliegtuig uit de jaren negentig. Niet bepaald een compliment.

Zoals gezegd ligt er een achtcilinder onder de kap. Een 5.0 twinturbo V8 om precies te zijn. Het blok levert 650 pk en 720 Nm koppel. De supercar is optioneel met een automaat te krijgen. Acceleratiecijfers en een topsnelheid zijn niet bekendgemaakt.

De komende 18 maanden gaat Scuderia Cameron Glickenhaus zich bezighouden met de bouw van deze 004S. Er worden 250 stuks gebouwd en de prijzen beginnen bij 400.000 dollar. De eerste 25 exemplaren krijgen de titel “Founders Editions”. De eerste leveringen moeten in 2018 en 2019 plaatsvinden. Er kan vanaf heden een order worden geplaatst bij Scuderia Cameron Glickenhaus voor de 004S. De autobouwer rekent wel op een aanbetaling van 40.000 dollar.29 reacties

Dat ontwerp…. In de jaren 90 was dit als concept wellicht nog te pruimen.
Waarom dan niet meer in de lijn van de 003
Vet apparaat! Lekker retro!
Kruising tussen een Ferrari 458 en een Dino 246. Dat kon ook niks worden.
Ik vind dat interieur wel gewaagd maar het totale exterieur design inderdaad een beetje een rommeltje waarin je allerlei verschillende designelementen uit de laatste 50 jaar kunt terugvinden…
Hier reed ik in NFS 2 al mee. De Ford GT90
@timh: Hoe komt dit ook maar in de buurt van een GT90?
@forza: vergelijk de eerste foto eens met deze…
https://goo.gl/images/Q9StTG
Idd. TIMH. Mooie ford gt90 concept was zo mooi. Ik begrijp.nog steeds niet waarom ford het niet zo heeft uitgebracht (witte versie)
En wat is het idee achter die tripmaster onder het dashboard? Kun je er aan kaartleesritten meedoen?
Veel kudos voor signore Glickenhaus, maar dit ziet er niet uit. Proportioneel compleet uit evenwicht. Interieur daarentegen….
Het is weer eens wat anders.
Weet niet of ik ‘m zo mooi vind, maar bijzonder is het wel. Het interieur vind ik wel heel tof!
De cockpit is iets te hoog naar dat zal vanwege de plek voor de bestuurder voor in het midden nodig zijn. Dat maakt het zijaanzicht niet top maar best een leuk ding. De vraag blijft wat het gaat kosten. 650 pk bij <1200kg dan hebben we het over een McLaren 720s concurrent.. maar dan exclusiviteit als bonus en onbekendheid als minpunt. Dus 250.000 tot 350.000?
@w0o0dy: nou ik gok dat de founders edition voor 400.000 dollar gaat met een aanbetaling van 40.000.
Ik hou wel van die jaren 60 le mans racer styling
Oh en is dit Road-legal of circuit speeltje?
@w0o0dy:
Dat lijkt mij wel. Da’s namelijk een ‘dingetje’ van Glickenhaus: hij moet en zal er mee door de straten van New York kunnen rijden ;-)
@w0o0dy:
Glazen cockpit is ook een weggever. Die zal er met name zitten om stoplichten en dergelijke te kunnen zien.
Schitterend ontwerp! Interieur had wel iets meer comfortgericht mogen zijn naar mijn smaak. Zoiets is toch veel gaver dan de zoveelste 911gt2, Corvette zr1 of andere recordhouder op de ring..
Nope. Typisch een gevallethe van als ik 250k kon stukslaan op een tracktoy werd dit hem niet. Ook niet als ik 6x 250k kon stukslaan op tracktoys…
Ik had echt een miljoenenvraagprijs verwacht maar 400K voor zoiets valt mij nog reuze mee.
Ik ben fan van wat de glick allemaal doet. Ik vind de 003 op alle fronten mooier, maar deze 004 vind ik ook zeer te pruimen. Het heeft iets unieke en ik hoop dat die 250 kopers gevonden worden!
James is bekend om zijn geslaagde concept P4/5 op basis van een Enzo Ferrari. Ik wist dat hij bezig was met een project geïnspireerd op een 1969 Alfa Romeo P33 Coupe (Pininfarina).
James is in ieder geval automaat genoeg om zijn eigen droomauto’s te bouwen en ook een handige zakenman. Is bekend welke V8 motor wordt gebruikt? Ik ga ervan uit dat James geen eigen motor heeft ontwikkeld. Dit zijn nog 3D tekeningen, laten we het concept 1:1 afwachten en dan ons oordeel vellen.
*automan*
Hopelijk zit er airco in de auto lijkt op een sauna
Lijkt wel op het prototype van de Dino uit de jaren ’70. Voor mij graag zonder turbo of supercharger (dan zit ie op 500pk schat ik) , want met dit gewicht is ie snel genoeg en heb je de klank van een atmosferische motor.
Ook zal ie dan goedkopen zijn. Ideaale track-car maar wel met flippers voor mij.
Wat een enorm rommelig design. De achterkant van Glick’s SCG003, Zijkant van een 918 Spyder, dakboogding van de Pininfarina Sergio en de voorkant van een Ferrari-kloon uit GTA… Het maakt het geheel niet bepaald mooi. Dat neemt overigens niet weg dat ik het een ontzettend gaaf project vind. Je eigen auto ontwerpen en tot leven zien komen lijkt mij toch wel een van de hoogst haalbare dingen die je als autoliefhebber kunt meemaken. Ik bedoel, hoeveel van dit soort gasten komen daarwerkelijk voorbij de luchtfietserijfase? Glickenhaus is dat met de P4/5 Competizione en de SCG003 gelukt, dus ik heb er wel vertrouwen in dat we deze SCG004 ook op de weg gaan zien.
Schitterend!! Wat betreft de koplampen: hier kan Ferrari nog wat van leren, vind ik bij Ferrari de laatste jaren het lelijkste detail.
Prachtig ding! Beetje Ford GT-achtig, maar stiekem nóg fraaier…
Glickenhaus heeft natuurlijk ook een ontzettende gunfactor. En niet de eerste die zijn onvrede richting Ferrari weet te vertalen naar iets geweldigs (Ferruccio Lamborghini en Renzo Rivolta gingen hem voor).

400 duizend euro is natuurlijk fors, maar in deze niche is het natuurlijk hartstikke redelijk. Knappe prestatie!

De vraag is nu; dit of die Loloa T70 reïncarnatie van Broadley Automotive?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).