Officieel: Renault keert terug in de Formule 1

Auteur: , 34 Reacties

De Fransen hebben het nieuws wereldkundig gemaakt. Met een eigen team zal Renault deelnemen aan de koningsklasse in de autoracerij.

Renault keert terug in de F1

Het was al min of meer bekend dat Renault in 2016 het F1-veld zou betreden. In september kochten de Fransen namelijk het F1-team van Lotus. Vermoedelijk vonden de laatste gesprekken afgelopen weekend plaats tussen Ecclestone en Renault Sport in Abu Dhabi.

Hierdoor zal Renault, na vijf jaar afwezigheid van een eigen team, weer terugkeren in de Formule 1. Carlos Ghosn, CEO bij het merk, is duidelijk over de keuze: “Renault had two options: to come back at 100 percent or leave. After a detailed study, I have decided that Renault will be in Formula 1, starting 2016.”

Het nieuwe seizoen start in maart. Nieuwe details van Renault zullen in januari 2016 bekend worden gemaakt.34 reacties

Jeeeeee👍
Gaaf! Toro Rosso met Ferrari-motoren, en Renault terug in de F1! Belooft nu al een mooi seizoen te worden!
@jobberns: Ja en het zou helemaal humor zijn als Renault geleerd heeft van hun fouten en Red-Bull en Toro Rosso hard de baas is 😆
Wat voor max
Maakt een sprongetje in de lucht! Renault hoort er gewoon bij en hoop dat men gelijk mee draait in de top.
@potjak: ik hoop t ook. maar mischien wordt t weer net zo’n flop als bij mclarenhonda…
Goed nieuws! Ik gun het ze om snel aan de top mee te rijden.
Hartstikke mooi, graag met een blauwgeel kleurenschema op de wagens en een motor die de zeurders het snot voor de ogen rijdt.
Good News! Hopelijk komen ze ook met een B-team, Dacia F1 ;-).

Maar wel goed voor de sport, met Red Bull, Ferrari, Renault, McLaren en Mercedes hebben we nu 5 teams die in staat zijn om in de bovenste regionen mee te doen. En met sterke middenvelders als Force India, Williams en in mindere mate Toro Rosso en Sauber en Haas in aankomst gaat het er alleen maar leuker op worden.
@gtwillem: Haha dacia f1! Goeie!
@gtwillem: Haha, Dacia F1. Komt Dacia dan ook met de Logan F1 edition?
@dutchdriftking: ik hoop dan na een jaar of twee een Dacia Logan ‘Bennetton F1 champion edition’ powered by Renault Sport bij de dealer te zien staan voor Premium centjes!?
@gtwillem: Zonder de rest van je reactie te lezen, las ik het stukje Good News! Al in de stem van James May. Dat het dan ook nog over Dacia gaat. Geniaal!
Benieuwd van wie ze de motor gaan gebruiken.
@snorrie: Tag Heuer schijnt tegenwoordig fijne motorblokjes in elkaar te schroeven…
Alonso terug en weer het wk pakken!
Ze hebben een paar prima seizoenen gedraaid en alleen afgelopen jaar ging het køt. Dan is het denk ik een kwestie van uithuilen, de koppen bij elkaar steken en er voor het komend seizoen een puike motor uit knallen. Daar zijn ze gewoon toe in staat.

Ik vermoed dat ze Lotus hebben overgenomen omdat anders op geen enkele auto Renault had gestaan in 2016 terwijl ze wel de motoren zouden leveren aan Red Bull. zonder flinke exposure is het inderdaad niet zo zinvol om in de F1 actief te zijn.
Topnieuws! Ookal was het duidelijk aangezien redbull met renault motoren blijft rijden.

Zal Flavio ‘crashgate’ briatore ook terugkomen?
En nu iedereen het snot voor de ogen rijden zodat Red Bull en daarmee ook Toro Rosso kunnen huilen om hun eigen gezeik. Ik gun het Renault om terug te komen en terug komen gaan ze doen!
Nu hoop ik zo dat Mercedes, Ferrari en Renault een blok gaan bouwen dat nauwelijks verschilt en dat dan de punten en op rijder’skills’ worden bepaalt dus gewoon voor elke race kans op 6-8 winnaars.
Mooi! Goed voor de sport! Hopelijk wordt het een mooi seizoen.
Goed bezig Renault!
Fantastisch!
Super nieuws! Blij dat ze dus motoren blijven bouwen en er weer een serieus team met serieuze beurs bijkomt. Hier hebben we als kijker echt wat aan
Maar zijn de auto’s wel maldonado proof?
En verder hoop ik dat ze alle problemen voor zo ver opgelost hebben.
Graag zie ik de goud gele livery uit de tij d van kubica
We vergeten 1 ding, renault heeft nog geen top rijders in het team. Dus om nou te gaan zeggen dat ze volgend haar gaan winnen is niet reëel. Maar dat zegt niet dat ik niet dan ben, want dat ben ik wel.
@thefmanl: volgens mij neemt maldonado een hoop sponsor geld mee, geld dat lotus goed kon gebruiken maar waar Renault minder behoefte aan heeft. Als blijkt dat de Renault een topwagen is en de chauffeur de zwakke schakel staat maldonado vor hij het weet op straat.
Wat vreemd dat iedereen in de lucht springt voor een motorbouwer die een team overnemen. En dat niemand een traantje wegpinkt voor het verdwijnen van de meer dan legendarische naam Lotus…

Begrijp me niet verkeerd, het is best goed dat er een motorbouwer zich engageert om mee te draaien aan de top, maar dat dachten we destijds bij Honda en Toyota ook. En die reden amper een deuk in een pakje boter. Ik ben dan ook heel benieuwd of Renault het langer dan een paar jaar zal uitzingen…. (Als constructeur)

Maar ach, zonder Renault zouden we een team minder gehad hebben volgend jaar, dus ik ben er ergens wel blij mee.
@nemus: Lotus heeft niks met het F1 team in Enstone te maken. Ze waren alleen sponsor van het team een paar jaar geleden.
@riddertevoet: Ja en nee. Het automerk Lotus was weldegelijk sponsor en ondersteunende partner van Genii Capital, de eigenaar van het Lotus F1 team. Dit is niet te verwarren met het ter ziele gegane Caterham dat enkele jaren geleden als Lotus in de F1 kwam en weldegelijk de rechten had op de merknaam “Team Lotus”, het bedrijf dat ooit door Colin Chapman werd opgericht en waar de race-afdeling werd ondergebracht. De personenwagens vielen onder het bedrijf Lotus Cars. 3 jaar geleden heeft Lotus Renault echter de rechtzaak gewonnen om de merknaam Lotus in de F1 te voeren. Het was immers idioot om met twee Lotus-teams rond te rijden. Dus zeer onrechtstreeks is Lotus-Mercedes wel de morele eigenaar van een van de grootste teams die ooit in de F1 rondreden, en ik vind het jammer dat die naam dus weer verdwijnt. Ook al is het maar de naam en had het team verder weinig te maken met het roemruchte team van Chapman. Integendeel, het team heeft meer historie met Benetton dan met Lotus. Maar toch vind ik het jammer…
@nemus: het huidige Lotus was ook maar slechts de boedel van het Renault team.
via Android app
Ik ben er noet zo van op de hoogte. Maar bv met RBR he, zij hebben straks Renault motoren maar met TAG erop. Betekent dit dat Renault enkel de motor levert en RBR er verder aan sleutelt? Of is het grote verschil dat Renault bij Lotus ook hun eigen chassis bouwt?
Goh, ik vind Renault plots zo’n ontzettend sportief merk! Ze gaan nu direct een veel jongere en sportievere kopersgroep aantrekken, toch? *kuch*
Stiekem zou ik het leuk vinden als Renault volgend jaar dan alles en iedereen het snot voor de ogen rijdt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).