OM reageert: ‘strafeis inz. Donnie was niet te laag’

Auteur: , 122 Reacties

Grote verontwaardiging in de Haagse rechtzaal vorige week, toen het OM met droge ogen een klein fopstrafje eiste tegen de Bulgaar die de 13-jarige Donnie Rog doodreed. Vandaag geven ze tekst en uitleg.

In het kort komt de verklaring van het OM, bij monde van OvJ Kitty Nooy tegenover EenVandaag, op het volgende neer: wij konden geen zwaardere eis neerleggen, omdat er geen bewijs is dat de aanrijding het gevolg was van roekeloos rijgedrag. Het dient dus als een tragisch ongeval geclassificeerd te worden, met een daarbij behorende lage strafeis.

Nu vraag ik me twee dingen af: ten eerste, als het een ‘tragisch ongeval’ was, dan insinueert dit dat verdachte Millen Y. geen/nauwelijks blaam treft. Waarom dan wel een rij-ontzegging van 3 jaar eisen? Ten tweede: is niet bewezen dat hij boven de snelheidslimiet, en dicht achter een brandweerwagen aan reed?

Sowieso moet je je als wetgever eens achter de oren krabben als je voor het maken van een valse factuur in Nederland exact dezelfde strafeis kunt aanhoren als voor het doodrijden van een kind. Ik kan dit in ieder geval niet met elkaar rijmen.

Aanstaande vrijdag doet de rechter uitspraak tegen de jonko-rokende veelpleger Millen Y.122 reacties

Het hele rechtssysteem in Nederland is een grote grap.
@ihrte: Ik kan er niet om lachen…
@sacha: Een grap hoeft niet altijd goed te zijn..
Kitty zou zich de ogen uit haar kop moeten schamen.
Dat de wet zo in elkaar steekt is al triest genoeg, je daar achter verschuilen is gewoon laf. Heb dan het lef om je nek uit te steken en pleit voor een wetswijziging.
@jrk68: De volksvertegenwoordiging en regering stellen wetten vast, op basis daarvan klaagt het Openbaar Ministerie, waar mevrouw Nooy onderdeel van is, aan en een de rechter beoordeeld aan de hand van de aanklacht en op basis van de wet de aanklacht – vereenvoudigd. Dat is een redelijke vertaling van de scheiding der machten (alhoewel de regering als uitvoerende macht iets te veel op de stoel van de wetgevende nacht zit in Nederland, maar soit), een excellente manier om een al te machtige en willekeurige overheid (en daarmee onmachtige burgers) te voorkomen.
Het Openbaar Ministerie een soort van lobbyist (op basis van het gevoel wat jij blijkbaar over deze zaak hebt) bij de volksvertegenwoordiging en/of regering maken lijkt me een contra-productieve bijdrage aan de overzichtelijkheid en werking van de overheid in Nederland.
Uiteindelijk is het aan jou, als burger, om te pleiten voor andere wetten. Niet anderen moeten iets, je moet zelf burgerschap tonen.
@jelmer: amen.
@jelmer:
kom ik hier juist om afleiding en vertier te zoeken door dom gelul en onderbuik, ga jij opeens verstandig lopen doen….
@jrk68:
Of doe een gedegen onderzoek.
Waarom is de moeder van het slachtoffer wel in staat om een foto van de verdachte die aan het blowen is te vinden en justitie niet ?
De foto die hierboven staat heeft de famillie gevonden.

Justitie – ze dronken een glas, ze deden een plas en lieten alles zoals het was.
En dan sta je als ouder machteloos… Dit kan toch niet meer, Nederland.. je kan beter iemand doodrijden dan belasting ontduiken.. Het is gewoon een hele grote grap, justitie in NL…
Op TV roken wordt tegenwoordig zwaarder bestraft..
De grootste sprookjes zijn een lachertje vergeleken dit land.
Mee eens. Als je zaak gevolgd had kwam je weten dat het een ongeluk was en geen moord, een kind dat zonder opletten vlak voor je auto de weg opschiet valt simpelweg niet te ontwijken. Maar de chauffeur was een buitenlander uit een muf land dus dan krijg je automatisch dit soort haat, triest hoor.
@alcantara: ‘de’ en ‘te’ horen nog in de 1ste zin te staan…
@alcantara: Ik heb de zaak niet gevolgd maar er worden wel weer erg veel conclusies getrokken door mensen die ook vaag wat van de zaak hebben meegekregen.
@alcantara: er was aangetoond dat hij te hard reed.
je moet je verantwoordelijkheid nemen zodra je regels overtreed en daarmee een ongeluk veroorzaakt.
Oprotten met dat ‘ich habe das nicht gewust’ gelul, da’s voor pvda’ers.
@kaasboerin:
Juist.
Om die rede had het OM gewoon dood door schuld kunnen pleiten. Het is dan aan de rechter of hij daar in mee gaat of niet. Je geeft dan als OM tenminste het signaal af dat je de zaak serieus neemt.
@jrk68: yep maar dan nog, ook het doorrijden na een ongeval, daar moet sws minimaal ’n paar jaar op….
@jrk68: En te hard rijden moet voortaan bestraft worden met ‘poging tot moord’ ipv een boete?
@alcantara: Als je iemand omverrijdt wel ja…
@Sciurida: Geen idee hoeveel te hard hij reed.

Maar als jij dus perongeluk iemand aanrijd met 10km te hard of iets menselijks, dan ben jij meteen een vreselijke moordenaar die opgehangen moet worden?
@alcantara:
Als je willens en wetens het risico wil lopen dat je iemand het leven uit rijdt, (wat zeer reële mogelijkheid is wanneer je meent te hard te moeten rijden binnen de bebouwde kom ) dan mag de maximale eis wat mij betreft op dood door schuld gezet worden. Diezelfde straf mag wat mij betreft staan op het negeren van een rood licht en een zebrapad als dat tot dit tot gevolg heeft.


Poging tot moord is onzin, dan moet je voorbedachte rade zien te bewijzen en dat lukt in dit soort gevallen nooit.
@alcantara: Nadat hij die knul heeft doodgereden heeft hij nog een hele rits overtredingen begaan, iemand die zo stom is verdiend het niet om achter het stuur te zitten en mag een paar maanden brommen om na te denken over wat hij heeft veroorzaakt. Ongeluk of niet, als hij niet te hard had gereden was het niet gebeurd. Als er straks iemand bij mij inbreekt en ik mep die persoon per ongeluk dood omdat ik uit zelfverdediging hem een mep geef en hij achterover met zijn kop op een spijker beland dan mag ik ook de bak in. Was ook een ongelukje. Als mijn fiets word gestolen, de dief word gepakt maar geen afstand wil doen van mijn fiets gaat deze de opslag in en zie ik die fiets nooit meer terug, het is op dat moment namelijk eigendom van die dief. Het nederlandse rechtssysteem is zo krom dat je er rondjes op kan lopen. Als dit ieder ander was geweest had ik er het zelfde over gedacht, toevallig is het een buitenlander, dat boeit me niet. Iemand doodrijden omdat je een wet overtreed dient zwaarder bestraft te worden dan een aai over de bol en een paar dagen plantsoentjes schofflen. Dat is geen straf, er zijn mensen die dat als werk doen en er heel gelukkig mee zijn.
@MrSkyline: Als dat je beeld van de werkelijkheid is, dan snap ik wel dat je het Nederlandse rechtssysteem krom vindt. Wat je denkt is alleen onzin. Het meest treffende voorbeeld is je opmerking over fietsendiefstal. Daar is niets, en dan ook niets van waar: als iemand je fiets steelt blijf je juridisch eigenaar en kun je als de dief gepakt wordt je eigendom weer claimen (mits je natuurlijk kunt aantonen dat het je eigendom is).
@jelmer: Dat is vreemd aangezien mij exact dit is overkomen. Een factuur van mijn 12 jaar oude fiets had ik niet meer. Maar foto’s van mij op mijn (vrij eenvoudig herkenbare en unieke) fiets waren niet voldoende om mijn fiets terug te krijgen. Dus wat je zegt is onzin.
@MrSkyline: Nee, het onderstreept alleen de laatste zin van mijn reactie.
@alcantara: Die gozer was het autorijden niet waard, tussentijds had hij nog enkele misdrijven begaan..
@alcantara: Ach guttiegut, die arme buitenlander krijgt ‘r weer van langs op AB…

In dit land is het eerder zo dat je als buutenlander JUIST veel milder gestraft word. Ik weet zeker dat als dit een hollandert was geweest, deze wel degelijk een zware straf had gekregen.

Overigens verbaast me jouw opmerking niet, gezien het feit dat je zelf ook zo’n aanwinst bent. Altijd het zielige slachtoffertje van die vuige onderbuikers, toch?
@lemans96: Onzinnig onderbuik geblaat, ookwel FUD genoemd; geen onderbouwing, geen beargumentatie, alleen maar haat uitdragen …
@dawwg: De haat word gecreëerd door onze ruggegraatloze rechters. ;-)
@alcantara: Beetje een gekke reactie van iemand die “de zaak gevolgd heeft.” De beste man had van april tot juli 2012 al 19 (negentien!!) verkeersovertredingen gepleegd. Dan lijkt het mij alleen maar afwachten totdat er zoiets gebeurt. Dat het OM zegt dat de kans op herhaling klein is vind ik ook al onbegrijpelijk.

Dit heeft er niets mee te maken dat hij buitenlander is, maar gewoon een domme tokkie die van fouten niet leert en niet (verantwoord) kan autorijden. Iedereen die als automobilist een dergelijke “carrière” heeft gemaakt, heeft wat mij betreft flink de schijn tegen. Hij verdient dus ook een behoorlijke straf. 240 uur werkstraf is gewoon bespottelijk.
Buitenlander of niet,als er al kinderen fietsen op de openbare weg,zoals wat hier betreft,dient er ten alle tijden rekening mee gehouden te worden ,dat ze een onverwachte beweging kunnen maken,en dat je daarop adequaat kan reageren om een eventueel ongeval te voorkomen.Dit was een kind dan dien je daar rekening mee te houden.Kinderen zijn onvoorspelbaar.Een fietser is toch een” beschermend ” verkeersdeelnemer? Deze Oostblokker,hoe je het ook wendt of keert ,heeft nergens rekening mee gehouden,op alle fronten fout geweest.Deze lamzak moet je zo snel mogelijk het land uittrappen.
@alcantara: alcantara ik neem aan dat je zelf een buitenlander bent, want daar gooien buitenlanders het vaak op want het is nooit hun schuld maar racisme. ( te grappig)

Deze pino krijgt boetes aan de lopende band, te hard rijden, roekeloos rijden en aan die foto te zien met die grafkop zal hij niet altijd nuchter rijden.

Om vervolgens een ventje aan te rijden en nog geeneens de ballen hebben om uit te stappen rij je maar zo snel mogelijk door, dat is hier het punt niet omdat meneer op een onoverzichtelijk punt een kind dood heeft gereden, dat kan iedereen gebeuren, maar dat doorrijden is het ergste dat je kan doen, dat hij dan nog eens bekend staat als prutser maakt het alleen maar erger, want een verantwoordelijke autorijder laat zijn snelheid afnemen maar deze stoere bink blaast rustig 50-60 door.

Maar aan het aantal “duimpjes” te zien heb je hier zat zwakzinnige die er geen zak van snappen.
Misschien is ophangen aan zijn kl*ten een goed begin voor zijn straf. Dat hij maar nooit kinderen kan krijgen.
Kitty Nooy: “Toch wil het OM hem niet vervolgen voor doodslag, hoewel dat juridisch wel mogelijk geweest was. Nooy: “Het staat de officier vrij om af te wijken van de richtlijnen die er zijn. Maar dan moeten daar wel de omstandigheden voor zijn, je moet het de maatschappij wel kunnen uitleggen”.”.

OMG hoever sta je dan van de realiteit af??
Dit heerschap is doorgereden na de aanrijding. Hieruit valt wat mij betreft te concluderen dat hij wat op zijn kerfstok heeft gehad (rijden onder invloed van drank of – logischer nog – jonko’s). Hij mag dan ook wel zodanig bestraft worden. Als ik een blaastest weiger gaat men er ook vanuit dat ik de maximale hoeveelheid alcohol genuttigd heb en word ik ook zo bestraft. Maar deze man heeft natuurlijk geen belastingcenten ontdoken of achtergehouden en dan hoeft er volgens de Nederlandse Staat niet zwaar bestraft te worden. Wat worden zij er ten slotte beter van?
@stanoow: Ik denk dat als je zoiets meemaakt, je er heel anders over denkt. Op zo’n moment reageer je anders dan dat je nu van plan bent. Mensen kunnen hier enorm van schrikken en in paniek raken, niet geheel onlogisch. De man heeft zich volgensmij dezelfde avond nog gemeld bij de politie.
@gop1:
Nope, dit heerschap heeft zich pas de volgende avond gemeld, in de tijd die tussen dit delict en de zaak is verstreken heeft hij meerdere malen het rode licht genegeerd en de max. snelheid overtreden (dat zijn dan nog de zaken die bewezen zijn).
Iets zegt mij dat dit heerschap hier niet veel lering uit getrokken heeft, het geen bij mij het vermoeden wekt dat hij hier niet bepaald uit paniek heeft gehandeld toen hij op de vlucht sloeg.
Deze zaak doet mij een beetje denken aan Patrick Kluivert. Die reed hartje 020 te hard door een rood licht op het moment dat wij de heer Putman ter aarde mochten bestellen. Die had hij een paar dagen daarvoor het leven uit gereden….
@jrk68: Precies, Kluivert had ook iemand doodgereden in een geleende BMW @100km/u binnen de bebouwde kom. Maar was er toen ook zo’n haat tegen Kluivert? Ik gok van niet omdat het Kluivert was, maar o wee als het een onbekende neger was…
@alcantara: O wee als ’t een autochtoon was geweest…
@alcantara:
Ik doel op het feit dat die er ook vanaf kwam met een symbolisch taakstrafje….
@gop1: dat je er van schrikt of in paniek raakt kan ik mij zeker voorstellen. Maar ik denk dat iedereen wel weet dat het niet de bedoeling is om dan door te rijden. De man heeft zich overigens de volgende dag pas gemeld. Veels te laat dus.
Helemaal mee eens, ongelukken gebeuren nu eenmaal, hoe triest ook. Hij heeft deze jongen heus niet met opzet aangereden.
Hij reed misschien te hard, maar daarom heeft hij het kind niet meteen met opzet aangereden. Je zou kunnen zeggen dat het kind niet dood was geweest als hij minder hard had gereden, maar dat kind zou ook niet dood zijn geweest als het zich niet op de weg had bevonden.
Ik kies dus geen partij. Het is een ongeluk en daar hoeft niet altijd iemand schuld bij te hebben.
In dit geval is het lekker makkelijk omdat de sfeer al gezet is. De man ik kwestie is door het publiek al veroordeeld tot dader. Het feit dat hij een jonge man, buitenlander én bulgaar is, zal wel hier wel niets mee te maken hebben.
Met zo’n houding komen we nergens he.
Meneer rijdt te hard, heeft al een aardige geschiedenis qua boetes EN rijdt door naar het ongeluk.

Ik zou nog geen kinderen nemen als ik jou was…
@Jozo: naar = na
@gop1: wellicht heeft het er meer mee te maken dat hij het kind aangereden heeft en er tussenuit geknepen is en het kind daar in zijn eentje heeft laten sterven.
@porsche928: mensen kunnen in paniek raken. Daarom is het ook zo dat als je doorrijdt na een ongeval, je daarna gewoon kan aangeven. Zolang je je maar aangeeft voordat ze je aanhouden/vinden. Meteen gillen dat het opzet is omdat iemand niet stopt is kortzichtig. Je weet zelf niet eens hoe jij zou reageren in zo’n geval.
@gop1: De vent was hoogstwaarschijnlijk onder invloed van het één of ander. DAAROM is ie doorgereden en heeft ie zich pas de volgende dag gemeld met een zielig verhaal. En tsja, als je dan zo’n allochtoon bent die het hier toch al zo zwaar heeft, dan kom je dus weg met een zeer licht tikje op de vingers. Dat er een vader en moeder zijn die voor hun leven gegrieft zijn, interesseert ze geen fuck. De hand boven het hoofdje houden van dergelijke multiculturele aanwinsten is véél belangrijker natuurlijk want hee, wat zullen je linkse collegae wel niet van je zeggen als je zo’n knuffelallochtoon zwaar durft te veroordelen. De rascistische verwensingen en discriminatie hysterie zullen je dan om de oren vliegen…
@lemans96: Ongefundeerde verdachtmakingen (‘hoogstwaarschijnlijk’) uiten, een slachtofferrol aannemen (‘allochtoon…zeer licht tikje’), een andere groep demoniseren (‘ouders gegriefd interesseert ze geen fuck’) en niet gehinderd door enige kennis complottheorietjes bedenken (‘rechters’ etc) – je bent een soort best-off album van het achterlijkste soort onderbuik wat er bestaat. Alleen ben je irritant tot vermakelijk, als groep een gevaar.
@jelmer: Hee man, je krijgt een geschreven ‘+1’ van een mohammedaan en hier bekend antisemiet. Wees er maar trots op.

Verder probeer je het zaakje hier met wat standaard linkse verwensinkjes dood te doen. Onderbuikgevoelens, aannames, etc.

Hoe meer jij mij en mijn gedachtegelijken op deze manier probeert weg te bagetaliseren, hoe meer dit zich tegen ‘jouw soort’ zal keren. Maar goed, rust maar weer in het ‘feit’ dat je het allemaal zoooo veel beter weet dan ‘de gewone burger'(je weet wel, die engerds aan wie je het recht in dit land natuurlijk nooooit over moet laten…) dat je je hier eigenlijk helemaal niet hoeft te vermoeien met dergelijke minderwaardige discussies. ;-)
Wacht even, hij is toch bewust weggereden? Dat doe je toch niet als je het ‘per ongeluk’ gedaan hebt? Dat is toch alleen maar extra strafbaar? Wat een ziek land is het toch ook, bang voor economische gevolgen voor die 3 dozen Phillips gloeilamen die we aan Bulgarije verkopen? Flikker toch op, land uit met die vent.
Donnie rog is een politieke slachtoffer geworden. De werkelijke reden voor een lage straf ligt meer in het feit dat wanneer nederlanders problemen krijgen in bulgarije zij ook een lagere straf tegemoet kunnen zien ( als ze zoiets daar zouden doen ), omdat nederland die nu ook uitdeelt aan deze bulgaar. Zijn opoffering redt wellicht in de toekomst meerdere mensen en via de achter deur krijgt de familie een grote zak geld mee ( dankzij de belastingbetaler ) voor zwijgplicht en om verder procederen tegen te gaan.
@bempi: Ongefundeerd gelul met als enige bron je duim.
@jelmer:

Amateur. Jij bent ook net als de rest zo’n goedgelovige schaap. Denk je nou echt dat wat ik zeg niet gebaseerd is op de waarheid ? Omkoop praktijken zijn een norm binnen de nederlandse rechtstaat. Voorbeelden:
Alsof jij wist dat er hier kernbommen lagen onder de grond of dat onschuldige burgers beschoten of afgeknald worden tijdens oorlogen. De enige manier om het volk te laten zwijgen is door ze zo min mogelijk te laten weten en voor de domme te houden.
Rishi ( een jongen die op hs den haag werd neergeschoten door een agent ). Zijn familie krijgt via een achterdeur een flinke smak geld op te zwijgen voor de rest van hun leven. En die agent werkt gewoon elders weer. Ja zo gaat dat in nederland. Wordt wakker schaap. :).
@bempi: wel even naar binnen als je een vliegtuig met een spoor erachter in de lucht ziet he!
gedwongenleaser
@bempi: Gefeliciteerd, van alle domme opmerkingen die ik tot noch toe gelezen heb bij dit artikel steekt deze er wel met kop en schouders bovenuit. U heeft gewonnen een compleet verzorgde reis naar larieland…
@gedwongenleaser: dank je wel schaap.
Stelletje mongolen die in dit rechtsysteem zitten zeg, niet normaal.
@roemeen013: Ook allemaal ongeschoold dus? Want ik acht het niet reëel dat een mongool een rechtenstudie succesvol afrondt.
@alcantara: Rechtenstudie afgerond, maar er verder de linkse kont mee afgeveegd. Onze wetgeving kent genoeg middelen om zo’n secreet zwaar te veroordelen, het punt is dat dergelijke rechters, omwille van hun eigen aanzien, het zaakje zo draaien dat ze de dader als zielig slachtoffer durven neerzetten die het niet zo had bedoelt. En DAT is het vuile aan dit soort zaken.
@alcantara: Tering zeg, te weinig negatieve aandacht gehad van papa en mama vroeger?
Ouwe moraalriddert..
Doorrijden na ongeval is sowieso een misdaad, te hard rijden in een gebied met kinderen is voor mij ook een misdaad.
@norge: Gelukkig dat jij jouw auto hebt gekozen dan.
rechter “je hebt dus iemand doodgereden?”
beklaagde “ja sorry foutje”
rechter “oke, je mag gaan, doei”
Als dat ‘tragisch ongeval’ nou eens de omschrijving van de dader is?
Mooi om te lezen dat hier allemaal mensen zijn die zich netjes aan de maximum snelheid houden.

Maar ik begrijp dus dat als hij 50 km/u had gereden en dat kind had aangereden men het minder erg zou vinden?

Feit is namelijk dat we allemaal te hardrijden. Maar te hardrijden is nog steeds geen reden om iemand op te sluiten. Hooguit een boete of rijontzegging is dan aan de orde. Bij dit ongeluk is niet komen vast te staan hoe hard hij reed het was een marge tussen de 67 en 85 km/u. Er is dus niet definitief vast stellen of er sprake is van roekeloos rijden.
Verder is uit getuigenverklaringen gebleken dat het kind ook niet oplette. Dus dan komt de schuldvraag op tafel; ligt de schuld bij het kind of bij de automobilist?
Als hij 50 km/u had gereden, het kind over het hoofd had gezien en dat het kind zelf ook niet oplette had het dan ook verontwaardiging opgeroepen?
Het enige wat je hem kunt aanrekenen is dat hij doorgereden is na een aanrijding. Dat is op zich strafbaar waar ook deze straf voornamelijk op is gebaseerd. Dat hij vaker te hard heeft gereden is ook meegenomen in de weging aangezien hij 3 jaar rijontzegging heeft gehad.

Laat het duidelijk zijn de emoties die de familie getoond heeft in de rechtszaal is begrijpelijk, sterker nog, ik zou wellicht precies hetzelfde hebben gedaan. Maar los van emotie en als je puur naar de feitelijke omstandigheden kijkt dan is het te verklaren en zelfs te begrijpen van wat de OvJ stelt.

De emotiefactor zit echter hoog in dezen doordat ten eerste er een kind is overleden en ten tweede (en laten we elkaar geen mietje noemen) is voor velen zijn Bulgaarse afkomst ook een factor neem dan in ogenschouw dat voor velen door (vaker wel dan niet) gebrek aan kennis van het rechtssysteem het vertrouwen in dat rechtssysteem laag is. Echter mag dit en moet dit niet meespelen in de veroordeling.
@Rick-dos: Doorrijden na een ongeval is crimineel en moet sowieso hard gestraft worden.
En ja! Ik vind dat kinderen geen schuld kunnen krijgen in een ongeval waar ze aangereden worden door een auto die te hard rijdt.En als dan ook nog blijkt dat de chauffeur dit wel vaker doet en zich boete’s niet stoort mag meneer van mij uit de samenleving verwijdert worden voor een periode van een jaar of tien. Dood door schuld is het minste wat ze moeten eisen…
@norge: Dus als je 51 km/u rijdt, je al vaker bent geflitst met van die “flut boetes” (dus 2 of 3 km te hard) en je ziet een kind over het hoofd dan mogen wij jou 10 jaar verwijderen uit de samenleving? Goed om te weten…
@Rick-dos: Als je vaak gepakt wordt met flut boete’s (ook net na dat je iemand doodgereden hebt) betekent het dat je geen respect hebt voor de menselevens om je heen. En ja, denk als je ditzelfde geintje hier in Noorwegen flikt je gewoon tien jaar de bak in kan.En zoals ik al zei, het doorrijden is nog het ergste….
@norge: Dan hebben een hele hoop mensen in dit land en in deze wereld verdomd weinig respect voor mensenlevens.
Zal het je zelfs nog leuker vertellen: Ik rij vaak genoeg langs die plek waar het gebeurd is, maar zelfs nu nog is het overschrijden van de maximumsnelheid daar eerder regel dan uitzondering.
@Rick-dos: Nederland staat er om bekend dat er hard gereden wordt, ja ook in de bebouwde kom. Hier in Noorwegen is het normaal om rustig te rijden in gebieden waar veel mensen wonen. En helemaal als je bij scholen ED in de buurt komt.Maar, verdedig jij die lage straf voor het doorrijden ook ? Dat alleen zou al tien jaar moeten zijn.
@norge: Ik verdedig helemaal niets. Ik probeer er alleen met een dosis rationaliteit en context naar te kijken daar waar anderen het op emotie en beeldvorming vanuit de media doen.

Of het een te lichte, te zware of gepaste straf is, is niet aan mij en mijn mening daarin is ook niet interessant aangezien ik niet alle feitelijke omstandigheden ken, behalve dan dat wat er in de media terechtkomt. En nogmaals die doen wel heel erg aan beeldvorming getuige ook bovenstaande foto.

Als we echter op beeldvorming alleen het recht moeten laten spreken dan zijn wij als maatschappij ver afgezonken. Ik durf te wedden dat als ik op de verschillende Facebook, Twitter en noem het maar op accounts van de bezoekers van AB kan, dat dan ik ook een beeld kan vormen zoals ik het wil dat het uitkomt. Echter zegt dat totaal niets over die persoon. Laten we eerlijk zijn er zijn genoeg profielen van 21 jarigen die met genoeg drank achter de kiezen op de foto staan. Moeten we ze daar dan maar gelijk op vooroordelen omdat ze een ongeluk hebben veroorzaakt waar drank geen oorzaak in is?
@Rick-dos: Je hebt gelijk als je zegt op een aantal punten…..Ohja , heb je zelf kinderen?
@norge: Yep, maar ook dat is niet relevant. En ik kan mij voorstellen dat die rechter, OvJ en ook de advocaat van de verdachte, kinderen hebben, maar emotie heeft geen plaats in de rechtszaal.
Zoals ik al in mijn eerste comment schreef; de emotie van de familie in de rechtszaal is zeer begrijpelijk en ik zou wellicht precies hetzelfde gedaan hebben, want feit blijft dat zij met een leegte achterblijven en je wil gerechtigheid als er ook nog een derde partij er bij betrokken is.
Echter, zoals gezegd moet vrouwe justitia blind zijn om tot een redelijk en afgewogen oordeel te komen.
@Rick-dos: Zoals ik al zei, straffen in het algemeen verhogen.
Het kan niet zo zijn dat deze gozer minder straf krijgt dan iemand die een peuk opsteekt op TV, dit is weer typisch NL en dit doet me eigenlijk een beetje denken aan 1 of ander communistisch land.

Je kan het op 2 manieren bekijken;
– Hij raakte in paniek, onwetendheid, per ongeluk etc. etc.
– Hij nam bewust (al dan niet onder invloed) het risico om te hard te gaan rijden en moet dus zodanig gestraft worden.

Het wordt in mijn ogen veel te vaak gegooid op dingen als ‘paniek’, de verdachte wordt hierbij als slachtoffer bekeken en ik vind dat er veel te lage straffen worden uitgedeeld.

Nogmaals; liever een té hoge straf dan een te milde.
En vergis je niet overigens; veel mensen kunnen het aardig aan hun reet roesten dat zij dit gedaan hebben, niet iedereen is zo ‘goed’ en sociaal als jij en ik.
@Rick-dos: Ik ben het grotendeels met je eens dat je deze zaak met een dosis ratio en context moet bekijken. Uit emotie reageren is voor de hand liggend maar zeker niet per definitie realistisch, daarbij passen dat soort uitingen beter bij het reaguurder publiek van Geenstijl.

Wat ik wél een kwalijkere zaak vind is het doorrijden na het ongeval.
Ik hoor hier mensen reageren met : ‘Je weet niet hoe je reageert als jou dit zou overkomen’.
Nou, daar kun je soms gelijk in hebben. Ik zou niet weten hoe ik zou reageren als iemand met een mes voor me zou staan om me neer te steken. Inderdaad, daar zou ik me geen raad mee weten, zeer waarschijnlijk zou ik proberen om zelf te steken of misschien wel weg te rennen. Dit zijn inderdaad situaties waarbij paniek de overhand krijgt en je op survival mode gaat om jezelf te redden.

Maar laat me alsjeblieft niet lachen door te zeggen dat je door rijdt nadat je iemand hebt aangereden uit paniek. Ieder welkdenkend mens stopt na een aanrijding, dat is het eerst dat bij je opkomt, zeker als je niets te verbergen hebt. You do not steal, you do not rape, you do not murder, those are principles every man can embrace. En tussen dat rijtje hoort ook: Je stopt als je ‘bam’ hoort.
@Rick-dos: amen. Ik ben blij dat er nog mensen zijn die na kunnen denken. Fijn om je reactie te lezen
@Rick-dos: Blablabla, bagetaliseer, marginaliseer, zielige dader wist niet beter, blablabla.
We weten hier zolangzamerhand allemaal wel dat de rickdos een voorstander is van het behandelen van de dader als ware zij het slachtoffer. Ondertussen hoor ik van jouw kant 0,0 over het tergende verlies van de ouders van dit jochie.
Je hebt zelf wat van dergelijke subjectieve rechters/juristen als kenissen/familie/vrienden?

Zo gemakkelijk ga je voorbij aan het feit dat dit figuur, in de korte tussentijd dat hij berecht werd, nog even een hele lijst met gevaarlijke overtredingen heeft begaan. Dergelijke jochies zijn regelrechte moordenaars achter het stuur en dienen zeer zwaar bestraft te worden. Ook als voorbeeld aan andere, soortgelijke idioten die denken dat ze overal mee in het verkeer weg kunnen komen. Deze ‘straf’ versterkt juist het idee DAT ze er dus makkelijk mee weg kunnen komen…
@lemans96: Ach, schei toch uit man. Lees eens een keer wat er staat en niet wat jij denkt dat er staat.
@lemans96: het tergende verlies van die ouders kunnen alleen de ouders begrijpen en zij zullen leren er mee om te moeten gaan (bij voorkeur niet door te rellen in de rechtszaal). Maar het doet eigenlijk niet te zake. Je kunt niet hebben dat een rechter zich door emotie laat leiden, ohh kijk ze eens zielig zijn, zie ze eens huilen, doodstraf. De rechter moet zich door de feiten laten leiden en het OM moet daarop voorsorteren door een passende strafmaat voor te stellen. Hoe tragisch het allemaal ook is, dat is hier wel gewoon gedaan.
@mashell: Absoluut niet mee eens. Een deel van de straf moet wel degelijk bestaan uit genoegdoening/wraak van de(in dit geval zeer zwaar) getroffen partij. Zoals ik hier al eerder aan geef, iedereen(ons rechtssysteem, de hautaine D’66gerts alhier) gaan voor de volle 100% voorbij aan het feit dat er hier een geliefde jonge zoon voor altijd uit de wereld is gerukt door de roekeloze acties van een onverantwoorde dopehead die een geschiedenis van disrespect voor onze regels ten toon heeft gespreid. Hij dient voor de zware gevolgen die zijn moedwillige disrespect heeft veroorzaakt, ook navenant zwaar te worden gestraft. Definitief einde van het recht om in dit land ooit nog een auto te mogen besturen, vijf jaar de bak in zonder vervroegde vrijlating en daarna ons land uit als ‘persona non grata’. Oh, en zijn auto verkopen en de opbrengst naar de bankrekening van de ouders in kwestie.
@Rick-dos: @Rick-dos: Laat ik allereerst beginnen dat jouw reactie het niveau hier gelukkig weer wat naar boven bijsteld, echter wil ik wel graag een paar kanttekeningen plaatsen, aangezien ik toch een milde vorm van buikpijn krijg van dergelijk reacties..

Uiteraard dient er een duidelijk scheiding te zijn tussen de rechtelijke en uitvoerende macht en al het gezever over “buitenlanders” is ook om moe van te worden, zoals al subtiel door benz190 aangegeven, we hebben het toch een beetje aan onszelf te danken en er zijn nog altijd meer “buitenlanders” die het goed doen dan verkeerd (denk ik, hoop ik)..

Echter, wat ik dus echt tenenkromend vind is het constant wegwuiven van verantwoordelijkheid.. Door die mevrouw van het OM, door de Politiek en ook door jou: “Of het een te lichte, te zware of gepaste straf is, is niet aan mij en mijn mening daarin is ook niet interessant”.. Ik denk dat het wel degelijk interessant is wat jouw mening is, aangezien ook jij onderdeeld bent van die samenleving die hier iets aan kan doen.. Als iedereen constant maar roept: “het is niet aan mij, het is niet aan mij, het is niet aan mij”, dan wordt het een leuke samenleving waar eenieder toch verdomd weinig verantwoordelijkheid hoeft te dragen…

In mijn ogen heeft die “bestuurder” inmiddels toch wel aangetoond dat ie er niets, maar dan ook echt helemaal niets van kan.. Dat je doorrijdt na een ongeluk, vanwege de schok whatever, kan ik misschien nog inkomen.. Jezelf 24uur later pas melden nadat het die knul waarschijnlijk te heet onder de voeten is geworden is ronduit een misdaad.. Beetje hetzelfde verhaal als bij de welbekende “kopschoppers uit Eindhoven”, die, als het niet gefilmd en uitgezonden was, zichzelf echt nooit aangegeven hadden (ook al kun je dit niet bewijzen). Je kan altijd een fout maken, iedereen verdiend een 2e kans, echter raakt de reactie “Dat hij vaker te hard heeft gereden is ook meegenomen in de weging aangezien hij 3 jaar rijontzegging heeft gehad” kant nog wal..

Dat is dan wel een verdomd lage straf.. Boetes voor verkeersovertredingen zijn in NL inmiddels zo hoog dat als je ook maar een scheet in je auto laat je een extra krantenwijk kan nemen om de boete af te betalen, wat in mijn ogen echter volledig terecht is.. Biertje teveel? Gelijk minimaal 2 jaar een alcoholslot in je auto en kosten die waarschijnlijk in de duizenden euro´s lopen.. Volledig terecht en het mooie is, het werkt ook nog.. Het is tijd dat het afgelopen is met het beschermen van daders.. Te hard is te hard, dus ook 52 km/h.. Stelen is stelen, of het nou een rolletje mentos is of 100mln aan diamanten in Cannes.. Het feit dat zaken niet altijd voor 100% feitelijk te bewijzen zijn of zelfs binnen de regels wil niet zeggen dat het dan maar niet aangepakt moet worden.. Apple, Starbucks, noem er nog 30, ontlopen dmv ondoorgrondbare constructies per jaar honderden miljoenen euros aan belasting, het is echter niet strafbaar wat ze doen, maar of iedereen er nou zo blij mee moet zijn..

Het feit dat beeldvorming en emotie niet thuishoren in de rechtzaal ben ik volledig met je eens (vooral die emotie), echter heeft onze bulgaarse bob marley toch wel echt de schijn tegen.. En tientallen verkeersovertredingen bega je ook niet per ongeluk even op een maandagmorgen, oftewel, structureel geen respect voor de wet en andere mensen in de samenleving.. Dit mag van mij dan toch ook veel zwaarder meegewogen worden.. En het feit dat als beeldvorming de samenleving gaat beheersen het einde zoek is dan is het einde zoek, want ik denk dat jij ook zo´n hippe smartphone in je broekzak hebt zitten (net als ik, om erbij te horen) en dat je je haren toch een keer extra kamt als je onderweg bent naar een sollicitatiegesprek.. Puur om het feit omdat daar in de samenleving nou eenmaal op geoordeeld wordt..

Deze idioot is gewoon een onverantwoordelijk stuk vlees, die wat mij betreft de vrijheid voor de komende 5 tot 10 jaar niet waard is.. Het wordt tijd dat het vernielen/meenemen van andermans spullen, het toebrengen van lichamelijk/geestelijk leed of zoals in dit geval het leven verwoesten van een gezien harder (veel harder) aangepakt gaat worden en dat mensen hun verantwoordelijkheid nemen! Justitie moet ophouden zich constant achter het rechtsysteem te verschuilen, en als dit systeem niet deugd, dan moet het veranderd worden.. Maar constant roepen: “het is niet aan mij”, “het is de wet” blablabla, is toch wel erg makkelijk verantwoordelijkheid afschuiven..
@bestekla: Mijn dank voor het verwoorden van wat ik eigenlijk wil zeggen, je hebt in mijn ogen hiermee de beste reactie van het jaar geleverd en ik draag je voor om de AB reaguurder van het jaar te worden.
@bestekla: Dit is gevaarlijk wat je zegt: ‘Het feit dat zaken niet altijd voor 100% feitelijk te bewijzen zijn of zelfs binnen de regels wil niet zeggen dat het dan maar niet aangepakt moet worden..’ Als iemand jou beschuldigt van veroorzaken van een ongeval door veel te hard rijden wil je toch graag bewijs zien?
Of kijken we dan gewoon naar je verleden en zeggen we ‘heeft ie al zo vaak gedaan, zal nu ook wel zo zijn?’ Wees dankbaar dat het zo niet werkt. Dan hadden we pas echt een beroerd rechtssysteem gehad.
@Forza: vink even de optie begrijpend lezen aan in je competentiepakket… Tuurlijk moet er bewijs zijn, ik zeg toch ook niet dat je iedereen zo maar lukraak moet kunnen veroordelen.?

Alleen wat mij betreft mag er in dit soort gevallen veel meer gewicht hangen aan zijn voorgeschiedenies/huidige gedrag.. Blijkbaar misdraagt deze dude zich al jaren, is ie geen onbekende bij het CJIB en is ie er ook niet van onder de indruk.. Wat mij betreft zal het dan worst wezen of 64 of 84 kilometer per uur heeft gereden, aangezien zijn voorgeschiedenis dermate slecht is dat wat mij betreft het zwaarste uitgangspunt mag gelden (mits feitelijk vastgesteld wordt dat het te hard was, hoe hard doet er wat mij betreft in dit geval niet meer toe)..

http://nos.nl/artikel/535485-dode-nieuwegein-onterecht-vast.html hier weer zo’n geval.. Hartstikke erg dat die jonge er niet meer is, maar geloof me, je beland in NL echt niet zo maar in de gevangenis.. Toevallig op de verkeerde plek op het verkeerde tijdstip gaat bij mij dus ook echt niet op, zeker niet als het “zo’n leuke en lieve jonge” is wat deze advocaat betreft..

Dus volgende keer eerst fatsoenlijk lezen voordat je begint te gillen..
@bestekla: Gillen wil ik het niet noemen. Meer algemene frustratie over de middeleeuwse toestanden hier. Mensen die met allerlei handgereedschap de straat op willen en eigen rechter gaan spelen. Doodeng. Je zult maar beschuldigd worden omdat een jongen ineens voor je wielen fietst en valt en al dan niet meteen overlijdt. Dan ben je Bin Laden / Khadaffi in het kwadraat, de grootste terrorist die er rondloopt. Alleen lynchen is een terechte straf. Omdat je alleen maar naar huilende ouders kijkt en een stukje tekst leest van een op sensatie gerichte ‘journalist’ weet je ook niet beter dan dat dat een enorme misdadiger is. Terwijl de strafeis best wel eens heel passend zou kunnen zijn. Als je niks begrijpt van het rechtssysteem moet je je óf erin verdiepen, óf voor je kijken en doorlopen. Wat jij verder van de zaak vindt is voor niemand interessant, behalve voor degenen die steun zoeken in hun queeste voor herinvoering van lijfstraffen. Maar ik ben in de minderheid in mijn opvattingen en dat is prima.
@Forza: “Je zult maar beschuldigd worden omdat een jongen ineens voor je wielen fietst en valt en al dan niet meteen overlijdt.”

Je gaat me toch niet vertellen dat je het onderscheid niet ziet tussen iemand die nog nooit/nauwelijks met justitie in aanraking is geweest, geen foto`s op FB zet waarin je een maand na een dodelijk ongeluk een joint zit te roken in je auto en deze dude of wel?

Want dan kan ik maar 1 ding concluderen.. Je leeft onder dezelfde steen als die mensen daar bij het OM…

Los van het feit dat “dingen” niet zo maar gebeuren (lees: een kind ligt niet zomaar onder je auto), heeft er in veel gevallen iemand schuld en dus dien je verantwoordelijkheid af te leggen.. Er gebeuren elke week dodelijke ongelukken, inderdaad, ongelukken.. Mensen die een fout maken met verschrikkelijke gevolgen.. Iets wat de meesten hier hopen hen nooit zal overkomen, aangezien je er de rest van je leven mee zal moeten leven..

In dit geval is het gewoon een asociale hond die helemaal niets te zoeken heeft in deze samenleving, in geen enkele samenleving..
@bestekla: Ik wil best de discussie met je aangaan over het fenomeen bescherming van zwakke verkeersdeelnemers (lees: roekeloze fietsers) maar daar is dit de plek niet voor. Ok, toch even dan: Hoe kwam Donnie voor die auto terecht? Want al rij je 100, dan moet die fietser wel eerst VOOR je auto terecht komen. En daar hoor je even niemand over. Want persoonlijk word ik af en toe flink gek van de gevaren die fietsers door hun eigen handelen creeren. Die foto was blijkbaar al ouder en daarbij: als het degene is achter het stuur dan rookt ie niet. Hij kijkt wel glazig maar weet jij veel wat ie daar heeft gedaan. Als het de bijrijder is moet ie lekker zelf weten wat ie doet, die rijdt tenslotte niet. Die foto zegt helemaal niks. Het zal best een asociale hond zijn, maar dat is niet het hele verhaal.
@Forza: Zoals hier al eerder aangegeven, daar waar kinderen fietsen heeft de automobilist TEN ALLE TIJDE rekening te houden met onverwachte bewegingen van het kind.
Verders walg ik echt van jou verslachtofferen van deze lage rat van een dader. Als jij niet wilt dat er daadwerkelijk openbare lynchpartijen zullen ontstaan, zul je moeten beginnen met het inzien dat een figuur als deze daadwerkelijk zwaar fout heeft gezeten. Iedere boeren lul weet, uit de voor- en nageschiedenis van dit heerschap, dat hij schijt heeft aan onze wet- en regelgeving. Enkel overpolitiek correcte zwakkelingen die daders als zielige slachtoffers willen zien, willen dit niet zien…
@Forza: volgens mij is er nog al een verschil tussen iemand willen lynchen/lijfstraf geven tegenover een passende straf voor dit geval willen.

De feiten volgens de OvJ: Ja, hij reed te hard. Ja, hij hield zich voor én na het ongeval ook regelmatig niet aan de regels. Ja, hij reed na het doodrijden van een kind door (laat dat gerust nog even op je inwerken…). Maar: jongetje lette wellicht ook niet zo goed op. En we weten niet precies hoeveel hij te hard reed.

Conclusie OvJ: Guttegut, wat een “tragisch ongeval”. We hebben écht geen bewijs dat deze arme dader hier schuld aan heeft. Dus we straffen alleen voor het doorrijden. Waar toevallig ook nog een belachelijk lage straf op staat….

Geloof me, je kan vele malen “harder” straffen zonder ook maar in de buurt van lynchen/lijfstraffen te komen.
@Rick-dos: Idd. Ze zeiden dat hij achter de brandweerauto reed en wie zegt dat als de brandweer iets later was geweest dat de brandweer nog zou kunnen remmen.

Alsnog rip jongen. Moge welke god dan ook je in vrede laten rusten.
@Rick-dos: Aaaaaah, dus u waait met de wind mee die u het beste uitkomt?
Als het uw kind, of van uw zus, broer, neef, nicht, tante, beste vriend, was geweest dan had u net als de familie gereageerd maar nu het de ver-van-mijn-bed-show is kan u het het systeem begrijpen?

Als IK met constante regelmaat te hard rijd en verkeerovertredingen bega waarbij oom agent mij de les voorleest en steeds zegt: “straks rij je iemand dood, en dan?”. Sorry maar als de rechter dan vervolgens mij 1 jaar celstraf geeft na het doodrijden van een kind (ik heb er zelf 3) dan heb ik daar niets tegen in te brengen en zal ik zelf vinden dat ik het met een jaartje mag doen.
Deze kerel heeft een strafeis gekregen van 4 maanden voorwaardelijke celstraf, zou hij een jaar celstraf tegen zich geeist zien dan (meen ik) had hij het zelf ook niet zo erg gevonden. Een mens weet namelijk zelf heel goed wat hij heeft gedaan.

Nee ik kan niet rijmen met de beslissing van het huidige rechtsysteem in deze situatie en zeker niet met mensen die zich achter regels schuilen waar zij zelf NOOIT achter zouden staan tenzij het de ver-van-mijn-bed-show is. Want op die manier doe je nooit wat fout natuurlijk, gewoon het systeem de schuld geven.
Ik zou graag hebben gezien dat de men meerdere redenen had bedacht om de straf hoger uit te laten vallen, het zijn immers eisen en geen definitieve beslissingen. Gewoon omdat men niet blind het systeem kan volgen en men weet dat iedere situatie toch weer anders kan zijn.

Wat mij ook opvalt is het ‘bulgaar’ gedeelte wat bij mij als hollander met surinaamse ouders niet ter sprake is. Want wat maakt het uit waar je vandaan komt? Pas in deze topic zag ik hoe erg racistisch men eigenlijk is, waarom komt het immers ter sprake? Er zijn teveel dingen die belangrijker zijn in deze zaak dan waar de man vandaan komt.
Dus wat ben ik blij dat het geen marokkaan was anders het je de ‘het-zijn-altijd’ poppen weer aan het dansen.
Dit gaat me toch een rel worden…
Lekker opzouten als je weg wilt uit NL. Janken aan de costa’s, doen er heel veel.
*diepe zucht….*
volgensmij reed hij achter een ambulance toch? kan ook zijn dat ik me vergis
@semihoz: je vergist je, het was een brandweer wagen.
Moeilijk om als buitenstaander hier op te reageren. Gevoelsmatig mag die klojo de Noordzee in gekeild worden vanaf de Pier met betonblok om zun enkels. Hij doet iig erg zun best om de schijn tegen hem te houden. 19 boetes in een half jaar. Als tegenstander roep je “wegpiraat” als voorstander (de zogenaamde rationele onder ons) roepen “vast flutboetes van 3 kmh te hard”. Ik weet niet waar hij die boetes voor heeft gekregen, dat hij moeite heeft met zijn verantwoordelijkheid te nemen is iig wel vast te stellen.
Uiteindelijk rijdt hij een ventje van 13 dood. Vervolgens rijdt ie ook nog ff door. Wederom, problemen om zijn verantwoordelijkheid te nemen. Dat mag best harder gestraft worden dan nu wordt geeist. OM is helemaal lachertje, konden wel hoger eisen, maar kunnen dat niet aan de maatschappij “verkopen”…. dan ben je ff van de aardbodem verdwenen geweest afgelopen weken.
Tjonge jonge, Je zou haast zeggen :
“Kusje erop”
RIP kleine jongetje.

Maar er zijn genoeg NL’ers die kinderen doodrijden. Ik heb hetzelfde 10 jaar geleden meegemaakt met mijn buurjongen die er niet meer is. Nederland is heel makkelijk in vingers wijzen. Als jullie homo’s niet zo lui waren geweest waren die bulgaren hier niet eens voor werk. Heel het land jankt om de werkloosheid en toch is heel het oostblok GOFFERDOMME hier aan het werk! Tomaten plukken is te hoog voor de gemiddelde Hollander (die nog rondloopt met een remspoor in zijn onderbroek). Dus het lijkt er op alsof NL ze toch wel heel stiekem ZELF hierheen heeft gehaald. DEAL WITH IT, jullie klagende ezels.
@benz190: bullshit. Een nederlander is gewoon altijd duurder dan een pool. Als je een nederlander zover krijgt om voor 2 euro stront te laten scheppen, is er altijd wel een pool te vinden die het voor 1,95 doet.
@benz190: Als het klagen jou niet bevalt, moet je misschien ergens anders een plekje zoeken, waar minder geklaagt wordt. Dat is toch een goede oplossing?
@solmatje: Ow serieus? Dan zit ik verkeerd. Ik dacht dat we juist de mensen moesten wegsturen die zoveel aan het klagen waren over Nederland en niet de mensen die daarover weer klaagden? Ik zie dat jullie iedereen weg willen hebben. Maakt niet eens uit meer wat he? Zelf hierheen halen en dan weer wegsturen haha. Helaas werkt het niet zo.
@benz190: ik heb het over een ander blog, geen ander land.. Maar idd, heel Nederland klaagt, niet alleen de mensen hier! Ik ben er aan gewend.. Het is de cultuur van Nederlanders
@solmatje: Je hebt gelijk vriend. Ik moet niet klagen.
@benz190: En de prijs voor meest kant-noch-wal-rakende reactie gaat naar….
@ar156sw: Ik denk dat je zojuist jezelf ook hebt genomineerd.
@benz190: Nomineren nadat een prijs is vergeven… jaja. Goed verhaal.
@ar156sw: Ik vind dat er meer mensen moeten bepalen wie er wint. Zo makkelijk hoef ik die prijs niet. Moet wel zeggen ben zeer vereerd!
@benz190: wat @barrrry hiervoven zegt klopt gewoon. Nederlandse werknemers zitten vast aan een minimumloon, Poolse (onder andere) werknemers niet. Zat Nederlanders die voor minder dan minimumloon willen werken, als ze maar werk hebben. En dat gaat niet met deze regels in Nederland.
@ej20g: Ben ik ook met je eens. Alleen dat was voor de crisis. Geen ene nederlandse werkgever die nu nog zijn polen inwisselt. Alleen waar was iedereen voor die polen? Toen er nog genoeg werk was?
@benz190: dat laatste durf ik niet te zeggen. Misschien vonden de polen een gat in de wetgeving en zijn ze daarin gesprongen voor de Nederlanders er erg in hadden? Nu is er in ieder geval weinig aan te doen, alleen extreem goed zijn (veel meer opleveren in vergelijking met de buitenlandse werknemers) zodat jij winstgevender bent dan de buitenlander. Verder zou ik het niet weten…
@ej20g: ik heb eerlijk gezegd ook absoluut geen idee. Die oostblokkers geven het verdiende geld ook nog eens uit buiten Nederland. Ze rijden belastingvrij rond op poolse kentekens. Aangezien de staat er weinig van zegt zullen ze idd wel voordelen eraan hebben.
@benz190: Hoezo een goed voorbeeld van een ‘Ik schijt op jullie hollanders’ murk ?

De hollanderhaat druipt ‘r bij jou vanaf vent. Ga zo door. Stoere nepmacho. ;-)
@lemans96: Niks met macho te maken goos. Ga werk zoeken!
@benz190: ? Ik werk gewoon vent, dus ik weet niet waar die nutteloze opmerking vandaan komt… Net zoiets als dat ik tegen jou ga zeggen: ‘Ga je uitkering opzeggen!’…
@lemans96: Klopt, ben een beetje vervelend aan het doen vandaag.
Als ik het goed interpreteer, komt het er op neer dat niet is vast te stellen dat het ongeval werd veroorzaakt door het roekeloos rijgedrag. Oftewel: ja, hij reed “roekeloos”, maar misschien was het ook wel gebeurt wanneer hij wel netjes had gereden…

Ja, en als ik iemand dood steek, was die misschien ook wel overleden aan een hartaanval als ik dat niet had gedaan. Zo ken ik er nog wel een paar.

De feiten: een bekende veelpleger overtreed (weer) de verkeersregels, rijdt daarbij een kind dood, rijdt vervolgens door (reden genoeg om iemand op te knopen, maar dat terzijde) en pleegt ná dit gebeuren nog verscheidene overtredingen. Alleen wanneer je op de loonlijst van deze persoon staat, danwel bang bent voor repercussies, zie je dat als een “tragisch ongeval” waarbij geen schuld te plaatsen is. Ik stel voor dat er een onderzoek naar deze “Kitty” wordt ingesteld, want linksom of rechtsom, corrupt is ze.

De dooddoener “geen enkele straf is passend” zou haar daarnaast ook reden voor ontslag moeten zijn. Dat je dat durft te zeggen…
Als ik de pappa was zou ik er mijn levenstaak van maken om hem te vinden , aan mijn motorkap vast te binden en per ongeluk tegen een muur rijden. Eerst een halve fles whiskey opdrinken want dan weet ik uiteraard niet meer wat ik doe.
Hij reed door na een ongeluk. Da’s voor mij genoeg reden om die waus niet op de weg te willen.

En aangezien zijn karrevracht aan verkeersovertredingen heeft het allemaal bar weinig indruk op hem gemaakt.En dan als OvJ alsnog zo’n kutstrafje eisen, lol. En natuurlijk hartstikke verbaasd en geschokt en bedroefd dat die familie uit hun vel schoot, want dat hadden ivoren toren bewoners nooooooooit verwacht. Hoezo is er gerommel in de samenleving wat betreft sommige straffen? Niks van gemerkt….
@bozewolf: Dergelijke ‘boven ons gestelden’ maken dan ook gebruik van oogkleppen van de allerhoogste kwaliteit…
Hoeveel zou je krijgen als je kut bulgaar om het leven hakt? Meer als een kind aanrijden?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).