Wees blij dat de Nederlandse politie deze Ford niet heeft

Auteur: , 48 Reacties

Omarm die Volkswagens vol mankementen maar. We zien ze in ieder geval aankomen.

Het wordt straks moeilijker om een politieauto te herkennen in de Verenigde Staten. Natuurlijk blijven de dikke opvallende Chargers bestaan, maar deze nieuwe Interceptor Utility van Ford is een behoorlijk sneaky dienstwagen.

Voorheen hadden de Explorers van de politie een herkenbare balk op het dak voor de zwaailichten. Met het nieuwe model neemt Ford hier echter afscheid van. De kermisverlichting is nu verwerkt in de achterspoiler van het model. Aan de voorzijde zit een nieuwe LED-strip. Op deze manier is de zicht voor de agenten nog steeds optimaal en vallen ze tegelijkertijd een stuk minder op.

De vorige Interceptor stamt uit 2015. Een afbeelding van deze bullebak zie je hieronder. Let dus goed op als je met je huurauto door de VS trekt. Voor je het weet duikt het nieuwe anonieme zwarte monster in je spiegel op.

Interceptor48 reacties

Dat is een dikke ka
Subtiel is anders.
@martinus: Inderdaad dit zie je toch gelijk dat dit een copcar is, de gemiddelde autoblog reaguurder weet ook wel dat een zwarte tahoe (of in dit geval een explorer) met stalen wielen sowieso een copcar is. Aanwijzingen:
– Spotlights
– Bak antennes
– Stale wielen
– Zwaailichten
– Donut achter het stuur
Whats the officer problem?
@noreplacementfordisplacement:
Het feit dat er aan de voorkant Interceptor opstaat is ook wel een weggever ;-)
@noreplacementfordisplacement: als je vader rijdt dan heb je tijd om het te bestuderen ja, maar als je ook op het verkeer moet letten dan kan je niet op deze details letten terwijl je minimaal 80 km/u rijdt.
@flutterby: In Amerika rij je geen km/u’s, daar rij je mph’s
@flutterby: Heb zelf zon interceptor gehad, Crown vic ;)
Dit is toch top?! Dit moeten we hier ook hebben.
Gaaf zo! Prima om als dienstauto mee naar huis te nemen voor priveritjes haha.
Overigens vraag ik me af hoe ze dan zichtbaar zijn als ze zichtbaar moeten zijn: altijd de zwaailichten aan lijkt me ook niet de bedoeling.

Oh ja, in je auto blijven als je aangehouden wordt. Een bekende van mij stapte een keer uit… Dat doet ie nooit meer denk ik haha
@granlusso:

Open your window and keep your hands on the wheel ..
Effe geen lolbroekerij ..

Om steevast af te sluiten met “have a nice day sir” ..

Idd een bijzondere ervaring ..
@lincoln: lijkt me inderdaad een bijzondere ervaring. Met je tenen of je neus proberen het raam te openen. Lang leve elektrische ramen!!
Kijk, dat is nog eens een imposante verschijning. Moet wel zeggen dat ik dit stiekem wel dik vind hoor! Amerikanen en politieauto’s, voor mij altijd een goede combi.

De naam is ook erg lekker. Interceptor. Alleen jammer dat hij de naam draagt…
Dit is toch niet nieuw? “Unmarked Police Cars” bestaan al een tijdje.
@mercedesclk350: Dit moet dus een opvallende politieauto voorstellen. De zwaailampen verdwijnen. Bestickering kan evt later worden toegepast. Is aan het korps om te bepalen
@RubenPriest: Dit is (voor VS begrippen) gewoon een onopvallende wagen. Waar je met het tweede op doelt zijn de zgn. ‘Slicktops’ maar daar is ook niets nieuws aan.
Liever dit dan drie vag hokken
Ik zeg het eerlijk ik vind het wel wat hebben
Ik zal blij zijn als Nederland ze juist krijgt. Is toch dik als je zulke bak beesten voorbij zien razen. Tenslotte als je een beetje aan de regels houd, hen je ook niks met ze te maken (alleen rijden ze met onze belastingcenten) echter hebben ze ook een agressieve uitstraling. Kunnen we hier wel een beetje goed gebruiken.
@kimhung: In NL wordt er juist voor gekozen om de nieuwe ME-busjes een nieuw kleurtje te geven dat minder agressie moet opwekken ;)
@berlinetta: Ohja dat is waar ook, ben even vergeten dat we in een p*ss*land wonen.
Een land waar politie niks te zeggen heeft.
Hebben wij dat hier ook niet? In de vorm van een paar Volvo’s zonder politie-uitdossing?

Hoe dan ook, dit is natuurlijk wel vele malen leuker dan zo’n politie ‘Vo
OK, dus als je in de VS een auto huurt, moet je gewoon een zwarte Ford Explorer nemen…?
Ah, daarom heet het een interceptor!
Het zijn me wel een patsertjes die Ami’s…
Dat deze onopvallende wagens er zijn is heel normaal, niets bijzonders meer. Ook van de Chargers zijn daar onopvallende politieauto’s. Was het maar waar dat hier Explorers&Chargers reden, vw is het walgelijkste wat er is! Er zijn ook gele undercover politiewagens in New York, die eruit zien als Taxi. Politietaxi: https://www.youtube.com/watch?v=7EzPeQna1Yc
@musclecar: in Canada rijden de pigs zelfs met ogenschijnlijk ouwe bakken die onderhuids tip top in orde zijn en een flinke motor hebben. Niks in de gaten tot ze de kerstverlichting aanzetten. Eentje was er bijvoorbeeld een ouwe Bronco.
@hairydonkeyplums: leuk. In Stockholm nog een oude Camry als anonieme gezien.
Hebben jullie dat dan niet in NL, unmarked cars, is dat echt maar een handvol? Op blik op de weg kwam toch vaak hun VolvoT_veel en ook GolfR32/PassarR36/SuperbV6 aan de pas, maar dat is dus geen goegemeen in Nederland?

Hier in Zweden zijn er zat veel, lijkt me bijna de helft van de tijd dat iemand aan de kant is gezet, dat dit door een anonieme is…
@onehp: In Nederland rijden ze regelmatig in anonieme Polootjes.
@e550: ‘Polo Interceptor’…
@Onehp: tuurlijk wel!
Snelle Audi’s en VW’s rijden nog steeds rond hoor.
Maar het is natuurlijk veel leuker om te bashen op de Tourans die rond rijden…

Terwijl men in het buitenland niet veel dikker spul rijd.
Franse popo showt 1 Megane RS en we denken dat ze alleen maar in RS rond scheuren.
@Onehp: Zag laatst dat de verkeerspolitie in een nieuwe Passat R-line rijdt.
Wel een bruut ding zo. Dwingt toch wat meer respect af dan meneer de wijkagent in zijn astmatische Touran.
Je kan het 9 vd 10 keer zien aan de steelies met centercaps. Die hebben de huidige unmarked en marked interceptors ook. Toegegeven, dat is rijdend een beetje lastig. Maar als ze stilstaan langs de weg kun je ze daar wel aan herkennen. Ik ben er redelijk goed in geworden de laatste jaren. Tenzij ze achter een grote rots richting de Grand Canyon staan… Die had ik even gemist…
@e34m5touring: steelies met center caps… In gewoon Nederlands aub? Wat bedoel je daarmee?
@alassad: Stalen velg met naafkap.
“de zicht”
Jongens toch..
Doe deze juist maar in NL. Weinig undercover aan.

Overigens net de hele westkust van Amerika gereden.
Daar valt een zwarte nieuwe Explorer / Intercepter nog steeds op: Er rijdt daar weinig zwart en weinig nieuw. Als het nieuw is, is het meestal een sedan of iets exclusievers.

Daarnaast geldt het voor de meeste landen dat als je er woont dat je na een tijdje wel door heeft wat de stille rijden. In Zwitserland voornamelijk 5 series station van vorige generatie. Maar het belangrijkste: ze zijn altijd met z’n 2. Da’s makkelijk te spotten want t komt niet veel voor.
You can go to jail for speeding here, do you know what happens to pretty boys like you in jail? Your ass will hurt for a month. Iets andere benadering daar in de US of A.
je herkent ze meestal aan die extra lampen die ze op de spiegels monteren.
Hier in Virginia kan je met 20mph over de speedlimit een Reckless Driving krijgen wat weer een misdrijf is.
Rijbewijs punten gaan dan hard omlaag en je verzekeringspremie gaat hard omhoog want ja dat wordt allemaal netjes doorgegeven aan de maatschappij.
Ik vind dit toch wel heel gaaf hoor, straalt ook een stuk meer autoriteit uit dan een Touran. Dat ze zo onopvallend zijn is toch ook juist positief. Ik snap dat men af en toe wat harder wilt rijden dan toegestaan maar doe dat dan toch als de weg leeg is… heb je ook niets te vrezen van een onopvallende politiewagen.
Lijkt me nog steeds makkelijk te herkennen aan die stomme lamp/sliegel bij de buitenspiegels…
Ok gaf op een soort kleine jongetjes manier (Tonka), en ik snap het nut ook wel. Maar er zitten toch nogal wat nadelen aan een dergelijk anoniem voertuig, voor burgers dan. Je wil toch graag zeker weten dat je aan de kant wordt gezet door iemand die daadwerkelijk een agent is in plaats van een grijpgraag mannetje dat er met je auto vandoor wil gaan? Om maar even wat te noemen.
@pomoek: In de US wordt je eigenlijk altijd dmv zwaailicht en sirene aan de kant gezet. Ze zorgen er wel voor dat je zeker weet dat de Politie je aanhoudt ;)
Als je dat in de spiegel ziet wil je wel luisteren…..
Ik vind anonieme politie voitures altijd erg gaaf op een of manier
De Amerikaanse fabrikanten bieden in ieder geval wel een auto aan die heel specifiek voor en met de doelgroep is gemaakt cq aangepast. Erg slim.
De zicht ??

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).