Omdat groot altijd beter is, Carat verlengt de Bentayga

Auteur: , 29 Reacties

Want de standaardwagen was inderdaad wel een klein opdondertje.

Mag het een onsje meer zijn?

Er zijn mensen die nooit tevreden zijn, zelfs al hebben ze het allerbeste, of iets wat er heel dicht bij in de buurt komt. Want zo mogen we de Bentley Bentayga wel noemen. Sommigen laten hem subtiel verfraaien door een tuner als Mansory, anderen gaan voor wat extra centimeters en daarvoor kunnen ze terecht bij Carat Duchatelet.

Helaas heb je weinig aan de ombouw als je zelf degene bent die voornamelijk achter het stuur zit. De extra ruimte komt namelijk helemaal ten goede aan de oliebaron, dictator, sporter, rapper, presidentskandidaat, grootindustrieel of anders rijk geworden achterpassagier. En zijn armcandy m/v. En die kunnen dus uitgebreid zitten in een auto die van zichzelf al niet de kleinste was.

Prima beenruimte zo

De verlenging wordt vrij rigoureus aangepakt. Er wordt namelijk niet zomaar een stukje metaal aan de doorgezaagde carrosserie geplakt, neen, er worden twee stukjes metaal aan de op twee plaatsen doorgezaagde carrosserie geplakt. Te weten tussen de voorstoelen en de B-stijl en tussen de B-stijl en de achterwielen. Toe maar. En als je dacht dat het daarmee ophield, heb je het helemaal mis. Omdat een SUV van zichzelf al een lage daklijn heeft, is het dak van de lange Bentayga 10 centimeter opgehoogd… Ok, eerlijk is eerlijk, door die verhoogde daklijn zie je in eerste instantie niet eens dat hij is verlengd. Het lijkt alleen alsof hij een kleiner neusje heeft.

Zo hebben ze hem dus langer gemaakt

Om de rijke klant het gevoel te geven dat hij helemaal veilig zit in zijn Q7 Bentley, kun je bij Carat Duchatelet ook terecht voor een fijn stukje bepantsering. Maar dat hoeft niet hoor, je kunt ook gewoon kiezen voor wat extra metaal. Doen ze helemaal niet moeilijk over.

Als laatste de prijs. Je voelt hem al aankomen he? Inderdaad, daarover worden geen mededelingen gedaan. Maar goedkoop zal ie niet zijn.29 reacties

Van lelijk naar afschuwelijk
Best netjes
Pausmobiel!
De koningin van de uk rijdt ook in een Bentley rond die hier op lijkt. Wel de sedanversie dan.
@rolov: was de kinining niet de eerste met zo’n ding?
Gok dat je hier een groot rijbewijs voor nodig hebt?
Die bestaan al lang. Vroeger nog wel eens een Mercedes S gezien van Carat. 30 jaar geleden of zo.
London cab anyone?
@Supreem: ja hahaha, de londonse taxi in een moderner vormgegeven jasje?
@daanwesselink: ? = smiley
@Supreem: fake taxi?
Doet mij denken aan de oude scorpio van Beatrix http://www.royalty-online.nl/images/content/Schermafbeelding%202015-02-02%20om%2013.55.07.png
@monk: Goddomme dat ziet er toch ook niet uit he die Scorpio…
Ik vind de auto sprekend lijken op een Kia Carens.
Beetje een mix tussen de speciaal voor haar gebouwde Bentley van Queen Elizabeth en de Ford Scorpio van koningin Beatrix.
Een te dure, opgedofte, heel erg verlelijkte Q7(en dat is al geen schoonheid) en nu dan ook verlengd, vooral voor mannen met compensatiedrang … Zal het goed doen in China …
@autodrome: ik ben geen Chinees maar wil er wel een.
@dutchdriftking: een Chinees of een Bentayga?
@pimpampet: Ik vermoed de Bentley. Voor dat eerste kan je iedere plaats wel terecht voor een nummertje 148 met 69.
@dutchdriftking: Go your gang, heb je het liggen? Dan wel of niet verlengd? Wel of geen complex onder de navelstreek? Het is echt een gedrocht van een ding, lust ook nog een flinke slok en dan hebben we het nog niet eens over de kosten voor onderhoud .. Dus ‘go your gang’ zou ik zo zeggen ..
@autodrome: Oja, want dat zijn echt zaken waar je mee bezig bent als dit kan betalen…. Mensen die dit soort wagens kopen maken zich eerder druk hoe vaak er getankt moet worden omdat dat tijd kost.
@straatzakelijk: Dit was meer in reactie op dutchdriftking: die er een wilde hebben .. Dus vroeg me meteen af of hij zich zo een lelijk hondenhok kan veroorloven …. Cadeau krijgen doe je hem zeker niet …
Wel slim om beiden portieren te verlengen. Dat zorgt voor een veel minder vertekende lijn. Eigenlijk heel knap uitgevoerd. Je ziet het bijna niet.
Heeft, net als de gewone Bentayga, nog steeds niet de klasse en stijl die je van een Bentley mag verwachten.

Het blijft een auto waarvan de proporties niet helemaal kloppen. En het interieur mist de warmte en huiselijkheid die Britse limousines van oudsher hebben. Het gevoel dat als je instapt je al thuis bent, in de herenkamer van je oude tochtige landhuis. Warm bij de haard, met een goed glas heerlijk ontspannen in de antieke stoel die al generaties in de familie is.

Niks van dat alles in deze Bentley. Zelfs geen hoogpolig wollen tapijt waar je voeten zover in weg zakken dat je ze bijna niet meer kan zien. Of van die mooie gepolitoerd houten klaptafeltjes met deftig hoogglans gepolijst metalen mechanisme.

Erg jammer, maar waarschijnlijk zal de doelgroep dergelijk vakmanschap toch niet kunnen waarderen.
Even gegoogled op Bentayga ter referentie. Kwam dit plaatje als een van de eerste tegen. Het bovenstaande plaatje lijkt een fotoshop met een andere achtergrond. Maar dus op zich wel een prima referentie. https://images.abcdn.nl/image/b8c09c45d3_bentley-bentayga-front-three-quarter-static-2-1500×1000.jpg?s=78d7baa87ce0956ac664cbe3b38ee5a2
Nee eeeee
Ja, want de normale Bentayga had al zulke prachtige lijnen natuurlijk… ahem.
EXP9 F was veel meer een echte Bentley. Schitterend design. Jammer dat het een lelijke Q7 clone met een sausje bentley erop moest worden :(
Aaargh

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).