Onverwacht: Sony presenteert een auto

Auteur: , 51 Reacties

Vergeet de Playstation!

Onverwacht: Sony presenteert een auto


De technologiegigant hield haar presentatie tijdens de CES in Las Vegas en kondigde een aantal zaken aan, zoals een 8K-tv en een nieuw PS5 logo. Dat was te verwachten. Maar hun laatste 2 minuten op de technologiebeurs CES gebruikte Sony om iets nieuws uit te doeken te doen, een auto. De Vision-S moet de automotive-technologieën die Sony te bieden heeft laten zien.

De Vision-S is voorzien van 33 sensoren die de omgeving analyseren. Spiegels heeft de Sony niet, in plaats daarvan zijn spiegelvervangende camera’s toegevoegd. De elektrische sedan is uitgevoerd met 4 losse stoelen en een glazen dak. In de stoelen zit tevens een deel van het 360 Reality Audio systeem verwerkt. Dit moet zorgen voor een unieke geluidsbeleving. Vanuit de voorste stoelen kijk je uit op een panoramascherm in het dashboard (of deze ook in 8K-resolutie is uitgevoerd is nog onbekend). Leuke snufjes toevoegen lijkt Sony in ieder geval wel te kunnen.

De eerste blik op dit prototype deed ons denken aan de 1000 pk krachtige Lucid Air. De Sony Vision-S moet het met wat pk’s minder doen, zijn elektromotoren zijn namelijk goed voor 268 pk. De 0-100 sprint legt de nieuwe sedan af in 4,8 seconde en hij gaat niet harden dan 240 km/u.

De Vision-S staat op een volledig nieuw platform dat is ontwikkeld door autofabrikant Magna Steyr. Magna is een belangrijke leverancier voor merken als BMW, Tesla, Mercedes en Volkswagen. Sony gaf aan dat dit platform ook geschikt is voor andere modellen zoals SUV’s. Zou de Vision-S alleen gebouwd zijn om technologieën van Sony te showen of zal hij werkelijk in productie worden genomen?51 reacties

Ziet er eigenlijk productieklaar uit? De stoelen zijn allemaal realistisch enzovoort. Mooi ding
@c63amgbs: Ziet er goed uit idd. Koplampen van de Taycan gejat.
My first Sony!
@baidu: was een leukere inkopper geweest als inleiding op het artikel.
@baidu: was een Walkman! Voor de kinderen hier op het forum, google maar eens…
@Volvo_440_turbo: met alle kleuren van de regenboog!
@volvo_440_turbo: Dus uhm ja, ik ben 25 en moest Google even raadplegen maar ik kwam bij een VW Polo Harlekin uit. Klopt dat?
@SpeedGeek: Ik moest Polo Harlekin even googelen en nee, dat klopt niet. Een walkman is een device waarin je cassettebandjes kan stoppen. Cassettebandjes zijn device’s waarmee je met een potlood naar muziek kan luisteren.
@crashingduke: “Cassettebandje”, kan ik daar ook Spotify op installeren?
@SpeedGeek: Lolbroek😜
@SpeedGeek: Geen idee. Misschien als je ‘m jailbreakt.
@SpeedGeek: misschien op de achterkant
@speedgeek: Wel als je een ZX81 koopt.
@Volvo_440_turbo: of een rood geel blauwe radio met microfoon! Heel wat bandjes top 40 op opgenomen. En weer overheen opgenomen. En weer overheen opgenomen. Etc
@Volvo_440_turbo: niet alleen een walkman, het was een hele serie, speciaal voor kids.
@ghost: my first Sony…
@galgootje: https://www.google.com/search?q=my first sony&client=ms-unknown&prmd=isnv&sxsrf=ACYBGNQyGR_MfdEVpwTG4kl3nu4Yub26BQ:1578469545159&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjSoJykwfPmAhXHUxUIHe53CHYQ_AUoAXoECBAQAQ&biw=412&bih=799&dpr=3.5
De Lucid Air is wel een stuk mooier. Hij doet me eerder denken aand de Xpeng of Human Horizons.

Hoe dan ook, best wel een verassing. Ga helaas dit jaar niet naar CES, ben wel benieuwd.
@sketcher: verassing? Wat wordt er verbrand?
En de actieradius? Eigenlijk de mooiere variant van de Model3, vind het wel een geslaagd ontwerp!
@roberto: Hij heeft geen actieradius. Wél auto-reverse…
Is dit een lightyear taycan 3?
Fijn alles het weer lijkt te doen , plaatsjes, geen xjes, geen foutmeldingen en geen loze plekken boven de artikelen waar je een foto verwacht. Top!
@dolledries: wel staan de foto’s als thumbnail in de tekst en kan je ze niet aanklikken.
@galverink: idem hier
@galverink: same, vermoed dat dat nog op het lijstje van @autoblog staat.
@dolledries: Foto’s zijn hier kleine vierkantjes met grote zwarte punten tussendoor.
@crepito: problemen met hun gallery plugin waarschijnlijk. Afbeeldingen staan in een lijst, vandaar de puntjes, en de plugin moet daar een mooie gallery van maken.
Hun aller eerste auto, nu al een beter kloppend, en mooier afgewerkt interieur dan íedere Tesla.
@dutchdriftking: je hebt hem al in het echt gezien, begrijp ik?
@simonmc: denk ik niet maar het kan al snel beter zijn dan een Tesla..
Goed gejat is beter dan slecht bedacht.
Als ze dit serieus gaan uitbrengen komen ze in het vaarwater van Tesla (=nog een fabrikant die nieuw is in het maken van auto’s en die technisch vooruitstrevende auto’s wil afleveren). Aangezien de traditionele fabrikanten in dat segment ook op stoom beginnen te komen, ben ik wel benieuwd wat dan nog de USP’s gaan zijn ten opzichte van de rest en of ze nog wel op tijd zijn om een voldoende groot aandeel van die markt te pakken.
@trasimo: Het wil wel lukken om een deel van de automarkt te pakken, indien ze de aanwezige Sony technologie verweven in de auto plus een mooi design en een bruikbare aktieradius tegen een behoorlijk goede prijs.
@barry355gtb: welke technologie heeft Sony zoal in huis die voor auto’s interessant is en waarmee ze nog een beetje onderscheidend kunnen zijn? Natuurlijk zijn ze goed in multimedia maar aangezien de Model 3 al een zéér dikke geluidinstallatie heeft waarmee je op een groot scherm met 5.1 surround kan Netflixen, vraag ik me gewoon af wat Sony nog komt brengen.
@trasimo: Sony zal proberen goed geluid te brengen voor tijdens het autorijden.

En Sony maakt multimedia in huis voor de rest van het gezin als de Teslafan op de oprit met 5.1 geluid naar Netflix op een tablet gaat kijken.@dennisdd: “goed geluid tijdens het autorijden” ahja, heel onderscheidend :)
Ik vind het mooi en leuk. Alleen…. al die elektrische gebakjes lijken op elkaar.
@jamesbond007: zeker waar. Ik ben wel blij dat sinds de Model S blijkt dat elektrische auto’s niet spuuglelijk hoeven te zijn zoals Toyota ons deed geloven met de Prius.
@jamesbond007: dat geldt natuurlijk ook voor brandstof auto’s. De hebben allemaal een steeds grotere grille.
Mooie Taycan 508. Het interieur ziet er fraai uit moet ik zeggen!
Ik denk dat bedrijven zoals Sony, Google, Apple etc. allemaal inzetten op de EV om sub systemen aan de man te brengen, en geen complete auto’s. En dan vooral op het gebied van de autonome weg die we gaan inslaan.
Ze hebben geen range bekent gemaakt. Wat mij toch opvalt in de concept movie van sony die ze hebben geplaatst op youtube is dat er een shot voorkomt waarop in het instrumentarium van de auto een range staat aangegeven van 284 mijl.

Omgerekend is dat 457km, nu staat er ook een percentage in dat zelfde instrumentarium van 86% (neem aan dat dit het batterijpercentage is). Dus doe 457 x 1,24 en je hebt een range van 566 kilometer.

Nu is dit pure speculatie. Maar mocht dit daadwerkelijk zo zijn, dan zou dit een flinke tesla concurrent kunnen zijn. Mocht hij ooit in productie worden genomen…

Bron: https://m.youtube.com/watch?v=j1RAdaSFWkM
@stein_caron: weet je wat het is met die displays? Je kunt er alles opzetten wat je maar wilt.
Dit is toch gewoon een tesla met een vet hip interieur…. of mis ik iets?
Ik moet zeggen, dit bevalt me wel qua styling. Ben benieuwd naar de actieradius. Het zou toch wat zijn als er een easter egg in zit dat je het opstart filmpje krijgt van de PS2, dat je gelijk samengeknepen billen hebt en hoopt dat het rode scherm niet naar voren komt
Sony staat bij mij te boek als producent van degelijke consumenten electronica. Lijkt mij zeker een toegevoegde waarde 😉
Sony is goed bezig, eerst met een full frame digitale mirror less camera en nu dit. Ben benieuwd waar dit naar toe gaat!
E

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).