Afsnijden 2.0 met deze nieuwe Mercedes

Auteur: , 9 Reacties

Zijdelings rijden heeft namelijk ook minder positieve kanten.

Deze Mercedes kan zijdelings rijden


Mercedes kan natuurlijk niet achterblijven op de Consumer Electronics Show. De Duitse autofabrikant onthulde de Mercedes-Benz Vision AVTR. Een concept geïnspireerd op de samenwerking met de nieuwe Avatar film.

AVTR is naast een afkorting voor de film ook de afkorting voor Advanced Vehicles Transformation. Net als de Na’vi mensen connectie konden maken met hun vliegende Banshee’s, zou de bestuurder connectie met deze autonome coupéachtige kunnen maken. Zo zou je de wereld om je heen kunnen voelen. Je kunt zelf je hand op een controller leggen waardoor je hartslag wordt gemeten. Dit klinkt natuurlijk alsof ze in Stuttgart wat groene plantjes hebben opgerookt, maar we zullen het houden op de samenwerking met de film.

Om de connectie tussen mens, machine en natuur nog verfijnder te maken wordt er gebruik gemaakt van gerecycled materiaal. Zo is er Karoon hout gebruikt, gemaakt van de wortels uit het Amazone regenwoud. MB schijnt ook geluisterd te hebben naar Hamilton, de stoelbekleding is namelijk van kunstleer Dinamca voorzien. De Vision AVTR is volledig autonoom en heeft geen stuur. Naast de ‘standaard’ verlichting zijn zelfs de wielen verlicht met een knipoog naar de Avatar film.

Mercedes heeft met de AVTR de illusie een organisch accupakket te kunnen ontwerpen wat uit gerecyclede materialen bestaat. Ondanks dat het -natuurlijk- een concept is zou hij goed moeten zijn voor 470 pk met een rijbereik van 700 km. De coupé kan tot 30 graden zijdelings rijden, meneer Krab kom er maar in!

Of dit concept van Daimler net zo’n succes gaat worden als de film met de blauwe poppetjes is nog even afwachten. Vooralsnog klinkt het als hele verre toekomstmuziek. De film ‘Avatar 2‘ is overigens iets minder verre toekomstmuziek, deze kunnen we december 2021 verwachten.9 reacties

Hij lijkt behoorlijk op hun autonome concept van een jaar of vijf geleden, alleen heeft deze nu geen deuren. Het is toch overigens juist niét de bedoeling om in contact te zijn met de omgeving in de auto? Als ik de elementen wou proeven was ik wel gewoon door de regen blijven fietsen….
@dutchdriftking: Mooi he dat typische Duitse droomdenkerij en concepten om maar innovatief te lijken. Maar echte innovatie op de weg komt pas wanneer andere merken iets innoveren.
@nissanfairladyz: eens, wat heb je aan dit soort concepts.
Koekoek Autoblog, er is groots leuk Verstappen nieuws…
@venividivici: Haha ik riep te vroeg.
Dit kan technisch nog steeds niet helaas. Mochten we op deze wijze gereden kunnen worden, dan ben ik de eerste.
“… wordt er gebruik gemaakt van gerecycled materiaal. Zo is er Karoon hout gebruikt, gemaakt van de wortels uit het Amazone regenwoud.”
Gerecycled is toch dat het materiaal eerst voor iets anders is gebruikt, en daarna wordt hergebruikt. In strikte zin klopt dat dan wel : het Karoonhout is eerst gebruikt als boomwortel, en vervolgens in deze Mercedes verwerkt. Maar misschien is het voordat het in de Mercedes werd verwerkt nog voor iets anders gebruikt, bijvoorbeeld om de boot te bouwen die het hout van Brazilië naar Duitsland vervoerde.
Maar is hier nu sprake van recyclen ? Ik denk het niet.
Misschien wordt er bedoeld dat Mercedes milieubewust bezig is of zo, of erg begaan is met het verdwijnen van het regenwoud. Dus hebben ze waarschijnlijk gedacht : als het regenwoud dan toch wordt omgekapt, vragen wij of we die wortels kunnen krijgen, zijn we goed bezig.
@joosstra: ja, en dat plastic ‘vegan leather’ is ook beter voor het milieu.
Oh ja, verder ziet hij eruit als een kruising tussen de Lamborghini Marzal en de Lamborghini Sesto Elemento.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).