Onze 10 best bekeken rijtesten ever

Auteur: , 55 Reacties

Naar wat voor rijtesten kijken jullie graag?

Dus

We zijn in de archieven gaan graven en hebben de 10 best bekeken Autoblog-reviews ooit op een rijtje gezet. Het valt op Het is logisch dat dit allemaal snelle en begerenswaardige auto’s zijn, auto’s met aantrekkingskracht voor zowel ons als jullie. En dan is het blijkbaar geen toeval dat het veelal om Audi’s gaat. We hebben namelijk een vergelijkbaar aantal rijtesten met BMW’s gedaan, maar die zien we vreemd genoeg niet terug in deze lijst.

Check de gehele top10 hieronder en klik verder om de video te bekijken:

01. Audi A3 3.2 Turbo – 460 pk
02. Corvette ZR1 Autobahn shakedown
03. Alfa Romeo 8C Competizione
04. Audi RS6 Avant
05. Audi Q7 V12 TDI
06. Mercedes-Benz C63 AMG
07. Maserati Quattroporte Sport GT S
08. Audi R8 V10
09. Audi TT RS
10. Audi RS555 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
-edit: nutteloze bijdrage-
Grappig dat er best veel over Audi gezeverd wordt maar dat de testen het toch goed doen.
@enrique: je was me voor djekss
@enrique: dat heeft 2 redenen:
1: veel VAG fanboys hier.
2: ze vinden het nodig om hun modellen om de haverklap te ‘vernieuwen’.
@ettie: Audi, BMW en Mercedes doen voor elkaar weinig onder als het aankomt op het vernieuwen van modellen.
@ettie: Of reden 3) (Snelle) Audi’s spreken gewoon een breed publiek aan dat zich niet meteen als een anti-fanboy meent te moeten misdragen; je ziet bij VAG topics vaak meer VAG-haters posten dan on-topic inhoudelijke posts; laat staan VAG-fanboy posts …

En nee, ik rijd geen Audi :)
@dawwg: en dan moet je zien wat er op 1 staat… Niet een mooie R8 V10, maar die bumabak.
@ettie:

Veel VAG-fanboys? Als ik de reacties lees bij VAG-auto’s zie ik vooral veel VAG-haters.
Filmpje van de A3 3.2 Turbo was het allereerste AB filmpje dat ik heb gezien.

Op zich logisch dat de meeste snelle auto’s can een paat jaar geleden zijn. Men wilt liever een filmpje zien van een C63 AMG dan een Carens 1.6 GDI. En hoe ouder de filmpjes, hoe langer de views toenemen, ze staan er immers nog steeds op.
@gtwillem: Ik ben op zich wel geïnteresseerd in een totaaloverzicht van statistieken.
Bijvoorbeeld hoe de rijtesten met tweedehands auto’s het doen ten opzichte van de rijtesten van nieuwe modellen. Of de klassieker rijtesten goed bekeken worden, dat soort dingen.

Ook wel interessant om te weten of bezoekersaantallen toenemen, en hoe zich dat verhoudt tot de weergave van artikelen en video’s, of oude video’s ook meer bekeken worden naarmate bezoekersaantallen stijgen etc.
@enrique: Ik begrijp dat je wilt gaan adverteren op AB? ;)
@sydney: Hahaha nee. Maar ik ben wel een sucker voor statistieken, vind het altijd wel mooi om dat soort dingen te zien! Best boeiend om inzicht te hebben in 10 jaar zo’n website draaien toch?
@enrique: Absoluut waar. Ben ook benieuwd hoeveel views de filmpjes hebben binnen 1 maand. Geeft een wat beter beeld om de populariteit weer te geven.
Mmm.. Had de video van “Das Supertrio”, de C63 AMG, M3 E92 en de RS5 ook wel in het lijstje verwacht
Als je op ABHD.nl zoekt op Audi krijg je 7 paginas’s. Als je op BMW zoekt ‘slechts’ 5, misschien is er een verband tussen die cijfers en deze top 10?
@Robbert89: we hebben het hier alleen over de rijtesten, dus dat klopt niet helemaal.
@autoblogger: Naast die berichten wordt wel gelinkt naar de gelijke video’s.
Veel Audi dus
@audirs7: rijdt u een rs7 of ist just your name ?
@st3fan: is alleen me naam, jammer genoeg
Terecht dat er zo veel Audi filmpjes in staan. Jullie maken daar prachtige filmpjes van. Vooral de wat dikkere versies :)
Nummer 7 heb ik zeker een paar keer gekeken. Weet je wat, ik ga hem gewoon nog een keer kijken. Wat een machtige wagen is het toch zo in het zwart.

Ga zo door!
via Android app
Nummer 7 wil ik ook wel nomineren voor het lekkerste geluid in 10 jaar Autoblog.
@knipperlichtje: Jaguar F-type V8 voor mij!
@knipperlichtje: helemaal mee eens! Daar kan echt niets tegenop!
Die 3.2 turbo is ook wel erg lekker! Ik word goed hebberig van zo’n ding…
Hoe kan een Audi A3 in hemelsnaam bovenaan staan?
De ultieme, saaie petjesbak, ongeacht het blok wat er in ligt..
Van al die filmpjes, een fucking A3… come on!
-=edit: zet eens een andere plaat op=-
Ik snap het wel, meestal moet je het filmpje 2x kijken om te zien welk model Audi jullie testen :p
Je zou toch zeggen dat de rijtesten van de Murcielago SV of de f12 berlinetta het meest bekeken zouden zijn.
@berlinetta: F12 was met Sjoerd van Stokkum toch? Vind ik toch iets minder. Hoewel die combo SLS/458 met Wouter en Sjoerd dan wel weer ok was.

Meer F12 mag altijd maar autoblog lijkt (nog) niet helemaal bovenaan de mailingslist van Ferrari te staan als er een nieuw model getest moet worden. Misschien wel vanwege dat artikel van autoblogger dat gisteren nog eens voorbij kwam, gevoelige jongens zijn het wel een beetje daar in Maranello.
@jaapiyo: Ja je moet inderdaad fan zijn van Sjoerd, maar wat een geweldige wagen is dat toch. Snap niet waarom mensen dat minder bekijken dan een filmpje over een RS6 of een TT-RS.
-edit: nutteloze bijdrage-
Vraag me af wat de BMW fanboyz nu denken.
Ze zijn iig stil.
O wacht, ze zitten nog op school, het 6e uur is net begonnen.
Hieruit valt wel op te maken dat de VAG boys de filmpjes meerdere keren moeten bekijken om ze te begrijpen en de rest moet ze waarschijnlijk nog een keer bekijken om het model eruit te kunnen pikken (is een grapje, dus ga niet gelijk in VAG style tegen me uitvallen).
Of het nu veel Audi’s zijn of wat anders, het is nogal gek dat er, van alle filmpjes van werkelijk bloedsnelle supercars, evenementen of duo/trio testen, een A3 bovenaan staat.
Ik zou het zelfde zeggen als er een BMW 120i op 1 stond met 400 pk..
Geeft in elk geval het niveau aan.
@BmwMPower: Die van de SV is mijn favoriet!
@BmwMPower: Huilie huilie; die A3 met 460pk was anders verdomde lekker; zeker omdat toendertijd (paar jaar geleden) het snelste ‘stock’ wat je fabrieksaf kon kopen bij de Oosterburen in die klasse nog slechts rond de 280pk lag. Dat gecombineerd met het 1e kromme uitlaatpijpje itt 2 of 4 pijpjes en (helaas ontbrekende) 1.6 TDI batch de ideale sleeper toch ?
Rij testen met Aimee kon ik altijd waarderen :P
De a3 3.2 turbo blijf ik een geweldig filmpje vinden.

Dit lijstje is weer voer voor de VAG-haters. @drivingpleasure is ook weer van de partij.

Ookal doet mij foto anders vermoeden, ik ben geen VAG liefhebber maar een autoliefhebber. Ik kan van een rs6 genieten maar ook van eem m5. Ik kan genieten van een a3 3.2 turbo en ook van een nog eens extra opgefokte a45 amg. Maar dat mensen hier alleen maar komen zeiken op VAG, daar word ik toch wel zo vreselijk moe van.

Grappig dat @drivingpleasure en anderen er blijkbaar een sport van maken om hun negatieve mening te geven op VAG. Zijn eerste mening is al verwijderd maar blijkbaar vind hij het toch nodig op een andere schrijfwijze zijn mening over VAG te uiten.

Verder OT: gewoon lekker doorgaan met de goede filmpjes van dikke modellen, ongeacht het merk. Maar filmpjes over interessante auto’s voor de Nederlandse markt kijk ik ook graag
@87sandyd: Lol, mijn opmerking is verwijderd omdat ik iets zei over de site zelf, kunnen ze hier moeilijk hebben blijkbaar. Daarnaast zei ik dat mensen het waarschijnlijk hierdoor(de hoeveelheid geïnteresseerden met betrekking op VAG die hier zitten) VAG blog noemen. Een term die ik vaker voorbij zie komen en die door de schrijvers van artikelen hier zelf ook wel eens gebruikt wordt. Dus waarom dat verwijderd is heb ik geen idee van. Verder zei ik raar dat die Q7 zoveel bekeken is want dat wil toch niemand zien(zo van het is niet moeders mooiste, was als grapje bedoelt). Niet veel bijzonders dus, en niet ten nadele van VAG. Dus mijn vraag is heb jij die reacties überhaupt wel gelezen of ben je domweg conclusies aan het trekken??? Want het lijkt toch op het laatste uit te komen… Verder heb ik niks tegen VAG, zij maken mooi spul. Alleen viel het mij op dat bijna alle filmpjes van Audi afkomen, wat toch tekenend is. Ik probeerde met mijn reactie meer een reactie van de redactie uit te lokken, die mij dan bijvoorbeeld verwijst naar het beleid dat zij voeren of iets dergelijks(censuur had ik niet verwacht), dan een reactie van een fanboy.
@drivingpleasure: Leuk geprobeerd,maar ookal praat je als brugman, je kan wat krom is niet rechtpraten …
@dawwg: Dus omdat mensen ergens een conclusie uittrekken waarvan ze niet weten wat er gezegd is en ik vertel vervolgens wat er stond lul ik het recht? Beetje dom dit, ik lul niks recht want wat ik gezegd heb heb ik gezegd, ontken ik niet. Ik vertel alleen wat ik zei en verdedig mij tegen die trieste reactie. Ja ik maakte een grapje over de Q7 mag dat niet? En vind jij hem wel mooi dan? Verder had ik de redactie natuurlijk niet moeten sarren en was mijn woordkeus misschien niet optimaal. Maar dat is gedane zaak, wil ze best mijn excuses aanbieden als je daar blij van wordt? Zal het voortaan in ieder geval niet meer neerzetten. Maar goed ik praat helemaal niks recht, ik zeg alleen dat hij geen conclusies moet gaan trekken als hij niet gelezen heeft wat er staat. Aangezien ik iets ‘verkeerds’ over de site zei en niet over vag (op grapje Q7 na).
Interessant lijstje, er is schijnbaar vraag naar sleeper filmpjes. (Al snap ik dat ook wel een beetje, die A3 bracht een beetje de inner Need For Speed Underground fan in me naar boven. Wat een machtig geluid komt daar uit.) Dit lijkt me dan ook de kans om autojunk tijdelijk te transformeren naar sleeperjunk. Idee?
Jammer dat er geen Japanner in de top-10 zit, maar aan de andere kant worden Japanners ook te weinig getest vind ik. Graag meer rijtesten van Japanse auto’s, zoals Lexus, Nissan, Honda, Mitsubishi en Subaru zijn zeer welkom (weliswaar is de nieuwe WRX-STi wel aan bod gekomen).
@lexushondagtr: eens!

OT: Gefeliciflapstaart AB met jullie 10de verjaardag! Moge er nog vele volgen! Helaas heb ik geen van alle filmpjes gezien. (Ben er pas sinds ’11 en nog niet heel lang geleden pas echt een vaste bezoeker/spotter)
Toch meer Audi fans dan ik dacht. Of zijn het gewoon BMW mannetjes die een scheve schaats rijden?
via Android app
Er zijn hier ook niet erg veel bmw-liefhebbers te vinden haha. Zie bmw X5m/X6m topic
Zo te zien veel Audi liefhebbers hier
@spotterkevin:
Misschien moet je dan ook de reacties bij die artikelen even lezen..
Dat ze veel bekeken worden heeft weinig met de hoeveelheid Audi fans te maken..
Ik heb naar drie van deze filmpjes gekeken…
Waarom zoveel luxe Volkswagens?
Ik mis de F12 Berlinetta test met S van Stokkum in het rijtje, die kijk ik nog steeds wel af en toe.
Vind Autoblog geweldig, Wil best helpen door geen Adblocker te installeren. Wil graag alle 10 de filmpjes achter elkaar kijken. Moet dan toch afhaken na 5 omdat iemand mij een voor de zesde keer een Mercedes Benz Lease Edition wil aansmeren. Why pfff Why.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).