8 maanden cel voor Brit die race verstoorde

Auteur: , 39 Reacties

Afgelopen juni reed Jack Cottle (22) in zijn VW Polo vol met vrienden ongestoord het circuit van Brand's Hatch op, waar een race gaande was. Het leek hem erg grappig, maar nu denkt hij daar anders over. Jack moet voor zijn actie namelijk 8 maanden zitten.

8 months

Op 14 juni reed Cottle, volledig onbelemmerd door welke vorm van afsluiting dan ook, tijdens de slotfase van een race in de Fun Cup Brand’s Hatch op. Een instant internethit was geboren, maar de rechter kon er niet om lachen: hij veroordeelde Cottle zojuist tot 8 maanden celstraf (!), zo meldt de BBC.

Het als je het mij vraagt compleet bezopen om een jongere voor een (grove) beoordelingsfout 8 maanden uit de samenleving te halen, en hem tegelijkertijd voor de rest van zijn leven te diskwalificeren van de arbeidsmarkt. Natuurlijk was het een drieste actie, maar wist hij wel dat er een race gaande was? En sowieso is het ook de verantwoordelijkheid van een circuit om te zorgen dat mensen niet zomaar de baan op kunnen rijden.

Het fenomeen ‘D66-rechters’ is kennelijk nog niet tot het VK doorgedrongen. Ik wil niet weten wat je in ons land allemaal moet flikken om tot 8 maanden veroordeeld te worden… Video’s van de actie HIER en DAAR39 reacties

8 maanden cel? Betaal eens je belasting niet. Dan ga je langer voor schut. Je kunt beter de belastinginspecteur doodschieten, dan ben je eerder vrij. (Niet letterlijk opnemen he? Niemand moet de belastinginspecteur doodschieten. Het was een metafoor. Sorry AIVD, was niet letterlijk. Ik ben niet gek. Nu stop ik met reaguren, ik ga gauw wat extra overmaken aan de belastingdienst. Dag he?)
@swaffelaer: reaguren doe je maar op een andere site!
On topic, volledig belachelijke straf!
@bierbuik: Ga is even heel snel terug naar Dumpert of Geenstijl.
@e550: idd klinkt aardig als dumpert of geen stijl reactie
@e550: What’s the different?
@e550: ahum, @swaffelaer was degene die de ‘term’ gebruikte, niet ik
@bierbuik: Was ook voor die ander bedoeld…
@swaffelaer: je kan beter niks zeggen.
@swaffelaer: Schrijnend dat jouw reactie zo veel navolg heeft. Ik heb eens geen belasting betaald. (brief over het hoogfd gezien, nooit meer aan gedacht, gebeurd iedereen wel eens) Dan kan krijg je een herinnering. Dan kun je drie herinneringen wachten. Vervolgens wordt het te betalen bedrag verhoogd. Ook dit gebeurt drie keer. Als je dan nog niet betaalt (en reageert, je kan namelijk om uitstel vragen), dan pas worden er maatregelen genomen. Dit beperkt zich meestal tot inhouding van een gedeelte van je loon/inkomsten per maand.

Als jij 8 maanden cel krijgt omdat je geen belasting hebt betaald heb je wel wat meer gedaan dan een paar duizend euro vergeten over te maken. Dan moet je met grootschalige fraude bezig gehouden hebben.

Je reactie is abject, infantiel, populistisch, on-onderbouwd en vooral zeer kortzichtig.
@gtwillem: en zo is dat mooi gesproken
wow
Didn’t see that coming of That escalated quite quickly
Grappig… als je een racebaan gebruikt als openbare weg dan krijg je 8 maanden cel, en als je de openbare weg gebruikt als racebaan dan krijg je een boete van minimaal 100 pond en drie punten op je rijbewijs.

En wie brengt er nou meer levens in gevaar?
@potver7: eigenlijk best wel sterk punt. En t was zelfs een VW Fun cup.
8 Maand?! Volgens mij is de bedoeling van straffen om de samenleving te beschermen en de dader een les te leren, de kans op recidive lijkt mij zeer klein dus een lagere straf is meer op zijn plaats. Daarbij, ik denk ook niet dat de organisatie volledig vrijuit gaat zijn die namelijk niet verantwoordelijk voor een afgesloten circuit?
Beste straf. Was een taakstraf boete niet een betere oplossing geweest?

Als hij nu schade had gemaakt aan of de baan, oké. Of schade aan een auto zonder gevaar voor de persoon in die auto, oké. En meer als hij daadwerkelijk letsel had aangebracht, maar in dit geval? Nee.
Ik heb er toch erg hard om moeten lachen, vooral de reactie van die meid die er bij zat.
Maar vind het krom, het lijkt mij dat je nooit zomaar een circuit op kan rijden.
@g40freak: lees net dat die meid een paniekaanval er aan over heeft gehouden, das dan wel weer minder voor dr.
Beetje heftig maar lijkt me ook dat dit gastje een goed lesje kan leren. Totaal respectloos naar zijn vriendin (Ex?) toe, haar totaal negeren, in haar auto en hun in direct gevaar brengend. Ook totaal respectloos naar de wedstrijddeelnemers toe ook die hun race om zeep zagen.
Dat de rechter op de intentie de strafmaat zet is ook begrijpelijk, zou best vaken mogen als het bewijs zo duidelijk is, want het was puur geluk dat het allemaal goed is afgelopen.

Maar een maandje of twee was vast genoeg geweest denk ik zo… Dat anderen criminele handelingen een te lage straf krijgen is dan weer een ander probleem…
@Onehp: Doe niet zo extreem joh. Als je het vergelijkt met streaken, wat het eigenlijk is, dan is de straf extreem zwaar. Die auto’s in de cup rijden niet bizar veel harder, zo’n relatief nieuwe VW polo heeft genoeg veiligheidssystemen en als je zo het circuit op kan rijden zonder ook maar ergens tegen gehouden te worden is er vrij weinig aan de hand. Streaken is meestal een stadion verbod, misschien een paar honderd boete. Maar dit is een uit de hand gelopen grapje, paar weekendjes helpen bij dat circuit lijkt me meer dan voldoende.
@mrB: je vergelijk is wel echt licht, streaken is helemaal niet gevaarlijk en negeert volledig de partij die er ongewild bij betrokken werd (zijn vriendin en passagier). Om het op jou manier uit te leggen zou ik zeggen dat dit “grapje” ongeveer gelijkaardig is aan het dwingen van zijn vriendin om zich uit te kleden en tijdens een wedstrijd het stadium in te rennen. Je zou verbaasd zijn hoe stevig de straf daarvoor zou zijn…
De redenering dat het circuit niet afgesloten was en dat het daarom op een of andere manier minder erg zou zijn vind ik krom. Zulke redenatie hoort in dezelfde categorie als zeggen dat stelen goed te praten is omdat het om een of andere reden makkelijk was, of dat verkrachten ok is als het, meestal meisje, er goed uit zag… Niet dus.
Belachelijk.
Westen wordt steeds sneller een politiestaat, en dan krijg je dit soort onmenselijke praktijken. Behalve als het het multiculturele experiment in de weg staat, dan is alles geoorloofd.

http://www.volkskrant.nl/buitenland/hoe-het-kan-dat-1400-britse-kinderen-jarenlang-ongemerkt-zijn-misbruikt~a3726049/

Prima verdeel en heers strategie moet ik zeggen.
@anakiet: als het westen volgens jou steeds meer een politiestaat wordt, mag je nog wel eens kijken naar Noord Korea en legio andere landen waar het er zo aantoe gaat/ging. We komen daar echt bij lange na niet in de buurt, zeker niet qua inperken van vrijheden.
En terecht, hij ging door terwijl hem duidelijk gemaakt werd dat het niet mocht. Gewoon een irritant ventje die zijn grenzen kent maar er duidelijk overheen wil…. Aanpakken die hap en leer een beetje respect bij.
Ik wil niet generaliseren maar waarschijnlijk was hij toch nooit aan werken toe gekomen
Het is een zware straf dat ben ik met je eens.
Toch had ik je graag willen horen als één van die kevers er vol achterin geklapt was met een dwarslaesie tot gevolg.
Deze gast brengt levens in gevaar, gaat u daar maar even zitten.
Een straf is oke, maar dit is wel erg overdreven.
@bofkont: Als er een boete op zou staan van een paar honderd pond zou het voortaan iedere week gebeuren.
Zo, dat is wel een hele zware straf. Ik stel voor als alternatief 3 maanden brands hatch schoonmaken met een bezem, om het wat dichter bij de realiteit te brengen .
Terecht.
Figuur bracht willens en wetens de levens van alle passagiers in gevaar.
En nee, een Polo is zeker niet zo stevig als een raceauto met volledige rolkooi.
Er werd daar geraced. Veel harder gereden dan betreffende Polo aankan.
ALs er een raceauto inklapt dan had het leed in de polo niet te overzien geweest.
Voor de coureur zal het waarschijnlijk bij materiele schade blijven.

Waarschijnlijk is de strafmaat dus bepaald door het in gevaar brengen van passagiers, en niet zozeer het met je stomme kop een race verzieken.
Ik kan er geen medelijden mee hebben.
via Android app
En flinke geldboete (£10.000? )zou me beter lijken, de kans op herhaling is 0. Goed laten weten dat hij dit niet nog een keer moet flikken, maar nu heeft hij een strafblad en vergroot je dus indirect de kans dat hij delicten gaat plegen
Mooi voorbeeld voor de rest van dat jonge tuig ….Denken dat ze tegenwoordig alles maar mogen… zoekt dekking…
Ik dacht eerlijk gezegd toen ik dit zag dat dit de een promo stunt was ofzo
“maar wist hij wel dat er een race gaande was?”

Dit wist en zag hij wel, hij ziet allemaal auto’s voor zijn neus op het circuit rijden. Zelfs de filmert kondigt het aan. Bewuste actie dus, desalniettemin een overdreven straf
In een ideale wereld hoef je geen hek te plaatsen, want daar blijven mensen weg waar ze niets te zoeken hebben. In een minder ideale wereld moet je mensen proberen op te voeden. Wellicht een onmogelijke opgave, maar hier proberen ze het tenminste. Bij dit soort stunts heb je ook altijd mensen die dat dan weer wille nadoen.

Ik neem aan dat de schrijver ook wil dat een inbreker gestraft wordt, ongeacht of hij zijn deur wel heeft afgesloten.

@bimmerfanatic97
Dan moet hij de boete wel kunnen betalen. Bovendien heeft hij dan ook een strafblad. Dat krijg je namelijk wanneer je veroordeeld wordt, ongeacht de straf.
Sja ik vind het echt een goeie stunt! Met je polo in zon vw cup meedoen! Maar zou het niet zelf doen.. Ik ben een watje..

Maar met een 911 gt3 in een 911 cup wil ik het wel overwegen, wie weet maak je dan nog kans op podium plek!
In de UK zijn ze zeer happig op het willens en wetens in gevaar brengen van passagiers en omstanders. Nu hadden ze videobewijs dat dit daadwerkelijk gebeurde EN in de UK is het circuit heilig. Hierbij komt dan #1 de heftige dreun voor in gevaar brengeb van 4 mensen en #2 een afschrik actie voor alle sjonieponnies die dit willen naaapen af te schrikken.

En deze jongen gaat nooit meer naar een circuit… en zijn vrienden ook niet meer. En dat id waar ik ze ook liever niet zie. Dan maar hangen bij de Tesco dan (de volgende keer) spookrijden bij een race. Je moet wel aan je youtube kijkcijfers bljven werken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).