Ook Niki Lauda heeft wat te zeuren over Verstappen

Auteur: , 100 Reacties

De drievoudig wereldkampioen vreest dat de rijstijl van Max niet meer te redden is.

Ook Niki Lauda heeft wat te zeuren over Verstappen

Niki Lauda roept weer eens wat en om de een of andere reden heeft de raceheld uit het verleden dusdanig veel credit opgebouwd in de F1-wereld dat er ook daadwerkelijk naar ‘m geluisterd wordt. Volgens Lauda is het aan Red Bull-teambaas Christian Horner om eens een hartig woordje met Verstappen te spreken. De Nederlander moet het rustiger aan doen zodat hij zich beter kan ontwikkelen. Verder zouden andere coureurs in toenemende mate een hekel krijgen aan Verstappen vanwege z’n agressieve rijstijl.

Uiteraard heeft Lauda’s hete betoog te maken met de openingsfase van de wedstrijd. Verstappen zag dat Rosberg wat ruimte aan de binnenzijde van de eerste bocht liet en de Nederlander dook erin. Rosberg koos de uitloopstrook en dus ging het allemaal goed, maar volgens Niki “The Rat” Lauda kon de poging van Verstappen absoluut niet door de beugel.

Rosberg strijdt immers om het kampioenschap en de titelkansen van de Duitser hadden een flinke knauw gekregen als Verstappen erin was gebeukt. Klopt. Als Rosberg na de kwalificatie een verkeerde burrito had gegeten en de rest van het weekend op de wc had gezeten, was Hamilton ook fors ingelopen in de WK-stand.

Misschien dat Lauda zich beter bezig kan houden met de geweldige band tussen z’n twee coureurs. Volgens ons hebben de mannen bij Mercedes namelijk wel wat beters te doen dan zeuren over anderen.100 reacties

Misschien vind hij bij Ferrari een luisterend oor met zn klaagzang ( no pun intended )
@gertjan2012:

Zo, hier dan een diepere uitleg waarom de een straf krijgt, de ander niet:

http://www.auto-motor-und-sport.de/formel-1/rennanalyse-gp-mexiko-2016-11580753.html
@erik2907: onzin dit verhaal. Ham had na die bocht zo veel voorsprong terwijl hij ook gewoon te laat had geremd. Als de temperatuur van de remmen niet oké is, moet je daar als coureur je aan aanpassen. Heeft hij niet gedaan.
@pa045: u bent een lid van de stewards of the meeting?
@pa045: u heeft het artikel niet volledig gelezen waarin Charlie Whiting verklaart dat HAM zijn snelheid heeft laten zakken zodat de afstand na bijna 1 ronde weer zo was als dat hij behoorde te zijn?
@erik2907: Als er in die bocht een grindbak had gestaan, dan had Lewis niet makkelijk kunnen afsnijden en had hij veel meer moeite moeten doen om de bocht wel te kunnen halen en dan was hij zeker niet als eerste die bochtencombinatie door gekomen.
@gertjan2012: Ik denk dat met name Ayrton Senna, die immers ook zo compromisloos kon ‘laveren’ op de race track, goedkeurend vanuit de hemel kijkt naar Max’ verrichtingen.
Winnaarsmentaliteit maakt je over het algemeen niet populairder bij de rest nee, maar daarvoor is hij dan ook niet aan het rijden toch?
@dutchdriftking: ik denk dat Max hem te veel aan Hunt doet denken…
@dutchdriftking: De meeste -niet Ferrari fans- hadden toch ook een hekel aan der Michael?

Je hebt mensen die meedoen en winnaars..
Je kon ook echt zien dat Rosberg de pik op hem in had na de race…
Volgens mij was Lauda iets minder uitgesproken toen Lewis vorig jaar tijdens de GP USA precies hetzelfde deed bij zijn teamgenoot en toen voor de derde keer wereldkampioen werd bij het passeren van de finish. Heeft ie inmiddels ook last van zijn geheugen gekregen??
Lauda werkt bij Mercedes en wiens brood men eet.
Lauda was destijds ook een boef en een viezerik dus de pot verwijt de ketel; echter heeft hij wel een punt wat de gretigheid van Verstappen betreft.
Max kan rijden dat staat buiten de discussie, Max is nog piepjong en zit nog volop in zijn ontwikkeling als rijder en kan en moet nog veel leren.
Dat ben ik met Lauda eens.
Maar aan de andere kant is het prachtig om iemand te zien die zo een niet te stillen honger heeft, die er zo ontieglijk gretig ingaat. En ik geloof dat Max’ fans waarderen dat Max met heel zijn grote hart racet en daarbij soms het hoof’ (Haags dialect) vergeet mee te nemen in zijn acties.
Verder de laatste alinea van MauritsH’ s betoog : onbetaalbaar !
Het is een legende, begrijp mij niet verkeerd, maar wordt het niet eens tijd dat deze man zich meer gaat bekommeren over de klaverjassenclub i.p.v. de F1? Zodra meneer Lauda iets in het nieuws wil zeggen, is het (bijna) altijd wel negatief. Hij doet mij een beetje overkomen als de Hugo Borst van de F1, altijd maar weer geklaag (waar hij soms wel terecht is), maar word zo moe van die vent..
Leeft die kwal nogsteeds?
@joostvis: hij is Non-Executive Chairman bij Mercedes F1
Niki die klaagt over Max, je verwacht het niet he…
Wat een zeikwijven sport is het toch ook aan het worden. Harde gevechten op de baan willen we zien, geen 70 ronden banden management en dan het podium laten bepalen door de stewards.
Lauda heeft groot gelijk. En jullie moeten niet zo denigrerend over hem doen, hij heeft al veel meer bewezen dan Verstappen. Als Max zo blijft verder doen gaat ie nooit hetzelfde bereiken, goed rijden kunnen er velen maar je moet ook wat vriendjes maken in het wereldje anders kom je nergens.
@crusader: max is vriendjes
met Ecclestone. Meer vrienden heeft hij niet nodig in de F1 wereld denk ik..
@tvr1974: hij kan beter gaan daten met zijn dochter dan kan ie helemaal niet meer stuk bij hem bovendien ziet ze er ook nog niet zo onaardig uit
@crusader: een aantal jaar geleden was ik nog stuurman in de binnenvaart. De baas had een afspraak aan de wal dus ee kregen een aflos schipper van 70 jaar aan boord met 55 jaar ervaring. Deze man had zulke ouderwetse denkbeelden wat zowel dekwerk als varen betreft dat ik hem als snotneus uit de stuurstoel heb getrapt en het schip zelf naar de eindbestemming heb gevaren. Zoveel bewezen en bereikt in zijn leven maar hij kon niet omgaan met de moderne binnenvaart.

Altijd als ik opmerkingen zoals die van jou hoor moet ik daar weer aan denken. Oude mensen zijn soms gewoon achterhaald. Zulke mensen zeuren altijd over recente ontwikkelingen en de jeugd kan het nooit goed doen, ook zijn ze doof voor argumenten “want wij hebben het altijd zus en zo gedaan”. Je moet ze dan ook geen podium geven maar gewoon ergens in een hoekje laten zeuren.
@lekbak: mooi punt, heb hetzelfde ook meegemaakt alleen dan in de scheepsbouw.. Grootste schepenbouwer in NL..
@crusader: Dus omdat Lauda het ver heeft geschopt binnen de F1 moeten we hem zomaar op zijn woord geloven? Dat heeft helemaal niets te maken met denigrerend zijn jegens iemand, maar met een andere mening hebben. Vergeet niet dat Lauda zelf ook genoeg streken uit heeft gehaald, echter nu wil hij ineens roomser dan de paus zijn en dat kan er bij mij niet helemaal in. Op het moment als jij het niet eens bent met je werkgever dan ga je toch ook praten met hem, of doe je dan ook maar gewoon wat je verteld wordt?
@crusader: Lauda was een goede coureur maar heeft ook het hele Jaguar team kapot gemaakt met zijn geschreeuw en loze kreten destijds. Team had diepe zakken, (te) veel betaald voor Irvine maar door wandbeleid van o.a. Lauda kwam er niks van terecht. Toen Red Bull het kocht had Horner (aldus zichzelf) er de handen vol aan om alles op een rijtje te zetten, het was één grote puinhoop. En voor de camera doet hij nu niet veel anders.
Lauda is tot daar aan toe… Het is de vraag wanneer Villeneuve weer om zijn totaal oninteressante mening wordt gevraagd. Echt, daar zit toch geen hond op te wachten.
@racerx: Oh juist een mening van een oud F1 wereldkamioen doet er niet toe?? maar de mening van de max fanboys wel haha, grappig.
@bofkont: te merken aan je kinderachtige reactie had je het niet door, maar mijn opmerking was vrij serieus. Ik ben geen Max fanboy, laat ik dat meteen even rechtzetten. Alleen een ‘has been’ die net zo bevooroordeeld is als de gemiddelde Max fanboy, maar dan negatief, kan ik niet serieus nemen. Ik vond hem vroeger al geen topper, maar hij had wel de juiste spullen.
@racerx: Kinderachtige reactie ?? nu wel een heel erg gevalletje pot verwijt de ketel of niet dan.
Zou niet willen beginnen over grindbakken of verkeersdrempels maar als ze er waren geweest had de race er een stuk anders uitgezien.
Als er een partij is die niks te zeuren heeft na de race van gisteren dan is het Mercedes wel. Een consequente raceleidinf had beide Mercedessen namelijk ook bestraft voor het buiten de baan rijden…
@larini: Alleen Lewis had bestraft moeten worden. We moeten niet gaan overdrijven. Max en Rosberg was niemands schuld. Max duwde Rosberg wel van de baan namelijk. Maar gezien de racelijnen die beide heren reden was dat ook onvermijdelijk. De FIA heeft dat ook bekeken en beschouwt als niets. Wat mij betreft ook helemaal terecht. Anders moet je echt alles gaan bestraffen en dan is er geen reet meer aan.
Hij heeft een mening, dat mag. Hij heeft ook wel ‘wat’ ervaring natuurlijk maar ik vind het wel grappig dat juist hij, die ook wel bekend stond om het scherp racen het zo op Verstappen gemunt heeft. Zou zijn baan bij Mercedes er iets mee te maken hebben?
Iedereen die wat op Verstappen heeft aan te merken zeurt en alles wat Verstappen doet is fantastisch en terecht. Aldus autoblog…

Beetje meer nuance zou jullie sieren.
@stradale888: Breng eens wat nuance aan in je post.
@stradale888: je hebt helemaal gelijk. Autoblog kan beter z’n naam aanpassen naar Maxblog. Veel berichten worden geschreven met de oranje bril op en iedereen die tegen Max is, zeurt. En vrijwel alles rondom Max is nu opeens nieuws, zelfs een gerucht. Vorig jaar waren er veel minder Max berichten. Waarschijnlijk omdat Max gelijk staat aan extra bezoekers, dus pageviews, dus meer inkomsten.
@rice09: Wat is er mis met dat laatste dan? Zonder die inkomsten geheel geen autoblog. Niemand dwingt je te klikken op een artikel dat gaat over Verstappen.
@kilum: Als in het weekend 50% van de berichten over Max gaan, kan je er bijna niet omheen he;) En geloof mij, Autoblog harkte voor de Max hype al maandelijks tienduizenden euro’s binnen met hun advertenties dus aan inkomsten geen gebrek. Zit zelf in de internet branche dus heb een goede kijk op de hoogte van inkomsten bij een site tegenover de bezoekersaantallen. De Max hype zorgt alleen voor een leuke bonus bij de mannen.
@Rice09: ik kan me nog herinneren dat wij vroeger elke avond bij opa en oma aten. Ondanks dat de veredelde kiosk van pa een omzet van een miljoen gulden per jaar had kon hij niet eens eten betalen.

Je opmerking slaat dan ook werkelijk nergens op want omzet zegt helemaal niks.
@Rice09: Een blog dat artikelen schrijft waar lezers op af komen? Het zou niet moeten mogen! Da’s net als een coureur die probeert zo goed mogelijk te finishen…. schandalig! Waar gaat het heen met de wereld…
@ar156sw: lijkt me sterk dat iedereen hier zit te wachten op zoveel gekleurde berichten. De Max fanboy natuurlijk wel, en toevallig is die groep sinds de GP van Spanje explosief gegroeid;)

En je kan er niet omheen, van de laatste 15 berichten hier zijn er 8 over de F1, waarvan er 6 over Max gaan. Als bijvoorbeeld Alonso een schitterende inhaalactie maakt komt ie niet langs, Max haalt iemand gewoon in en hij staat op Autoblog. Ik kan me nog een tijd herinneren dat de bezoekers smeekte om een verslag of berichtje van de formule 1 omdat er totaal geen aandacht aan werd gegeven door de redactie van Autoblog. Nu is het precies andersom, je wordt er dood mee gegooid, zelfs als Max een nieuwe vriendin heeft komt het hier langs…
@rice09: Ik heb nieuws voor je, niet alleen op Autoblog gaat het over Max en zijn duels, de hele autowereld heeft het erover. Het was dan ook nogal een einde van de race gisteren dus dat is niet zo heel gek. Als zelfs de stewards er bijna niet uitkomen is er dus blijkbaar voer voor discussie; ergo er volgen een hoop berichten over.
@gulli: grappig dat bijvoorbeeld autoblog.com, het internationale “voorbeeld” van Autoblog met geen woord rept over de formule 1 of Max. Op o.a. Autoweek en Autocar ook geen enkel artikel over Max, dus niet de hele autowereld heeft het erover;)
@rice09: je kent ongetwijfeld het spreekwoord “hoge bomen vangen veel wind” wel, dit is nou een heel mooi voorbeeld daarvan. Je bent zelf diegene die bepaalt of je het wel of niet wil lezen, niemand verplicht je daartoe.

Zo ben ik geen Bugatti fan, echter zijn er genoeg mensen die daar anders over denken. Ik lees dus weinig tot geen artikelen over Bugatti terwijl die er heel veel geweest zijn, ook hier. Om Autoblog dan maar direct om te dopen tot Bugattiblog en te moeten zeggen dat ze met een blauwe bril op de artikelen schrijven vind ik persoonlijk wat ver gaan.

Tegen iemand zijn kan ik me voorstellen, alleen tussen tegen en tegen zit een enorm verschil. De personen die hier op een gefundeerde manier reageren tegen Verstappen worden volgens mij ook op een normale manier van repliek voorzien (een enkele die hard Verstappen fan daargelaten), maar als ik soms zie hoe ongenuanceerd sommige mensen zich tegen verstappen opstellen dan moeten die personen ook niet gaan klagen dat ze ongenuanceerde reacties terug krijgen. Het meest kinderachtige daarvan vind ik dan wel om direct te zeggen dat als je tegen Verstappen bent dat dat gezien wordt dat je dan zeurt.
@Rice09: Er zijn mensen, zoals jij, die daar niet op zitten te wachten (wat natuurlijk je goed recht is, daar valt niks op af te dingen). Maar blijkbaar zijn er meer mensen die er wel op zitten te wachten, anders zouden ze er niet zo veel over schrijven… Jij neemt het nu Autoblog kwalijk dat ze aandacht aan Max/F1 besteden terwijl een groot deel van hun publiek dat ook graag wil… vind je dat zelf niet een beetje vreemd? En of ze te veel door een oranje bril kijken? Tja, het is een blog, ze hoeven niet onpartijdig te zijn. Ik vind het dan wel fijn dat ze ook niet doen alsof. En, controversiële meningen roepen meer reacties op, is weer goed voor de site… getuige deze discussie ;)
@Rice09: vorig jaar heeft Max ook een stuk minder op het podium gestaan, en zoals met alles in Nederland is het pas interessant als het om het podium gaat. Ben het niet oneens met je punt, maar het is ook ergens wel logisch dat er meer artikelen over Max zijn.
@stradale888: de nuance zou zijn hoe terecht Max’ acties waren als iemand anders het had gedaan. Wat mij betreft, onterecht.
@stradale888: Ach kun je de fanboys ook niet kwalijk nemen, gigantische oogkleppen hebben ze.
Maar tot zover presteert max nog niet geweldig, MB staat riant op voorsprong dus ach laat ze lekker.
@stradale888:
+1 Als Belg zijnde merk ik dat ik steeds minder autoblog bezoek omdat het nieuws vol zit van berichten omtrent Max en dat deze laatste helemaal gekleurd zijn… Jammer, wat onafhankelijke journalistiek zou in de F1 net zéér welkom zijn.
@stijnb: Het is dan ook Autoblog.nl niet .be Maar goed volgend jaar rijd Stoffel mee en dan zal je er genoeg over kunnen lezen in de Belgische Media ook. En Autoblog kende zal Stoffel ook hier wel aardig wat aandacht krijgen. Er zijn voordat hij zijn definitieve stoeltje heeft al aardig wat artikelen over hem verschenen. Dus dikke kans dat er volgend jaar ook veel over geschreven zal worden. Er van uitgaande dat Stoffel de sensatie wordt die iedereen van hem verwacht.
@kilum:
Probeer eens autoblog.be? :)
En al zou Stoffel nog meerijden, dan zou ik nog niet willen dat de berichtgeving gekleurd is. Maar ik ben dan ook niet iemand die blindelings supporter is van mensen die toevallig hetzelfde paspoort hebben.
Ik denk dat wij dat gebraden ratje maar moeten gaan negeren, man is totaal niet meer serieus te nemen.
Verstappen is niet de F1 in gegaan om vrienden te maken maar om te racen, races te willen winnen en eventueel wereldkampioen te worden. Dat ga je niet redden door jezelf vriendelijk op te stellen op de baan.

Lauda lijkt zich niet te beseffen dat hij in het verleden zichzelf ook behoorlijk hufterig heeft opgesteld. Ook hij sloeg alle adviezen in de wind, zelfs die van zijn artsen na het gruwelijke ongeval waarvan de gevolgen nog steeds zichtbaar zijn als hij voor de spiegel staat.

Hij vergeet één heel cruciaal punt; hoe meer regels er zijn, des te meer grenzen er op te zoeken zijn. Verstappen zag het gat en dook daar in, dat is zijn goed recht en dan kan er ook wel eens iets gebeuren bij de start waarbij het altijd dringen is. Het is goed afgelopen allemaal, er is een onderzoek van de stewards geweest zonder verdere gevolgen en dan moet ook Lauda zich daar gewoon bij neerleggen en niet achteraf lopen huilebalken.
Over Rosberg klopt niet, Max maakte dezelfde actie als dat sainz bij Alonso deed..

Volgens mij is iedereen lauda wel een beetje zat.

Max heeft z’n straf gekregen, vettel ook.. het is gebeurd volgende race is voor jou Max!
Die Lauda is zijn eigen rijstijl vergeten. Gigantisch goede coureur die toch veel respect heeft afgedwongen. Maar ook hij begint zo langzamerhand een zeikerd en een pussy te worden. Moet ie mee stoppen want het is totaal ongeloofwaardig.
Jezus wat een zeiksnor man
If you No longer go for a Gap that exist, you are No longer a racing Driver…
Verstappen en vettel hebben allebij tijd straffen gekregen kijk maar op 612 van teletext want Ricardo is derde geeindigd .e lewis had een zwarte vlag moeten krijgen want hij reed bij de strat al bij de eerste bocht door het gras reed niemand heeft hem geraak dus hij had zwarte vlag moeten krijgen.je het radio geklets tussennhet team en de coureur moet afgelopen zijn want in het echt mag je ook geenngsm gebruiken in je auto.nikki lauda moet zijn mond houden en eerst kijken naar zijn eigen coureurs
Als Rosberg zijn kampioenschap wil redden en daarom niet wil racen moet hij ervoor zorgen dat hij in de eerste ligt na de start. Als je dat niet lukt zoals gisteren moet je racen. Trouwens wat was het verschil tussen de actie van Hamilton, die zijn set banden red en in de eerste ronde 1 seconden pakt na af te snijden, en de actie van Max!!??
What’s next. Iedereen mag niet harder dan 200 en de auto’s krijgen botsauto-bumpers
Tja bij de start van een race gebeurt er zo enorm veel dat het mij elke keer weer verbaast dat er niet 20 auto’s worden afgeschreven. Dat Rosberg en Verstappen elkaar licht toucheren werd volgens mij door weinigen een probleem gevonden. Verstappen is volgens mij een racer die bovengemiddeld vaak probleemloos door de start heen komt de afgelopen 2 jaar met Spa en Mexico als uitzonderingen. Rosberg lag licht voor op Verstappen waarbij de laatste volgens mij de racelijn had. De wedstrijdleiding zag het ook niet als een probleem en heeft het volgens mij als race incident afgedaan.

De 5 seconden straf was inderdaad terecht. maar het is totale onzin om die actie als te agressief te betitelen. Verstappen maakte een fout, hij verremde zich en schoot van de baan, daar was echt niets aan de hand, hij week niet van zijn lijn en deed geen gekke dingen.

Tenslotte vind ik de opmerking dat Verstappen beter moet uitkijken omdat Rosberg leider in het kampioenschap is echt bizar. Rosberg rijdt tegen 21 andere coureurs en niet alleen tegen Hamilton. Maar wellicht is er binnen “het F1 wereldje” wel een soort ongeschreven regel dat je in deze fase van de strijd om het kampioenschap je wat voorzichtig bent met de leiders in het kampioenschap. Dat verklaart dan ook weer waarom Hamilton niet is gestraft voor het maaien van het gras in bocht 1.
@pomoek: Goed geschreven.
Ouwe Niki doelt wellecht ook nog over de actie van Max die bij Nico binnendoor kwam schuiven; wat was het, 15 ronden voor het einde. Bandenmanagement-technisch niet handig; belangrijk voor de ‘sport’: zeer zeker. Maar goed, Niki is een hypocriet. Goed om erbij te hebben als Mercedes: leidt de bliksem een beetje af. Als ie wat goeds zegt, is het leuk. Als ie wat doms zegt, neemt niemand m serieus.
Ha ha geniaal geschreven.
Max maakt het F1 circus interessanter en heeft een enorme amusements en attentie waarde. Sinds de komst van Max is het weer spannend en worden de grenzen opgezocht. Zo hoort F1 te zijn i.p.v safe rondjes volmaken voor de sponsors.
Ik zeg dat niet omdat Max een Nederlandse achtergrond heeft, voor mij is het niet alleen Max mania maar race mania. Mensen met de inborst van Verstappen zijn nodig voor de sport
Lauda kijkt vanuit het team van mercedes en geeft daarom geen objectieve reactie, als hij als toeschouwer of als oud coureur hierop moet reageren en hij niet bij mercedes werkt had hij het hoogstwaarschijnlijk wel allemaal goed gevonden van verstappen
Wat is die man snel aangebrand zeg…
Lauda weet echt wel dat Verstappen een top natuurtalent is die hard nadert en dat geeft angst bij Mercedes. Ze willen hem maar wat graag hebben, maar Red Bull was ze voor en dat steekt ze bij Mercedes. Red Bull loopt in op Mercedes en Lauda doet er alles aan om coureur Verstappen uit zijn evenwicht te halen en af te remmen! Na Spa ook al. Toen stond heel de F1 wereld op zijn kop over de actie op Raikkonen en riep Lauda dat Max naar een psychiater moest. En nu hoor je niemand over die gestoorde gefrustreerde actie van Vettel op Ricciardo!
Dus conclusie… Max brengt en doet iets buitengewoons in de F1 en dat beangstigend velen (want over wie wordt er nu weer volop gepraat? Precies!) en willen hem alleen maar uit balans brengen zodat Max mentaal instort en inkakt in prestatie!
@venividivici: Over dat Lauda zei dat Verstappen in de psychiatrie thuis hoort: Volgens mij zei Lauda het iets genuanceerder: “Der gehört in die Psychiatrie, wenn er jetzt sagt, der Kimi sei schuldig” Met andere woorden: Hij hoort in de psychiatrie als hij zegt dat Kimi schuldig is (aan de botsing in de 1e bocht van Spa).
Hamilton had ook bestraft moeten worden voor buiten de baan rijden / bocht afsnijden na de start.
Die actie plaatste hem in een zetel voor de overwinning.
Dat Rosberg de bocht kort afsneed na de aanvaring met Verstappen kan door de vingers gezien worden omdat er contact tussen de twee was.
De bocht afsnijden door verstappen na de aanvaring met Vettel zou op de zelfde hoop kunnen als het Rosberg/Verstappen incident.
Hij kekt ook zuur
F1 is een heren sport van oudsher tenminste en die historie is weerspiegeld in de regels.
Heel kort over wat Max inhoudelijk zegt:
Bocht 1 na start moet Max door zijn rijstijl Rosberg van de baan dwingen. Dan zeg je sorry, door je positie op te geven. Dat is gewoon eerlijk, want Rosberg kan er niks aan doen dat ie van de baan moet, om Max de ruimte te laten en Max zijn auto niet te beschadigen.
Max valt aan, Rosberg moet van de baan, plaatsen blijven zoals ze waren voor de bocht. En Max is boos.

Dan bocht 1 met Vettel. Vettel valt aan, Max heeft alle ruimte, maar verremt zich en rijdt helemaal zelfstandig van de baan, dat wil zeggen heeft alle ruimte om de ideale lijn te rijden of op de baan te blijven. En omdat hij slippend de baan verlaat is hij verliezer van het duel in die bocht met Vettel. Dan hoort hij volgens de herenregels en alle racegeschiedenis die deze aardbol kent, zijn plek opgeven aan de challanger Vettel. Dat doet hij niet, ondanks Teamorders.

Resultaat: Redbul team in verlegenheid, veel onenigheid tussen coureurs, TV is niet om aan te zien wat een verdrietig gedrag. Charlie Whiting op een onaangename positie gebracht. Bernie Ecclestone vol schaamte. Maar vooral is het resultaat dat Max er op een nooit eerder geziene manier op wordt aangekeken.

Men hekelt Max nu in de Formule 1 en helaas helaas, dat is best heel begrijpelijk. Ook al willen we allemaal dat hij een groot wereldkampioen is.

(is by the way in theorie een verschijnsel van een psychopaat)
@joopiee: Je hebt in grote lijnen gelijk maar niet wat die teamorders betreft. Zijn engineer zei: Je moet de positie opgeven waarna later, zo zegt Horner althans, Verstappen is verteld dat niet te doen en af te wachten wat de stewards zouden gaan beslissen. Een op zich logische beslissing. Dat Verstappen niet geliefd is onder zijn collega’s? Geen idee, ik denk eerlijk gezegd dat het allemaal egocentrische en narcistische “mannetjes” zijn, Verstappen is geen uitzondering. Daarnaast zuigt hij de aandacht naar zich toe wat zijn collega’s natuurlijk ook niet prettig vinden. In de F1 draait alles om geld. wie de meeste aandacht krijgt sleept het meeste sponsorgeld binnen en kan in de beste auto rijden, even kort door de bocht.

Ik lees op Duitse sites wel behoorlijk wat negatieve reacties op Verstappen. Bij onze Oosterburen is het zeker zo dat hij niet populair is.
Wat Max op zijn leeftijd laat zien, beangstigt de hele F1.
Er zit nu nog wat jeugdig overmoed in zijn acties, maar als zijn jeugdig overmoed evolueert dan is er geen houden meer aan.
Dan is Max alleen af te houden van wereldkampioenschappen winnen door een slechte auto.
Zag je Rosberg boeien aan het eind van de race? Neen volgens mij ook niet.
Of zijn job bij Mercedes er iets mee te maken heeft of niet, de man mag gehoord worden.
Laten we wel wezen, Lauda heeft een palmares waar je een diepe buiging voor maakt en hij heeft dat behaald in een tijdperk waar in menig seizoen zijn collega’s het leven lieten. Dus enig inzicht in gevaar heeft de man wel.

Ik vind het mooi wat Max doet op de baan. Tuurlijk, hij is jong en over een aantal jaren zal hij menig actie in een ander perspectief zien en er schuchter om kunnen lachen.
Ik denk alleen dat Max moet oppassen dat hij niet de schijn tegen zich gaat krijgen.
Als je vaak betrokken bent bij ‘race-incidenten’ – of het je schuld is of niet – en je daarna alleen maar met krachttermen gooien en je mede-coureurs voor alles en nog wat uitmaken, daar doe je jezelf geen plezier mee op den duur.
Ik denk ook dat daarin een verantwoordelijk ligt bij Red Bull. Ze mogen Max best wat inzicht geven in zijn eigen gedrag en wat diplomatie en ingetogenheid leren.
Ik word zo langzamerhand behoorlijk moe van deze opa. Kan die niet gewoon z’n klep houden, die “status-aparte” die hij heeft bij Mercedes gebruikt ie alleen maar om tegen alles aan te schoppen waar geen ster op staat. Kan hij niet samen met Villeneuve een clubje oprichten voor F1 zeiksnorren?
Niki! Al dat zuur tast je gezicht nog verder aan!
Moet Lauda zich niet bezighouden met z’n vliegmaatschappij? Je bent 67 ga dan met pensioen voordat echt iedereen hekel aan je krijgt,zeikerd.
@alfarobert: Lauda-air bestaat niet meer.
Hij moet niet zeuren. Hij is gewoon bang dat max beter is en wordt dan hem.
Het is toch een race?! Geen liefdadigheidscommité. Vind het al stom dat ze tractiecontrole hebben en niet overal voluit gaan om banden te sparen e.d.
Iemand die verminkt is een rat noemen op een publieke-site getuigt van weinig respect! AB-onwaardig.
@ericc: eens…walgelijk hoe hier gereageerd word…
@MauritsH “Ook Niki Lauda heeft wat te zeuren over Verstappen”…..”Niki “The Rat” Lauda”….Niki is 3x wereldkampioen in de Formule 1 geweest, wat heb jij gepresteerd behalve veilig wat stukjes schrijven achter te computertje? beetje meer respect aub..
@maarten020: Niki Lauda heeft ook wat te zeuren over Verstappen en dit is niet de eerste keer, dus die titel leek en lijkt me relevant. “The Rat” is de bijnaam van Lauda uit z’n racetijd en die heb ik niet bedacht, want toen was ik nog vloeibaar. Wat ik verder heb gepresteerd naast het schrijven van wat stukjes achter mijn computertje zijn jouw zaken niet.
@mauritsh: wat jij naast stukjes schrijven presteert interesseert mij ook bijzonder weinig
@maarten020: en daarom vraag je ernaar? Helder!
Het zal mij wel weer niet in dank afgenomen worden hier, maar dat boeit mij eerlijk gezegd geen bal. Belachelijk hoe er hier geschreven (MauritsH) en gereageerd (AB forumleden) word over Niki Laudi….3x Wereldkampioen in de Formule 1!!! Max Verstappen is……even denken……NUL keer wereldkampioen geweest, dus wat mij betreft heeft Niki Lauda wel recht van spreken. Je hoeft het niet met hem eens te zijn, dat is wat anders, maar de respectloze manier zoals er hier over hem geschreven en gereageerd word…..Max in een ongelofelijk TALENT met de nadruk op TALENT, heeft tot op heden 1 Formule 1 Grandprix op zijn naam geschreven (erg knap) maar is jong, moet nog veel leren….Belachelijk dat Ayrton Senna er ook iedere keer weer wordt bijgehaald (“Senna kijkt goedkeurend vanuit de hemel?!?!”). Max mag Ayrton’s schoenen nog niet eens strikken! De actie van gisteren was gewoon belachelijk, zelflerend vermogen ontbreekt er tot op heden bij hem (wellicht van pappa geërfd) en hij staat er gewoon steeds slechter op…..Behalve in Nederland waar iedereen met een oranje bril op ernaar kijkt,…want buiten Nederland zien mensen toch iets anders. Nogmaals, Max is een groot talent, ik ben zelf Nederlander en heb menig maal genoten van zijn acties op het circuit, maar dit soort grappen moet hij niet doen…
@maarten020: Well said.
Die lauda is ook zo’n flapdrol. Continu aan het jammeren om de acties van verstappen en dat ie agressieve en domme acties uithaald… Hij mag wel eens op z’n eigen bord kijken. LH en NR duwen elkaar telkens weer off track en daar heeft ie t niet over. Flapdrol
Laura heeft een punt. Max mag zijn eigen race van rijden maar moet opletten dat hij de titelstrijd niet verkloot.
Wat een waardeloze opmerking van jullie weer als autoblog. “Als Rosberg een burritto…..wat een vergelijking. Wees erns oprecht. Je kan dom rijden en iemand idd de wereldkampioenschap kostenn. En DAT deed jullie OPPERGOD MAX. Dit is de koningsklasse NIET een kermis om autos te botsen
@dillinger2016: Ik begrijp de opmerking van @mauritsh wel. Het is natuurlijk van de zotte dat een coureur (in dit geval dat vlaamse knaapje) moet wijken voor een andere auto ‘omdat hij leider in de WK stand is’.

Als hij WK leider is en dat wil blijven, moet hij zorgen dat hij vóór de andere coureurs blijft. Iemand ontzien juist omdat deze persoon hoog in de ranglijst staat is onzin. De Graafschap speelde de laatste wedstrijd ook gelijk tegen Ajax?
Grappig dat iedere keer wordt gezegd dat Lauda onzin verkondigt, maar dat ’t vervolgens wel door AB gebracht wordt. Zit er dan toch een kern van waarheid in?
Blij dat ik zijn plastische chirurg niet ben….
@stekie: daar zal ie ook wel tegen gezeurt hebben
Wil Nico kampioen worden moet ie racen voor zijn punten. Anders is het kampioenschap uiteraard onwaardig. Maar goed, hij wordt oud en ziet nu misschien meer gevaar ofzo, kan de beste man ook niets aan doen.
Schumi was een egoïst op de baan. Je kunt geen winnaar zijn door met iedereen rekening te houden.
Ok, respect voor ’n oud kampioen. Maar ’n door Mercedes betaald podium is too much.

En Lauda maar commentaar leveren op verstappen..https://vimeo.com/49726184

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).