Uitslag Formule 1: Grand Prix van Mexico 2016 [updated]

Auteur: , 175 Reacties

Voor deze F1 Grand Prix verhuist het circus slechts één land verder. Wist Max met een knappe P3 kwalificatietijd een podiumplek te pakken?

Ves vs ROS

Voor de negentiende Grand Prix van dit seizoen schakelen we over naar het beruchte Mexico. Het moest heel gek lopen, maar Nico Rosberg kon in theorie wereldkampioen worden.

De race start vrij rommelig (video). Hamilton maakt een remfout met een crash voor tot gevolg. Wehrlein ligt eruit, maar Ericson kan door. Vervolgens komt een akkefietje tussen Rosberg en Verstappen komt ‘under investigation’ van de wedstrijdleiding te staan. De safety car komt er even in, maar nadat deze weer verdwijnt begint de race pas écht.

Over de radio spreekt Hamilton over problemen met zijn remmen. Na een pitstop is het aan Ricciardo de taak om inhaalmanoeuvres te maken. De Red Bull-rijder zakte door de stop namelijk terug naar P17. Ondertussen heeft de wedstrijdleiding geconcludeerd dat er geen gevolgen zullen komen voor de actie tussen Rosberg en Verstappen. De Red Bullers doen het aardig, maar de Mercedessen zijn duidelijk in het voordeel op het rechte stuk. Ricciardo gaat lekker door en klimt in rap tempo een aantal plaatsen. In de tussentijd is Max geswitched op mediums en de Nederlander zakt terug naar P11. Toro Rosso-rijder Sainz krijgt een penalty van vijf seconden. De Spanjaard zorgde ervoor dat Alonso buiten de baan terecht kwam.

Beide Red Bull-coureurs zijn bezig hun plekjes te heroveren en Hamilton besluit een pitstop te maken. De Mercedes-rijder zakt iets terug. We krijgen mooie beelden te zien hoe de twee Red Bull-rijders over Autódromo Hermanos Rodríguez knallen. Max moppert over de radio, maar zijn collega laat hem uiteindelijk passeren. De top vijf bestaat nu uit Vettel, Hamilton, Rosberg, Verstappen en Ricciardo.

Over de radio krijgt Rosberg te horen dat hij op moet passen voor Verstappen. De Nederlander is pushing hard en aast op P3. Vettel, die nog altijg goed is voor P1, krijgt te horen dat hij naar de pit moet komen. De Duitser besluit echter nog even door te rijden en maakt uiteindelijk een stop en gaat over op mediums. Hamilton pakt de koppositie over en Vettel zakt naar P6, achter collega Raikkonen. De Fin klaagt over de radio over zijn banden. De mediums zouden niet van goede kwaliteit zijn. Verstappen loopt ondertussen verder in op Rosberg. Over de radio zegt Red Bull tegen Max dat hij echter niet té hard moet pushen om zijn banden te besparen. Bottas vliegt met zijn F1-bolide over het circuit in Mexico. De Williams F1 auto haalde een topsnelheid van 372,5 km/u (!) op het rechte stuk. 0,1 km/u verwijderd van een nieuw record.

Raikkonen komt binnen voor pitstop nummer twee. Rosberg maakt een remfout en de vechtlustige Verstappen maakt er dankbaar gebruik van. De 19-jarige coureur probeert Rosberg in te halen maar verliest kort de macht over zijn bolide (video) en schiet buiten de baan. Een goede poging, maar P2 moet hij meteen weer afstaan aan Rosberg. Ricciardo maakt een pitstop en kiest ervoor om zijn race te vervolgen op softs.

De top vijf blijft stabiel. Danill Kvyat krijgt in de 56ste ronde een straf van vijf seconden. De Toro Rosso-rijder verliet op een onregelmentaire wijze de baan. Ricciardo loopt hard in op Vettel en de Ferrari-rijder dreigt hekkensluiter van de top vijf te worden. Vettel loopt op diens plaats in op Verstappen. In de 68ste ronde zorgt een inhaalactie van Raikonnen voor een spin bij Hulkenberg. Max maakt een fout en schiet van de baan. De adem van Vettel hijgt in de nek van Verstappen. De Red Bull-rijder probeert zijn derde positie in alle macht te verdedigingen. “He has had to let me go! He has to let me go!” roept Vettel over de radio over het verdedigingswerk van Max. Vettel gooit er nog een aantal scheldwoorden achteraan. Ricciardo probeert vervolgens de scheldende Vettel te passeren met de nodige actie tot gevolg. Verstappen en Vettel zijn under investigation en na de race zal de wedstrijdleiding een oordeel geven over het rijgedrag van Max. De race zit er vervolgens op het is een 1-2 voor Mercedes. Vettel is helemaal over de rooie en geeft Max de vinger (video). De volledige uitslag check je hieronder.

UPDATE 1: Verstappen krijgt een straf van vijf seconden. De Nederlander zakt naar P5, de podiumplek voor Vettel.

UPDATE 2:: dit zegt Max over het gevecht met Vettel, hij vindt het belachelijk (video).

UPDATE 3: Vettel heeft een tijdstraf gehad van 10 seconden. Hierdoor pakt Riccardio P3, Verstappen gaat naar P4 en Vettel naar P5. Meer daarover lees je HIER.

1. Hamilton
2. Rosberg
3. Ricciardo
4. Verstappen
5. Vettel
6. Raikkonen
7. Hulkenberg
8. Bottas
9. Massa
10. Perez
11. Ericsson
12. Button
13. Alonso
14. Palmer
15. Nasr
16. Sainz
17. Magnussen
18. Kvyat
19. Gutierrez
20. Grosjean
21. Ocon
22. Wehrlein (DNF)175 reacties

Mooie laatste paar ronden, Vettel goed over de zeik hahaha!
@harrie: update 2: Vettel 10 sec tijdstraf en naar plek 5. Ves 4, Ric 3 en Ric dus berooft van podiumceremonie. Maar goed, ik denk dat we met deze uitslag allemaal kunnen leven.
Verstappen 5de. 5 seconden straf
@ferrari250gto: ik snap nog steeds niet waarom dat bij Hamilton niet bestraft is en bij Verstappen wel.
@aadzor: Ik vind het ook krom, maar het zou omdat Hamilton er geen positie door heeft gewonnen en Max wel. Vreemd maar zo is het…
@viezefreddyw: gekke is dat Max ook niks gewonnen heeft door die actie hij lag voor Vettel toen hij eraf ging, en toen ook toen hij weer de baan op kwam. Twee maten politiek bij F1
@viezefreddyw: Het gaat om het pakken van voordeel, niet perse het winnen van een positie lijkt me?, anders kan in het vervolg iedereen die op pole start volgas de eerste bocht afsnijden.
@lambohenkie: @bullzeyersn: Ik ben het met jullie eens jongens, op zeker! Maar zo is het wel uitgelegd. Kan er verder ook niks aan doen..
@viezefreddyw: max heeft ook geen positie gewonnen
@viezefreddyw: heel vreemd. Max heeft er ook geen positie mee gewonnen. Lag derde, bleef derde. Zelfde als Hamilton, lag eerste, bleef eerste.
@viezefreddyw: was Vettel max al voorbij dan?? Volgens
mij niet
@aadzor: daar snap ik ook niks. Enorm voordeel zo om P1 te behouden. Zo kan iedereen de eerste bocht wel halen.
@aadzor: is een gentleman agreement dat na een (her)start je naast de baan mag komen. Brundle legde nog mooi uit aan de kijkers dat je zoiets in ronde 50 niet hoeft te flikken, en Max deed het aan einde van de race.
@aadzor: Denk dat het meegespeeld heeft dat er direct een SC kwam waardoor Hamilton zijn tijd voordeel meteen kwijt was.
@aadzor: ja erg inconsequent. Ze zouden allebei bestraft moeten zijn in alle eerlijkheid. Vond de actie van Verstappen wel hilarisch weer!
Mooi slotstuk van de race, een keertje max zien verdedigen in plaats van aanvallen. Wel jammer dat vettel zo reageert, dacht dat ie een stuk sympathieker was
@janmetdelangeachternaam: Vettel heeft gewoon passie voor de sport en wil koste wat het kost winnen, net als Max. maar als Vettel het doet dat roep elke Nederlander huilie huilie en als Max het doet is het “passie”
@lambo4all: ja Snap ik maar om Verstappen nou via de Radio uit te gaan schelden en direct het vingertje erachteraan gooien kon wat mij betreft wel even anders
@janmetdelangeachternaam: “he is an idiot”, door Max Verstappen over Vettel voor de actie op Rosberg in Maleisië. Kort geheugen denk ik Jan?
GEWELDIGE ACTIE van VERSTAPPEN!!!! Jammer dat ie nu 5 seconden krijgt. Nu ook die nare Duitser nog en dan kan Riciardo gewoon de beker ophalen.
@roppp: Weet zeker dat RB protest gaat aantekenen tegen Vettel om de actie tegen Riciardo.
@toniominestrone: ja dat was eenzelfde actie als waarbij ze over verstappen klaagden nl. Richting veranderen tijdens het remmen plus vettel reed bovendien nog tegen ricciardo aan terwijl deze er al langs zat
@toniominestrone:
Red Bull moet niet gaan ouwehoeren,
verstappen blokt Vettel, zodat Ricciardo Vettel kan pakken.
Vettel is daar niet ingetrapt.
Terecht dat verstappen straf heeft gekregen, jammer dat er selectief gestraft werd.
@roppp vettel heeft nog een 10 sec tijdstraf gehad
Jammer p5
Man man man, wat een trieste zeikerd die Vettel zeg… Misschien niet helemaal netjes van Max om ervoor te blijven, maarja zonder straf zomaar iemand voorlaten slaat ook nergens op.
Max 5 sec straf… Wordt dus 5e nu….
@trustmeiamanengineer: als ook je team duidelijk maakt dat je hem ervoor moet laten moet je dat gewoon doen. Altijd maar teamorders lopen negeren is géén goede eigenschap van een coureur. Soms moet je wijze raad ook eens aannemen. Nu is hij inderdaad 2 plaatsen kwijt, anders misschien maar 1…
@nemus: dan had Riccardo er voorbij gemogen om Vettel alsnog in proberen te halen. Was Verstappen dus nog steeds 5e.
@roller: dat zou kunnen, maar als hij die teamorder aan zijn laars had gelapt had er geen bestraffing door de wedstrijdleiding gekomen, hoogstens een vermaning van Helmut Marko en Christian Horner
@nemus: Dat het een teamorder is maak jij er van. Ze zeiden alleen: keep your position, but you might need to give it back.

Hij luistert dus gewoon naar zijn team.
@nemus: Redbull zal t aan hun reet roesten dat hun twee wagens van positie wisselen en de plek aan vettel was hij toch al kwijt. Nu gaf hij ricciardo een betere kans om vettel te pakken. het lijkt me eigenlijk dat we nog wel wat te horen krijgen over de actie van vettel op ricciardo, leek mij ten minste niet door de beugel kunnen.
@nemus: Natuurlijk niet, z’n engineer opperde dat hij de plek misschien terug moest geven. De 3 ronden erna kwam Vettel er absoluut niet voorbij, dus was gewoon niet snel genoeg. Je gaat toch niet een concurrent gratis een plek geven?
@trustmeiamanengineer: of het had ermee te maken dat Vettel Ricciardo in zijn nek had. Je gaat me toch niet lopen vertellen dat Vettel er naartoe reed, aanviel, Verstappen doen de bocht afsneed en vervolgens ineens wél snelheid had?
@nemus: het team zei letterlijk tegen hem dat hij op deze positie moest blijven rijden maar dat hij hem waarschijnlijk wel terug moest geven
@nemus: dat hebben ze niet gezegd! Men zei behoud je plek en grote kans dat he vettel alsnog voor moet laten
Vettel derde, VES heeft 5 seconden aan z’n lederhosen
Ik heb de race niet eens gezien, maar vind het wel weer heel grappig dat Vettel weer aan ’t zeiken was.
@jipino: het is ongeveer de grootste JANKERD van het hele peleton (en ja, ik ben vanzelfsprekend volledig objectief).
@roppp: ik denk dat ze hem zo even een schone luier omdoen, speentje in, verhaaltje voorlezen en dan kan ie lekker gaan slapen.
Ik hoop toch dat Vettel ook nog 5 seconde krijgt. Zou niet meer dan terecht zijn.
verstappen niet naar het podium! dit wordt nog een gevalletje…
Te snel gepost autoblog… verstappen op 5de plek :( kut Vettel-jankerd….
Vettel is 3de…
Weer valsspelen door baby Hamilton. INcident numer 76. Wat is het toch een vies, vies mannetje. Gatverdamme oe eerder dit seizoen over is hoe beter. BAH!
Dat vingertje van Max en de vuist van Vettel hahaha. Stoere mannen!
@circlestorm69: goed kijken, was andersom..
@mars: Ik zag net eerst het vingertje en toen de vuist. Ik zal RTL ff bellen dat ze het verkeerd om hebben uitgezonden!
Dom van Verstappen. Als hij die plek had afgestaan was hij 4de. Nu is hij 5de.
@wijsneus: Ach, gegokt en verloren. Ik kan het in ieder geval waarderen van hem.
@viezefreddyw: precies voor het gezeik over verstappen weer begint in de internationale pers; het is pas een fout als je er voor bestraft word. Verdtappen wist waar ie aan toe was getuige die strakke blik op de schermen en het lachje naar rosberg toen hij het jieuws hoorde..
@wijsneus: Dan had Ricciardo hem nog wel gepakt op zijn verse bandjes
@wijsneus: Vraag het me, af, Ricciardo was een klapje sneller op dat moment. Maar ja, dat is racen toch? Je kunt beter voor P3 gaan en die verliezen dan voor p4 gaan.
Oke @peug206, komt ie dan he?

Na een zeer chaotische start waar veel vuil en stof onder de auto’s omhoog kwam heb ik naar een best vermakelijke race gekeken. Ik heb naar leuke gevechten gekeken tussen onder andere Perez en Massa en natuurlijk Max Verstappen en Nico Rosberg. De inhaalpoging van Max op Rosberg was zeer gewaagd, mooi maar helaas net niet gelukt. Dit heeft hem eigenlijk P2 gekost in mijn optiek, hij kwam hierdoor bijna 3 seconden op achterstand en als hij iets meer geduld had gehad kon hij er op het rechte stuk misschien voorbij. Maar hulde voor zijn poging, absoluut. Laat toch zien dat hij koste wat het kost zo ver mogelijk wilt komen. Hierdoor werd het nog ongelofelijk spannend tussen Max, Vettel en Ricciardo. Man, wat een race heb ik toen gekeken, prachtig! Wel zonde natuurlijk dat hij een straf heeft mogen ontvangen en uiteindelijk vijfde werd, maar het was absoluut entertainment Rn dat is ook wat waard. Mooi man, geweldig! Racing on the edge, mooi!

Wat je wel echt overduidelijk ziet is dat Rosberg het wel prima vind als Hamilton een flinke voorsprong neemt. Rosberg rijdt nu heel erg op safe. Ook wel begrijpelijk, maar hun duels eerder dit seizoen waren erg vermakelijk. Het kampioenschap is flink in de tas voor ome Nico.

Zo @peug206, dat was hem. En jij lekker aan het zwemmen?
@viezefreddyw: top! Heb weer wat gemist dus. Enfin, ik ben ook aan het genieten!
Ondertussen 5 seconden straf voor max en noteert daarmee een 5e positie
Tijdstraf voor Max! maak je niet druk Max, Vettel mag de slag hebben gewonnen maar Ferrari heeft dit jaar wel verloren van jullie (thumbs up)
De enige manier hoe Vettel met z’n gejank op het podium kan komen…
@zwepp: Op zich had hij natuurlijk gelijk. Alleen de manier waarop… Iedere andere coureur zou het (terecht) afwachten, maar peutertje Vettel springt nog net niet uit de auto om krijsend op de grond te gaan liggen spartelen. Wat een Duitser is die Vettel toch… Oh wacht…
@silverarrow: even lekker erachter hangen terwijl Ricciardo op Softs komt aanstormen.. Dit is waarom jij geen F1 coureur bent en Vettel wel.
@lambo4all: Traag van begrip of ontgaat het je echt?

Ik kan trouwens 10 betere punten verzinnen waarom ik geen F1 coureur ben en Vettel wel. Maar ik zal je beperkte capaciteit niet te zwaar belasten.
@silverarrow: Vertel jij mij even waarom Vettel zou moeten gaan wachten tot na de race terwijl Ricciardo elke bocht dichterbij komt en de kans op Vettel’s podium elke bocht slinkt. Dan negeer ik jouw comment over “beperkte capaciteit” tegen iemand die op dit moment twee universitaire studies tegelijk doet. Oké?
@lambo4all: Dat je nog tijd hebt voor autoblog man.
Mijn respect voor Vettel is vergaan. Wat een enorme zeikerd is dat geworden zeg. Hij komt er gewoon niet voorbij en gaat dan lopen zeiken.
Helaas…..
Hamilton rechtdoor: prima okee.
Max rechtdoor: STRAF!!! STRAF DIE HEIDEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!

F1 in a nutshell.

Bernie is right: met een echte muur was Hamilton er niet meer na bocht nummer 1. En had Max beter uitgekeken.
@john4545: nee zo ging het volgens mij niet, Max duwt Rosberg van de baan in de eerste bocht, wat ze nog door de vingers zien, dus daarna met vettel kunnen ze niet weer ongestraft laten.

Jammer, maar Max koppie op en Brazilië laten we vettel zien hoe het moet!
Wat een slechte verliezer die Vettel, bah jankert!
via Android app
Nou, plaats 5 dus voor VES :(
Uiteindelijke uitslag is terecht, verder een prachtig einde van de race!
Ik ga er vanuit dat Red Bull stappen gaat ondernemen. Notabene Vettel die o.a. zo hard stond te schreeuwen om de “Verstappen-Regel”.
lijkt me dat vet ook niet correct handelde ten opzichte van ric. ook vreemd dat we niks horen over ham in de eerste bocht terwijl hij toch duidelijk voordeel pakt. verder volledig terechte straf voor ves.
@lambohenkie: yup, dat was duidelijk uitwijken in de remzone. De Verstappen regel die ze zelf zo graag wilden!!
Sebastian Vettel is een vieze jankerd. Met zijn zeurderige zeikstemmetje. Altijd mekkeren. Bah bah.
Eindelijk mooie televisie aan het einde van een race. De actie van Max doet mij denken aan wat ene M. Schumacher zou doen.
@willeme: Dit is ook een van de redenen dat ik F1 weer leuker vind om te kijken. Niet eens zozeer dat er een nederlander meedoet. Alles wordt kapot gereguleerd binnen de F1. Het begrip racen vergaat met de tijd. Fijn dat er iemand is die gewoon wilt racen ipv rondjes rijden.
Ik word helemaal gekkkk
Helaas! Zal RB bezwaar aantekenen ivm touche VET RIC ?
Hahaha heerlijk om Vettel zo te zien zeiken, wat een zuurpruim is het geworden zeg. Tijdstraf lijkt me terecht, maar groot gelijk dat ‘ie ervoor blijft rijden. Sensatie!
Nietus!
5 seconden voor Max maar niet voor Hamilton?
Vertel terecht derde en toch respect voor hem verloren.
Ik hoor de Verstappen fans al komen, maar dit was compleet belachelijk wat hij deed! Man man man! Vettel was terecht over de rooie, want wat Verstappen deed was overdreven. Het is duidelijk dat hij onder de druk gegaan is, en misschien moeten we hem eens een keer niét in bescherming nemen, maar met zijn voetjes terug op de grond laten komen. Het is ergens begrijpelijk dat je je arrogant opstelt, maar een beetje respect is wel op zijn plaats. Hij is al meerdere malen op het randje geweest dit seizoen, en ik ben persoonlijk blij dat hij eens een keer met zijn neus tegen de muur loopt, dat is alleen maar goed voor zijn leerproces.

Verder was het een saaie race en is het spijtig dat het snelheidsrecord met slechts een tiende van een kilometer niet verbroken werd….
@nemus: Je hebt wel gelijk hoor, maar Verstappen reed verder een nette race. 5 seconden straf was op zijn plaats.
@nemus:
Wat deed ie verkeerd dan? Hij schoot door, en wachtte zijn straf af. Zou Vettel ook gedaan hebben. Was gewoon een mooi gevecht.
@harrie: inderdaad. Ook hamilton schoot door, maar stond niet 1 plek af. Als je dan niet bestraft wordt, is het toch ok?
@harrie: als je voordeel hebt met door het gras gaan zou je dus degene achter je voor moeten laten zoals ik het heb begrepen. Ricciardo ging er goed voor, maar lukte niet. Dus onnodig om Vettel ook te straffen. Ja, het is kut maar regels zijn regels. Al is Vettel wel echt een jankerd tijdens races, terwijl ie bij persconferenties juist bekend staan om z’n chille houding en humor.
@stfu: Hamilton zou ook z’n plek terug moeten geven? Hij pakt in bocht 1 2 seconde.

En Riccardo’s actie mislukte, omdat Vettel ineens naar binnen stuurde terwijl hij daarvoor naar buiten ging. Dat is precies de Verstappen-regel die Mr Vettel graag wou. Het is gewoon meten met twee maten.

Maar dit was niet alleen bij Verstappen, vond ook dat Hulkenberg benaderd werd.
@nemus: Behoorlijk goed Nederlands voor een Duitser.
@roller: Verstappen is laatste tijd ook niet zo populair in België hoor.
@roller: au contraire, il est completement faux ce que tu dit. Om een lang verhaal kort te maken: ik haatte Schumacher als kind, ik was fan van Webber en vond dat Vettel er vaak over ging, en er mee wegkwam omdat hij het lievelingetje van het publiek was. Maar kijk eens naar de gevechten tussen Webber, Alonso, Button en Raikkonen: altijd gevechten die fair waren, tot op de snee. Niet er los over zoals Schumacher op Hill in Adelaide 1994, of Schumacher op Villeneuve in Jerez 1997, of Vettel op Webber in Turkije 2010, enz….
Verstappen gaat dezelfde weg op als die twee Duitsers, en ik ben er rotsvast van overtuigd dat hij 1 of meerdere wereldtitels zal binnenhalen, maar als dat dan op dezelfde manier is als de twee Duitsers die ik hierboven vermeld, dan ga ik echt niet staan juichen. Hetzelfde geldt trouwens voor het grote voorbeeld van Verstappen: Lewis. Die heeft er ook wat van weg vaak op het randje te rijden, net zoals de eerste bocht vandaag. Ook dat had bestraft moeten worden.
@nemus: Helemaal eens. Vettel en Verstappen lijken beide wel nare Schumacher babies. Verschil is dat Vettel iets gefrustreerder is met een trage wagen en Verstappen gewoon vierkant besluit de regels niet te volgen.

Eigenlijk is het wachten op de grote carriere-eindigende klapper die hij zichzelf of een ander gaat aandoen.
@nemus: niet huilen, heeft niks met sport te maken maar resultaten halen. Ben geen echte Max fan maar hij doet wat je mag verwachten er voor gaan koste wat kost.
Vettel huilt omdat ze Fiat eigenlijk ruk is en hij bij het verkeerde team zit.
@nemus: eens
@nemus: Lijkt me dat je wat overdrijft nu. Hij schiet door en wacht z’n straf af, redbull had hier niks te verliezen. Alleen te winnen. of ves word 3e of ric en ves worden 4e en 5e plus hij gaf ric een grotere kans om vet te pakken. alleen maar slim wat hij deed. komt nog bij dat vet al het hele seizoen als een zak hooi rijdt en alleen maar loopt te janken over de boordradio. Ik vond het eerder belachelijk dat vettel alles en iedereen aan het uitschelden was.
Zo sympathiek als ik Vettel bij Top Gear in de stoel vond, zo’n ONGELOFELIJKE ouwe zeikerd vind ik hem in de auto. Alsof hij wel ongevraagd het plekje terug had gegeven. Ga huilen jongen! Als je dan zo goed bent blijf er dan niet nog 7 ronden achter rijden. En dan na de race nog met je vingertje zwaaien. Wat een ontzettende zak hooi kan die kerel zijn!
Helaas 5e
En dan zeggen ze dat t een rommeltje is bij de KNVB
@niels062000: onderdeel van FIFA en laat FIFA en FIA nou net maar 1 letter verschil hebben. Die sportfederaties zijn allemaal hetzelfde soort mafia…
Daniel Ricciardo had hem er nog veel harder door moeten duwen bij Vettel.
Verkoopt autoblog toevallig allemaal oranje verstappen brillen?
Alles wat die doet wordt goed gepraat hier.
@marvin1608: Een beetje hetzelfde als wat Olav Mol doet.
@marvin1608: ik ben blij dat ik niet alleen sta.
@marvin1608: VES zat fout, maar HAM en VET zaten ook fout. Enkel worden zij niet bestraft.
@marvin1608: eens…Max begint een bijzonder irritant en onplezierig kereltje te worden…
@marvin1608: ik word eerlijk gezegd autoblog-moe. Ik betrap mezelf er op dat ik steeds minder vaak de moeite wil nemen de artikelen aan te klikken en te lezen. Het is constant F1 nieuws delen, wat eigenlijk altijd uitkomt op Verstappen die alles geweldig doet en de coureurs/buitenlandse media zich aanstellen. Ook de comments zijn om te janken. Leuk dat een Nederlander meedoet in de F1 en een berichtje op zijn tijd is wel leuk, maar focus je aub op autonieuws en wat minder op Verstappen.
Waarom mocht HAM na de start gewoon doorrijden nadat hij de bocht afsneed en VES niet? Alleen omdat hij dat plekje moest teruggeven en HAM niet? HAM had er nog steeds voordeel bij, zeker zo vlak na de start. Als er geen VSC was geweest had hij onterecht meteen 4 seconden kunnen pakken op de rest van het veld
Mercedes snijdt af en niemand geeft een F***. Verstappen doet het en krijgt 5 seconden straf. Maar goed, wij weten allemaal wie er echt echt 3de is geworden.
En 6 glazen whiskey omdat we zo vaak sauber in beeld hebben gezien
@rob5nismo: haha, mooie 11e plek!
Verstappen heeft zijn derde plek verloren met de inhaalactie op Rosberg. Daarna reed hij een paar mindere ronden. Dat heeft hem, denk ik, nogal wat seconden gekost en daardoor kon Vettel nog zo dichtbij komen.
Max zijn emmer is vol. Hoe vermakelijk het ook is om naar te kijken, zijn krediet bij de wedstrijdleiding is ook op.
Wat een slappe zak zeg die Vettel
Vettel is wel een zeikerd hier..en komt er ook nog mee weg. Racen is wie er als 1 2 of 3 binnenkomt.
@fiero: racen is tussen de lijntjes kleuren..
Tjongejongejonge….heeft iedereen hier een Max-bril op ofzo? Was gewoon een oliedomme actie die hem 1 plaats kost….als het andersom was geweest en Vettel reed voor Max, Vettel Max niet voorliet en Max over de boordradio begon te schelden op Vettel dan was het een held geweest want emotie….nu maakt Max een oliedomme actie waar Vettel vol adrenaline op reageert en het land is te klein…..even de Max-bril af en conclusie…OLIEDOM!
@maarten020: P4 of P5 maakt niet uit. Meneer Max is gewoon zijn visitekaartje aan het afgeven.
@willeme: visitekaartje van naar mannetje bedoel je?
@maarten020: Ja, dat kun je zo interpreteren. Lekker rondjes rijden en plaatsjes af staan. Wordt je goede vrienden mee in de paddock. Vraag het aan Alan McNish, Alexander Wurz, David Coulthard, Felipe Massa en de rest van de huidige garde. Allemaal hele aardige jongens.

Maar Max gaat altijd tot het gaatje. Altijd op de grens. En ook erover. Juíst die instelling moet je hebben om het ver te schoppen in topsport. Kijk naar Cristiano Ronaldo: Sjembek eerste klas, maar waanzinnig goed. Ik zelf had de plaats al lang aan Vettel gegeven. Dat is hoe het hoort. Maar daardoor is mijn racecarriere net zo succesvol als die van remmenfluisteraar @jaapiyo.

Winnen is winnen. Aardig zijn is nummer twee of erger worden. En Max gaat er vol voor. Ik ga zijn actie niet goed praten zoals Coronel en Kornuiten dat deden, en Plooij mag wel íets kritischer zijn. Maar het feit dat hij niet gedwee op zijn rug gaat liggen vind ik wel verfrissend. De laatste paar ronden waren erg spannend. En uiteindelijk gaat het daarom: het volk vermaken ;).
@willeme: helemaal mee eens!
@maarten020: het gaat niet om max. Hamilton en rosberg doen exact hetzelfde in dezelfde bocht bij de start.. had hun daar die tijdstraf gegeven en je had een totaal andere race gehad. Maar nee die heren krijgen niks.. redbull moet daarover klacht indienen. Simpel.
@tvr1974: je vergeet dat Rosberg van de baan gedwongen werd door Verstappen?! Dat was op het randje, maar nog verdedigbaar. Alhoewel….
@tvr1974: hamilton stond niet onder druk (want al grote voorsprong voor de eerste bocht) en rosberg werd er simpelweg af geduwd (letterlijk) door verstappen. Nogal logisch dat daar niets mee gedaan wordt. Bovendien is er een “ongeschreven regel” dat deze straf in de eerste ronde niet uitgedeeld wordt, maar dat zou niet uit mogen maken. Alleen Vettel zou nog straf moeten krijgen imho
@maarten020:
Verstappen is gewoon een eikel, heeft zichzelf in zijn voet geschoten.
Had Rosberg in het begin van de race ook al weggedrukt, waar andere een tijdstraf voor zouden hebben gekregen.
Vettel heeft gewoon gelijk dat hij zo tekeer gaat, als hij niks zegt komt Verstappen er gewoon mee weg, net zoals Hamilton.
De Fia heeft gewoon zijn favorieten.
@maarten020: gelijk Heb je maar dat is gevaarlijk zeggen hier tussen al die blinde fanboys ;)
Eén grote corrupte bende daar ben de FIA! Wat een aanfluiting!
Misschien wel beter dat het zo eindigt. Zowel voor hemzelf als de sympathie van zijn collega’s naar hem toe. Hij ging al met al gewoon over het randje. Het was in ieder geval een mooie race om naar te kijken.
Wat was het trouwens weer een dodelijk saaie race, het “incidentje” was nog het meest vermakelijke van de hele race, dat zegt genoeg lijkt mij….
@maarten020: heb anders best wat leuke acties gezien in het middenveld. Waren lekker aan het knokken daar :)
Hold on, Red Bull heeft protest ingediend tegen Vettel, wegens actie op Ric. Wegens de inmiddels bekende max regel die hij daar overtrad. Gaat nog leuk worden.
@zeevink: Het zou wel heerlijk zijn. En zeker rechtvaardig aangezien de regels zo vers zijn. Mocht vettel nog 5 seconden krijgen weet ik wel wat het gaat worden… straatfeest!
Ach heerlijk toch? Dit is racen, zoals het hoort. Waarom moet alles zo netjes? Max bracht niemand in gevaar en Vettel had waarschijnlijk hetzelfde gedaan en de straf afgewacht. Zolang de wedstrijdleiding geen straf uitdeelt is er officieel nog niks aan de hand.
Oef..prachtige interview van Max.. Belachelijke beslissing van de wedstrijdleiding. Hypocriet..
@paganizonda760nc: Als zelfs verstappen niet inziet dat hij zelf rosberg eraf duwt.
Venijn zat ‘m echt in de staart vandaag, want tussendoor was de race van Perez verreweg het meest in beeld op p10. Dat zegt toch wel iets.

Dat geleuter van Hamilton bij de ceremonie is wel om te janken, dat is voetbal mediatraining in het kwadraat werkelijk, met z’n taco’s en sombrero.
@robinhoajax: ach, doet ie gewoon slim. Alleen begint het beetje te vervelen dat ie bij elke race zegt hoe geweldig dit publiek weer is. Anderzijnds, mensen die daar zijn horen dat natuurlijk graag.
Alleen nog nieuwsgierig of vettel zelf nog een straf krijgt dat ricciardo 3de wordt
@rob5nismo:
5 sec tijdstraf zou humor zijn zodat hij weer achter Max eindigt.
@harrie: hij heeft 10 sec gehad dus max p4
@rob5nismo: yup. Ik hoorde het net op de wekkerradio. Dat was dus wakker worden met een glimlach.
Max geeft gewoon aan met deze dikke middelvinger dat al die regeltjes en de handhaving daarvan gewoon bullshit is
Vettel moet niet zo janken bremsen in der bremszone das darfst auch nicht. En Max straf = Lewis ook.
Jezus Jack Plooij, is dat journalistiek? Kun je je neus nog dieper bij Verstappen er in duwen? Stel die jongen nu toch gewoon een vraag! Daarom sta je er!
@pomoek: Ja die jack plooij stelt ook geen kritische vragen. Niet om aan te zien hoe diep die erin zit.
Tja weet je, Verstappen remt en schiet van de baan af. Het spelletje is volgens mij dat je rondjes op de baan rijdt. Ja Hamilton en Rosberg deden het ook, dus die zouden ook ieder 5 seconden straf moeten krijgen. Zouden ze nog 1 en 2 zijn.
@pomoek:
Dat is helaas het hele probleem, er zijn wel regels maar worden zo inconsistent toegepast dat er sprake lijkt van willekeur. Schaf ze helemaal af of leef ze strikt na.
Heb al een hekel aan Verstappen en het wordt er niet beter op zo. Als hij nu eens naar zijn team gaat luisteren dan is hij tenminste maar 1 plek kwijt en heeft ie nog kans om aan te vallen in de resterende rondes. En dat handje + het interview achteraf zijn ook niet bepaald fraai, maar door de adrenaline is dat nog te begrijpen. Nou was Vettel ook niet bepaald chique, dus laat Ricciardo maar lekker naar het podium gaan, die is tenminste wel altijd fair en net.
@tkoote: Jij snapt de sport f1 echt niet he?
@tkoote: als jij eens goed naar zijn team had geluisterd dan had je zelf kunnen horen dat ze hem de opdracht gaven om op die plek te blijven rijden maar dat hij waarschijnlijk de plek kwijt zou raken. Maarja…je geeft zelf al aan dat je een hekel aan Verstappen hebt dus wat hij ook doet je zal hem er altijd op veroordelen.
@tkoote: heb jij wel geluisterd vraag ik me af. Wat zeiden ze op de radio precies? …… Juist.
@tkoote: Hij heeft toch naar zijn team geluisterd. Die vertelden hem om zijn positie te houden maar dat hij vettel er waarschijnlijk langs moest gaan laten.
Ze moeten ook flink schelden over de radio. Dat is mooie televisie toch. ~Max Verstappen
Hoewel ik de manier van racen van Max erg kan waarderen, evenals zijn winnaarsmentaliteit krijg ik wel een hekel aan het platte commentaar naderhand. Iets meer gentleman zou gepaster zijn.
Dit is gewoon belachelijk. En het komt nooit voor dat dit nog even snel voor het podium beslist wordt. Veel tijd heeft max niet gewonnen nadat hij door het gras ging. Echt belachelijk.
Vettel 10 seconden straf + 2 strafpunten, Ricciardo nu 3 en Verstappen 4.
Update.. vettel 10 seconden straf. Belachelijk dat ze max van het podium af stuurde!!
Vettel heeft 10 seconden tijdstraf gekregen en zakt terug naar plek 5. RIC is nu 3e en VES 4e. Alhoewel ik de tijdstraf voor Max terecht vond, vind ik dat Vettel dit ook verdiend voor zijn actie. Rosberg kon er aan het begin niets aan doen (kwam duidelijk door Max, waar hijzelf blijkbaar niet over praat). Maar van Hamilton (ondanks de VSC) is gewoon vreemd. Die lag direct een paar seconden voor, wat ook gewoon telt als ‘Leaving the track and gaining advantage’. Maar dat die Whiting en consorten voorkeuren hebben is natuurlijk al langer duidelijk.
Dikke LOL @ straf voor Vettel! Volledig terecht als aanjager van de ‘Verstappen-regel’
Update 2.0: Vettel krijgt 10 sec straf door de actie op Ric.!
Uitkomst: RIC 3, VER 4, VET 5.

Hahaha! Wat een race!
Ricciardo die duidelijk op het vuil probeerde om Vettel in te halen waar hij er niet voorbij kon is hier toch de uiteindelijke winnaar. Had Vettel niet geblokt dan waren ze een paar meter verder alsnog op elkaar geklapt want Ricciardo kon onvoldoende vertragen voor die scherpe bocht en had die niet gehaald als Vettel die wel grip had op de racelijn had ingestuurd. Zure regel voor huilbaby Vettel maar geweldige race weer mede dankzij Max en een hilarische uitslag. Echt top.
Ook Vettel krijgt straf voor zijn actie.

Confirmed: Vettel penalised 10s for “potentially dangerous” driving. New #MexicoGP order:

3 – Ricciardo
4 – Verstappen
5 – Vettel https://t.co/oQuq409SI0
Dat Rosberg niet gestraft werd voor afsnijden is achteraf te verklaren uit de beroerde racelijn van Max bij de start.
Die stuurt op het vuil en blokkeert in bocht 1 en komt mede door de aanvaring met Rosberg nog net binnen de lijnen uit bocht 1. Hij lijkt hier positie mee te winnen en verdiend eigenlijk straf maar Rosberg countert bliksemsnel door het gras en pakt zo terecht zijn 2de plek terug. Na onderzoek krijgt geen van beide straf.
Vettel 10 seconden straf. Gerechtigheid! Max schuift naar P4
Toch nog goed nieuws in de ochtend: Ricciardo P3, Max P4, droeftoeter Vettel P5 na een 10 sec penalty!
Heel terecht: Vettel heeft uiteindelijk ook een tijdstraf gekregen :) max dus alsnog vierde!
Verstappen inmiddels weer 4e en Vettel 5e.
Goedemorgen autoblog, even een update.

Vettel heeft een 10seconden tijdstraf gekregen en is daardoor 5e. Dat betekent dat ricciardo 3e is en verstappen uiteindelijk 4e…

Ze moeten echt stoppen met die stomme straffen na een race wat mij betreft.

Ps. Ik hoop dat de reactie van Vettel is opgenomen toen hij nieuws kreeg ???
lnmiddels heeft Vettel 10 seconden straf gekregen voor z’n actie op Ricciardo en is daarmee 5e! (En Ricciardo 3, Verstappen 4) Uiteindelijk dus goed gespeeld van Verstappen en ben erg benieuwd hoe Vettel reageerde toen hij dit nieuws kreeg :P
Vettel officieel tien seconden straf gekregen. Ricciardo en Verstappen schuiven dus alsnog op naar P3 en P4.
Update: ook Vettel krijgt een straf en is daarmee vijfde.
Update: vettel ook een penalty maar hij van tien seconden. Hierdoor is hij vijfde ves vierde en ric derde!
@daantjeds: hmm opeens krijg ik alle berichten binnen en stomd het er al.. Waar is de verwijderknop autoblog?
wordt denet wakker met het mooie nieuws dat vettel hiervan de grote verliezer is! 5 seconden straf voor vettel! waarom, vraagt u zich af. de verstappen regel. in bocht 4 bewoog hij van de race lijn naar de binnenkant terwijl hij aan het remmen was, in een poging ricciardo terug te houden. en wie was 1 van de huilebakken die de verstappen regel wou? juist, dezelfde vettel!
Als er twee honden vechten om een been…….

Leuk dat Ricciardo alsnog 3e is geworden. Gun het hem!
Als je meeluistert over de boordradio hoor je iedereen alleen maar piepen en zeuren (ja ook Max regelmatig), maar RIC niet. Mijn favoriet!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).