Opel Adam S Rocks, met 150 bikkelharde pk’s

Auteur: , 38 Reacties

Opel knalt zijn Adam S in een Rocks-kostuum, waarmee een klein Crossovertje ontstaat met 150 paarden onder de kap. Bovendien is er een Hollands tintje, want de wereld gaat deze auto voor het eerst in Nederland zien.

Heel veel wereldprimeurs heeft de AutoRAI niet, maar dit is er één. In de basis is het de sterkste Adam van het moment, de Adam S, omgetoverd tot iets waar je nog mild mee onverhard kunt gaan. Voor de fotosessie koos Opel echter voor een steriele betonmassa, om de grijsheid hiervan te compenseren werd er een leuke dame bij uitgezocht.

Een nichemodelletje? Zeker. Maar laten we zuinig zijn op onze wereldprimeurs. Get your rocks off/on!38 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zozo gekkigheid van Opel!
Lelijk verprutst ding vind ik dat, zo’n stadsautotje moet klein en schattig blijven.
Off topic: wat een asociale hond vind ik die gast in de reclame voor deze auto
Wat een afgrijselijk lelijk shirt heeft zij aan zeg..
Het aantal Adam’s dat ik tot nu toe op de weg ben tegen gekomen is letterlijk op 1 hand te tellen, en ik vrees dat deze S Rocks daar niet veel verandering in zal brengen. Wie zit er nu te wachten op een offroadertje met velgen die je niet eens in de buurt wil laten komen van stoeprandjes?
@motoragent: ik vraag me af waarom, niet m’n ding maar vind em wel leuk. Eindelijk wat kleine stadswagens die er goed uitzien (in vergelijking met twingo1 bvb) en deze verkoopt dan niet…
Dat ding verkoopt toch niet. Bijzonder irrelevant
Ik vind hem dus serieus gaaf!
@henkhupelschoten: wrong topic!
Geile broek
@stefan1985: ja echt een lekker wijf
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Guitig dingetje. Ik zou er wel in rijden.
Ziet er leuk uit, maar ik zou denk ik niet over het feit heen kunnen stappen dat dit een sportief verlaagde versie van een opgehoogde auto is.
Probleem is dat Opel gewoon niet ‘cool’ is. Waarom zou een auto die technisch best OK is anders niet verkopen? Daarnaast zijn hun campagnes niet goed en bereiken ze de doelgroep niet.
@stephane8200: ze slaan de laatste jaren de plank inderdaad goed mis. Jammer, want het zijn geen verkeerde auto’s.
De auto van Lara Croft. Met Lara Croft.
@sacha: de crisisversie van haar Defender in Lara Croft-edition
Best geinig karretje en lekker pittig, maar veel te duur voor de doelgroep (jonge mensen) natuurlijk. Dus zul je er alleen dames op leeftijd met een ‘pittig’ kort kapsel in zien rijden.
Best geinig karretje die me altijd positief opvalt, maar er lijkt mij één reden waarom die niet verkoopt: de prijs. Als een huidige Adam S met 150 pk al € 22.995,- moet kosten en een standaard met enkele optie al + € 15.000,- moet kosten, man man man…
@GH: ik ging zeggen dat Adam met z’n prijzen tss de mini en de 500 moest zitten, maar met die Nederlandse prijzen zal dat wel zo zijn. Hier haal je rond de 15 een mini op.
@GH: Niet alleen de prijs is te hoog, ook het gewicht. De gewone 1.4 weegt al meer dan 1100 kilo.
@danmar: was/is de mini ook. Niet vergeten die 1.4 meer weegt dan een 6-800cc uit een smart/twingo/…
Hadden ze de auto ook niet van wetlook leggings kunnen voorzien? Die Audi Allroad bumperpartij staat ‘m verrekte lelijk! Hebben ze dit gedaan voor de kippige dames op leeftijd die de nodige vaardigheid missen bij het inparkeren? Dan snap ik het wel dat dit een logische doorontwikkeling is van een “stootstrip”.
@AutomotiveDesigner: ach kijk wat extra mensen voor een cross polo/touran/….betalen. Kassa kassa man, dus goeie zet Opel.
@AutomotiveDesigner: eindelijk moesten er nog dakrails op! :-D
In Sliedrecht staat ie al bij de opeldealer
@erce: bij nader inzien zal dat wel een gewone rocks zijn
als ze er nou een fatsoenlijk onderstel onder knopen, mooi blauw en een driehoek uitlaatje, hoppa Adam OPC. Ik hoop zo dat die komt. Maar zal wel niet gebeuren. Net als de Up GTI.
@dutchdriftking: klopt, met wat extra pk’s natuurlijk en een andere luchtfilter en het lijkt opeens 100pk erbij.

Je zal toch bij Renault moeten aankloppen voor die snelle supermini. Twingo Sport wil ik ns testen!!
Best een stoer dingetje. 150pk is ook best leuk
@mrrallycross: absoluut voldoende, maar in vergelijking met d’r concurrentie…500 abarth, cooper S…mss zou een OPC de reputatie vd Adam een boost geven…
Prijs?
Net zo lelijk en overbodig als een Mini of een 500.

Alleen de DS3 kan me bekoren in dit marketingsegment. Vraag me af wat Citro.. euhm.. ‘DS’ gaat doen met de volgende 3, want daar zijn ze vast al heel druk aan bezig…
De tijden dat iedereen met een trabant moet rijden is gelukkig voorbij man! :-) stel je voor!

Nu, als ex eigenaar van mini R56, kan ik nu ook geen grote fan v z’n design was. Is trouwens dezelfde ontwerper van de 500 :-) maar ik oordeel nooit over een wagen waar ik geen ervaring mee heb. Had ooit het geluk er een firmawagen op een feestje stond waar ik gast was en de sleutels kon uit de broek slaan.
Man ik was zo onder de indruk ik onmiddellijk fan was, en het was “maar” de 110hdi. Hoe dat ding hoekt is fenomenaal en alles zit op z’n plaats en voelt kwalitatief goed aan. Die abarth wil ik ook ns proberen. En ik kan je de mini van harte aanbevelen, je hoeft zelfs geen S te nemen, nu ik wel die 3 pitters nog niet gereden heb…
Die kunststof panelen kunnen toch echt niet meer, gelukkig zie je er niet veel van rijden. Gewoon die motor ook in de gewone aanbieden, 150pk in zo’n wagentje schiet wel op!
@frietjemet: Correctie, die is er dus al… xD
Van alle kleine autootjes vind ik deze en de mini cooper het meest geslaagd
Een vrouw koopt toch geen Opel dat merk is uncool. Ze willen toch Een mini,500,UP of Ka.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).