Opnieuw enorme verkeerschaos Coentunnel

Auteur: , 9 Reacties

Echt soepeltjes wil het maar niet gaan bij onze nationale stunteltunnel, die bij Amsterdam, vernoemd naar J.P. Coen. Afgelopen nacht was het ding door technischde storingen 3 uur lang gesloten, met alle gevolgen van dien.

Stilstand voor de Coentunnel - foto: @wenniewen

We kunnen ons voorstellen dat als je erg laat thuiskomt en de volgende ochtend om 8 uur weer op kantoor moet zijn, je het vrij slecht trekt om 3 uur lang voor een gesloten tunnel te staan. Daarom keerden sommige weggebruikers hun auto om hun weg tegen het verkeer in te vervolgen. En als er één schaap over de Dam is…

Omdat er geen politie ter plaatse was om structuur in de chaos aan te brengen gebeurden er diverse ongevallen, zo is te lezen in het Parool. Een woordvoerster van Rijkswaterstaat meldt dat het leed even na 4 uur was geleden en de rijbaan weer is opengegaan. Over de aard van de storing worden geen mededelingen gedaan.

Op Twitter wordt, in meer of minder poëtische stijl, ongenoegen over de dichte tunnel geuit, en weginspecteurs van Rijkswaterstaat beleefden een kort nachtje.

De Coentunnel is al jaren een achilleshiel voor het verkeer rond Amsterdam. Om de verkeersdruk te verlichten is een tweede Coentunnel gegraven. Deze werd vorig jaar mei opengesteld, en gelijktijdig ging de oude tunnel dicht voor onderhoud. Medio 2014 moet deze volgens de planning weer opengesteld worden, wat de doorstroom aanzienlijk moet verbeteren.

Dat is, als alles goed gaat. De geschiedenis heeft ons, met de Roer- en Swalmentunnel aan de A73 Nijmegen – Echt (3 maanden sluiting om de systemen te updaten) en de A2-tunnel bij Utrecht, geleerd dat het niet vanzelfsprekend is dat alles bij een nieuwe tunnel in één keer foutloos verloopt.

Foto credit: Wendy Kind (@wenniewen)9 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Veel kan er niet mislopen bij een tunnel me dunkt. En als de boel toch geblokkeerd was moet er toch een andere mogelijke weg zijn?
Hebben ze daarvoor geen matrix borden of iets dergelijks hangen om mensen te waarschuwen vóór dat ze voorbij de laatste afslag zijn?
@celicatwincam: de belastingdienst beheert onze wegen niet (iets met ‘makkelijker kunnen we het niet maken….’)
@celicatwincam: Neeeeee natuurlijk niet! Het hangt al vol met trajectcontrole systemen. Je denkt toch niet dat daar nog iets bij kan als iets nuttigs als ‘informatieve borden’!
@dragspert: Ohja dat was ik even vergeten, eerst de dingen doen die geld opleveren, vervolgens dingen die verkeersveiligheid bevorderen…
Belasting betalen doe je op een P, voor overige vragen kunt u bij de Coentunnel wezen.
Meneer Coen zal er blij mee zijn dat ze dit stuk verdriet naar hem vernoemd hebben.
Als nu al weer blijkt dat we in Nederland de kunst der tunnels niet onder de knie hebben zie ik maar 1 oplossing, dat doen waar we wel goed in zijn: inpolderen dat water!
De coentunnel… Dat arme ding kan ook niet helpen dat mensen niks van hem snappen omdat ze bang worden van z’n rode lampjes die op “remmende auto’s lijken” of die doorgetrokken streep waar mensen bang van worden omdat die rij baan “ontzettend” smal is dan zou ik ook in storig gaan! Zodat die domme varkens in die blikken dingen eindelijk eens niet op elkaar klappen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).